Phoenix Suns 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Phoenix Sunsin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Phoenix Suns


Lähteneet pelaajat: Marcus Morris, Gerald Green, Miles Plumlee, Brandon Wright, Marcus Thornton

Saapuneet pelaajat: Tyson Chandler, Devin Booker, Mirza Teletovic, Jon Leuer, Ronnie Price, Sony Weems

Pelaajabudjetti: 60,7M

Keski-ikä: 25,6 vuotta

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 10

Record 2014-15: 39-43

Phoenix Suns on jonkinasteissa käännekohdassa. Joukkueessa on tehty muutoksia viime kaudesta mitä moni ei tunnu ymmärtävän miksi. Joukkueen fanit ovatkin syytelleet joukkuetta huonosta manageroinnista ja joukkueen rakentamisesta. Isoin puheenaihe mediassa on ollut Morrisin veljeksien erottaminen toisistaan, josta toinen veljeksistä kimpaantui toden teolla. Marcus Morris siirtyi Detroit Pistonsiin ja hänen veljensä Markieff Morris jäikin vielä Phoenixiin. Markieff aloitti siirron jälkeen julkisen itkupotkuraivain ja vaati myös itselleen siirtoa joukkueesta. Veljeksistä parempana pelaajana pidettyä Markieffiä ei kuitenkaan ole siirretty Phoenixista ainakaan vielä.

Tässä on kuitenkin potentiaalisesti yksi joukkueen kompastuskivistä. Markieff Morris on taidoiltaan avausviisikon pelaaja, mutta ansaitseeko hän kaiken kiukuttelun jälkeen enää samanlaista vastuuta ja haluaako valmentaja Jeff Hornacek antaa hänelle vastuuta? Jos he saavat Markieffin rauhoiteltua ja hän suostuu jälleen toimimaan joukkueen edun mukaisesti, olisi se heille iso plussa. Voi kuitenkin olla, että hänet treidataan kauden alkupuoliskolla ensimmäisessä aallossa pois, jolloin Mirza Teletovic astuisi hänen tilalleen avaukseen. Markieff on kuitenkin viimeisimpien tietojen mukaan rauhoittunut hieman ja olisi jäämässä suht hyvillä mielin kuitenkin Phoenixiin.

Muuten joukkueen avausviisikko näyttää kohtuu hyvältä tulevalle kaudelle. Ainoa kysymysmerkki on Tyson Chandlerin palkkaaminen hurjalla 13M kausipalkalla. Chandler on hyvä pelaaja kyllä, varsinkin puolustuksessa, mutta oliko jo 32-vuotiaan pelaajan palkkaaminen neljän vuoden sopimuksella aivan oikea ratkaisu? Yleinen mielipide tuntuu olevan, että Phoenix maksoi Chandlerille aivan liikaa ja tämä tulee näkymään taas vaihtomiehien laadussa niin tällä kaudella kuin myös tulevilla kausilla, kun ns. turhaa rahaa menee vanhan miehen palkkakuitille.

Joukkueesta lähti kovan luokan takamiehiä viime kaudella, kun Isaiah Thomas ja Goran Dragic siirtyivät pois. Takakentälle jäi kuitenkin kova parivaljakko, kun Suns nappasi Brandon Knightin muhkealla 70M diilillä viideksi vuodeksi. Eric Bledsoen ollessa kakkospaikan pelaajana on tämä osasto aikalailla kunnossa. Penkiltä heillä on kohtalaisia nuoria miehiä, kuten Archie Goodwin. Hän on hyvin räjähtävä ja atleettinen Guardi,joka tuo nopeutta heidän peliinsä. Onko hänestä kuitenkaan nousemaan isompaan rooliin vielä tällä kaudella? Hän ei myöskään ole erikoinen heittäjä, joten Suns tarvitsee hänen kanssaan heittävämmän takamiehen samaan aikaan kentälle. Toinen Ronnie Price on myöskin jo 32-vuotias ja hänet otettiin vain vuoden mittaisella sopimuksella pelaamaan Knightin varmamiehenä. Häntä tuskin nähdään enää ensi kauden jälkeen Phoenixissä. Positiivinen lisä takakentälle on kuitenkin draftista napattu Devin Booker, joka taas on todella lupaava heittäjä, jota Suns tarvitsee. Jos Goodwin tuo lähinnä hyvää säpinää ja ajoja korille, Booker tuo heittovoimaa. Booker tulee varmasti nousemaan jo tämän kauden mittaa isommille minuuteille..

Kokonaisuudessaan kuitenkin joukkuuesta on lähtenyt enemmän, mitä he saivat tilalle. Vaihtopenkissä ei ole enää samanlaista syvyyttä mitä aikaisemmin. Joukkue on koottu vähän oudoista palasista ja tuleva kausi määritteleekin aika paljon minkälaisia ratkaisuja heidän täytyy tulevaisuudessa tehdä. Jos skismat Markieffin ja joukkueenjohdon välillä jatkuvat ja joukkue floppaa, tulisi heidän uudistaa joukkuettaan isosti. Ongelmana vain on, että kolmeen isoimpaan runkopelaajaan Chandleriin, Knightiin ja Bledsoen kuluu iso palanen heidän pelaajapalkoistaan. Isoja nimiä ei siis voi tulla tilallekaan nostamaan Phoenixia kärkijoukkueeksi. Phoenix ei myöskään ole missään nimessä liigan huonoimpia joukkueita joten he eivät saa draftista pelaajia, joiden varaan rakentaa joukkuetta tulevaisuudessa. Nähtäväksi jää polkeeko Phoenix aikalailla vain paikallaan. Tälle kaudelle ennuste on kuitenkin pieni pudotus viime kaudesta edellä mainittujen tekijöiden vuoksi.Ennuste konferenssissa: 11