Pittsburgh Penguins 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Pittsburgh Penguinsin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Pittsburghin taival loppui viime kaudella puolivälieriin, kun Rangers antoi sille kylmää kyytiä voitoin 4-1. Penguisin loppukausi oli tahditonta ja tylsää katsottavaa. Joukkueesta puuttui finaaleihin etenemiseen tarvittava palo. Alkavaa kautta ajatellen, joukkueessa on tapahtunut hyviä asioita ja pingviinit suuntaavat tulevaan kovalla nipulla. Joukkueen valmentajana jatkaa viime kauden tapaan Mike Johnston.Maalivahdit:


Marc-Andre Fleury jatkaa Penguinsin ykkösmaalivahdin tontilla, ja hänen sopimuksensa on voimassa aina vuoteen 2019 saakka. Yhdysvaltalaismaalivahti Jeff Zatkoff hoitaa kakkosmolarin paikkaa ja pelannee silloin, kun Fleury loukkaantuu tai kyykkää hyvin pahasti. Fleury torjui viime kaudella 64 ottelussa ja nappasi 34 voittoa torjuntaprosentilla 92,0. Thomas Greiss siirtyi New York Islandersiin.Puolustajat:


Pittsburghilaisten puolustus on heidän heikkoutensa. Suhteellisen kokematon ja kapea kalusto on kauden edetessä suurissa vaikeuksissa. Pingviinien puolustukseen suomalaisväriä tuo Olli Määttä, jonka mennyt kausi oli hyvin rikkonainen sairastelun ja loukkaantumisten vuoksi. Määttä on lyönyt itsensä läpi Penguinsin rosteriin ja aloittaa jo kolmannen kautensa ylhäällä. Puolustajien toisena nostona otetaan Kris Letang. Letang on joukkueen puolustuksen kulmakiviä ja terveenä pysyessään selvä Norris-ehdokas. Kanadalaissyntyinen Letang nakutti viime kaudella tehot 11+43=54.

Penguins solmi venäläispuolustaja Sergei Gontsarin kanssa koeaikasopimuksen. Gontsar on edustanut Penguinsia viitenä kautena uransa aikana, mutta jäi ilman sopimusta. Paul Martinin poistuminen joukkueesta ei helpottanut Pittsburghin puolustuksellisia ongelmia ja nuorten kaverien kuten Määtän ja Derrick Pouliotin on nostettava tasoaan entisestään. Pouliot on Määtän tavoin vuonna 1994 syntynyt nuori puolustajalupaus.Hyökkääjät:Penguins teki kovia hankintoja hyökkäysosastolle ja nyt sillä on laittaa jokaiseen neljään ketjuun tulivoimaa. Ehkäpä näyttävin hankinta on Phil Kessel, joka napattiin Torontosta ja vaihdossa Maple Leafsiin matkasi ykköskierroksen varaus Kasperi Kapanen. Kessel iski viime kaudella tehot 25+36=61 ja oli Toronton tehokkain pelaaja.

Vancouver Canucksin kanssa tehdyissä vaihtokaupoissa keskushyökkääjä Brandon Sutter siirtyi Canucksiin ja Penguinsiin saatiin keskushyökkääjä Nick Bonino. Kanadalaishyökkääjä Eric Fehr solmi kolmivuotisen sopimuksen Penguinsin kanssa. Fehr täydentää hyvää hyökkäyskalustoa entisestään, sillä hän osaa pelata niin laidassa kuin keskushyökkääjänäkin. Nashville Predatorsissa menneellä kaudella kiekkoillut Matt Cullen matkasi Pittsburghiin. Cullen on Stanley Cup -voittaja vuodelta 2006, kun hän pelasi Carolina Hurricanesin riveissä.

Hyökkäyksessä on kovia nimiä kuten Kessel, Sidney Crosby, Jevgeni Malkin, Nick Bonino, Eric Fehr ja Sergei Plotnikov. Taitoa ja voimaa on vaikka muille jaettavaksi.

Ennuste:


Pittsburgh on jälleen varteenotettava pudotuspelijoukkue. Hyökkäyskalustoa on vahvistettu entisestään ja varsinkin sentteriosasto on rautaa. Phil Kesselin tulo joukkueeseen on varmasti vain hyvä asia. Miinusta Penguins saa puolustuksesta, jonka riittävyys nähdään vasta tositoimissa. Paperilla puolustus on valitettavan heikko.