New York Rangers 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta New York Rangersin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
New York Rangers on NHL:n kestomenestyjä vuodesta toiseen, mutta edellisestä Stanley Cupista on kulunut jo yli 20 vuotta. NHL:n perinteisimpiin joukkueisiin lukeutuva Rangers selviytyi menneellä kaudella aina semifinaaleihin asti, joissa Tampa Bay Lightning oli kuitenkin parempi.

Joukkue palkittiin kauden päätteeksi Presidents Trophyllä. Vuonna 2014 Rangers taisteli Kingsin kanssa Stanley Cupista, jääden kuitenkin täysin altavastaajaksi. Mihin asti tuleva kausi joukkuetta siivittää?

Muutoksia on tehty ja kovia pelimiehiä jatkoi matkaansa uusiin joukkueisiin. Tilalle tuli kuitenkin myös hyvää uutta verta. Johtoportaan kuviot muuttuivat, kun toimitusjohtajana vuodesta 2000 toiminut Glen Sather väistyi ja tilalle tuli Jeff Gorton.Maalivahdit:


Suomalaismaalivahti Antti Raanta siirtyi Chicago Blackhawksista Rangersin riveihin. Raanta toimii Rangersissa kakkosveskarin paikalla, sillä joukkueen ykkösmolari Henrik Lundqvist jatkaa joukkueessa vielä ainakin viiden vuoden ajan. Lundqvist lukeutuu NHL:n selvään maalivahtieliittiin, eikä hänen syrjäyttämisensä ole helppoa. Lundqvistin torjuntaprosentti oli edelliskaudella 92,2.

Rangersin menneen kauden kakkosmaalivahti Cam Talbot kaupattiin Edmonton Oilersiin, joten Raanta tulee Talbotin tilalle.

Raannan siirto oli miehelle hyvä asia, sillä Chicagossa peliaikaa ei olisi tullut yhtä paljon ja Rangersissa miehen ura voi saada hyvää nostetta. Raumalaislähtöinen maalivahti nähdään tulevaisuudessa ykkösmaalivahdin paikalla, sillä potentiaalia miehessä on hurjasti.Puolustajat:


New Yorkilaisten puolustus on huippuluokkaa ja viime kaudella Rangersille tehtiin sarjan kolmanneksi vähiten maaleja runkosarjassa. Puolustus on säilynyt hyvänä myös alkavaa kautta ajatellen. Puolustaja Matt Hunwick vaihtoi maisemaa Toronto Maple Leafsiin ja tilalle saatiin Raphael Diaz Calgary Flamesistä. Muilta osin puolustus on säilyttänyt muotonsa.

Rangersilla on kokenut ja hyvin laukaisuvoimainen puolustus. Joukkueen viime kauden tehokkain puolustaja Ryan McDonagh on hyvä kahden suunnan puolustaja ja laukoo hyvin. Dan Girardi, Marc Staal ja Kevin Klein luovat puolustuksen rungon yhdessä McDonaghin kanssa. Ei sovi tietenkään unohtaa herroja Dan Boyle ja Keith Yandle, joista Yandle on etenkin erittäin hyvä tukemaan hyökkäyksiä.Hyökkääjät:


Suurimmat menetykset hyökkäysosasto koki, kun NHL:n pistepörssin kahdesti voittanut Martin St. Louis lopetti hienon uransa 40 vuotiaana. Toinen menetys oli nopea ruotsalaishyökkääjä Carl Hagel, joka vaihtui Ducks hyökkääjä Emerson Etemiin.

Rangers teki hyvän kaupan Los Angeles Kingsin kanssa ja nappasi vuoden mittaisella sopimuksella sentteri Jarret Stollin. Sopimus on arvoltaan 800 000 dollaria, joten tämä kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja siirtyi kohtuullisella hinnalla. Nashville Predatorsista Rangersiin siirtyi Viktor Stålberg, jolle on tilaa kolmos -ja nelosketjun miehenä.

Rangers solmi nipun jatkosopimuksia, joista tärkeimpänä Derek Stepanen kuusivuotinen jatkopahvi. Stepan kuuluu joukkueen kärkihyökkääjiin. Amerikkalaishyökkääjä J.T. Miller solmi vuoden mittaisen sopimuksen ja ruotsalaishyökkääjä Jesper Fast kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Huonoja uutisia hyökkäyspäähän tuo Mats Zuccarellon vakava loukkaantuminen pudotuspeleissä. Mies sai kiekon päähänsä, josta seurasi kallonmurtuma ja aivoverenvuoto. Zuccarellon pitäisi pystyä aloittamaan kausi normaalisti, mutta jää nähtäväksi jättääkö tällainen tapaus jälkiä miehen pelaamiseen.
Zuccarellon ohella Rick Nash, Derick Bassard ja Derek Stepan ovat joukkueen kärkihyökkääjiä.

Ennuste:


Kestomenestyjänä vuodesta toiseen, eikä tuleva kausi ole poikkeus. Pudotuspelipaikkaa voidaan pitää jälleen varmana. Mielenkiintoista on se, pääseekö Rangers vihdoin nostamaan kannua. Sen alkava kausi meille näyttää. Maalivahtitilanne ja kova puolustus ovat jälleen omaa luokkaansa. Antti Raannan tilaisuus tulee ensi kaudella ja se on pystyttävä käyttämään hyödyksi tavalla tai toisella.