Boston Celtics 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Boston Celticsin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Boston Celtics


Lähteneet pelaajat: Brandon Bass, Phil Pressey, Luigi Datome, Chris Babb

Saapuneet pelaajat: David Lee, Amir Johnson, Terry Rozier, R.J. Hunter, Jordan Mickey

Pelaajabudjetti: 77,5M

Keski-ikä: 25,8 vuotta

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 7

Record 2014-15: 40-42

Celtics on joukkue jolla tuntuu olevan asiat niin sanotusti jiirissä. Toimiva organisaatio, pelaajat tuntuvat olevan tyytyväisiä, hyvä valmentaja ja tukku ykköskierroksen draftpickejä takataskussa tuleville vuosille.

Boston pelasi itsensä playoffeihin viime kaudella heikommalla joukkueella mitä se on nyt. Ensimmäisellä kierroksella tuli kuitenkin noutaja kun Cavaliers oli vastassa. Tulevalle kaudelle nippu on kuitenkin parantunut ja joukkueelta voi odottaa yli 50% voittoprosenttia.

Celticsin tulevaisuus on ainakin nuorten pelaajien osalta turvattu. Heillä on kolmelle seuraavalla kesälle käytettävissä seitsemän ykköskierroksen varausta ja viisi kakkoskierroksen varausta. Heillä on siis todella paljon valinnanvaraa ja mahdollisuuksia muokata joukkuetta haluamaansa suuntaan.

Mielenkiintoisia lisäyksiä joukkueeseen kesän aikana olivat David Lee ja Amir Johnson. Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia ja nämä kaksi tuovat kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen. Amir Johnson tuo myös jo valmiiksi hyvään puolustukseen oman lisänsä.

Vaikka pelaajamateriaali ei ole liigan huippuluokkaa, on joukkueen yhtenäisyys ja joukkueen pelaaminen todellinen vahvuus tälle joukkueelle. Joukkueessa ei ole yhtä supertähteä ylitse muiden. Joukkueen valmentaja Brad Stevens on saanut paljon kehuja eikä suotta. Stevens on tuonut paljon älykkäitä hyökkäyskuvioita, jolla joukkue saa luotua paljon laadukkaita heittopaikkoja tai ajoja korille. Heittopaikkoja luodaan hyville heittäjille kuten Avery Bradleylle ja molemmat joukkueen point guardit Marcus Smart ja Isaiah Thomas pystyvät ajamaan korille ahtaasta tilasta ja viimeistelemään.

Joukkueessa on hieman tunkua nelospaikalle ja kauden aikana saattaakin olla odotettavissa joitakin treidejä tämän paikan pelaajille. Muuten odotamme joukkueen grindaavan vahvasti ja tasaisesti läpi runkosarjan ja nappaavan yhden viimeisimmistä playoff-paikoista.Ennuste konferenssissa: 8