Memphis Grizzlies 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Memphis Grizzliesin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Memphis Grizzlies


Lähteneet pelaajat: Kosta Koufos

Saapuneet pelaajat: Matt Barnes, Brandon Wright, Andrew Harrison, Jarell Martin, Michael Holyfield

Pelaajabudjetti: 81,4M

Keski-ikä: 28,4

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 5

Record 2014-15: 55-27

Memphis oli varmasti yksi viime kauden isoimmista onnistujista. Joukkue oli sarjan kärkipaikalla hyvän aikaa alkukaudesta ja eteni playoffien toiselle kierrokselle. Memphis johti playoff-sarjaa Golden State Warriorsia vastaan jo 2-1 ennenkuin Golden State meni ohi.

Memphis on joukkue, joka grindaa vahvasti korin alta ja kaaren sisäpuolella. He eivät heitä niinkään pitkiä kolmosia, mistä heitä on hieman kritisoitukin. Joukkueen vahvuudet on selkeästi kuitenkin fyysisessä väännössä maalatulla alueella. Moni joukkue elää kolmosista, mutta tämä joukkue elää layupeista. Muutosta ei ole näillä näkymin tulossa ensi kaudelle. Päävalmentajan Dave Joergerin mukaan he tulevat jatkamaan samanlaisella pelityylillä, hieman nopeuttaen hyökkäykseen lähtöjä ja hyödyntäen paikoiteillen helppojen korien saantia. Muuten Memphis on yksi hitaammin hyökkäävistä joukkueista ja he käyttävät paljon hyökkäysaikaa. Tämä on vastustajalle erittäin raskasta puolustettavaa Memphisin aggressiivisia ja isoja pelaajia vastaan.

Niin Joerger kuin koko Memphisin organisaatio iloitsi kesällä, kun Marc Gasol teki jatkosopimuksen joukkueen kanssa. Gasol on yksi liigan parhaista centereistä ja tulee varmasti olemaan joukkueen syömähammas myös tulevalla kaudella. Merkittävin uusi hankinta oli Clippersistä Matt Barnes. Barnes on kovaa pelaava small forward ja tuo Memphisille sitä samaa kovuutta ja aggressiivisuutta vielä lisää. Barnesiä joukkue voi käyttää myöskin enemmän heittävänä pelaajana, joskaan hän ei ole mikään maailmantähti tällä osa-alueella. Paikan tullen kuitenkin pystyy sen yleensä käyttämään. Barnes on jopa hieman ärsyttävä pelaaja vastustajan kannalta. Jatkuva trashtalk ja fyysinen pelitapa yleensä menee vastustajan ihon alle. Tämä saattaa jossakin tapauksissa nostaa vastustajan virheherkkyyttä. Mielenkiintoinen knoppi Barnesista on myös, että hän oli high schoolissa vielä yksi USA:n parhaita wide receiver-paikan pelaajia jefussa. Vasta high schoolin päätteeksi hän valitsi päälajikseen koripallon ja suuntasi UCLA:n yliopistoon.

Takaisin virheherkkyyteen. Memphis on yksi parhaista vapaaheittojoukkueista sarjassa heittäen reilun 77% tarkkuudella. Memphisin vahva grindaus korin alla tuottaa varmasti paljon vapaaheittoja. Pitäen vaparitarkkuuden samalla tasolla ja lisäten hieman nopeutta ja kolmen pisteen heittoja, tulee Memphis olemaan todella vaarallinen.

Läntinen konferenssi niinkuin on sanottu monet kerrat, on aivan äärettömän tasainen kärjen osalta. Yksi häviö voi pahimmassa tapauksessa pudottaa kärkisijoilta viimeisille playoff-paikoille. Memphisin kohdalla päädyimme konferenssin sijaan kuusi lähinnä sillä perusteella, että heillä ei ole tarpeeksi heittäjiä. He tulevat menemään kirkkaasti playoffeihin, siitä ei ole kahta sanaa. Heitä ylempänä on vain niin tasokkaita joukkueita joilta löytyy enemmän kaukoheittovoimaa ja se nostaa meidän arvioissa heidän osakkeita Memphisiä vastaan. Todella mielenkiintoista nähdä miten käy.Ennuste konferenssissa: 6