Washington Capitals 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Washington Capitalsin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Onko tuleva kausi Capitalsin? Aleksandr Ovechkinin johtama pääkaupungin ylpeys Capitals on vuosi toisensa jälkeen joutunut hautaamaan Stanley Cup -haaveet. Kausi 2014-15 päättyi juuri ennen konferenssifinaaleita, kun Rangers pudotti punapaidat tiukan ottelusarjan jälkeen 4-3.

Capitalsilla oli mahdollisuus katkaista sarja 1-3 tilanteessa, mutta jälleen kerran Rangers osoitti kovuutensa ja paineli ohi kalkkiviivalla.
Päävalmentajana jatkaa Barry Trotz. Trotz sai Capitalsin heräämään henkiin viime kaudella ja hänen peluutustapansa toimii hyvin tässä joukkueessa.Maalivahdit:


Ykkösmaalivahdin paikkaa hoitaa totutusti Braden Holtby. Holtby pelasi unelmakauden ja oli avain Capitalsin viime talven huippuesityksiin. Kanadalaissyntyinen maalivahti pelasi 73 ottelua ja kirjautti 41 voittoa torjuntaprosentilla 92,2. Holtby kirjoitti kauden päätteeksi mittavan jatkopahvin Washingtonin kanssa ja tämä pitää miehen mukana aina kaudelle 2019-20 saakka. Sopimus on arvoltaan 30,5 miljoonaa dollaria.

Joukkueen kakkosveskari Justin Peters kirjautti tililleen 12 ottelua torjuntaprosentilla 88,1. Peters on näistä kahdesta veljestä se heikompi lenkki, eikä pelaa tulevana talvena kuin hätätapauksissa. Capitals täydensi maalivahtiosastoaan Dan Ellisillä. Panthersista saapuneen Ellisin sopimus on yksivuotinen ja kaksisuuntainen. Pheonix Copley siirtyi T.J. Oshien vaihtokaupassa Bluesin organisaatioon.Puolustajat:


Washingtonin puolustuksessa vaihtoja tehtiin maltillisesti. Ryan Stanton siirtyi joukkueeseen Vancouver Canucksista ja Taylor Chorney Pittsburgh Penguinsista. Stanton on voimakas pelaaja ja hänen mukana joukkue saa fyysisyyttä puolustukseensa.

Poistuneiden listalta löytyy muun muassa Mike Green, joka pelasi upean kauden ollen Capitalsin toiseksi tehokkain puolustaja. Hänen paikkaansa ei kumpikaan tulijoista valitettavasti pysty korvaamaan. Matt Niskanen, John Carlson ja Brooks Orpik ovat avainasemassa joukkueen peräpäässä. Hetken kuluttua nähdään, miten kesän punttitreenit ovat tehonneet.


Hyökkääjät:


Paljon siirtohuhuja herättänyt T.J. Oshie siirtyi heinäkuussa Capitalsin riveihin St. Louis Bluesista. Vaihdossa Blues sai hyökkääjä Troy Brouwerin ja maalivahtilupaus Pheonix Copleyn sekä ensi kesän kolmannen kierroksen varausvuoron. Brouwer pelasi Capitalsissa neljä kautta. Justin Williams siirtyi joukkueeseen Los Angeles Kingsistä kaksivuotisella sopimuksella. Williams tunnetaan seiskapelien onnistumisistaan ja hänet on palkittu pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana vuonna 2014.

Joukkueen tehomyyrät Aleksandr Ovechkin, Nicklas Backstrom ja T.J. Oshie ovat erittäin vaarallinen kolmikko. Ovechkin nakutti menneellä kaudella tehot 53+28=81 ja Backstrom vastasi tehoin 18+60=78. Marcus Johanssonin sopimusta jatkettiin välimieskäsittelyn jälkeen vuodella ja sopimuksen arvoksi tuli 3,75 miljoonaa dollaria.
Pittsburghiin siirtynyt Eric Fehr ei jättänyt hyökkäykseen lovea, jota ei pystyttäisi paikkaamaan.

Ennuste:


Joukkueessa on jälleen potentiaalia pudotuspeleihin, mutta villi kortti -paikan kautta. Capitalsissa on tapahtunut muutoksia ja nuorten pelaajien siirtyminen seuraavalle levelille on erityisen tärkeää.

Valmentaja Barry Trotz sopii pääkaupungin joukkueeseen hyvin ja hänen peluutustapansa toimii. Viime kaudella mietittiin, miten yhteistyö venäläistähti Ovechkinin kanssa sujuu. Jälki on kuitenkin ollut upeaa.