Milwaukee Bucks 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Milwaukee Bucksin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Milwaukee Bucks


Lähteneet pelaajat: Zaza Pachulia, Jared Dudley, Ersan Ilyasova

Saapuneet pelaajat: Greg Monroe, Greivis Vasquez, Rashad Vaughn, Chris Copeland

Pelaajabudjetti: 74,5M

Keski-ikä: 24,2 vuotta

Sijoitus itäinen konferenssi 2014-15: 6

Record 2014-15: 41-41

Milwaukee Bucks on yksi NBA:n pienemmistä organisaatioista. Bucks oli viime kauden suurin yllättäjä. Ennen kautta arvioitiin heidän saavuttavan n. 24 voittoa. Todellisuus kääntyikin hieman toisenlaiseksi ja joukkue paukutti 41 voittoa, eli voittaen tasan puolet otteluistaan.

Joukkue lähetti nipun etukentän miehiä maailmalle ottaen tilalle kaksi takakentälle ja kaksi etukentälle. Tiukimpana hankintana ehdottomasti Greg Monroe lähes 16,5M kausipalkalla. Joukkueesta lähti vahva power forward Ersan Ilyasova, joka toivottavasti saa Detroit Pistonsissa uuden sytykkeen uralleen. Zaza Pachulian lähtö oli kenties se helpottavin tekijä, sillä hänen 125kg ruhonsa ei oikein pysynyt enää nuorten miesten vauhdissa mukana.

Greg Monroe tuo paljon enemmän räjähtävyyttä ja kykyä pisteisiin korin alle. Chris Copeland liittyy rotaatiopelaajaksi yhden vuoden sopimuksella. Hän on jo 31-vuotias, mutta aloittaa vasta neljännen NBA-kautensa. Copeland on jopa suhteellisen hyvä kolmen pisteen heittäjä. Kahtena ensimmäisenä kautenaan heittoprosentti kaaren takaa oli jopa 42%.

Valokeilassa tulee olemaan nuori point-guard Michael Carter-Williams, joka siirtyi Bucksiin kesken viime kauden 76ersistä. Nyt Carter-Williams saa täyden kauden Bucksien paidassa. Hänen potentiaalistaan on puhuttu jo pitkään, mutta sitä ei täysin ole vielä saatu irti. Philadelphiassa vaikea sitä on kenenkään saada, mutta Bucks tarjoaa nyt voittavan kulttuurin ja loistavan kehitysmahdollisuuden.

Carter-Williams on hieman erilainen pelintekijä. Hän on hyvä syöttäjä, mutta ei ole niinkään hyvä heittäjä. Tullakseen varteenotettavaksi point guardiksi täytyy hänen parantaa heittopeliään, varsinkin kaaren takaa. Sanalla sanoen hän on surkea kolmosen heittäjä. Hän tykkää jopa enemmän low post-tilanteista kuin heittopaikoista. Hänellä on tosin poikkeukselliset kyvyt point guardille post-pelissä, mutta tämänlainen hieman ”rosoinen” pelityyli on johdattanut myös hänet turnover-tilastoissa melko korkealle. Peliä kohden hän menettää pallon lähes neljä kertaa. Se on n. kaksi kertaa enemmän kuin liigan huippu pelinrakentajilla.

Joukkueen keski-ikä on vain himpun yli 24, joten nuorta talenttia löytyy. Valokeilassa Carter-Williamsin lisäksi on The Greek Freak Giannis Antentokoumpo, jolta voidaan odottaa paljon. Hän on väläytellyt aivan käsittämättömiä suorituksia ja nyt hän on pakannut vielä useita kiloja lisää lihasta varteensa, joten hän tulee olemaan todella härkämäinen tulevalla kaudella.

Kysymysmerkkejä kuitenkin löytyy. Kuinka etupelaajien yhteistyö toimii ja miten Greg Monroen ollessa penkillä etupelaajien pisteiden teko onnistuu. Puolustuksessa etupelaajat ovat hyviä, mutta hyökkäyspään pelaamista täytyy joukkueen osalla tarkkailla erityisesti.

Nuori joukkue tulee kuitenkin olemaan vahvassa iskussa ja pidämme heitä ehdottomasti playoff-kandidaattina. Joukkueessa on hyvin syvyyttä, joten lepuutukset ja loukkaantumiset eivät verota tämän joukkueen kohdalla niin paljon. Joukkue saattaa pyöriä jopa 12 miehen rotaatiolla, joka on paljon.Ennuste konferenssissa: 6