Los Angeles Clippers 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Los Angeles Clippersin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Los Angeles Clippers


Lähteneet pelaajat: Matt Barnes, Spencer Hawes

Saapuneet pelaajat: Paul Pierce, Lance Stephenson, Cole Aldrich, Wesley Johnson, Josh Smith, Branden Dawson

Pelaajabudjetti: 75,4M

Keski-ikä: 30 vuotta

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 3

Record 2014-15: 56-26


Los Angelesistä puhuttaessa viimeisien vuosien menestyksen takia ei puhuta enää niinkään Laskersistä, vaan Clipperisistä eikä suotta. Clippers on kasvattanut suosiotaan Lakersin kustannuksella, vaikkakin Lakersin asema ja juuret LA:ssa tuskin ikinä katoaa isommin mihinkään.

Clippersin off-seasonilla voidaan sanoa tapahtuneen kaksi isompaa maininnan arvoista juttua. Ensinnäkin DeAndre Jordan päättikin viime metreillä jäädäkin Clippersiin, vaikka oli kuuleman mukaan jo luvannut Dallas Mavericksille liittyvänsä heihin. Ilman Jordania Clippers olisi ollut pulassa. Päävalmentaja Doc Rivers pystyi kuitenkin huokaisemaan helpotuksesta ja tämän jatkosopimuksen ansiosta Clippers voi nyt vakavasti pyrkiä todella pitkälle.

Mr. Buzzer beater Paul Pierce liittyi vanhan valmentajansa Riversin joukkoihin jälleen kotiseuduilleen. Pierce on loistava lisä heille. Pierce tuo sitä puuttuvan ratkaisijan roolia tiukoissa tilanteissa. Clippersillä on valtavan taitava joukkue, mutta kun joukossa on vielä mies joka on kykenevä ja on jo monesti ratkaissut pelejä viime sekunnin heitolla, on heidän osakkeensa nousussa. Pierce ei tule pelaamaan valtavia minuutteja, vaan hänen tehtävä on nostaa intensiteettiä ja tuoda ratkaisuja silloin kun sitä eniten tarvitaan. Pierce on todennäköisesti aloittavassa kokoonpanossa useimmiten, mutta ei tule jättiminuutteja pelaamaan enää 37 vuotiaana. Hänen isoin tehtävänsä on kevään playoffeissa ja kauden aikana häntä tulee säästellä peräkkäisinä pelipäivinä.

Clippersillä on hyvää syvyyttä joukkueessa ja jokaiselle pelipaikalle löytyy varteenotettava vaihtoehto. Cole Aldrich ei ole todellakaan DeAndren vertainen centeri, mutta tulee tekemään hommansa hyvin levypalloissa ja screenipelissä. Mielenkiintoinen lisä penkille on myös Josh Smith. Hänkin on todella hyvä pelaaja, mutta ei ole tämäntasoisessa joukkueessa kuin reilun 15 minuutien mies. Hän tuo hyvää atleettisuutta ja aggressiivisuutta kuitenkin Blake Griffinin huilatessa.

Odotettavissa on kauden aikana jokunen treidi, sillä joukkueessa on kuitenkin joitakin palasia jotka eivät aivan sinne sovi. Kokonaisuudessaan kuitenkin Clippers on vahvistunut ja tulee olemaan todellinen riesa Golden Statelle ja Spursille lännessä. Todella vahva joukkue joka osa-alueella ja erityisesti Piercen saapuminen ja vaihtopenkin vahvistuminen nostavat Clippersin ennusteessa hyvin ylös.Ennuste konferenssissa: 3