Philadelphia Flyers 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Philadelphia Flyersin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Philadelphia Flyersin edelliskausi päättyi itäisen konferenssin sijalle 12. Joukkueessa oli hyviä palasia, mutta tehoja pitäisi löytyä laajemmalta rintamalta. Tsekkihyökkääjä Jakub Voracek ja kanadalainen Claude Giroux vastasivat suuresta osasta joukkueen pisteitä. Mitä kesän aikana on tapahtunut? Ei juurikaan mitään. Joukkueen kokoonpano on pysynyt lähes ennallaan.

Päävalmentaja Craig Berubelle näytettiin ovea ja annettiin hieman monolla vauhtia. Flyersin uudeksi päävalmentajaksi palkattiin hieman yllättäen Dave Hakstol, joka toimi North Dakotan yliopistojoukkueen päävalmentajana 13 kauden ajan. Hakstolilla ei ole aikaisempaa kokemusta NHL:ssä valmentamisesta. Kuitenkin asiaa laajemmin tarkastellen, on Hakstol juuri sitä mitä Flyers tällä hetkellä kaipaa.Maalivahdit:


Maalivahtiosastolla tilanne näyttää oikein hyvältä. Ykkösmaalivahti Steve Mason pelasi hienon kauden torjuntaprosentilla 92,8. Kakkosveskarin tontille hankittiin Michal Neuvirth, joka torjui menneellä kaudella kriisiseura Buffalo Sabresissa ja New York Islandersissa. Neuvirth on hyvä hankinta ja hän oli joukkueen ainoa valopilkku Sabresissa ollessaan. Neuvirthin sopimus on kaksivuotinen.Puolustajat:


Puolustajista Carlo Colaiacovo matkasi Sabresiin ja Nicklas Grossmann Arizona Coyotesiin. Tilalle saatiin KHL:stä 32-vuotias venäläispakki Jevgeni Medvedev. Venäjän maajoukkueesta tuttu Medvedev ei ole aiemmin pelannut NHL:ssä ja on mielenkiintoista nähdä miten mies Flyersin riveihin kotiutuu. Philadelphian toiseksi tehokkain puolustaja Michael Del Zotto allekirjoitti kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Sveitsiläispuolustaja Mark Streit saa harteilleen suuren osan puolustuksen toiminnasta. Flyersin puolustus on siis pientä muutosta lukuun ottamatta edelliskauden kaltainen. Puolustus ei ole tarpeeksi laaja, että sillä taisteltaisiin paremmista sijoista. Muutoksen tuulet puhaltavat, mutta suuria askeleita ei ole vielä otettu.
Hyökkääjät:


Paljon keskustelua on herättänyt Jakub Voracekin kahdeksanvuotinen jättisopimus. Voracek oli 81 tehopisteellään NHL:n neljänneksi tehokkain pelaaja ja odotukset miestä kohtaan ovat suuret. Joukkueen toinen hyökkääjätähti on Claude Giroux, joka saalisti 73 tehopistettä. Nämä kaksi miestä eivät pysty joukkuetta loputtomiin kantamaan, joten apuja tarvitaan leveämmällä rintamalla. Joukkueessa on kovia pelimiehiä ykkös -ja kakkosketjuun, mutta kilpailu alemmista pelipaikoista käy kiivaana.

Arizona Coyotesista hankittiin Sam Gagner, jonka kausi Arizonassa ei mennyt odotusten mukaan. Miestä sovitellaan kolmos -ja nelosketjuun. Kanadalaishyökkääjä Sean Couturier solmi Flyersin kanssa kuusivuotisen jatkopahvin. Mies teki edelliskautena Flyersin paidassa tehot 15+22=37.

Ennuste:


Flyers on suurten muutosten edessä. Valmentajavaihdos on hyvä askel ja vaikkei Dave Hakstolilla olekaan NHL-kokemusta, on hän kuitenkin loistava valinta tehtävään. Miehen kautta on kulkenut isoja nimiä, kuten Jonathan Toews, T. J. Oshie ja Zach Parise. Pudotuspeleihin ei vielä tulevalla kaudella ole kuitenkaan asiaa.