Toronto Raptors 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Toronto Raptorsin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Toronto Raptors


Lähteneet pelaajat: Tyler Handsbrough, Chuck Hayes, Amir Johnson, Lou Williams, Greivis Vasquez

Saapuneet pelaajat: Cory Joseph, DeMarre Carroll, Luis Scola, Bismac Biyombo, Delon Wright, Norman Powell

Pelaajabudjetti: 73,5M

Keski-ikä: 26 vuotta

Sijoitus itäinen konferenssi 2014-15: 4

Record 2014-15: 49-33

Liigan ainoa kanadalainen joukkue Raptors on seilannut aikaisemmin playoffeihin aina heikon divisioonansa voittajana. Tälle kaudelle NBA teki sääntömuutoksen ja enää Raptorsikaan ei voi tyytyä vain siihen, että voittavat Atlanticin ja saavat automaattisesti hyvän playoff-paikan. Joukkueet jaetaan tästä kaudesta eteenpäin playoffeihin yleisen voitto/häviö-recordinsa mukaan.

Toronto Raptorsilla kuitenkaan sääntömuutoksesta huolimatta ei tule olemaan vaikeuksia playoff-paikan suhteen. Joukkueen merkittävin hankinta off-seasonilla oli ehdottomasti DeMarre Carroll Atlantasta. Carroll on sosiaalisen mediansa mukaan nauttinut kovasti ajastaan Torontossa ja on kova lisä joukkkueeseen.

Raptorsin etukenttä on todella vahva etenkin puolutuspäässä. Korin alla liettualainen nuori mies Jonas Valanciunas jatkanee hyviä otteitaan liigassa ja on varsinkin postin puolustajana kova pala. Puolustuksen erikoismiehinä Demar Derozan ja Carroll pitänee kyllä jokaisen joukkueen tiukilla. Hyökkäyksessä Valanciunas ei ole liigan parhaimpia centereitä. Hän on liian kankea ollakseen tehokas liikettä vaativissa kuvioissa. Joukkue sai kuitenkin liikkuvamman centerin Bismack Biyombon joukkueeseen, joka korvaa tätä puutetta.

Entinen ykkösvaraus Anthony Bennet siirtyi syksyllä kotimaansa joukkueeseen vaikeiden aikojen jälkeen. Hänestä on puhuttu, että on jopa NBA:n surkein ykkösvaraus kautta aikojen. Tähänastiset näytöt liigassa tukevatkin tätä, mutta ehkä siirto antaa Bennetille mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä ja osoittaa todelliset taitonsa. Ei kukaan turhaan ykkösvaraus kuitenkaan ole ja Bennet on todella potentiaalinen pelaaja.

Bennetin pelipaikalla on kuitenkin melkoinen ruuhka, sillä puhtaita power forwardeja joukkueessa on neljä kappaletta. Aloittavana Patrick Patterson ja kesän hankintana argentiinalainen Luis Scola. Tämä paikka on näyttänyt olevan hieman ongelmana hyökkäyspäässä. Scolalla varsinkin on tuntunut olevan ongelmia sopeutua joukkueen hyökkäyspeliin.

Viime kaudella joukkue oli hieman liikaakin duon Lowry & Derozan varassa hyökkäyksen osalta, mutta tänä vuonna toivon mukaan Carroll pystyy kantamaan myös vastuuta pisteiden teon suhteen. Lowry aloitti preseason-pelit todella räväkästi pussittaen 22 pistettä per peli. Hän lähestyy 30 vuoden ikää, mutta pystyy hyvän kauden pelatessaan olemaan All Star-tason pelaaja. Joukkue aloittanee jälleen kauden vahvasti ja etenee kauden lopulla hienosti playoffeihin.Ennuste konferenssissa: 4