Los Angeles Lakers 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Los Angeles Lakersin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Los Angeles Lakers


Lähteneet pelaajat: Jeremy Lin, Wesley Johnson, Jordan Hill, Ed Davis, Ronnie Price, Wayne Ellington, Carlos Boozer, Vander Blue

Saapuneet pelaajat: Metta World Peace, D'Angelo Russell, Brandon Bass, Roy Hibbert, Larry Nance Jr., Louis Williams

Pelaajabudjetti: 72M

Keski-ikä: 25,2 vuotta

Sijoitus 2014-15 läntinen konferenssi: 14

Record: 21-61

Legendaarinen korismaailman jättiläisseura Lakers on viime vuosina valunut pohjalle ja pahasti. Lakersistä puhuttaessa ei voi puhua muusta kuin Kobe Bryantista. Viiden mestaruuden mies pelaa todennäköisesti viimeisen kautensa NBA:ssa. Yksi syy Lakersin totaaliseen vajoamiseen on ollut Koben pahat loukkaantumiset. Kaksi viimeistä kautta ovat olleet todella rikkonaisia ja Kobe onkin pelannut yhteensä kahtena viime kautena vain 41 ottelua. Viime kaudella otteluita kertyi 35. Kobe loukkasi viime kaudella olkapäänsä ja joutui olemaan sivussa otteluita. Hänen taistelutahdostaan kuitenkin kertoo se, että hän kuitenkin loukkaantumisen jälkeen pelasi vielä joitakin otteluita lähinnä pelkällä vasemmalla kädellä, joka on hänen heikompi käsi. Black Mamba on joukkueen menestyksen kannalta elintärkeä ja ensi kaudella ilman Kobea tulee joukkue toistamaan surkean viime kauden.

Joukkueen rosteri on vaihtunut viime kaudesta paljon. Mitä voisi odottaakaan viime kauden kaltaisen flopin jälkeen? Muutoksia on haettu runsain mitoin ja joukkueeseen on pyritty hakemaan vakavasti otettavia pelaajia Koben vierelle, jotta Kobella olisi viimeinen mahdollisuus lopettaa uransa menestyksekkäästi. Hankintojen onnistumisesta voidaan olla montaa mieltä. Varteenotettavin hankinta oli draftista napattu D'Angelo Russell. Ohio Staten yliopiston point guardi jonka Lakers valitsi draftin kakkosvarauksena. Nuorukaisesta povataan seuraavaa All Star-tason pelinrakentajaa Lakersiin.

Tämä on tulevaisuudessa varmasti mahdollista, mutta tämä prosessi saa varsinaisen alkunsa vasta Koben väistyttyä. Rookie point guardia kehittääkseen All Star tason pelaajaksi täytyy hänen saada johtaa peliä ja antaa käyttää omaa luovuttaan ja tehdä omia ratkaisuja. Koben ollessa pelikunnossa tulee Lakersin peli taas pyörimään täysin hänen ympärillään ja nuori D'Angelo tulee syöttämään hänelle pallon aina kuin Kobe näin sanoo. Seuraava kausi ei varmastikaan tule olemaan Russelille vielä pelillisesti se kehittävin, joskin hyvin valmistava tulevaisuutta varten muussa mielessä.

Roy Hibbert, kaksinkertainen All Star veteraani liittyy myös joukkueeseen ja hänen toivotaan tuovan kaivattua jämäkkyyttä puolustukseen. Jos Hibbert löytää länsirannikolla All Star-vuosiensa peli-ilmeen, voi Lakers onnistuakin. Tämä peli-ilme on ollut kadoksissa Indianassa, joten vaarana on että ei Hibbertistä enää ole takavuosien pelaajaksi. Loui Williams irrottautui Torontosta vapaana agenttina ja tuo Lakersiin hyvää hyökkäysvoimaa. Viime kaudella 'Sixth man of the year' palkinnon pokannut Williams on innoissaan siirrostaan läntiseen konferenssiin ja ottaa haasteen innolla vastaan. Hän on hyvä varamies silloin kuin Kobe otetaan penkille.

Lakers yritti saada kesällä hankituksi Koben vierelle jonkun oikeasti kovan luokan pelaajan, mutta ei siinä onnistunut. Joukkueeseen yritettiin saada esimerkiksi DeMarcus Cousinsia ja Lamarcus Aldridgea, mutta nämä herrat eivät Lakersistä olleet kiinnostuneita. Nyt rosteriin on hankittu ns. ok-tason pelaajia, jotka voivat kylläkin nostaa Lakersin peli-ilmettä varsinkin viime kaudesta, mutta tuskin pystyvät mihinkään ihme tekoihin. Myöskään Lakersin vaihtopenkki ei ole erikoinen, joka voi varsinkin keskikastia kovempia joukkueita vastaan kostautua railakkaastikin. Penkin laatu ja Koben ollessa kysymysmerkki tulevalla kaudella pitävät Lakersin meidän ennustuksessa melko matalalla sijoituksessa. Jos Kobe loukkaantuu, ovat he lähellä viimeisiä sijoja. Vaikka Kobe pysyisi terveenä, joku joukkueen ykkösmiehistä kuitenkin joutuu olemaan poissa loukkaantumisten takia. Siksi sijoitamme Lakersin myös tänä vuonna alempaan keskikastiin.Ennuste konferenssissa: 12