Vancouver Canucks 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Vancouver Canucksin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Canucksin kausi päättyi kirvelevään tappioon playoffien ensimmäisellä kierroksella, kun Calgary Flames vei ottelusarjan nimiinsä 4-2. Canucks paini hienoisen maalivahtiongelman kanssa, sillä Eddie Läck kantoi vastuuta paljon enemmän, kuin oli oletettu.

Ryan Miller oli kuitenkin se, joka sai jäädä kaupunkiin, kun seura teki kaupat Carolina Hurricanesin kanssa. Vancouverin kausi päättyi hyvästä runkosarjasta huolimatta pettymykseen ja uutta kautta kohden on nähty paljon siirtoja.Maalivahdit:


Ryan Millerin kausi ei herättänyt hurraahuutoja, mutta täytyy muistaa miehen kärsineen loukkaantumisista kauden aikana. Joukkueen GM Jim Benning totesi, että myös Millerin kauppaaminen olisi huhusta huolimatta ollut mahdollista. Benning kuitenkin halusi Ryan Millerin olevan joukkueessa Jakob Markströmmin parina.

Markström pelasi viime kauden AHL:ssä Utica Cometsin riveissä ja pysäytti kiekkoja jäätävällä teholla, sillä miehen päästettyjen maalien keskiarvo 32 otteluun oli 1.88! Comets selviytyi pitkälti hänen ansiostaan aina Calder Cupin finaaleihin, jossa joukkue kuitenkin hävisi Manchester Monarchsille.

Markström tulee varmasti tulevalla kaudella haastamaan Millerin ja valmentaja Willie Desjardinsilla saattaa olla kiperiä paikkoja, kun hän kauden aikana joutuu tekemään valintoja näiden kahden herran välillä. Miller saattaa myös olla liikuteltavien joukossa loppukaudesta, sillä jos Marsktröm ottaa paikkansa Canucksin tolppien välissä, niin Miller on turhan kovapalkkainen istutettavaksi penkillä.Puolustajat:


Alexander Edler jatkaa Canucks puolustuksen selvänä liiderinä. Edler teki viime kaudellakin 74 otteluun 31 pistettä ja oli joukkueen tehokkain puolustaja. Edler on Canucksille erittäin tärkeä pelaaja molempiin suuntiin ja toimii hyvänä esimerkkinä nuoremmille puolustajille.

Hänelle hyvää taustatukea antaa Dan Hamhuis, Chris Tanev ja Yannick Weber, jotka kaikki tekivät vähintään 20 pistettä. Vancouverilla on tasainen puolustuskalusto muutenkin ja sopii mainiosti valmentaja Desjardinsin sapluunaan.

Canucks hankki Boston Bruinsissa pelanneen Matt Bartkowskin kesällä. Bartkowskin kausi meni penkin alle, sillä Boston valmentaja Claude Julien istutti miestä popcorn-osastolla pitkiä aikoja, eikä mies päässyt oikein missään vaiheessa pelin päälle. Canucks GM Jim Benning kuitenkin näki miehessä olevan vielä potentiaalia jalostettavaksi ja Bartkowski ei muutenkaan ollut kallis riski otettavaksi. Bartkowski tuo varsinkin fyysistä elementtiä Canukcs puolustukseen, josta on puuttunut aavistuksen verran kovuutta.

Kokoonpanoon nousee Frank Corrado, joka on edelliset kaudet kulkenut hississä farmin ja Canucksin välistä reittiä. 22-vuotias puolustajalupaus pyritään varmasti tulevalla kaudella ajamaan entistä paremmin sisään systeemiin, mutta siihen voi kuulua edelleen pikaisia komennuksia farmin tai pressin puolelle.Hyökkääjät:Sedinin veljekset lähtevät jälleen kantamaan joukkuetta, kun he alottavat viidennentoista kauden joukkueessa. Yli tuhat peliä samassa joukkueessa nyky-NHL:ssä ei ole mikään itsestäänselvyys, mutta Sedinit ovat edelleen yksi NHL:n vaarallisimmista tutkapareista ja Canucksista puhuttaessa heitä on mahdoton sivuuttaa. Molemmat pelasivat täyden kauden ja olivat jälleen yksi suurimmista syistä, että joukkue playoffeissa pelasi.

Sedinien viereen löytyi myös kovan luokan maalintekijä, kun Radim Vrbata pelasi viime kaudella paljon heidän kanssa. Vrbata on puhdas sniperi ja Sedinien kanssa jälki oli todella vakuuttavaa. Hän palasi samalla 30 maalin kerhoon ja sai uuden piristysruiskeen uralleen, kun mies teki myös oman piste-ennätyksensä merkkauttaen 63 tehopistettä. Hän oli ja on ilman Sedineitäkin alati vaarallinen pelaaja ja hän tulee kunnossa pysyessään olemaan jälleen lähellä 30 maalia.

Jim Benning teki kesällä myös kauppoja, kun hän hankki Brandon Sutterin Pittsburgh Penguinsista vaihdossa Nick Boninoon ja Adam Glendeningiin sekä toisen kierroksen varausvuoroon. Canucks vaihtoi myös päikseen Montreal Canadiensin kanssa kovanaamoja. Brandon Brust siirtyi Vancouveriin ja Zack Kassian puolestaan Montrealiin. Kassianin lisäksi Montrealiin matkasi viidennen kierroksen varausvuoro.

Mielenkiintoinen tulokas Canucksin kokoonpanossa on Jake Virtanen, joka varattiin vuosi takaperin ensimmäisellä kierroksella. Virtaselta löytyy Suomenkin passi, mutta mies on pelannut jo nuorten maajoukkueista asti Kanadan lipun alla. Virtanen on vahva voimahyökkääjä, joka ei pelkää ketään tai mitään. Virtanen omaa myös hyvän rightin-puolen vedon, joten pelkkä rouhija mies ei ole.

Mies pelasi viime kaudella WHL-seura Calgary Hitmenin riveissä ja jä nähtäväksi onko hänestä ottamaan paikkansa Canucksin rosterissa. Hänen kohdallaan harkintaa aiheuttaa sekin, että hän on vielä tänä vuonna kykenevä edustamaan Kanadaa alle 20-vuotiaiden kisoissa.

Ennuste:


Canucksilla on edellytykset pudotuspeleihin, mutta se vaatii vähintään samanlaista onnistumista, kuin viime kaudella. Joukkue ylisuoritti jopa hieman, joten kovan urakan takana on tuon tempun uusiminen. Maalivahtiosasto tulee olemaan ratkaiseva tekijä joukkueen kohdalla, sillä jos kumpikaan maalivahti ei ota ykköstorjujan viittaa harteilleen, niin playoffit voidaan Vancouverissa unohtaa.

Ennusteeksi sanottakoon, että joukkueella on kivinen tie ja joukkue taistelee viimeisistä playoff-paikoista.