Atlanta Hawks 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Atlanta Hawksin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Atlanta Hawks


Lähteneet pelaajat: DeMarre Carroll, Pero Antic, John Jenkins, Mike Scott

Saapuneet pelaajat: Tim Hardaway Jr, Tiago Splitter, Justin Holiday

Pelaajabudjetti: 75,2M

Keski-ikä: 28 vuotta

Sijoitus itäinen konferenssi 2014-15: 1

Record 2014-15: 60-22

Itäinen konferenssi on NBA:n historiassa ollut aina lähtökohtaisesti länttä heikompi, mutta myös idässä tulee olemaan todella tiukkaa playoff-paikkojen suhteen. Viime vuonna Atlanta Hawks yllätti ja voitti itäisen konferenssin ja paineli aina konferenssin finaaleihin saakka. Joukkue saavutti mm. organisaation pisimmän voittoputken, joka oli samalla NBA:n historian viidenneksi pisin 19 peräkkäisellä voitolla.

Kesän aikana Haukat eivät saaneet joukkueeseensa mitään merkittäviä lisäyksiä. He menettivät DeMarre Carrollin Torontoon, joka oli varsinkin puolustuksessa yksi joukkueen kantavista voimista. Joukkue pyrkii paikkaamaan Carrollin pistetehtailua ja puolustusta hankkimalla Tim Hardawayin ja Tiago Splitterin.

Tiago Splitter pystyy tuomaan jonkin verran parannusta Hawksin rebound-tilastoihin. Hawks menestyksestään huolimatta oli yksi liigan huonoimmista joukkueista reboundeissa. He antoivat suht paljon reboundeja vastustajille omassa päässä, eivätä napanneet itse hyökkäyspään levypalloja. Splitter tuo 211cm varrellaan toivon mukaan lisää kykyä reboundeihin.

Hardaway tulee olemaan aseena heittopelissä. Hän on hyvä kolmen pisteen heittäjä ja sitä varten hän on Atlantassa. Muuten Hawks on hyvinkin tasapainoinen joukkue. Joukkueessa ei ole yhtä ylitse muiden, vaan pelaajat ovat tasavahvoja suorittajia. Heillä ei ole niin tarkkaa systeemiä hyökkäyspelissä, vaan he luottavat paljon pelaajiensa ja varsinkin Jeff Teaguen mielikuvitukseen ja rakentaa sitä kautta tehokkaasti heitto- ja pisteidentekopaikkoja. Pallo liikkuu kaarella nopeasti jolla he pystyvät liikuttamaan puolustusta. Usein sieltä aukeaa paikka kaukoheitolle, tai he pystyvät käyttämään avonaiseksi tulleen tilan isommille miehilleen sisäpuolelle.

Paul Millsapin signaaminen uudelleen oli kenties fiksu veto. Power Forward paikalle ei joukkueessa ole tunkua. Joukkue joutuukin miettimään rotaatio uusiksi tällä paikalla, sillä Mike Scott jäi heinäkuun lopulla kiinni huumesähläyksistä ja hän saattaa joutua jopa 25 vuodeksi vankilaan.

Mike Muscala on todennäköisin varamies suoranaisesti Millsapille, mutta häneen joukkueen ei kannata luottaa 15 minuuttia enempää pelissä. Voikin olla, että Al Horford tulee pelaamaan myös PF paikkaa Tiago Splitterin ollessa Centerinä.

Atlantalla on jälleen tasavahva joukkue tulevalle kaudelle. Emme ehkä tule näkemään niin räiskyvää menestystä kuin viime kaudella, mutta kärkikahinoissa joukkue tulee olemaan. Jos joukkue pitää hyökkäyspelinsä tehokkuuden samalla tasolla ja parantaa rebound-peliänsä, tulevat he menemään kirkkaasti playoffeihin.Ennuste konferenssissa: 3