Winnipeg Jets 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Winnipeg Jetsin NHL-joukkueeseen kaudella 2015-2016.
Jets pelasi mahtavan kauden, jota siivitti Buffalon kanssa tehty kauppa, jossa Tyler Myers ja Drew Stafford liittyivät joukkueen vahvuuteen. Winnipegin kohtaloksi koitui kuitenkin putoaminen Anaheim Ducksia vastaan ensimmäisellä kierroksella. Ottelusarja päättyi selvillä numeroilla 4-0. Winnipegillä oli myös huonoa tuuria, sillä joukkueella oli omat paikkansa kääntää sarjan kulkua. Kolmannen pelin jatkoaikatappio kuitenkin katkaisi selkärangan lopullisesti.Maalivahdit:


Ondrej Pavelec ja Michael Hutchinson jakoivat torjuntavastuun menneellä kaudella. Molemmilla oli hyvät sekä huonot hetket joukkueen maalilla, mutta paikkasivat toisiaan silti hyvin. Pavelec pelasi toki viime kaudella enemmän, mutta huonona päivänä mies ei saa rantapalloakaan kiinni ja se asettaa huolen kyseiselle osastolle.

Maalivahtiosastolle on myös tulevaisuuden lupauksia Connor Hellebyuckin ja Eric Comrien muodossa. Comrie on pelannut vielä juniorijoukkue Tri-City Americansin riveissä, mutta tulevalle kaudelle mies siirtyy farmijoukkue Manitoba Moosen maalille. Jos tästä kaksikosta kehittyy lupausten mukaisia maalivahteja, niin he tulevat raivaamaan tiensä Jetsin tolppien väliin. Tulevalla kaudella Comrie pelaa varmasti AHL:n puolella enimmäkseen, mutta Hellebyuckin kohdalla muutamia aloituksia saatetaan nähdä joukkueen maalilla. Erityisesti jos Pavelec, Hutchinson kaksikko kärsii loukkaantumisista.

Lisämainintana olkoon, että organisaatiosta löytyy myös suomalainen Jussi Olkinuora. Olkinuora on kuitenkin marssijärjestyksen pohjinmainen ja hänen tiensä nousee suurella todennäköisyydellä pystyyn Jetsissä.Puolustajat:


Tyler Myers siirtyi siirtotakarajalla Jetsiin ja tämä treidi käänsi miehen uran jälleen oikeille raiteille. Myers näytti kuitenkin heti Buffalosta pois päästyään, että potentiaali on edelleen ulosmitattavissa. Hänen pelinsä nousi aivan uudelle tasolle ja miehestä oli hyökkäyssuuntaankin antamaan aivan erinäköinen panos. Myers teki enemmän pisteitä (15) Jetsissä pelaamissaan 24 ottelussa, kuin Buffalon paidassa koko alkukaudella, joka käsitti 47 ottelua ja 13 tehopistettä.

Jetsillä on hyvä sekoitus puolustajia ja pakkiparien rakentamisessa on eri vaihtoehtoja. Jetsillä oli isoja murheita pakkien loukkaantumisien vuoksi ja esimerkkinä on Tobias Enström, joka kärsi ylävartalovammasta viime kauden lopussa ja pystyi pelaamaan vain 60 ottelua. Mies oli mukana kaikissa playoff-otteluissa, mutta vamma vaivasi miestä selvästi.

Dustin Byfuglien pelasi jälleen isoilla minuuteilla hyvän kauden, mutta miehen hölmöilyt Ducks-sarjassa olisivat voineet jäädä tekemättä. Byfuglienin ongelma on myös järjetön määrä rangaistusminuutteja, joita hänelle kertyi peräti 124 runkosarjan aikana. Joukossa on paljon tappeluista kertyneitä minuutteja, mutta miehen kankeus aiheuttaa omassa päässä ongelmia. Miehen sopimus umpeutuu kauden päätteeksi, joten nähtäväksi jää minkälaiseen ratkaisuun joukkue miehen suhteen päätyy.

Joukkueen puolustukseen ei ole tullut isoja muutoksia, sillä Mark Stuart, Paul Postma, Adam Pardy ja Jacob Trouba jatkavat joukkueessa. 21-vuotias Trouba aloittaa jo kolmannen kauden Jets-miehistössä ja hänestä on vielä paljon potetntiaalia ulosmittaamatta. Trouba on myös kärsinyt loukkaantumisista aiemmilla kausilla, eikä mennyt sesonkikaan mennyt ihan putkeen. Mies loukkaantui Ducks-sarjassa, mutta pelasi murtuneella kämmenellä sarjan läpi. Hän kävi heti leikkauksessa kauden päätteeksi ja mies on valmiina kauden alkuun.Hyökkääjät:


Evander Kanen poistuttua laitahyökkääjä osastolle jäi aukko, mutta hänen treidaaminen oli ainoa vaihtoehto. Kanen loukkaantuminen ja muut ristiriidat joukkueessa hänen osaltaan päätyivät umpikujaan, jonka Buffalon kanssa tehty kauppa ratkaisi. Kyseisessä kaupassa tullut Drew Stafford pelasi hyvin ja hänelle maisemanvaihdos teki myös todella hyvää.

Jets saa mielenkiintoisen paluumuuttajan tulevalle kaudelle, kun aiemmin jo organisaatiossa pelannut Alexander Burmistrov palaa kahden KHL-kauden jälkeen joukkueeseen. Burmistrov saa uuden näytönpaikan kaksivuotisella sopimuksella, joka tuo miehelle noin 1.5 miljoonan dollarin kausipalkan. Burmistrovin kohtalon määrittelee pitkälti se, kuinka hän on saanut kehitettyä puolustus peliään. Sentteriosastolla hän kilpailee Bryan Littlen, Mathieu Perreaultin, Mark Scheifelen ja Adam Lowryn kanssa.

Burmistrovin kohdalla on kuitenkin selvää, että mies tarvitsee paikan hyökkäävästä ketjusta. Kolmannen tai neljännen kentän sentterinä miehen taidot menevät totaalisesti hukkaan, eikä hänestä näihin rooleihin muutenkaan olisi. Paul Maurice joutuukin siis miettimään marssijärjestystään uudestaan. Ei olisi toisaalta yllätys, vaikka Burmistrov nähtäisiin laitahyökkääjänä ajoittain.

Jetsiltä löytyy monipuolisia palasia, jotka helpottavat valmentaja Mauricen urakkaa huomattavasti. Kapteeni Andrew Laddin ja varakapteeni Blake Wheelerin odotetaan jälleen kantavan isoa vastuuta pistesarakkeissa, mutta taustatukea on myös tarjolla. Kokoonpanoon on nousemassa myös 2014 vuoden ykkösvaraus Nikolaj Ehlers, joten kilpailu pelipaikoista kiristyy entisestään. On täysin tanskalaisen omista suorituksista kiinni, että aukeaako pelipaikka vai ei.

Joukkueen harjoitusleiri tulee olemaan myös erityisen tärkeä Joel Armialle, joka ei ole pystynyt tekemään läpimurtoaan. Armian tilanne näyttää todella pahalta, sillä alla on keskinkertaiset kaudet AHL:ssä ja miehen pelipaikalle on niin paljon tunkua, että varsinainen ihme saa tapahtua, että mies nähtäisiin Jetsin paidassa.

Ennuste:


Jetsillä on mahdollisuudet playoffeihin, mutta keskisen divisioonan ja yleensäkin läntisen konfrenssin puolelta mahdollisuudet vaativat ylisuorittamaista tällä kaudella. Viimeiset playoff-paikat eivät ole kaukana, mutta kilpailijajoukkueet ovat vahvistuneet siinä määrin, että Jetsin tie on todella vaikea. Maalivahtipeli on kaikista isoin kysymysmerkki, sillä itse pidän Ondrej Pavelecia yhtenä epävarmimmista ykksömaalivahdeista kauteen lähdettäessä.