Minnesota Timberwolves 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Minnesota Timberwolvesin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Minnesota Timberwolves


Lähteneet pelaajat: Justin Hamilton, Robbie Hummel, Gary Neal, Chase Budinger

Saapuneet pelaajat: Karl-Anthony Towns, Andre Miller, Tayshaun Prince, Tyus Jones, Kleon Penn, Nick Wiggings

Pelaajabudjetti: 71,6M

Keski-ikä: 26,5 vuotta

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 15

Record 2014-15: 16-66

Viime kaudella heittopussin rooliin jäänyt Timberwolves on yksi kesän siirto- ja varausmarkkinoiden kohtalaisista onnistujista. Flip Saundersin paluu Minnesotan ruoriin kuuden vuoden jälkeen aloitti vahvan siirtymävaiheen joukkueessa. 2014 joukkue saalisti 40 voittoa ja viime kaudella tulos oli sarjan huonoin, 16 voittoa. Joukkue onkin tälle kaudelle rakennettu vahvasti nuoren potentiaalin varaan ja on selkeästi näkyvissä, että joukkueesta "kasvatetaan" varteenotettavaa haastajaa parin vuoden päähän. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka Timberwolvesin pelitapa ja rotaatio lähtee toimimaan Saundersin haluamalla tavalla, sillä hän joutui aloittamaan kesällä syöpähoidot, eikä aloita päävalmentajan roolissa vielä kauden alussa.

Kakkosvalmentajana vuodesta 2014 lähtien toiminut Sam Mitchell astuu nyt ainakin alkuun Saundersin saappaisiin päävalmentajan paikalle. Mitchellin kohdalla puhutaan huippuvalmentajasta, vaikka hän onkin palvellut viime vuodet vain apuvalmentajana. Hän toimi Toronto Raptorsin päävalmentaja 2004-2008 johdattaen heidät kaksi kertaa playoffeihin ja 2006-07 hänet valittiin liigan parhaaksi valmentajaksi.

Joukkue nappasi Draftista varsinaisen helmen, kun he saivat ykkösvarauksena Kentuckyn yliopistosta Karl-Anthony Townsin. Kyseessä on vasta 19-vuotias pelaaja , joka tulee luultavasti samantien asettumaan suhteellisen isoon rooliin Minnesotan rosterissa. Nuori centeri/power forward on pelipaikalleen poikkeuksellisen atleettinen pelaaja. Towns pääsee samantien veteraani Kevin Garnettin suojatiksi, joka povaa hänelle loistavaa tulevaisuutta liigassa ja kenties Minnesotan tulevaisuuden kasvoina. Yksi päälimmäisistä syistä treidata Garnett takaisin pohjoiseen olikin hänen tuoma johtajuus ja esimerkin näyttö nuoremmille pelaajille tulevaisuutta varten. Toki vanhan konkarin paluu teki joukkueen brändille valtavan nosteen. Eikä Garnettia voi pelillisestikään vielä aliarvioida.

Towsin saapuminen Minnesotaan tarkoittaa, että joukkue voi aktiivisesti suunnitella Nikola Pekovicin treidaamista muualle, sillä Dieng on myös hyvä centerivaihtoehto heille ja Pekovicin ura on jo kääntynyt laskusuuntaan. Jos Minnesota haluaa kääntää tosissaan kelkkansa on heidän pikkuhiljaa päästävä tämänkaltaisista pelaajista eroon, vaikka Pekovic pystyisikin jonkun verran lisäarvoa tuomaan. Hän ei vain mahdu joukkueen pitkäaikaiseen suunnitelmaan.

Nuorta potentiaalia joukkueesta löytyy yllinkyllin, mutta tästä johtuen joukkueen rakenne muodostaa hyvin pitkälti kaavaa nuoret-vanhat. Joukkueeseen on hankittu viime vuosina niin paljon nuorta potentiaalia, että vastapainoksi on nyt tuotu vanhoja veteraaneja tuomaan kokemusta ja opastamaan nuorempia. Kesällä joukkueeseen liittyi 39-vuotias Andre Miller ja 35-vuotias Tayshaun Prince. Hyökkäyspäähän nämä veteraanit tuskin tuovat lisäarvoa, mutta ovat vieläkin kohtalaisia puolustajia.

Andre Millerin ollessa luultavasti ensimmäisenä varamiehenä Ricky Rubiolle, ei Duken mestaruusjoukkueesta draftattu Tyus Jones pääse vielä ensi kaudella isoille peliminuuteille ilman, että Rubiota aletaan treidaamaan toiseen joukkueesee, mitä on huhuttu kesän ajan. Joukkueen 'front-officessa' on kuuleman mukaan ajateltu, että loukkaantumisherkkä Rubio ei tule olemaan joukkueen keulakuva. Jos Rubio treidataankin pois, on mielenkiintoista nähdä miten donkkimestari Zach Lavine tulee kantamaan molempia guardin paikkoja ja onko hänestä pelin pyörittäjäksi, jos Miller on poissa. Ellei sitten treidistä tule jokin veteraani point guardi tilalle. Tällöin ei ehkä kuitenkaan pystytä odottamaan kovaa menestystä tälläkään kaudella.

Selvää on, että joukkue on parempi kuin viime kaudella. Joukkueen uudelleenrakentaminen on kuitenkin vielä selkeästi kesken, joten menestystä on turha odottaa. Valonpilkahduksia nähdään kuitenkin varmasti, mutta playoffien ulkopuolelle jäädään erittän kovatasoisessa läntisessä konferenssissa.Ennuste konferenssissa: 14