Tampa Bay Lightning 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Tampa Bay Lightningin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Lightning raivasi tiensä melkein loppuun asti, mutta Chicago vei rutiininsa turvin mestaruuden Tampan nenän edestä. Joukkueen kausi oli todella hyvä ja Steve Yzermanin joukot tulevat vielä väkevämpänä tulevaan kauteen. Tyler Johnson oli playoffien ajan täysin pitelemätön ja mies oli varsinkin Red Wings sarjassa joukkueen tärkein yksittäinen tekijä.

Steven Stamkos oli aluksi vaisunoloinen keväällä, mutta hän sai hyvin koneet käyntiin pelien edetessä. Stamkos on organisaation kasvot ja Tampa elää hänen maaliensa kautta paljon. Nikita Kucherovin ja Johnsonin onnistumiset auttoivat Stamkosia nousemaan suvantovaiheesta ja kevät toimi hänelle hyvänä oppituntina. Ei sovi unohtaa myöskään Alex Killornia, joka pelasi väkevän kauden.Maalivahdit:


Ben Bishop ja Andrei Vasilevski jatkavat joukkueen tolppien välissä, joten tähän osastoon homma ei ainakaan tule kaatumaan. Bishop kärsi pudotuspeleissä harmillisen loukkaantumisen ja miehen suoritustaso ei lopussa yltänyt tästä johtuen aivan timanttisimmalle tasolle. Bishop on kuitenkin tervehtynyt nivusvammastaan ja mies tulee olemaan tärkeä tekijä tulevan kauden menestyksessä.

Vasilevski pystyy myös pelaamaan pelejä, joka antaa John Cooperille vaihtoehtoja peluutuksen suhteen. Joukkueessa on myös nuori Kristers Gudlevskis, joka pystyy tarvittaessa tuuraamaan. Latvialaisen läsnäollessa joukkueen ei tarvinnut tehdä minkäänlaisia siirtoja maalivahtiensa suhteen.Puolustajat:


Victor Hedman jatkaa puolustuksen johtohahmona ja Tampa sai vihdoin viime kaudella puolustuksensa tilkittyä aiempia kausia paremmin. Anton Strålman pelasi hyvät playoffit ja oli osaltaan vakauttava tekijä Tampan orkesterissa. Puolustuksen runko on pysynyt samana, kun Braydon Coburn, Matt Carle ja Jason Garrison jatkavat.

Puolustus on ollut monta vuotta Tampan murheena, mutta nykyisellä rungolla tähän saatiin järkeä. Joukkue pystyy takomaan järjettömiä määriä maaleja, mutta oman maalinedustan siivoaminen tulee olemaan tärkein asia jatkossakin. Kaikki puolustajat pystyvät kiekolliseen peliin, mikä on siunaus hyökkäysuuntaan.

Heikoimpana lenkkinä on ainoastaan Andrej Sustr, joka oli pudotuspeleissä todella hukassa. Paljon menee kokemattomuuden piikkiin, mutta miehen odotetaan ottavan seuraava askel alkavalla kaudella.Hyökkääjät:


Steven Stamkos on siis edelleen joukkueen keulakuva ja tärkein palanen joukkueessa. Tärkein kysymys hänen kohdallaan on, kuinka mies saa vietyä peliään uudelle tasolle. Tampan hyökkääjistöä katsottaessa on todettava, että runko on todella valmis.
Muuttujia ei ole kesän aikana ollut ja joukkue on saanut rauhassa hitsautua yhteen. Stamkosin sopimus on kauden jälkeen katkolla ja joissain huhuissa alkava kausi olisi Stamkosin viimeinen salamapaidoissa. Tähän kun lisätään muut loppuvat sopimukset, on Yzerman lirissä palkkakaton kanssa ensi kaudella.

Tyler Johnson kävi leikkauksessa kesällä ja miehen kuntoutuminen kauden alkuun on mahdollista. Johnson on ainoa epävarma pelaaja kauteen lähdettäessä, mutta muuten Tampan hyökkäys tulee olemaan kovaa valuuttaa.
Varsinkin ”Triplets”-kenttä onnistui kevään playoffeissa loistavasti. Palat, Kucherov ja Johnson tekivät yli puolet Tampa Bayn maaleista playoffeissa. Johnsonin toipuessa, on tänäkin vuonna kyseessä yksi NHL:n tehokkaimmista kentistä.

Ennuste:


Tulevalla kaudella voidaan jälleen odottaa runsasmaalisia pelejä. Tampan haasteet ovat puolustuspäässä ja viisikkopuolustuksessa, mutta vaihtuvuus on pysynyt niin pienenä, että uskon joukkueen pelaavan todella väkevän kauden. Tampaa voidaan pitää yhtenä mestarikanditaattina jo nyt. Jos edelliskauden analysointi osuu kohdalleen, niin John Cooper repii vielä paremman suorituksen joukkueestaan.

Ben Bishopin harteille lasketaan jälleen paljon, sillä voittavan maalivahdin rooli ei ole itsestään selvyys. Bishopilla on kaikki eväät nousta parhaimmalle tasolleen ja näin hän varmasti tekee.