Utah Jazz 2015-2016 kausiennakko

Tutustu alta Utah Jazzin tilanteeseen kaudella 2015-2016.

Utah JazzLähteneet pelaajat: Jeremy Evans

Saapuneet pelaajat: Trey Lyles, Tibor Pleiss, Jeff Withey, Joe Ingles, J.J. O'Brien, Raulzinho Neto

Pelaajabudjetti: 60M

Keski-ikä: 23,8

Sijoitus läntinen konferenssi 2014-15: 11

Record 2014-15: 38-44

Karkeasti ottaen voidaan sanoa, että joukkueet jotka on NBA:ssa jäävät pohjalle,aloittavat joukkueensa rakentamisen uudelleen. Kärjessä olevat ovat ns. valmiita joukkueita. Keskikastin joukkueet voivat olla tältä väliltä joko luisumassa pohjalle tai rakennusvaihe kohti kärkeä olla hyvässä käynnissä. Utah sijoittuu juurikin näille keskivaiheille. Joukkueessa on tehty loistavaa työtä ja hankittu monia nuoria lupaavia pelaajia. Keski-iältään liigan toisiksi nuorin joukkue on hyvässä vaiheessa etenemässä kohti korkeampia sijoituksia. Jos ei vielä tänä vuonna, niin muutaman vuoden päästä Utah on varmasti yksi niistä joukkueista jotka voivat haastaa jopa läntisen konferenssin kärkijoukkueita.

Joukkueesta ei ole lähtenyt muita kuin Jeremy Evans Dallasiin. Joukkueeseen on liittynyt kuitenkin nippu nuoria uusia talentteja. Euroopasta joukkueeseen on liittynyt 25-vuotias saksalainen Tibor Pleiss. Hurjat 216cm pitkä centeri on tehnyt kovaa jälkeä Euroopan kentillä ja pääsee nyt testaamaan taitojansa myös NBA:ssa. Hyvä rotaatiopelaaja kolmen sekunnin alueelle. Yks valitettava muutos joukkueeseen tulee tälle kaudelle loukkaantumisen takia, kun nuori point guard Dante Exum on luultavasti koko kauden sivussa polvivamman vuoksi. Exum pelasi hyvän turnauksen kesällä Summer Leaguessa, mutta loukkasi polvensa ollessaan Australian maajoukkueen mukana elokuun alussa.

Exum nousi viime kaudella Utahin ykköspelintekijäksi ja olisivat varmasti halunneet tämän jatkavan hyviä otteitaan ja kehittymistään. Nyt kuitenkin Utahilla on haaste tällä osastolla, sillä Trey Burke ei pysty yksinään kantamaan tätä paikkaa harteillaan. Utah olisi ehkä kaivannut tälle kaudelle takamiehen tontille jonkun kokeneemman pelurin opastamaan näitä nuoria. Taitoa ja intoa heiltä varmasti löytyy, kun Burken lisäksi pointtina lupaavia esityksiä on tuonut myös Bryce Cotton, jonka nimi kannattaa painaa muistiin. Riittääkö heillä kuitenkaan johtajuus ja kyky ottaa vastuuta pelin pyörittämisestä, kun isojen miesten tonteillakaan ei ole varsinaista kokenutta tähtipelaajaa?

Puolustus tulee olemaan myös tänä vuonna joukkueen valttikortti. Joukkueesta löytyy liigan vahvinta levypallopelaamista ja Utah olikin viime kauden jälkeen liigan johtava joukkue kun katsotaan 'rebound percentage' tilastoa. Kun puhutaan Utahin kohdalla puolustuksesta ja levypalloista, kääntyy katseet sillä sekunnilla Rudy Gobertiin. Viime kauden blokkitilastossa Gobert sijoittui neljänneksi 2.3 blokilla per peli. Otetaan kuitenkin huomioon, että hän pelasi 82 ottelua ja hänen edellä olevat lähes 20 ottelua vähemmän. Eniten blokkeja kerännyt Anthony Davis pelasi 68 ottelua. Gobert tulee jälleen olemaan yksi Utahin kulmakivistä, enkä ihmettelisi jos hän olisi lähellä voittamassa 'Defensive player of the year' palkintoa tai tulla valituksi 'Defensive team of the year' kentälliseen kauden jälkeen.

Kokonaisuutena joukkue on hyvillä raiteilla, heidän tarvitsee vain antaa itsellensä aikaa kehittyä joukkueena ja yksilöinä. Odotettavissa on kokolailla samantapainen tasainen ja hyvä kausi kuin viime vuonna. Nuoren ja potentiaalisen joukkueen esityksiä kannattaa kuitenkin seurata, sillä he voivat jopa yllättää ja yltää playoff-paikkaan jos jokin huippujoukkueista epäonnistuu. Odotettavissa on parempi recordi kuin viime kaudella ja yli 40 voittoa on realismia. Viime kauden recordi oli 38-44.Ennuste konferenssissa: 8