Detroit Pistons 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Detroit Pistonsin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Detroit Pistons


Lähteneet pelaajat: Greg Monroe, Tayshaun Prince, Caron Butler, Shawne Williams

Saapuneet pelaajat: Ersan Ilyasova, Steve Blake, Reggie Bullock, Danny Granger, Stanley Johnson, Aron Baynes, Marcus Morris, Darrun Hillard

Pelaajabudjetti: 83M

Keski-ikä: 26 vuotta

Sijoitus itäinen konferenssi 2014-15: 12

Record 2014-15: 32-50


Detroit Pistonsin viime kausi oli melkoista vuoristorataa. Tason heittely pitkin kautta oli jotain minkä täytyy parantua selvästi tulevalle kaudelle. Alkukausi meni täysin penkin alle ja pahimmillaan joukkue voitti 17 pelistä vain yhden. Käänteen tekevä muutos oli kuitenkin joulukuussa Josh Smithin veivaaminen Houstoniin. Tämän jälkeen sen lisäksi, että heti seuraavana päivänä joukkue voitti Phoenixin, he voittivat 12 ottelua 15:sta. Vaikka Josh Smith on epäilemättä hyvä pelaaja, ei hän sopinut uuden valmentajan Van Gundyn pelisysteemiin. Haluttu pelitapa lähti rullaamaan paremmin, ja yhtäkkiä joukkue pystyi avaamaan vastustajan puolustusta luoden tyhjää tilaa pick n’ rolleilla Andre Drummondille ja luoden heittopaikkoja niitä hyödyntäville pelaajille sinne, missä Josh Smith oli aikaisemmin. Joukkue voittikin siirron jälkeen jopa vieraissa Clevelandin, San Antonion ja Dallasin.

Pistonsin ongelmat eivät kuitenkaan loppuneet vaikka hyviä pätkiä väliin sattuikin. Loppukaudesta oli todellisia ongelmia ja tukkaan tuli muun muassa Philadelphialta 20 pisteellä. Tätä korjataksi joukkueeseen on tehty melko paljon muutoksia. Isoin siirto joukkueesta pois oli Greg Monroe. Nuori 25-vuotias centeri, joka toisaalta hyötyi siirrosta paljon enemmän. Hän pääsee nyt Milwaukee Bucksissa todennäköisesti avaus centeriksi isompaan rooliin eikä hänen täydy tyytyä enää olemaan varamiehenä yhdelle liigan parhaista Andre Drummondille.

Jo viime kauden lopulla joukkueeseen signattiin point guard Reggie Jackson hulppealla 80M sopimuksella viideksi vuodeksi. Tätä sopimusta on arvostelu melko isoonkin ääneen ja verrattu esimerkiksi John Walliin. Erona näillä kahdella herralla on se, että John Wall on All Star-pelaaja joka ansaitsee 85M viidestä vuodesta. All Star pelaaja taas Jackson ei ole lähelläkään. Point guard osastolla Pistonsilla on muutenkin tunkua ja odotettavissa onkin ainakin yhden treidaaminen pois ennen helmikuun siirtorajan umpeutumista. Todennäköisin vaihtoehto on Brendon Jennings, sillä hän on sopimuksensa viimeisellä kaudella ja ei muutenkaa pelaa alkukaudesta loukkaantumisen takia. Steve Blake liittyi juuri joukkueeseen ja Spencer Dinwiddie on joukkueen drafti toissakesältä. Jenningsin siirto tuo joukkueelle yli 8 miljoonaa palkkatilaa. Saattaa olla että traden myötä joukkue vahvistuu loppukaudeksi ja pystyy hieman hönkimään playoff-joukkueiden niskaan.

Ersan Ilyasova vahvistaa PF-osastoa paljon, joskaan ei ole ihmeiden tekijä. Kuitenkin hyvä lisäys ja ansaitsee aloittavan power forwardin paikan selvästi. Tässä on yksi Pistonsin kompastuskivistä. Penkiltä Ilyasovaa korvaa Anthony Toliver. Morrisin veljeksistä Marcus siirtyi Detroitiin, joka käynnisti melkoisen sirkuksen veljensä Markieffin puolesta. Kokonaisuudessaan uudet hankinnat ovat tylsästi sanottuna ”OK”.

Pistons on jo useamman vuoden sijoittunut idässä sijoille 10-12 ja näin tulee tapahtumaan todennäköisesti myös tänä vuonna. Isoimmat kysymykset ovat joukkueen kohdalla, pystyvätkö he pitämään tasonsa pitkin kautta ja välttämään romahdukset vieraskiertueilla? Onko tuleva kausi kenties Drummondille se varsinainen läpilyönti ja häntä uskaltaa vakavasti kutsua yhdeksi liigan parhaista centereistä? Minkälaiset mahdollisuudet helmikuun trade tuo loppukautta ajatellen? Näitä kymyksiä jäämme mietiskelemään eniten Pistonsin kohdalla. Ennuste tosin pysyy melko samana, mitä heiltä on nähty viime vuodet.Ennuste konferenssissa: 10