Otawa Senators 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Ottawa Senators NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Senators pelasi itsensä loppukaudesta playoffeihin. Joukkueen tarina loppukaudesta olisi jäänyt Alfred Hitchcockiltakin kirjoittamatta. Kaikki toivo oli jo menetetty ja sitten koitti helmikuun 18. päivä ja vieraspeli Montreal Canadiensia vastaan. Andrew Hammond luisteli tolppien väliin ja allekirjoittanutkin löi naureskellen rollinsa Montrealin voitolle. No kaikki varmaan muistaakin kuinka kävi? Hammond voitti tuon pelin ja torjui Ottawan playoffeihin lopulta.

Senatorsin taival päättyi kuitenkin Montrealin käsittelyssä 4-2 otteluvoitoin. Sarja oli tulikuuma kokoajan ja olisi lopulta voinut kääntyä miten päin tahansa. Ottawan komeettoina olivat myös nuoret Mike Hoffman ja Mark Stone, jotka yllättivät koko muun NHL:n täysin otteillaan.Maalivahdit:


Hammond siis johdatti joukkueen playoffeihin, mutta sieltä ei hänen osaltaan jäänyt paljoa kerrottavaa. Hammond sai kuitenkin vakuutettua seurajohdon ja Robin Lehner kaupattiin hänen tieltään pois. Craig Andersson jatkaa myös joukkueessa, joten tältä osin Senatorsin pullat näyttävät olevan hyvin uunissa. Kilpailutustilanne tekee molemmille hyvää ja saa nähdä, minkälaisiin suorituksiin herrat toisensa piiskaavat.

Anderssonissa on Ottawalla eniten rahaa kiinni, joten miehen palveluksia luukun avaamisen suhteen tuskin katsotaan kovin suopeasti. Toki mies kasasi jo itseään pelaamalla lopulta Montreal-sarjassa ja mies kärsi vammoistakin kauden aikana. Näen hänen kuitenkin olevan hierarkiassa Hammondia ylempänä. Kyseessä on hyvä kaksikko joka tapauksessa.Puolustajat:


Erik Karlsson on jälleen puolustuksen ykköspelaaja, mutta hänen takaa löytyy vakaa runko. Karlsson voitti ehkä hieman yllättäen liigan parhaalle puolustajalle myönnettävän Norris Trophyn, vaikka mies takoikin 66 pistettä runkosarjassa. Soraääniä on saanut eniten miehen puolustuspelaaminen, joka ei välillä ole kovinkaan kaksista.

Marc Methot kiinnitettiin pitkällä sopimuksella joukkueen siniviivalle ja tulee kantamaan kovaa vastuuta. Jared Cowen ja Cody Ceci lähtevät vuoden kokeneempana alkavaan kauteen ja herrat esittivät lupaavia otteita viime kaudella. Näiden herrojen varaan Senators pyrkii rakentamaan tulevaisuuttaan ja ensi kaudella nähdään, kuinka he vastaavat annettuun haasteeseen.

Lähtijöiden joukossa oli ainoastaan Eric Gryba, joka siirtyi Edmonton Oilersin riveihin. Joukkueen puolustuksessa runko on vasta muotoutumassa ja kaupanteko on aina vaihtoehtona. Liikuteltavia osia ei paljoa toki ole, mutta seuraavan askeleen ottamiseen tarvitaan vielä muutama täsmähankinta.
Hyökkääjät:


Mike Hoffman ja Mark Stone muodostivat tulikuuman kaksikon loppukaudesta. Molemmat herrat yllättivät otteillaan koko NHL:n ja samalla odotukset tulevaan ovat korkealla. Miesten pelaamista oli ilo katsella ja ilman heidän panostaan ei Senatorsin olisi tarvinnut edes haaveilla kyseisen kaltaisesta loppukaudesta.

Joukkueen hyökkäyskalusto on vahvalla mallilla, sillä ainoaksi nimekkäämmäksi lähtijäksi voi mainita David Legwandin. Kyle Turris, Mika Zibanejad, Bobby Ryan ja Clarke MacArthur komppaavat iloisesti tulevallakin kaudella. Alusta alkaen tuskin vastaavaa lentoa nähdään, mutta viime kauden korjausliike keväällä oli jotain mihin voi rakentaa.

Senatorsilla on monipuolinen hyökkäys ja viime kaudella joukkueeseen tulleet Curtis Lazar ja Jean-Gabriel Pageau tuovat varmasti entistä vahvemman panoksen pöytään.

Ennuste:


Ottawan haasteena on pelata tasapainoisempi kausi ja valmentaja Dave Cameronin tehtävänä on saada joukkue suorittamaan tasaisemmin. Materiaalissa löytyy hyvin syvyyttä, mikä ei koskaan ole haitaksi pitkällä kaudella. Maalivahtipeli on toki tärkeä palanen, mutta Andersson ja Hammond hoitanevat hommansa tyylikkäästi.