Portland Trail Blazers 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Portland Trail Blazersin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Portland Trail Blazers


Lähteneet pelaajat: LaMarcus Aldridge, Wesley Mathews, Nicolas Batum, Robin Lopez,

Saapuneet pelaajat: Gerald Henderson, Mike Miller, Noah Vonleh, Mason Plumlee, Pat Connaughton, Ed Davis, Al-Farouq Aminu

Pelaajabudjetti: 50M

Keski-ikä: 24,5 vuotta

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 4

Record 2014-15: 51-31

Voi voi, Portland Trail Blazers. Tässä joukkueessa on tapahtunut kesän aikana täyskäännös. Lähes koko pakka on sekoitettu ja käännetty ympäri. Portlandissa on selkeästi havaittavissa uuden aikakauden alkua ja joukkuetta aletaan ja alettiin jo nyt rakentamaan nuorista pelaajista uudelleen. Kesän aikana joukkueesta lähti neljä avausviisikon miestä. Ainoa joka jäi jäljelle oli jättidiilin saanut Damian Lillard. Isoin, joskin odotettu menetys oli Lamarcus Aldridgen lähtö San Antonio Spursiin.

Tällä hetkellä kaikilla avausviisikon pelaajilla ei ole edes yli vuoden mittaista sopimusta jäljellä. Oletettavilla vaihtopelaajilla on lähes jokaisella vain tämän kauden kestävä sopimus, joten odotettavissa on isoja muutoksia jälleen ensi kesänä, ellei jo kauden aikanakin. Trade takaraja umpeutuu helmikuussa, joten odotettavissa on varmasti silloinkin muutoksia.

Joukkueeseen ei saatu vastaavan tasoisia pelaajia mitä sieltä lähti, mutta kuitenkin ihan kohtalaisen tasokas avausnippu Portlandilla on. Varsinkin Al-Farouq Aminu on pelaaja joka sopii Blazersin ja Damian Lillardin nopeaan hyökkäyspeliin. Damian Lillard on yksi liigan parhaista ja nopeimmista pelintekijöistä. Hänen roolinsa tulee kasvamaan todella paljon tulevalle kaudelle ja hänen on pakko ottaa enemmän vastuuta joukkueiden pisteiden teosta kuin aikasemmin, jos joukkue aikoo pyristellä mukana keskikastissa.

Joukkue nappasi kuitenkin hyvin mielenkiintoisen nuoren pelurin Orlandosta, Noah Vonlehin. Tätä kaveria kannattaa pitää silmällä, sillä potentiaalia on hurjasti. En tiedä miksi Magic antoi hänen mennä, sillä hän olisi jotakuinkin sopinut myös heidän joukkueen profiiliin melko hyvin. Portlandissa tämä todella ketterä ja atleettinen power forward saa toivon mukaan hyvän mahdollisuuden!

En kuitenkaan ihmettelisi jos joukkueella puolen kauden jälkeen ei asetelmat näytä kovinkaan kirkkailta ja joukkue alkaa suunnata katseitaan jo draftilottoa varten. Joukkueen tulevaisuuden kannalta melkein olisikin hyvä, jos he saisivat ensi kesän draftista itselleen yhden kärkivalinnoista kypsymään ja nostamaan joukkuetta lähivuosina uuteen lentoon. Joukkue tarvitsee uudelleen rakennusta ja sopimustilannekin sanoo jo sen, että muutoksia on tulossa.

Viime kaudella joukkue oli kova haastaja ja keräsikin yli 50 voittoa. Ennuste kuitenkin tulevalle kaudelle on, että recordi saattaa kääntyä juurikin toisinpäin ja asetamme Portlandin konferenssin häntäpäähän. Tämä saattaa olla melkoinen ylireaktio, mutta arviossa on huomioitu heidän todennäköinen halunsa saavuttaa hyvä paikka draftissa joukkueen uudellenrakennusta varten.Ennuste konferenssissa: 13