Miami Heat 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Miami Heatin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Miami Heat


Lähteneet pelaajat: Shabazz Napier, Zoran Dragic, Henry Walker, Michael Beasley

Saapuneet pelaajat: Gerald Green, Amare Stoudemire

Pelaajabudjetti: 94,4M

Keski-ikä: 28,8 vuotta

Sijoitus itäinen konferenssi 2014-15: 10

Record 2014-15: 37-45

Miami Heat oli yksi viime kauden suurimmista epäonnistujista. Neljä vuotta putkeen finaaliin edennyt joukkue oli epäonninen loukkaantumisten kanssa. Pelillisestikään Miami ei tuonut parhaintansa esille. Mitä toisaalta voi odottaa joukkueelta joka menettää Lebron Jamesin? Miami jäi jopa playoffien ulkopuolelle. Viime vuosi oli heille selkeästi toipumisvuosi Lebron-ajoista. Tälle kaudelle meininki näyttää kuitenkin huomattavasti paremmalta.

Miami tulee pelaamaan itsensä kirkkaasti playoffeihin. Se on selvää, kun loukkaantumistilanne on parantunut ja joukkueessa on uutta verta. Yksi joukkueen ykköstähdistä Chris Bosh sairastui viime kaudella veritulppaan ja joutui olemaan sivussa hyvän tovin. Nyt hän on kuitenkin selättänyt tuon sairauden ja tulee olemaan pelikunnossa alusta alkaen. Dwyane Wade missasi n. 20 peliä viime kaudella polvivaivojensa kanssa ja vanhenevan miehen polvet eivät hetkessä muutu nuoriksi, joten odotettavissa on lepuutusta aina välillä tulevallakin kaudella.

Point Guardin paikalle joukkue treidasi viime kauden lopulla Goran Dragicin, joka halusi pois Phoenixistä. Hänen veljensä Zoran Dragic sai lähteä. Dragic on hyvä pelintekijä, joka pystyy itsenäisiin ratkaisuihin ja ottamaan roolia enemmän hyökkäyksessä Waden ollessa pois. Centeripaikalla on nuori jyrä Hassan Whiteside. Hän tulee olemaan isossa roolissa tulevalla kaudella. Hänen kohdallaan on puhuttu paljon jopa yhdestä tulevaisuuden supertähdistä, mutta ei ole vielä aivan lyönyt itseään läpi. Hänessä on kuitenkin valtava potentiaali eikä olisi ihme jos hän tulevalla kaudella räväyttää kovimman kautensa tähän asti. Hänellä on erinomainen kyky blokata heittoyrityksiä ja kerätä levypalloja omassa päässä. Chris Boshin oltua oletettavasti power forwardin paikalla, on Miamilla todella kova avausviisikko, eikä penkkikään ole yhtään sen hassumpi.

Penkille Miami sai draftista todella lupaavan Justise Winslown. Pieni laitahyökkääjä vakuutti Summer Leaguessa ja tuntuu nuoreksi pelaajaksi olevan melkolailla valmis paketti NBA:han. Hän on tasainen suorittaja ja varma sellainen. Hänen kehittyessään tasaisesti muutaman vuoden ajan Miamissa, kuka tietää miten hyvä pelaaja hänestä vielä tulee. Saa varmasti näytön paikkoja tulevalla kaudella. Amare Stoudemire vahvistaa centeriosastoa ja on hyvä lisä rotaatioon. Hänen uransa alkaa olemaan jo ehtoopuolella, mutta on silti vieläkin vakuuttava tekijä.

Odotettavissa siis jälleen paluuta takavuosien Miami Heatiin. Aivan kärkijoukkuueeksi tuskin rahkeet riittävät idässäkään muiden joukkueiden ollessa vahvempia, mutta selkeä parannus on odotettavissa. Kysymysmerkkinä vain loukkaantumistilanne, mikä on myös pitkän ja raskaan liigan osalta myös monella muillakin joukkueilla. Avainpelaajien pysyessä terveinä voi joukkue edetä pitkälle. Ennusteena selkeä playoff-paikka ja sijoittuminen idässä viidenneksi.Ennuste konferenssissa: 5