Cleveland Cavaliers 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Cleveland Cavaliersin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Cleveland Cavaliers


Lähteneet pelaajat: Mike Miller, Kendrick Perkins, Shawn Marion

Saapuneet pelaajat: Mo Williams, Richard Jefferson, Sasha Kaun, Jared Cunningham

Pelaajabudjetti: 95M

Keski-ikä: 28 vuotta

Sijoitus itäinen konferenssi 2014-15: 2

Record 2014-15: 53-29

Lebron Jamesin paluu Cavaliersin paitaan oli yksi viime kauden suurimmista puheenaiheista. Samantien kun siirrosta tuli puhetta, nostettiin Cleveland mestarisuosikiksi. Niin hyvä Lebron tosiaan on. Alkukaudesta joukkue ei todellakaan ollut parhaimmillansa ja nappasi vain hieman enemmän voittoja kuin häviöitä. Käänteen tekevä muutos oli Jr.Smithin ja Iman Shumpertin tulo joukkueeseen tammikuun alussa. He eivät olleet tyytyväisiä paikkoihinsa New York Knicksissä ja heillä kävi melkoinen munkki päästääkseen Cavsin tasoiseen joukkueesee. Molempien pelaajaurien kannalta hyvinkin positiivinen asia.

Jälkimmäinen puolikas kaudesta olikin sitten melkoista lentoa. Heittämällä playoffeihin ja NBA-finaaleihin. Jokainen tietää miten siinä kuitenkin kävi. Paljon voidaan pistää avainpelaajien loukkaantumisten syyksi, mutta lopulta kuitenkin Golden State nappasi pokaalin voittamalla sarjan 4-2.

Tulevalle kaudelle Cavs on säilynyt suht samana. Lisäyksiä ja vahvistuksia on kuitenkin tullut muutama. Mo Williams palaa Clevelandiin oltuaan poissa hyvän tovin. Williams tulee olemaan backuppi Kyrie Irvingille ja hyvä sellainen. Myöskin ennenkuin Irving on täysin kunnossa polvivammastaan, tulee Mo Williams olemaan joukkueen ykköspelintekijä. Ainoa kysymysmerkki on kuinka nopeasti hän asettuu uuteen joukkuueseen. Tämän tosin ei pitäisi olla iso ongelma, sillä organisaatio ja ympyrät ovat hänelle tuttuja,sekä hän on Lebronin vanha kaveri. Mon kyvyistä kertoo hänen viime kaudella tekemänsä piste-ennätys 52 pistettä yhdessä ottelussa.

Mielenkiintoinen pelaaja jota kannattaa seurata on venäläinen Sahsa Kaun, joka tuli seitsemän vuotta draftin jälkeen Celvelandiin. Kaun pelasi CSKA Moskovassa ja on kovan luokan centeri. Hän tulee olemaan varamiehenä Mozgoville ja akillesjännevammasta toipuneelle Varejaolle, mutta voi yllättää jokaisen. Hän on yllättävän liikkuva ja ketterä niin isoksi ja pitkäksi pelaajaksi. Osaa viimeistellä korin alta ja on vahva postissa. Hän tuskin saa paljoa minuutteja näiden kahden herran pelatessa, mutta jos jompikumpi heistä on poissa, tuo Kaun varmasti paljon hyvää jopa Cavsin tasoiseen joukkueeseen.

Cavaliersillä on mestarijoukkue kasassa pitkälti jo nyt. Ainoa linkki mikä on vielä epävarma on Tristan Thompson. Hänen kohdallaan on koko kesä ja syksy arvottu minkälaisella sopimuksella hän olisi jäämässä Clevelandiin vai onko jäämässä ollenkaan. Joka viikko media antaa olettaa, että he ovat todella lähellä sopimusta, mutta seuraava tieto on että toinen osapuoli onkin torjunut tarjouksen kokonaan. Tarvitseeko Cavs välttämättä Thompsonia? Mielestäni ei. Jos penkiltä tuleva pelaaja pyytää maximisopimusta yhden läpilyöntikauden jälkeen, voi hän alkaa etsimään asuntoa jostain muusta kaupungista.

Mitä muuta Cavsiltä voi odottaa ensi kaudella kuin totaalista dominointia? Saa olla melko vahvat perustelut, jos ei nää Cavaliersiä mestaruustaistossa myös ensi vuonna. Joukkueessa on selvästi se ilmapiiri, että viime vuonna homma jäi hoitamatta ja tänä vuonna tämä asia viedään loppuun. Idästä heille ei löydy muita vakavasti otettavia vastustajia kuin Chicago Bulls. Heidätkin Cavs pyyhkäisi playoffeissa 4-2. Rookie valmentaja David Blatt suoriutui vaikeassa paikassa erittäin hyvin. Ei ole helppoa tulla ensimmäiseen NBA kauteen valmentamaan joukkuetta, jossa on Lebronin, Loven ja Irvingin kaltaisia persoonia ja odotukset ja menestyspaine on kokoajan niskassa.

Alkukaudesta Cavs voi olla haavoittuvainen varsinkin vieraspeleissä. Heillä on normaalia kapeampi rotaatio, joskin niiltä osin todella laadukas ketä siihen kuuluu. Kyrie Irving ja Iman Shumpert eivät tule olemaan kauden alussa mukana loukkaantumisten takia. Chicago Bulls tai Atlanta Hawks saattaa pitää itäisen konferenssin ykköspaikkaa hallussaan ensimmäisen puolikkaan, mutta Cavsin saaden rivinsä kasattua kokonaan ja playoffien lähestyessä, ei heitä voi sijoittaa koko kauden ennustuksessa muualle kuin konferenssin voittoon.Ennuste konferenssissa: 1