New York Knicks 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta New York Knicksin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

New York Knicks


Lähteneet pelaajat: Andrea Bargnani, Jason Smith, Cole Aldrich, Quincy Acy, Tim Hardaway Jr, Shane Larkin, Alexey Shved

Saapuneet pelaajat: Arron Affllalo, Robin Lopez, Kevin Seraphin, Derrick Williams, Sasha Vujavic, Kristaps Porzingis, Jerian Grant

Pelaajabudjetti: 74,8M

Keski-ikä: 28,3 vuotta

Sijoitus itäinen konferenssi 2014-15: 15

Record 2014-15: 17-65

New York Knicks teki tukun pelaajavaihdoksia joukkueeseen, joka jäi viimeiseksi itäisessä konferenssissa. Jopa Philadelphian taakse. Pitkin kesää ja syksyä on puhuttu Carmelo Anthonyn tilanteesta ja siitä, että hän saattaisi olla lähdössä New Yorkistä jos ei meininki muutu. Melo kuitenkin on vakuuttanut olevansa Knicksin miehiä eikä ole lähdössä. Sääli, sillä Melo voisi uransa ehtoopuolella vielä saavuttaa isoja asioita muualla. Joukkue ei näytä tällekään kaudelle parantuneen merkittävämmin.

Knicksissä ei ole muita kovemman luokan pelaajia kuin Melo, eikä hän voi rajattomasti kantaa joukkuetta. Draftista joukkue sai mielenkiintoisen nimen Latviasta, kun Kristaps Porzingis allekirjoitti tulokassopimuksen. 19-vuotias on hyvin potentiaalinen forwardi, mutta hän on selkeästi vielä raakile maailman parhaaseen liigaan. Hän on myöskin centeripaikan pelaaja, mutta siinä hän tulee saamaan korvilleen isommilta pojilta. Hän ei ole fyysisesti vielä valmis koviin tekoihin korin alla, vaikka onkin atleettinen ja suhteellisen hyvä pallonkäsittelijä. Hänen tuleekin hyödyntää ensimmäisellä kaudellaan hyvää heittoansa enemmän kuin painimista postissa.

Centerinä aloittanee röllitukka Robin Lopez. On ok-puolustaja ja kova hustle-pelaaja. Aktiivinen liikkeessään, mutta yleinen taso ja fyysisyys eivät riitä kovimpia vastaan. Kaudella mielenkiintoinen match-uppi on varmasti paikalliskamppailu Brooklyn Netsiä vastaan, kun Robin painii korin alla veljensä Brook Lopezin kanssa.

Materiaali on kuitenkin Knicksin ongelma. Heillä yksinkertaisesti ei ole sen tasoista materiaalia, jotta pystyisivät haaveilemaan playoff-paikasta. He tarvitsevat Melon rinnalle toisen johtavan tähtipelaajan. Mielenkiintoista on nähdä kuinka organisaatio toimii kauden loppua kohden. Treidataanko pelaajia ja kenties jopa Melo ja aloitetaan joukkueen rakennus uudestaan. Vai tehdäänkö tilaa palkkakattoon ja napataan vapailta markkinoilta iso kala haavii Melon seuraksi?

Tulevalla kaudella on kuitenkin tällä materiaalilla turha odottaa kummoisia esityksiä. Knicks ei varmasti tule olemaan yhtä heikko kuin viime kaudella ja on toivottavasti oppinut triangelihyökkäyksensä olevan suhteellisen hirveää. Pienten asioiden parannuttua nousee joukkue jokusen pykälän konferenssin pohjilta pois.Ennuste konferenssissa: 13