San Jose Sharks 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta San Jose Sharksin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Runkosarjassa menestynyt, mutta playoffeissa aina alisuorittanut Sharks koki viime kaudella melkoisen mahalaskun. Joukkue jäi ulos pudotuspeleistä ja maalivahti Antti Niemi oli tulilinjalla suorituksiaan koskien. Niemen treidaamista huhuttiin jo siirtotakarajalla, mutta mies pysyi lopulta Sharksissa. GM:n tehtävissä oleva Doug Wilson oli myös sanasodassa Joe Thorntonin kanssa, mikä oli oma luku sinänsä.Maalivahdit:


Sharks kärsi viime kaudella heikosta maalivahtipelistä ja vaikka puolustuskin oli ajoittain sekaisin, niin olisi Antti Niemen ja Alex Stalockin pitänyt pystyä parempaan. Niemi vaihtoi kesällä osoitetta Dallas Starsiin ja hetken näytti jo, että Stalock saa ykkösmaalivahdin viitan vihdoin kannettavakseen.

Toisin kuitenkin kävi, sillä Martin Jonesin siirto Bostonista tuli isona yllätyksenä ja Sharksille tippui todellinen talentti heidän tolppien väliin. Toki treidissä luovuttiin aikaisista varausvuoroista, mutta tässä kaupassa se tulee olemaan hyvä korvaus Jonesista.

Kings ei varmasti ole tyytyväinen Jonesin siirrosta Sharksiin, sillä mies piti kaupata pakon edessä mahdollisimman kauas Tyynenmeren divisioonasta, mutta Bostonin GM Don Sweeney teki temput ja myi Jonesin San Joseen. Nyt Jones on yhden pahimman kilpailijan riveissä ja tulee varmasti kohtaamaan entisen seuransa tulevaisuudessa vielä monta kertaa.

Puntaroitaessassa Jonesia ja Stalockia on otettava toki huomioon, että tilanteeseen sisältyy riskinsä. Kumpikaan ei ole pelannut varsinaisessa ykkösmaalivahdin roolissa, joten nähtäväksi jää millaisia edesottamuksia nähdään. Uskoisin kuitenkin Jonesilla olevan hienoinen etumatka kauteen lähdettäessä.Puolustajat:


Puolustukseen seura teki yhden ainoan hankinnan Paul Martinin muodossa ja hän tulee varmasti auttamaan Sharksia omalla pelillään. Martin on kokenut veteraanipuolustaja ja mies on aikaisemmissa seuroissaan Pittsburghissa ja New Jerseyssä pelannut kovia minuutteja. Viime kausi oli Martinille tärkeä, sillä hän oli aiemmilla kausilla kärsinyt pahoista loukkaantumisista, mutta mies osoitti olevansa edelleen tehokas hyökäyspäässä. Sharksiin hän tuo varsinkin ylivoimalle oman panoksensa ja miehen kiekollinen peli on omiaan auttamaan joukkuetta.

Marc-Edouard Vlasic on edelleen tärkeä palanen Sharksille, niin omassa päässä kuin hyökkäyssuuntaan. Samat sanat koskevat Brent Burnsia, joka pelasi joukkueensa kaikki 82 peliä ja takoi 60 pistettä. Isommat mahdollisuudet aukeavat Matt Tennysonille ja Mirco Mullerille, jotka pelasivat joukkueessa jonkin verran viimekaudella. Ainakin toiselle on paikka aina joukkueen rosterissa, ellei harjotusleiri tuo isoja muutoksia. Sharksin puolustuskalusto näyttää hyvältä ja Martinin siirto erityisesti lisää odotuksia.

Ainoana lähtijänä oli Matt Irwin, joka päätyi vapaiden markkinoiden kautta Boston Bruinsin haaviin. Irwin kärsi menneellä kaudella ylävartalo vammasta ja pystyi pelaamaan vain 53 ottelua. Pisteiden valossa miehen kausi oli mukiin menevä, mutta Tennysonin ja Mullerin nousu vakiokalustoon päätti Irwinin uran San Josessa.Hyökkääjät:


Joe Thornton ja Joe Pavelski ovat edelleen kovanluokan tekijöitä ja vaikka Thorntonkaan ei ole enää mikään nuori mies, niin silti hän on joukkueen selvä johtaja. Thorntonin tehot olivat edelleen 65 pisteen luokkaa ja hän on korvaamaton pelaaja hyökkäyksessä. Pavelskin tehot olivat myös hyvää luokkaa, sillä hän pelasi täyden runkosarjan tehden 70 pistettä yhteensä. Pavelski on myös tärkeä pelaaja San Josen kopissa ja kantaa Thorntonin kanssa joukkuetta eteenpäin.

Logan Couture on myös iso palanen Sharksin sentteriosastolla ja tehoja on napsunut kiitettävään tahtiin. Couturen merkitys tulee jatkossa korostumaan lisää, sillä hän on Thorntonin takana tärkeä palanen, joka jakaa tehoista vastuuta. Couture tule olemaan tulevina vuosina San Josen selvä ykkössentteri ja jää nähtäväksi pystyykö hän kiristämään ruuvia vielä tiukemmalle.

Viime kaudella väkevän esiinmarssin tehneen Melker Karlsson otteita seurataan mielenkiinnolla. Ruotsalainen pelasi viime kaudella 53 ottelua ja teki näissä 24 pistettä. Karlssonin suhteen odotukset ovat varmasti korkealla ja nähtäväksi jää, että pystyykö mies välttämään toisen alkuden kirouksen. Tomas Hertl on myös suurennuslasin alla ja vaikka viime kausi ei tehollisesti ollut minkään näköinen floppi, niin odotukset olivat korkeammalla. Hertl suoritui kuitenkin mallikaasti ja miehestä tulee olemaan vielä paljon iloa organisaatiolle.

Sharks hankki myös vahvistusta, kun Joel Ward liittyi joukkueeseen kesällä. Ward testasi arvoaan vapailla markkinoilla ja San Jose tarttui syöttiin tehden miehen kanssa kolmivuotisen sopimuksen, joka tuo noin 3,2 miljoonan vuositulot.

Ennuste:


Sharksilla on vahva veteraanirunko, jolla pitäisi pystyä saavuttamaan playoffs-paikka. Maalivahtiosasto on kuitenkin kysymysmerkki, sillä kuten todettua Jones tai Stalock eivät vielä ole kantaneet ykkösmaalivahdin viittaa kunnolla. Mikäli toinen herroista kuitenkin osoittautuu luottamuksen arvoiseksi, niin voidaan odottaa hyvää kautta. Kilpailu lännen puolella on kuitenkin kova ja tasainen suorittaminen ratkaisee todella paljon. Divisioonassa ei ole enää yhtään heittopussia, joten väitän että helppoa siitä ei ainakaan tule.