Orlando Magic 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Orlando Magicin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Orlando Magic


Lähteneet pelaajat: Ben Gordon, Maurice Harkless, Kyle O’Quinn, Luke Ridnour

Saapuneet pelaajat: Mario Hezonja, Shabazz Napier, CJ Watson, Jason Smith

Pelaajabudjetti: 68,7 M

Keski-ikä: 24,4 vuotta

Sijoitus itäinen konferenssi 2014-15: 13

Record 2014-15: 25-57


Orlandossa tilanne on viime vuosina ollut melko tylsä. Joukkuetta on rakennettu nuorista pelaajista ja vanhempia pelaajia pyöritelty edestakaisin pienemmillä palkoilla. Viime vuodet Orlando on sijoittunut huonosti ja napanneet vuodesta 2012 lähtien joka vuosi kaksi pelaajaa draftista. Niin myös tänäkin vuonna. Suunnan muuttava muutos on kenties saatu aikaan.

Joukkueessa on tällä hetkellä neljä ykköskierroksen varausta viime vuosilta. Johtavana pelaajana ja todella potentiaalisena jopa All Star tason pelaajana Victor Oladipo. Hän on kehittynyt tasaisesti ja saa jo nuorella iällä todella paljon vastuuta Orlandon tasoisessa joukkueessa. Oladipo pelasi jo tulokaskaudellaan yli 31 minuuttia per peli. Viime kaudella jopa lähes 36 minuuttia. Odotettavissa on samanlaisia lukemia ja pistekäyrä on luultavasti myös nousussa. Todella potentiaalinen pelaaja, joka mahtuisi jopa liigan kärkijoukkueisiinkin.

Magic draftasi tällä kertaa ensimmäisellä kierroksella kroatialaisen takamiehen Mario Hezonjan. Hän on lupaava ja taitava pelaaja, jolla on hyvä heitto. Hän saattaa yllättää tulevalla kaudella ja napata kohtalaisia minuutteja. Hän tarvitsee kuitenkin aikaa NBA:ssa ennen kuin pystyy mitään järisyttävää tekemään.

Joukkuesta löytyy hyvin paljon nuorta talenttia ja taitavia yksilöitä. Ongelmana on vain kokemus ja että joukkue ei ole tarpeeksi yhtenäinen. Tulevalle kaudelle näiden nuorten tulee pystyä pelaamaan enemmän tiiviimpänä joukkueena jos mielivät parantaa. Tätä asiaa korjaamaan on tuotu uusi päävalmentaja Scott Skiles. Valtavan kokemuksen omaava Skiles helpottaa varmasti nuoria pelaajia. Lähes 20 vuotta NBA ympyröissä valmentajana ollut Skiles on toiminut muun muassa Chicago Bullsin päävalmentajana 2003-07. Kun joukkueesta ei löydy pukukoppiin sitä vahvaa veteraanipelaajaa, joka johtaisi joukkuetta edestä ja insipiroisi nuorempia, on valmentajana otettava sitä roolia enemmän. Tätä Skiles varmasti tuo. Hän ei ole mikään liigan paras valmentaja, mutta varmasti kykenevä tuomaan positiivisen muutoksen Orlandoon.

Toinen asia mitä Skiles varmasti haluaa Magicin parantavan on puolustuspeli. He olivat surkean viime kauden jälkeen puolustustehokkuudessa viimeisillä sijoilla. Ei toisaalta ole ihme, kun joukkueessa ei ole kovan kaliiberin korinaluspelaajia. Avaus centerinä toimiva Nikola Vucevic on kehittynyt hurjasti ja on kasvamassa kovaksi tekijäksi, mutta ei ole vielä se potin räjäyttäjä.

Uskon, että tämä nuori joukkue tulee olemaan yksi suurimpia positiivisia yllättäjiä tulevalla kaudella. Skilesin tuoma johtajuus ja puolustuspelin paraneminen ovat avainasemassa tarvittavalle suunnanmuutokselle. Odotettavissa pieni parannus viime kausista. Varsinkin kotona Magic voi olla haastava joukkue. Fanit ovat varmasti innoissaan Skilesin tulosta valmentajaksi, sillä hän on aikoinaan itse ollut pelaajana Orlandossa johtavana point guardina.Ennuste konferenssissa: 12