Oklahoma City Thunder 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Oklahoma City Thunderin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Oklahoma City Thunder


Lähteneet pelaajat: Jeremy Lamb, Kendrick Perkins, Perry Jones

Saapuneet pelaajat: Cameron Payne, Dakari Johnson

Pelaajabudjetti: 98M

Keski-ikä: 25,6 vuotta

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 9

Record 2014-15: 45-37

Oklahomasta puhuttaessa ei tule mieleen yleisesti kuin kaksi pelaajaa. Tällä hetkellä kenties NBA:n kovin duo Kevin Durant ja Russell Westbrook. Olisiko tuleva kausi jo heille se menestysvuosi mitä heille on povattu jo vuosia? Viime kaudella OKC romahti, eikä selviytynyt lopulta edes playoffeihin New Orleans Pelicansin vieden viimeisen paikan juuri heidän nenän edestä.

Joukkueessa ei ole kesän aikana tapahtunut pelaajien osalta hirveästi muutoksia. Isoin muutos on päävalmentajan vaihdos. Scott Brooks sai kenkää ja Billy Donovan Floridan yliopistosta ottaa hänen paikkansa. Brooksia on kovasti syytelty OKC:n floppaamisesta viime kaudella. Pelkästään valmentajaa ei voi syyttää kuitenkaan OKC:n tilanteessa. Suurin yksittäinen syy joukkueen jäämiseen playoffien ulkopuolelle oli varmasti loukkaantumiset. Jos joukkueen neljä parasta pelaajaa ovat kauden aikana yhteensä 116 peliä poissa, ei lopputulos voi olla paras mahdollinen, oli valmentajana kuka tahansa.

Joukkueen ykkösviisikon pysyessä ehjänä tulevalla kaudella, on heillä kaikki mahdollisuudet mennä todella pitkälle, jopa finaaleihin asti. Asiassa on kuitenkin monta jossiteltavaa asiaa. Ensinnäkin mikään joukkue ei selviä koko pitkää kautta ilman loukkaantumisia ja on lähes varmaa, että joku avainpelaajista joutuu olemaan joitakin aikoja sivussa. Tilanne tuskin tulee olemaan niin paha kuin viime kaudella ja toivottavaa on,että kaikki olisivat terveinä playoffien koittaessa. Oklahomalla saattaa olla jopa viimeinen mahdollisuus tulevana kautena saavuttaa mestaruus, sillä Kevin Durantin sopimus umpeutuu ensi kesänä ja hänestä tulee vapaa agentti. On jo huhuttu,että Durant voisi lähteä muualle. Esimerkiksi Washington Wizards ja New York Knicks on pyörinyt tämän aiheen ympärillä.

Uudella valmentajalla Donovanilla on paljon painetta niskassaan tulevalla kaudella. Hänen on onnistuttava tuomaan sellainen peluutusrytmi ja pelitapa joukkueeseen, jottai loukkaantumiset minimoidaan mutta joukkueen hyökkäysvoima säilyisi ennallaan. Mestaruuteen tähdätessä Thunderin puolustuksen on myös parannuttava ja tähän Donovanin ja hänen apuvalmentajansa odotetaankin tuovan muutoksen. Yksinään Thunderin hyökkäys on varmaan yksi liigan tehokkainta, mutta jos omaan koriin pääsee liikaa helppoja koreja, ei ole asiaa finaaleihin. Donovan on koonnut itselleen hyvän nipun apuvalmentajia tukemaan hänen ensimmäistä NBA-kauttaan. Muunmuassa Monty Williams on liittynyt Donovanin avuksi. Williams toimi New Orleans Pelicansin päävalmentajana viisi kautta ennenkuin hänet vaihdettiin Alvin Gentryyn. Williams tuo valtavan määrän osaamista ja johtamistaitoa Donovanin tiimiin.

Mitään muuta ei OKC:lta voida odottaa tällä kaudella kuin menestystä. Joukkueesta löytyy niin hurja määrä taitoa, että päätä huimaa. Kevin Durant, Russell Westbrook, Serge Ibaka, Enes Kanter ja lista jatkuu. Donovanin kokemuksella ja hänen tiimillä tuskin tulee olemaan vaikeuksia valmennuspuolen kanssa. Ainoa ongelma voi koitua loukkaantumisista, joka rokottaa samantien kivikovassa läntisessä konferenssissa.Ennuste konferenssissa: 5