Dallas Mavericks 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Dallas Mavericksin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Dallas Mavericks


Lähteneet pelaajat: Rajon Rondo, Tyson Chandler, Richard Jefferson, Monta Ellis, Al-Farouq Aminu, Amar'e Stoudemire

Saapuneet pelaajat: Deron Williams, Wesley Mathews, Jeremy Evans, Zaza Pachulia, Justin Anderson, JaVale Mcgee, Justin Anderson

Pelaajabudjetti: 74M

Keski-ikä: 28 vuotta

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 7

Record 2014-15: 50-32

Dallasin faneja käy todella sääliksi tällä hetkellä. Odotukset olivat todella kova ja lähellä käytiin, mutta kalkkiviivoilla Dallasille jäi luu käteen. Tämä tarkoittaa tietenkin jupakkaa DeAndre Jordan. Yksi liigan parhaista centereistä oli tarttua haaviin ja mediassa ilmoitettiinkin jo, että Jordan siirtyy Dallasiin. Tämä kaikki kuitenkin mureni viime hetkillä kun Clippers tarjosikin muutaman miljoonan lisää ja DeAndre jäi sittenkin Los Angeles Clippersiin. Tämä siirto olisi ollut Dallasin pelastus. Nyt joukkueeseen ei saatu kaivattua tähtipelaajaa ja Dirk Nowitzkin rinnalle ei saatu sellaisia pelaajia, jotta mestaruushaaveista voitaisiin Dallasin kohdalla puhua.

Dallas teki vähintäänkin kyseenalaisen hankinnan maksaessaan Wesley Mathewsille 70M dollaria neljän vuoden sopimuksella, kun ei ole edes varmaa pystyykö hän pelaamaan tällä kaudella. Akillesjännevammasta toipuva Mathews olisi huippukunnossa sellainen pelaaja, joka pystyisi hieman nuoremman Nowitzkin ohella nostamaan suht varmasti Dallasin playoffeihin, mutta jos hän ei pysty pelaamaan, ei Dallasilla ole hirveästi toivoa menestyksen suhteen.

DeAndre Jordan keissi sekoitti Dallasin pakkaa aika rajusti ja he kesän ajan varmaan keskittyivätkin todella paljon vain siihen. Diilin kariuduttua saattoi tullakin hieman kiire saadakin puuttuvia palasia eikä markkinoilta ehkä löytynytkään ihan niitä parhaita vaihtoehtoja. Nyt joukkueeseen on tullut hieman "njääh" reaktion herättäviä pelaajia, joista ei ehkä ole edes NBA-tasolla aloittaviksi pelaajiksi. Deron Williams, Netsin jopa jonkinlaisena keulakuvana toiminut point guard. Nykyään vaisu ja jopa lähivuosina varmasti uran lopettaminen tulee puheeksi aamupalapöydässä.

Joukkueesta lähti Rajon Rondo, joka kävi kokeilemassa, eikä hänen kohdallaan asiat toimineet sitten yhtään. Monta Ellis, joka oli Dallasille suhteellisen tärkeä pelaaja hyökkäyksessä lähes 20 pisteen ja 33 minuutin keskiarvolla siirtyi Indianaan. Mielenkiintoista on nähdä, saako Dirk Nowitzki vielä raavittua itsestään niin paljoa irti ja kestääkö hänen jo 37-vuotias kehonsa 30 minuutin peliaikaa peli toisensa jälkeen. Nowitzkin olo kentällä olisi todella tärkeää, mutta tulevalla kaudella Chandler Parsonsin on noustava isompaan rooliin ja lyödä itsensä läpi , jos Dallas aikoo playoffeihin.

Kokonaisuudessaan joukkue on selkeästi heikentynyt, sitä vain ei voi kiistää. Avausviisikossakin on kysymysmerkkejä. Pystyykö Mathews pelaamaan ja tuomaan heittovoimaa kaaren takaa? Peluuttaako Rick Carlisle Deron Williamsia avaus pelintekijänä vai joutuuko hän tyytymään olemaan pelin alut penkillä? Riittääkö Dallasilla muutenkaan vaihtopenkillä syvyys haastamaan kärkijoukkueita ollenkaan? Joukkueessa on todella paljon jossitteluja ja jos ei Dallas nyt aivan romahda, tulee heillä kuitenkin olemaan vaikeata päästä edes playoffeihin.Ennuste konferenssissa: 9