Denver Nuggets 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Denver Nuggetsin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Denver Nuggets


Lähteneet pelaajat: Ty Lawson, Ian Clark, Kostas Papanikolaou

Saapuneet pelaajat: Emmanuel Mudiay, Nick Johnson, Matt Janning, Devin Sweetney, Oleksiy Pecherov, Mike Miller

Pelaajabudjetti: 63M

Keski-ikä: 25,2 vuotta

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 12

Record 2014-15: 30-52

Denver on myös yksi niistä joukkueista, jolla ei ole kivikovassa läntisessä konferenssissa paljoa hävittävää seuraavalla kaudella. Myös Denveriä ollaan rakentamassa uudelleen tulevaisuutta varten ja kovia sijoituksia lännessä uskaltaa varmasti ennustaa vain hurjimmat. Joukkueessa on tapahtunut muutoksia tärkeillä pelipaikoilla ja myös valmennuksen osalta.

Michael Malone aloittaa Nuggetsien päävalmentajana vaikean Sacramenton taipaleen jälkeen. Malone vietti puolitoista vuotta Sacramento Kingsin päävalmentajana, mutta sai potkut viime kauden joulukuussa repaleisesta joukkueesta. Malone on toiminut reilun 20 vuoden valmennusurallaan 15 vuotta NBA-tasolla. Malone on suurimman osan ajastaan ollut joukkueiden apuvalmentajana, mutta ottaa nyt toisen kerran urallaan päävastuun ja tällä kertaa Nuggettina.

Malone on painottanut Denverin kohdalla kärsivällisyyttä. Joukkuetta ollaan nyt rakentamassa uudelleen tulevaisuutta varten. Malone tietää mitä menestykseen vaaditaan NBA:ssa. Hän vietti viisi kautta Cleveland Cavaliersin kakkosvalmentajana vuosina 2004-2010 mennen jokaisena kautena playoffeihin ja jopa NBA-finaaliin vuonna 2007. Malonen tuoma pelitapa Denveriin on puolustukseen painottuva. Tämä onkin kenties viisas lähestymistapa nuorelle ja tulevaisuuteen tähtäävälle joukkueelle. Muutoksia tulee joukkueen kuitenkin tehdä tulevaisuudessa ja jos Malone saa puolustuksellisen orientoitumisen liitettyä kiinteästi osaksi joukkuetta, on siihen hyvä alkaa seuraavina vuosina liittämään enemmän ja enemmän hyökkäysvoimaisia spesialisteja.

Denverin mielenkiintoisin muutos tulevalle kaudelle on selkeästi heidän point guard osasto. Hyvänä päivänä jopa All-Star tason pelaaja Ty Lawson sai lähteä joukkueesta omien henkilökohtaisten ongelmien ja sekoiluiden myötä. Useampi rattijuopumus lyhyen ajan sisään ei varmasti lämmitä organisaatiota ja näin ollen Lawsonin tie kulkee nyt Houstoniin. Lawson on pelillisesti todella iso menetys mille tahansa joukkueelle, mutta erityisesti alemman keskikastin Denverille.

Nuggetit kuitenkin saivat huokaista, sillä he nappasivat NBA Draftista yhden lupaavimmista nuorista pelintekijöistä, Emmanuel Mudiayn. Nuorukainen tulee saamaan heti ensimmäisellä kaudellaan melko varmasti avausviisikon paikan ja Denver on kenties tulevalle supertähdelle hyvä paikka opetella johtamaan joukkuetta. Mudiay vakuutti Summer Leaguessa 12pisteen, 5.8 syötön ja 3.5 levypallon keskiarvolla. Mudiay saa hyvää oppia jatkosopimuksen tehneeltä Jameer Nelsonilta. Veteraani, joka on kova tekemään töitä on nuorelle pelaajalle hyvä esikuva.

Joukkue tulee myös tällä kaudella elämään johtotähtiensä Kenneth Fariedin, Danilo Gallinarin ja Wilson Chandlerin onnistumisilla. Gallinari ja Chandler saivatkin useamman vuoden jatkosopimukset, joista Gallinari muunmuassa tienaa n. 15M kaudessa. Mielenkiintoinen nuori Nuggetsien korin alla on bosnialainen Jusuf Nurkic, joka on lyönyt itsensä läpi avausviisikkoon. Potentiaalinen nuori centeri on järkälemäinen ase kolmen sekunnin alueella. Häneltä kuitenkin uupuu tiettyä lahjakkuuttaa post-pelissä ja häntä ei käytetä niinkään pisteiden tekijänä, vaan enemmänkin hänen rooli on ollut pick n' rolleissa screenimiehenä, missä hän on eittämättä kova. Hyökkäyksellisesti hänen tulisi parantaa post-peliänsä ja kehitettävä myös vasenta kättään. Tällä hetkellä hän pystyy ratkaisemaan korinalustilanteista rajallisesti oikealla kädellään, joka rajoittaa hänen impactiaa pelissä.

Kokonaisuudessaan joukkue tulee olemaan ehjempi ja selkeämmin johdettu kuin viime kaudella. Denverin kohdalla on vahva uskomus siihen, että valmentajavaihdos ja ennenkaikkea Mudiay on tuomaan menestyksen avaimia tulevaisuudessa. Joukkue on kuitenkin koottu vähän epämääräisistä palasista ja ensi kaudella on epätodennäköistä nähdä Denveriä playoffeissa tai kauheasti kiusaamassa isompiaan. Rookie point guardin johtaessa todennäköisesti joukkueen hyökkäystä kauden edetessä ja materiaalin ollessa muuten suht keskinkertainen, on vaarana Denverillä jäädä jopa konferenssin viimeiselle sijalle.Ennuste konferenssissa: 15