Indiana Pacers 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Indiana Pacersin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Indiana Pacers


Lähteneet pelaajat: Roy Hibbert, Luis Scola, David West, C.J. Watson, Chris Copeland, Donald Sloan, Damjan Rudez

Saapuneet pelaajat: Monta Ellis, Jordan Hill, Joseph Young, Myles Turner, Toney Douglas, Chase Budinger, Glenn Robinson

Pelaajabudjetti: 71M

Keski-ikä: 28,4 vuotta

Sijoitus itäinen konferenssi 2014-15: 9

Record 2014-15: 38-44

Indiana Pacers ja Paul Georgen jalka. Muusta ei paljoa puhutakaan tämän joukkueen kohdalla. Kirjoitan tätä ennakkoa, kun preseason on käynnissä ja on jo nähty, että Paul George on iskussa! Hän on pelannut, hän on scorannut ja johtanut joukkuetta. Olettaa siis voi, että jalka on kutakuinkin kunnossa ja hän on valmis palaamaan NBA:han täydellä rytinällä.

Paul George tulee olemaan eittämättä joukkueen paras pelaaja kummassakin päässä. Harmi vain joukkueesta on lähtenyt melkoisesti enemmän kuin mitä saatiin tilalle. Viisi kovaa peluria vaihtoi maisemaa ja tämä tulee näkymään Pacersin ensi kauden pelissä.

Indianalla oli hyvä systeemi viime kauden pelaajilla. Jos Paul George olisi palannut lisänä viime kauden rosteria, olisi Indiana playoffeissa. Nyt kuitenkin joukkuetta on päivitetty astetta nuoremmaksi ja varsinkin puolustuksesta on lähtenyt iso palanen. Kahta pelaajaa voi nostaa esille, jotka jättävät puolustukseen ison aukon. Roy Hibbert siirtyi Lakersiin ja David West teki todella kunnianhimoisen ratkaisun jättäen 11 miljoonan tarjouksen pöydälle ja lähti minimipalkalla San Antonio Spursiin jahtaamaan sormusta.

Toisaalta Hibbertin lähtö avaa nyt Pacersille mahdollisuuden uusiutua varsinkin hyökkäyspäässä. Hibbertin ura Indianassa varsinkin viime kauden osalta oli melkoista alamäkeä pelillisesti. Jordan Hill on hyvä paikkaus Hibbertille. Indiana draftasi mielenkiintoisia nimiä. Joseph Young ja Myles Turner.

Pacersin johtotehtäviä hoitava NBA-legenda Larry Bird on kertonut näiden kahden pelaajan olevan täysillä mukana Pacersin kokoonpanossa. He tulevat heti ensimmäisellä kaudellaan saamaan vastuuta ja minuutteja. Varsinkin Myles Turner tulee olemaan mielenkiintoinen pelaaja. 211cm ja 110kg ja ikää on vasta 19. Dominoiva pelaaja college-tasolla rebound pelissä ja jos hän pystyy siirtämään tämän NBA-kentille kehityksensä myötä, voi hänestä tulla yksi liigan parhaista tulevaisuudessa.

Hyökkäyspäähän isoin ja ainoa varsinainen lisäys oli Monta Ellis. Hänen heittopeliään on kritisoitu, mutta hän tuo ratkaisukykyä ja osaa hänkin sen hyppyheiton laittaa sukan läpi tiukoissa paikoissa. Paul George tarvitsee apuja hyökkäyspäähän ja Monta Ellis tulee varmasti kantamaan tätä vastuuta paljon.

Kokonaisuudessaan kuitenkin Pacers on liikaa muutaman avainpelaajansa varassa. Joukkue voi pärjätä, jos George pysyy ehjänä ja nuoret pelurit omaksuvat NBA:n järjettömän kovan tason. Kokonaistason kuitenkin pudotessa, voi olla että Indiana ei aivan selviydy playoffeihin. Tämä riippuu paljon, kuinka Celtics, Wizards ja muut lähellä samaa tasoa olevat joukkueet onnistuvat.Ennuste konferenssissa: 9