St.Louis Blues 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta St.Louis Bluesin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Blues voitti viime vuonna läntisen konferenssin ja lähti jättisuosikkina Minnesota Wildia vastaan playoff-sarjaan. Sarjan piti olla selkeä sweep, mutta Minnesota löi luun kurkkuun ja jätti Bluesin ensimmäiselle kierrokselle. Blues ei siirtomarkkinoilla pahasti riehunut, mutta hieman muutoksia kokoonpanoon tälle kaudelle kuitenkin tuli. Centralin voitto ei tälläkään nipulla ole kaukana, mutta suuren työn takana.Maalivahdit:


Viime vuodelta tuttu kaksikko Jake Allen ja Brian Elliott jatkavat maalin suulla. Kummankaan otteista ei viime kaudelta valittamista ole. Bluesille toimii hyvin mallikkaasti, että nämä kaksi jakavat torjuntavastuun lähes puoliksi. Kyseessä yksi liigan tasaisimpia pareja ja kumman tahansa voi passittaa torjuntavastuuseen ilman, että tarvisi asiaa pahemmin miettiä.Puolustajat:


Loppukauden Bluesissa kiekkoillut Michalek siirtyi takaisin Coyotesiin ja Barret Jackman kiekkoilee naapurissa, Nashvillessä. Joukkueeseen tulleista esiin voi nostaa Andre Benoitin, jolle Blues on neljäs seura neljän vuoden sisään.

Bluesin puolustus on tehojen valossa yksi NHL:n parhaita. Shattenkirkin, Pietrangelon ja Bouwmeesterin lisäksi pakistosta löytyy Petteri Lindbohm, joka löi itsensä läpi viime kaudella ja aloittaa tämän kauden varmasti ylhäältä.

Coloradossa varmaan kiristellään vieläkin hampaita kuuluista kaupasta, jossa Chris Stewart ja Kevin Shattenkirk siirtyivät St. Louisiin ja vaihdossa tuli romua ja ämpärillinen kiekkoja. Shattenkirk on ehdotonta liigan eliittiä Pietrangelon kanssa, sekä iän myötä hidastuneen Bouwmeesterin.Hyökkääjät:


Blues sai ikäviä uutisia, kun Patrik Berglundin olkapää vaati leikkaushoitoa. Elokuun puolivälissä leikattu olkapää pitää Berglundin ainakin neljä kuukautta sivussa, vaikka koko kausikin voi olla vaarassa. T.J.Oshien ja Chris Porterin lähdettyä, ovet aukesivat Scottie Upshallille, Kyle Brodziakille, Troy Brouwerille ja kyllä. Scott Gomezille. Toki Gomez ja Upshall ovat tryoutilla, mutta näkisin ennemmin paikan aukeavan Upshallille, kuin Gomezille.

St. Louisin motiiveja voidaan kyllä ihmetellä heinäkuun alun tradeissä, jossa T.J. Oshie siirtyi Washingtoniin ja vaihdossa joukkue sai Troy Brouwerin. Kuulostaa vähän siltä, että jonkinmoinen romutuspalkkio on tässä autokaupassa liikahtanut välissä. Tai kyseessä on sitten jotain ihan muuta.
Lehterä toipui nilkkaleikkauksesta ja on saanut alle preseasonilla ensimmäisiä pelejä.

Lehterän kenttäkaverille Vladimir Tarasenkolle heinäkuun 7. päivä oli ilon päivä. Venäläinen kirjoitti kahdeksanvuotisen sopimuksen Bluesin kanssa, arvoltaan vaatimattoman 60 miljoonaa dollaria. Toki viime kauden suorituksilla, Tarasenko on tasan jokaisen sentin arvoinen.

Bluesin hyökkäys on NHL:n mittakaavallakin naurettavan kovatasoinen. Tarasenko, Lehterä, Schwartz, Stastny, Steen, sekä Backes tuhoavat kahdessa ensimmäisessä kentässä, sekä Upshallia ja Brouweria voidaan pitää alempiin kenttiin todellisena täsmähankintana. Vielä kun saavat keskelleen Berglundin, on loppu historiaa.

Ennuste:


Onko nyt vihdoinkin Bluesin vuosi? Ainakaan takki auki seuralla ei ole varaa enää lähtee playoffeihin. Tällä materiaalilla ei olisi mikään ihme, että joukkue jopa yllättäisi Chicagon playoffeissa. Se jää täysin nähtäväksi, mutta satavarmana playoff-joukkueena Bluesia voidaan pitää.