Charlotte Hornets 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Charlotte Hornetsin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Charlotte Hornets


Lähteneet pelaajat: Bismarck Biyombo, Mo Williams, Lance Stephenson, Gerald Henderson, Noah Vonleh, Jeff Taylor

Saapuneet pelaajat: Jeremy Lin, Jeremy Lamb, Nicolas Batum, Spencer Hawes, Tyler Hansbrough

Pelaajabudjetti:75,9M

Keski-ikä: 26,1 vuotta

Sijoitus itäinen konferenssi 2014-15: 11

Record 2014-15: 33-49

Charlotte Bobcats, eikun siis Hornets. Michael Jordanin omistama joukkue, joka on NBA:ssa keskiverto väliinputoaja. Joukkue on riippuvainen hyvin paljon muutamasta avainpelaajasta, joka näkyi varsinkin viime kaudella. Al Jeffersonin, Michael Kidd-Gilchristin tai Kemba Walkerin ollessa sivussa tuntui joukkue kärsivän selvästi.

Tulevalle kaudelle joukkue teki suhteellisen paljon muutoksia, mutta joukkueen runko pysyi jokseenkin samana. Joukkue pääsi eroon Lance Stephensonista, josta on ollut puhetta, että hän ei tule oikein toimeen joukkueessa ja on luonut huonoa ilmapiiriä. Mielenkiintoinen ratkaisu oli joukkueelta luopua Noah Vonlehsta. Vonleh oli joukkueen ykköskierroksen varaus 2014. Hän ei viime kaudella pelannut kuin 10 minuuttia per peli, mutta hänessä olisi potentiaalia hyväksikin pelaajaksi. Charlotte ei tällä hetkellä halunnut katsoa tätä korttia.

Tänä vuonna he nappasivat draftista mielenkiintoisen nimen, Frank Kaminsky. NCAA-finalisti Wisconsinistä joka valittiin myös vuoden parhaaksi pelaajaksi yliopistoliigassa. Ykköskierroksen yhdeksäs varaus sopi Hornetsille ja he ehdottomasti vahvistavat heidän forward-osastoa hänellä. NBA tasolle hän on kuitenkin vielä raakile, joten häneltä ei ole syytä odottaa urotekoja ainakaan ensimmäisellä kaudella. On kuitenkin sen tason pelaaja, että saattaa napata jopa avausviisikon paikan Hornetsissa jo ensi kaudella.

Muuten Hornets on lisännyt rosteriinsa pelaajia, jotka korvaavat ainakin hyvin pois lähteneet, mutta tuovat ehkä hitusen lisääkin. Ranskalainen Nicolas Batum, joka pelasi juuri vahvasti EM-kisoissa tulee olemaan oiva lisäys varsinkin puolustuspäähän. Hän on myös hyvä heittäjä ja häneltä nähtiin todella kylmäpäisiä ratkaisuja EM-kisoissa. Jos hän pystyy tuomaan samanlaista ratkaisu- ja pisteidentekokykyä tiukoissa paikoissa Hornetsille, aiheuttavat he kyllä päänvaivaa monelle itäisen konferenssin kärkijoukkueillekin.

Jeremy Linin saapuminen pelintekijäksi on näkynyt valtavana piristysruiskeena joukkueen tekemisessä. Lin on aliarvostettu pelaaja, joka voi Hornetsissa pelata isojakin minuutteja, vaikka toinen point guard olisikin Kemba Walker.

Hornets pelaa hyökkäyksiään suhteellisen hitaasti. He ovat luottaneet paljolti Al Jeffersonin post-peliin ja Kemba Walkeriin hyökkäyspäässä. Al Jefferson alkaa kuitenkin olemaan jo hieman kysymysmerkki tälle joukkueelle. Pystyykö hän pysymään kunnossa koko kauden ensinnäkin? Jefferson on pudottanut n. 10kg painostaan kesän aikana, joka toisaalta saattaa tuoda hänen peliinsä aivan uuden levelin tällä kaudella. Lisäksi heillä on pari muuta isoa ongelmaa. Hornets on surkein joukkue koko sarjassa osumaan kolmen pisteen heittoja. He ottavat kaukoheittoja vähän ja osuvat niitä vähän. He eivät myöskään ole saaneet joukkueeseen mitään kolmen pisteen spesialisteja. Batum , Lin ja Lamb kyllä osaavat heittää, mutta hei eivät ole kolmen pisteen automaatteja.

Joukkue koki karvaan menetyksen kesken preseason-ottelun, kun joukkueen ehdoton ykköstähti Michael Kidd-Glichrist loukkasi olkapäänsä. Olkapää meni hetkellisesti pois paikaltaan ja vamma on niin paha että se vaati leikkaushoitoa. Hän joutuu olemaan tämänhetkisten tietojen mukaan sivusssa n. puoli vuotta ja koko kausikin saattaa olla vaarassa. Tämän vuoksi Hornets joutuu nyt peluuttamaan sekaisin kolmos ja nelospaikan pelaajia odotettua enemmän. Joukkueen puolustus tulee myös kärsimään isosti tästä menetyksestä.

Yleisesti ottaen Hornets ei juurikaan herätä kummoisia mielipiteitä. Joukkuetta ei osaa kummoisesti arvostaa ellei ole fani, eikä myöskään lytätä kun katsoo heidän kuitenkin ok-tason rosteria. Ennusteessa Hornets olisi voinut nousta sijan tai kaksi jopa ylöspäin, mutta Kidd-Gilchristin puuttuminen todennäköisesti tulee verottamaan heiltä kauden edetessä jokusia voittoja. Hornets sijoittunee samoille sijoille kuin viime vuonna.Ennuste konferenssissa: 11