Sacramento Kings 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Sacramento Kingsin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Sacramento Kings


Lähteneet pelaajat: Andre Miller, Derrick Williams, Jason Thompson, Nik Stauskas, Ray McCallum, Carl Landry

Saapuneet pelaajat: Rajon Rondo, Seth Curry, Caron Butler, Marco Belinelli, Kosta Koufos, Quincy Acy

Pelaajabudjetti: 68,3M

Keski-ikä: 26.1 vuotta

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 13

Record 2014-15: 29-53

Sacramenton kohdalla tuntuu aina olevan puhetta, että pelaajat eivät löydä paikkaansa joukkueessa, pelaajien ja valmentajan välit eivät ole kovin hyvät tai joukkuekemia ei toimi. Joukkuetta on pyritty rakentamaan DeMarcus Cousinsin ympärille, mutta jostain syystä palaset eivät vain ole loksahtanut kohdalleen. Johtuuko tämä Cousinsin ns. haastavasta persoonallisuudesta vai vaan organisaation kyvystä löytää oikeat pelaajat?

Joukkueessa tuntuu aina olevan jonkin sortin myllerrys meneillään ja niin oli myö kesällä. Mediassa puhuttiin paljon DeMarcus Cousinsin siirtämisestä muualle sekä hänen ja George Karlin välirikosta. Näin ei kuitenkaan loppujen lopuksi tapahtunut ja pöly tuntuu olevan laskeutunut siltä osin. Mielenkiintoisia hankintoja on kuitenkin tehty, mutta taas tullaan siihen,että sopivatko nämä pelaajat joukkueeseen ja erityisesti Cousinsin vierelle, sillä eittämättä hänen ympärille Sacramenton joukkuetta rakennetaan.

Ykköshankintana mielenkiintoinen Rajon Rondo. Yksi liigan parhaista point guardeista,piste. Ei löytänyt peliänsä eikä paikkaansa Dallasissa ja siirtyy nyt vuoden sopimuksella kokeilemaan miten peli lähtisi kulkemaan Kingsin paidassa. Uskon että Rondon peli lähtee jälleen lähemmäksi hänen All Star vuosiansa. Kysymysmerkkinä on kuitenkin, että miten Rondon hieman hitaampi hyökkäyspelaaminen sopii taas George Karlin nopeatempoiseen ja palloa liikuttelevaan pelitapaan. Toki tämä antaa nyt Rondolle paikan käyttää hänen mielikuvitustaan ja pelisilmää enemmän, mutta haluaako Karl kuitenkaan Rondosta heidän johtavaa pelinrakentajaa? Vaihtoehtona on Darren Collison, joka voi yhtä hyvin napata avauspaikan Rondon edestä.

Cousins saa kaksi uutta pitkää miestä kaverikseen, kun draftista joukkue bongasi Kentuckyn yliopistosta Willie Cauley-Steinin sekä Kosta Koufos liittyi joukkueeseen. Molemmat ovat hyviä levypallopelaajia ja jos Cauley-Stein pystyy NBA-tasolla jatkamaan samankaltaisia otteita puolustuspäässä mitä yliopistossa, tulee joukkue olemaan kova haastaja. Koufos tuo hyvän lisän isojen miesten rotaatioon. Hänellä on jo hyvää kokemusta Memphisistä kovasta playoff-joukkueesta.

Heittovoimaa tuli rutkasti lisää, kun Marco Belinelli sekä Seth Curry otettiin sisään. Seth on niinikään GSW:n tähtipelaajan Steph Curryn veli jota kosiskeltiin myös veljensä rinnalle Golden Statee. Seth halusi kuitenkin valita oman polkunsa eikä jäädä vain veljensä varjoon. Summer Leaguessa Seth oli todella vakuuttava ja ansaitsee varmasti mahdollisuutensa NBA:ssa. Mielenkiintoista on myös huomata taas NBA:n tasoero muuhun maailmaan, jos katsoi menneen kesän EM-kisoja. Omri Casspin tapaiset pelaajat, jotka ovat maansa(Israel) ykköstähtiä ja ratkaisivat EM-tasolla pelejä joukkueellensa, on NBA:ssa keskikastin joukkueen vaihtomies. Hurja fakta.

Nimien perusteella tämä on yksinkertaisuudessaan hyvä joukkue. Avausviisikko voi parhaana päivänä haastaa kenet tahansa. Kysymysmerkki on vain miten joukkueella klikkaa yhteen ja miten kemiat pysyvät kohdallaan. Miten Cousins sopii George Karlin nopeaan pelitapaan. Cousins on parantanut heittopeliään, mutta hän elää post-up tilanteista. Karlin nopea pelitapa tulee varmasti jonkin verran vähentämään näitä post-tilanteita, joten on mielenkiintoista nähdä onko Cousins itse tähän tyytyväinen ja pystyykö hän tuomaan omasta pelistään vielä yhden ulottuvuuden lisää. Läntinen konferenssi on kuitenkin liian kova haaste playoff-paikalle, mutta viime kaudesta heidän on pakko parantaa. Ennuste siis muutaman sijan ylöspäin.Ennuste konferenssissa: 10