Houston Rockets 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Houston Rocketsin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Houston Rockets


Lähteneet pelaajat: Josh Smith

Saapuneet pelaajat: Ty Lawson, Marcus Thornton, Montrezl Harrell, Sam Dekker

Pelaajabudjetti: 82,3M

Keski-ikä: 26,5

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 2

Record 2014-15: 56-26

Houstonissa edettiin kesällä suht maltillisin askelin kohti tulevaa kautta. Suurin ja puhutuin muutos oli alkoholistin liittyminen partanaaman kaveriksi. Noh, leikki leikkinä. Joukkue nappasi siis kohupelaaja Ty Lawsonin Denveristä, kun kaksi rattijuopumusta ja henkilökohtaiset ongelmat osoittautuivat liiaksi nugeteille. Lawson siirtyy Houstoniin ja on ainakin tässä vaiheessa osoittanut kiitollisuutta saada aloittaa taas puhtaalta pöydältä kilpailikykyisessä joukkueessa.

Lawson on parhaimmillaan All Star tason point guardi. Alkuasetelmilta on hankala sanoa, sopiiko hän Hardenin kaveriksi kentälle vai ei. Toisaalta kyllä ja toisaalta ei. Lawson tuo hieman erilaisen pelintekijän Patrick Beverlyn vaihtoehdoksi. Lawsonilta löytyy poikkeuksellista pallonkäsittelykykä ja hän osaa ajaa korille ja viimeistellä. Hän myöskin tarjoaisi kykyä tuoda palloa ylös, eikä Hardenin pitäisi olla pallossa kiinni jatkuvasti. Tällöin Rocketsin hyökkäys tulisi olemaan parhaimmassa tapauksessa hyvin ennalta-arvaamaton. Lawson varmasti pystyisi löytämään Hardenin avoimiin paikkoihin, mutta myös scoraamaan itse hyviä pistemääriä.

Houstonin hyökkäys tulee silti olemaan Hardenin varassa suurimmilta osin. Harden oli lähellä olla jopa liigan MVP viime kaudella ja tuskin tulee jarruttelemaan ensi kaudella. Läntisen konferenssin kärkijoukkueet ovat vain vahvistuneet viime kaudesta. Myös Rockets tiedostaa varmasti tämän ja heidän tulee reagoida samallla tavalla ja rosterinsa mukaan hekin ovat vahvistuneet. Todella mielenkiintoinen läntinen konferenssi tiedossa.

Draftista Houston sai kovanluokan tulokkaan Sam Dekkerin. Frank Kaminskyn pelikaverina Wisconsinissa NCAA-finaaliin edennyt forwardi tulee varmasti saamaan jo hieman minuutteja tällä kaudella Rocketsissa. Taitava pallonkäsittelijä ja suhteellisen hyvä hyppyheittäjä. Kehittyy varmasti muutaman vuoden sisään Rocketsin yhdeksi avainpelaajaksi.

Kuinka pitkälle Rockets kuitenkaan voi tällä kaudella mennä? Järjettömässä läntisessä konferenssissa kärjen osalta sijoitukset ovat pienistä asioista kiinni. Olemme sijoittaneet Rocketsin viidenneksi. Joukkueen hyökkäys lepää ehkä liiaksikin Hardenin hartioilla ja Howard tuskin pystyy täysin ehjää kautta pelaamaan. Lawsonin tulo on myös pieni kysymys, mihin saamme vastauksen kauden edetessä. Jos hän ei sovi Rocketsin muottiin, voi hänelle olla edessä treidi jo tulevalla kaudella.Ennuste konferenssissa: 4