New Orleans Pelicans 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta New Orleans Pelicansin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

New Orleans Pelicans


Lähteneet pelaajat: Jeff Withey, Jimmer Fredette, Toney Douglas

Saapuneet pelaajat: Kendrick Perkins, Alonzo Gee

Pelaajabudjetti: 84M

Keski-ikä: 26,8

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 8

Record 2014-15: 45-37

Viimeisen läntisen konferenssin playoff-paikan viime vuonna OKC:n nenän edestä varastanut New Orleans Pelicans on joukkue mitä varoa ensi kaudella. Organisaatio laittoi valmentajan vaihtoon ja Alvin Gentry vaihtoi Golden Staten kakkosvalmentajasta Pelicansin päävalmentajaksi. Gentry kerkesi juhlia GSW:n mestaruutta joukkueen kanssa vain yhden illan kunnes lensi perheineen jo New Orleansiin uusia haasteita kohti.

Paljoa muutoksia ei joukkueeseen ole tehty pelaajiston osalta. Muutamia pelaajia on vaihtunut, mutta mitään merkittäviä siirtoja joukkue ei tehnyt. Vain luoja tietää minkä takia he palkkasivat Kendrick Perkinsin, täytyyhän hänelläkin työpaikka vissiin olla? Vakavasti ottaen pelaajisto ei ole muuttunut ja joukkue jatkaa kokolailla samalla paletilla kuin viime kaudella. Pelitapa tulee saamaan muutoksia valmentajavaihdoksen myötä. Alvin Gentry on kovanluokan valmentaja ja saa varmasti irti pelikaaneista enemmän kuin mitä Monty Williams. Gentryllä ei kokemusta puutu, sillä hän on ollut NBA-ympyröissä jo 27 vuotta.

Isoin pelin sisällä tapahtuva muutos tulee olemaan puolustuksessa. Alvin Gentry toi mukanaan puolustuksen erikoismiehen Darren Ermanin hoitamaan valmennusta puolustuksen osalta. Erman on mies paikallaan. Pelicansin puolustustehokkuus oli yksi liigan huonoimpia viime kaudella sijalla 22. Ermanin tuli joukkueeseen tulee varmasti nostamaan tätä tilastoa huomattavasti. Erman on aikaisemmin nostanut parissa vuodessa Golden Staten puolustustehokkuutta sijalta 23 sijalle 3.

Anthony Davis tulee varmasti olemaan tällä kaudella jo lähellä ensimmäistä MVP-palkintoansa. Tämä nuorukainen on yksi lahjakkaimmista urheilijoista läpi lajirajojen. Alvin Gentry laittoi Anthonyn heti treenaamaan kaaren takaa heittoansa, jotta hän voi vielä parantaa sitä yhtä ominaisuutta hänen pelissään mitä hän ei aivan vielä hallitse mestarin tavoin. Gentryn tuoma pelitapa avaa Pelicansille enemmän avoimia heittopaikkoja, kun pallo liikkuu nopeammin ja puolustusta saadaan levitettyä. Voimme siis odottaa Anthonyltä tuttua härkämäisyyttä korin alla ja aggressiivista post-pelaamista, mutta myös yhä enemmän kolmen pisteen heittoja kulmista.

Ainoa hitusen heikompi kohta mikä pistää silmään Pelicansin rosterissa on heidän centeriosasto. Omer Asik, Turkkilainen järkäle on ykkösvaihtoehtona hyvä ja ns. solidi vaihtoehto. Tämän paikan rotaatiossa seuraavina ovat kuitenkin Alexis Ajinca ja Kendrick Perkins. Pitkiä ja vahvoja miehiä, mutta ei niinkään atleettisia ja liikkuvia. He eivät tee pisteitä, mitä ei välttämättä heiltä vaadita niinkään runkosarjan aikana. Niitä kuitenkin tarvittaisiin tältäkin osastolta enemmän jos joukkue haluaa edetä playoffeissa ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Alkukaudesta Pelicans voi olla haavoittuvainen tällä osastolla, sillä molemmat Asik ja Ajinca ovat loukkaantuneena. Korvaavaksi centeriksi on signattu Greg Smith, jota joukkue testaa preseasonilla. Anthony Davis todennäköisesti siirtyy kuitenkin aluksi tiukoissa peleissä centeriksi.

Tältä joukkueelta on kuitenkin lupa odottaa kovia tekoja. Anthony Davisin matkaa todelliseksi supertähdeksi on todella mielenkiintoista seurata. Hänen vierellään Jrue Holiday ja Eric Gordon tulevat olemaan hyviä heittokoneita ja pistenikkareita. Ennuste tämän joukkueen kohdalla on selkeä playoffpaikka. Ainoa asia mikä estää heidän korkeamman sijoituksen on koska he pelaavat läntisessä konferenssissa, joka on aivan hullun kovatasoinen.Ennuste konferenssissa: 7