Chicago Bulls 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Chicago Bullsin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Chicago Bulls


Lähteneet pelaajat: -

Saapuneet pelaajat: Bobby Portis

Pelaajabudjetti: 88,4M

Keski-ikä: 29 vuotta

Sijoitus itäinen konferenssi 2014-15: 3

Record 2014-15: 50-32

Chicago Bulls ei vieläkään pystynyt päihittämään Lebron Jamesia itäisen konferenssin playoffeissa. Viimeisen viiden kauden aikana Lebron on pudottanut Bullsin kolme kertaa, niin Heatin paidassa kuin nyt Cavaliersinkin.

Pelaajistossa ei ole tullut muutoksia kuin nuoren 1995 syntyneen Bobby Portisin liittyminen joukkueeseen. Portis on kovaa pelaava 211cm ja 104kg järkäle. Nuori power forward pussitti ensimmäisessä Summer League ottelussaan 23 pistettä ja keräsi 7 levypalloa. Hänen onnistuessa hänelle suoduissa paikoissa, voi hän napata arvokkaita minuutteja Taj Gibsonilta ja Nikola Miroticilta. Tästä kaverista tulemme tulevaisuudessa varmasti kuulemaan enemmän.

Yksikään pelaaja ei lähtenyt Chicagosta, mutta päävalmentaja sen sijaan lähti. Pitkään yhtenä NBA:n parhaimmista valmentajista pidettyä Tom Thibodeauta Bulls ei halunnut enää päävalmentajakseen. Uusi päävalmentaja Fred Hoiberg lopetti pelaajauransa NBA:ssa 2005 sydänongelmien takia ja aloitti ammattivalmentajana vasta 2010.

Jo legendaksi Iowa Staten yliopistossa noussutta Hoibergia odottaa vasta ensimmäinen kausi NBA-valmentajana. Hoiberg ei ota kevyttä laskeutumista NBA-maailmaan apuvalmentajana, vaan hyppää samantien ensimmäisenä kautenaan Bullsin päävalmentajaksi. Paineita saattaa olla niin fanien kuin mediankin puolesta.

Mistä Thibodeauta on kritisoitu on hänen peluutustapansa. Monen mielestä hän kuormittaa liikaa aloittavia pelaajiansa, jonka seurauksena taas tulee enemmän loukkaantumisia avainpelaajille. Myöskään nuoremmat vaihtopelaajat jäävät vaille tärkeitä peliminuutteja. Tähän varmasti tulee muutos Hoibergin myötä. Bullsin pelaajatilanne on muutenkin sellainen, että heidän ei ole pakko peluuttaa esim. Pau Gasolia reilusti yli 30 minuuttia per peli.

Forwardipaikoilla Bullsilla on paljon leveyttä, jopa niin paljon että treidi saattaa olla mahdollinen kauden aikana. Miroticia ja Portisia halutaan varmasti ajaa sisään enemmän, jolloin Gasolia voidaan säästellä hieman enemmän kevättä silmällä pitäen. Back-to-back hieman merkityksettömissä peleissä voi hyvinkin olla, että Gasol kannustaa joukkuetta pyhävaatteet päällä. Bulls pystyy peluuttamaan hyvinkin erilaisia koostumuksia kentällä, joka luo hyvin variaatioita hyökkäykseen. Joukkueen ennalta scouttaaminen vaikeutuu, sillä hyökkäystyylit saattavat pelin aikana vaihdella moneen otteeseen, eikä vastustaja pysty odottamaan vain tietynlaisia hyökkäyskuvioita tai match-uppeja.

Mestaruustaistoon halutessaan täytyy Derrick Rosen olla kunnossa ja omalla tasollaan. Joukkueessa onneksi on sen verta hyvä tilanne, ettei hyökkäyspeli riipu niin paljoa Rosesta, mutta kaataakseen playoff-joukkueita, tulisi hänen olla terässä. Viime kaudella Rose oli vaisu ja loukkaantumisherkkä polviensa kanssa, mutta heräsi kuitenkin keväällä. Nyt Rose missaa ensimmäiset pelit murtuneen silmäkuopan takia, mutta palannee alkukierrosten jälkeen kentälle.

Odotettavissa Bullsilta on enemmän keskittymistä hyökkäyspäähän. Thibodeau oli vahvasti puolustusorientoitunut, mutta Hoiberg onnistuessaan saattaa luoda Bullsin hyökkäyspeliin uuden levelin. Jälleen avainasemassa on loukkaantumistilanne, Derrick Rose ja avainpelaajien peluutus. Näiden asioiden korjaaminen vie Bullsin lähelle konferenssin mestaruutta.Ennuste konferenssissa: 2