Golden State Warriors 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Golden State Warriorsin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Golden State Warriors


Lähteneet pelaajat: David Lee, Justin Holiday

Saapuneet pelaajat: Kevon Looney, Jason Thompson

Pelaajabudjetti: 79M

Keski-ikä: 27,2 vuotta

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 1

Record 2014-15: 67-15

Golden State oli viime kaudella Milwaukee Bucksin jälkeen isoin yllättäjä. Viime kesänä puheet olivat pitkälti Clevelandin ja Lebronin ympärillä, eikä Golden Stateä hirveästi mainittu voittajaehdokkaana. Alkukausikaan ei ollut niin suvereeni, mitä joukkue loppupeleissä sitten oli. Recordilla 67-15 Warriors teki NBA:n ennätyksen verrattaessa voittojen ja häviöiden määrää.

Muutoksia joukkueessa ei ole hirveästi tapahtunut. Draymond Green allekirjoitti muhkean jatkosopimuksen viideksi vuodeksi 82 miljoonalla. David Lee vaihtoi maisemaa Bostoniin, jolla Warriors sai mukavasti palkkatilaa. Jason Thompson siirtyi Sacramentosta vahvistamaan Warriorsin PF-osastoa ja tuomaan syvyyttä rotaatioon. Nyt joukkueessa on kokolailla jokaiselle paikalle kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa. Draftista sopimuksen saanut Kevon Looney aloittanee NBA-uransa katsellen pelejä vielä enimmäkseen katsomon puolelta ja luultavasti pelaten D-liigassa.

Joukkuuesta on vaikea löytää varsinaisia heikkouksia. Koossa on lähes sama joukkue kuin viime vuonna ja suurimmalla osalla avainpelaajista on sopimus vielä kahden kauden verran. Joukkuetta joka voittaa runkosarjan suvereenisti on hankala lähteä arvioimaan hirveäsiti huonommaksi tällekään kaudelle. Viime vuonna ensimmäistä nba-kauttaan valmentanut Steve Kerr on valmennustiiminsä kanssa varmasti hyvin tietoisia siitä, mitä joukkueen täytyy muuttaa ensi kaudelle, jotta samanlainen dominointi voi jatkua.

Joukkue elää pitkälti heittopelinsä ansiosta. Pallo ja pelaajat liikkuvat hyökkäyspäässä uskomattoman nopeasti luoden avoimia heittopaikkoja. Ensi kauden isoin kysymysmerkki pelilliseen onnistumiseen riippuukin enemmän vastustajasta kuin Warriorsin omasta pelistä. Kuinka hyvin joukkueet ovat valmistautuneet kohtaamaan puolustavan mestarin nyt, kun heidän pelitapa tiedetään. Kuinka hyvin joukkueet osaavat hidastaa GSW:n hyökkäyksiä ja tukkimaan syöttölinjoja.

GSW oli myöskin onnekas viime kaudella loukkaantumisten suhteen. Onkin spekuloitu, olisiko GSW edennyt playoffeista mestaruuteen asti, jos vastustajilla ei olisi ollut avainpelaajia loukkaantuneena. Jossittelut on turhia, mutta tässä saattaa olla yksi kompastuskivi GSW:lle tulevalla kaudella. Joukkue tuskin pysyy toista kautta putkeen ehjänä suurimmilta osin ja loukkaantumiset saattavat heikentää heidän peliänsä. Steph Currylla tiedetään olevan nilkkaongelmia, Andrew Bogut on tulossa vanhemmaksi ja hänen kuntoansa pitkin kautta voi kyseenalaistaa. Loukkaantumiset ja tähtipelaajien huonot pelipäivät silloin tällön voivat aiheuttaa GSW:lle yllättäviäkin tappioita kauden mittaan.

Mestari on kuitenkin aina mestari. Joukkueen muuttuessa näin vähän, on odotettavissa samanlaista rallia kuin viime kaudella. Pelaajat kuten Bogut saattavat jäädä hieman pienemmille minuuteille, mutta esiin astuu todella lupaavia nuorempia pelaajia kuten Festus Ezeli. GSW on joukkue joka jyrää myös tulevallakin kaudella runkosarjassa.Ennuste konferenssissa: 1