Toronto Maple Leafs 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Toronto Maple Leafsin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Leafsin taaperrus jatkui edellisten vuosien malliin ja joukkue kasasi vain 68 pistettä, joka oikeutti itäisessä konferenssissa toiseksi viimeiselle sijalle. Joukkueen kokoonpanossa oli toki isoja puutteita, mutta isoin syyllinen löytyi valmennuspuolelta. Randy Carlyle on toki voittanut Stanley Cupin Anaheim Ducksin peräsimessä 2006-2007 kauden päätteeksi, mutta miehen fossiilinen näkemys nykypäivän NHL-jääkiekosta on niin kaukana todellisuudesta, että Toronton "saavutuksia" ei tarvitse kummastella.

Leafs on kuitenkin astunut täysin uuteen aikaan ja tulee olemaan yksi mielenkiintoisimmista joukkueista tulevalla kaudella. Mike Babcockin siirtyminen Detroit Red Wingsistä on jättimäinen parannus monella tavalla. Hän tuo ajanhermolla olevan systeemin pelata ja taito valmentaa pelaajia on aivan eri planeetalta, kuin Carlylen mouhoaminen. Nyt Leafsilla on aito mahdollisuus palata playoffeihin.Maalivahdit:


Jonathan Bernier ja James Reimer jatkavat joukkueen maalivahtiosastolla. Heidän takanaan on kanadalainen Antoine Bibeau, joka pelasi viime kauden Leafsin farmiseura Marliesissa. Hän tulee laittamaan nykyiselle kaksikolle kapuloita rattaisiin jatkossa. Bernier pelasi isomman osan joukkueen peleistä ja Reimer jäi soittelemaan toista viulua, mutta tilanne elää varmasti aiemmin mainituista syistä johtuen.

Reimerin huhuttiin lähtevän Leafsista, koska hänen vastuunsa oli laskenut selvästi. Hän kuitenkin oli kauden loppuun asti joukkueen riveissä ja alkava kausi on tärkeä vedenjakaja hänen uralleen. Bibeau saattaa hyvillä otteilla suistaa Reimerin pois kokoonpanosta. Reimerin sopimus päättyy alkavaan kauteen ja ellei hän saa kasattua peliään, niin noutaja tulee hyvin herkästi.Puolustajat:


Dion Phaneuf on villeistä huhuista huolimatta vielä joukkueessa ja valmennusjohdon vaihtuminen on varmasti rauhoittanut tilannetta. Phaneuf itse ei myönnä, että olisi pyytänyt siirtoa pois takarajalla tai sitäkään ennen, mutta kovin kaukana siirto ei varmasti ollut. Hänen sopimuksensa jatkuu vielä kauteen 2020-2021, joten kelkan käännöksen vuoksi hänestä on varmasti paljon hyötyä Leafsille jatkossa.

Uusina niminä joukkueeseen ovat liittyneet Martin Marincin ja Mark Fraser, joka on tuttu mies organisaatiossa entuudestaan. Fraser pelasi kausien 2012-2014 välisenä aikana joukkueessa ja jahtaa nyt try-outin kautta pelipaikkaa.

Marincin taas on alunperin Edmonton Oilersin varaus vuodelta 2010 ja esiintyi joukkueen väreissä kahden kauden aikana yhteensä 85 ottelussa. Hän ei NHL-tasolla ole ollut mikään pistelinko, mutta täyttää varmasti paikkansa. Joukkue on myös lisännyt Matt Hunwickin joukkueen vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella, joten syvyyttä puolustuksessa riittää.

Tuleva kausi tulee olemaan myös Morgan Riellylle ratkaisevaa laatua, sillä miehen sopimus umpeutuu ja mikäli mies jatkaa vahvoja otteitaan, niin hän ansaitsee todella roiman palkankorotuksen. Rielly aloittaa tulokassopimuksen viimeisen kauden ja on Leafsin taaperruksesta huolimatta ollut todella kova tekijä. Ikää miehellä on vasta 21 vuotta, joten potentiaalia on valtavasti kaivettavana esiin.Hyökkääjät:


Phil Kessel on vihdoin poistunut joukkueesta ja kun asioita on aloitettu muutenkin työstämään puhtaalta pöydältä, niin tämä oli molemmille osapuolille varmasti oikea ratkaisu. Toronto menetti kaupoissa yhden tulivoimaisimmista pelaajista, mutta vastakappaleena tulleet Kasperi Kapanen ja Nick Spaling ovat todella hyviä hankintoja.

Toronto teki myös jättimäisen kaupan New York Islandersin kanssa ja hankki maalintekijä Michael Grabnerin. Grabnerin saadakseen joukkue luopui, jopa viidestä pelaajasta, joten Leafsissa ilmeisesti tiedetään miehen arvo. Itävaltalainen kärsi viime kaudella lukuisista loukkaantumisista ja pelasi vain 34 ottelua Islandersissa. Mies oli kaksi kuukautta sivussa nivusvamman takia kauden alussa, mutta nyt miehen pitäisi olla pelikuntoinen.

Toinen vammoista kärsinyt pelaaja on Nathan Horton, jonka tilanne selkävamman takia on mutkikas. Mies ei läpäissyt joukkueen kuntotestiä, eikä siis osallistu harjoitusleirille. Horton asetetaankin luultavasti IR-listalle, jonne laitetaan pitkäaikaisista loukkaantumisista kärsivät pelaajat. Samalla Leafs saa vapautettua Hortonin palkan palkoistaan, joka on 5.3 miljoonaa dollaria.

Huomionarvoisena lisäyksenä on Shawn Mathiaksen hankinta, joka pelasi viime kaudella Vancouver Canucksissa pisteiden valossa parhaimman kautensa. Mathias on entinen Detroitin varaus ja Babcockilla lienee näppinsä pelissä. Mathias saattaa yllättää joukkueen sentteriosastolla ja tuo leveyttä joukkueeseen.

Ennuste:


Naulataan rohkeasti Toronto pudotuspeleihin. Mestaruudesta on turha puhua, mutta kyllä ennusmerkit näyttävät siltä, että Leafs tekee todella suuren parannuksen. Mike Babcock on edelleen yksi liigan parhaista valmentajista ja muutenkin toiminta on ottanut valtavia harppauksia eteenpäin.