San Antonio Spurs 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta San Antonio Spursin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

San Antonio Spurs


Lähteneet pelaajat: Marco Belinelli, Tiago Splitter, Aron Baynes, Cory Joseph

Saapuneet pelaajat: LaMarcus Aldridge, David West, Ray McCallum, Jimmer Fredette, Boban Marjanovic

Pelaajabudjetti: 89,2M

Keski-ikä: 29,7

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 6

Record 2014-15: 55-27

Toissakauden mestari Spurs oli yksi tämän kesän suurimmista voittajista pelaajamarkkinoilla. Paljon puhuttu LaMarcus Aldridgen naaraaminen vapailta markkinoilta oli kenties se liike, mitä mestaruuteen vaaditaan. Aldridgeen ja Kawhi Leonardin isoon jatkosopimukseen kului joukkueella paljon rahaa. Leonard allekirjoitti 90M sopimuksen viideksi vuodeksi ja Aldridge kuittaa ensi kaudestakin jo vajaat 20 miljoonaa.

Joukkueessa on kuitenkin aivan törkeä halu voittaa. Mitä tekee pelaajat kuten David West ja Manu Ginobili. West olisi voinut jäädä Indiana Pacersiin avauskokoonpanoon 11 miljoonalla. Hän torjuu sen ja ottaa sen sijaan minimipalkan Spursissa! Noin 1,5 miljoonaa ensi kaudesta tienaava West hylkäsi siis lähes 10 miljoonaa luottaakseen siihen, että Spurs on se joukkue, missä hän voi vielä voittaa rinkulan sormensa ympärille.

Manu Ginobili oli jo lähellä uransa lopettamista, mutta jo 13 vuotta Spursissa pelannut argentiinalainen päätti vielä kirjoittaa vielä kahden vuoden sopimuksen. Tällä hetkellä Ginobili on jo 38-vuotias, joten hän jäänee eläkkeelle viimeistään sopimuksensa päätyttyä. Myös Ginobili uhrasi miljoonia, jotta tämäntasoinen joukkue voidaan kasata. Viime kaudella hänelle tilitettiin seitsemän miljoonaa, kun tulevalla kaudella vain vajaat kolme miljoonaa. Yli neljä miljoonaa siis vähemmän, vain sen toivossa, että nyt on kasassa voittava joukkue.

Joukkueessa on nyt niin paljon kokemusta ja taitoa, niin pelaajistossa kuin valmennuksessakin, että he eivät voi tyytyä muuhun kuin mestaruuteen. Kun Popovich on valmentajana ja tuollainen rosteri mitä Spursilla nyt on, olisi vaikea edes kuvitella heidän jäävän finaalien ulkopuolelle.

Ainoa jossittelun arvoinen asia on kuitenkin Tony Parker. Hänen tilastaan on käyty kaikennäköisiä spekulaatioita. Hän ei ollut parhaimmillansa viime kaudella ja kärsi myös loukkaantumisistakin loppukaudesta. Hän ei myöskään ollut parhaimmillansa tämän vuoden EM-kisoissa. Jokaiselle hyvällekin pelaajalle sattuu väliin niitä huonompiakin pelejä ja jopa kausiakin. Oliko viime vuosi Parkerille vain tällainen vai onko hänen uransa kääntymässä jo laskuun? Uskoisin, että Aldridgen tulo ja muutenkin Spursin meininki on nyt sen verran rohkaisevaa ja innostavaa kelle tahansa organisaatiossa, että myös Parker saa uuden kipinän ja nostaa peliänsä taas samalle vanhalle tasolle.

Pitkä ja raastava 82 pelin kausi ei ole millekään joukkueelle helppo nakki. Ei varsinkaan Spursille, jossa alkaa olemaan jo hyvinkin vanhoja pelaajia. Ennusteessa emme ole laittaneet Spursia konferenssin ykköseksi siitä syystä, että Coach Popovich haluaa varmasti lepuuttaa Duncania ja muita avausmiehiään kauden mittaa ollakseen iskussa playoffeissa. Heille voi tulla muutama tilastotappio tästä syystä enemmän, kuin esimerkiksi Golden Statelle. Niin kova joukkue kuitenkin on Spurs, että parannusta tulee selkeästi viime kaudesta ja asetammekin heidät konferenssin kakkoseksi.Ennuste konferenssissa: 2