eSports vedonlyönti netissä - Ohjeita e-urheilu vedonlyöntiin!

eSports eli suomeksi e-urheilu on kilpailullista videopelien pelaamista. Yleisimpiä tällaisia pelejä ovat mm. CS:GO, Dota 2, League of Legends, Overwatch, Fortnite, Starcraft 2 ja FIFA. Myös veikkaus esports kohteisiin on kasvattanut hurjasti suosiotaan!

Viimeisen noin kymmenen vuoden aikana elektroninen urheilu (eng. eSports tai e-sports) on saanut merkittävästi huomiota ja kokonainen uusi laji on kasvanut ja saavuttanut suuren suosion. Turnaukset eri eSports-peleissä ovat kasvaneet ällistyttävän suuriksi ja myös Suomessa järjestetään jo rahapalkinnoiltaan merkittävän kokoisia peliturnauksia.

Suomessa elektroninen urheilu on löytänyt yleisönsä selkeästi ja mm. YLE näyttää Counter Strike:Global Offensive otteluita suorina lähetyksinä televisiosta aika ajoin.

Miten elektroninen urheilu toimii?


Eri pelejä voidaan pelatan joko netin välityksellä ns. onlinessa tai suuremmissa tapahtumissa LAN-verkon kautta. Kaikki isot turnaukset pelataan LAN-tapahtumina, joihin joukkueet jopa ympäri maailmaa matkustavat pelaamaan, aivan kuten muussakin urheilussa. Jotkut turnaukset ovat hyvin pienikokoisia ja sisältävät pienen muutaman tuhannen euron pääpalkinnon, mutta suurimmat palkintopotit ovat paisuneet jo jopa useisiin miljooniin.

eSports palkintorahat


eSports-turnauksien palkintopotit kasvavat kokoajan sitä mukaan kuin elektronisen urheilun markkina yleisesti kasvaa ja yhä enemmän sijoittajat sekä sponsorit lähtevät toimintaan mukaan. Suurin palkintopotti tähän mennessä on nähty vuoden 2019 The International turnauksessa Dota 2-pelissä.

TurnausPalkintopottiPeli
1. The International 2019$34,330,069.00Dota 2
2. The International 2018$25,532,177.00Dota 2
3. The International 2017$24,687,919.00Dota 2
4. The International 2016$20,770,460.00Dota 2
5. The International 2015$18,429,613.05Dota 2
6. Fortnite World Cup Finals 2019 - Solo$15,287,500.00Fortnite
7. Fortnite World Cup Finals 2019 - Duo$15,100,000.00Fortnite
8. The International 2014$10,931,103.00Dota 2
9. LoL 2018 World Championship$6,450,000.00League of Legends
10. PUBG Global Championship 2019$5,999,999.99Playerunknown's Battlegrounds


eSports vihjeet


VB tarjoaa eSportsiin yhä enemmän vihjeitä vedonlyöntiin. Löydät esports-vihjeitä, varsinkin cs:go vihjeet tältä sivulta, tai erillistä vihjesivuiltamme veikkausvihjeet tai pitkävetovihjeet.


eSports vedonlyöntitarjoukset


Löydät alta listattuna kaikki sivustollamme olevat tarjoukset esports vedonlyöntiin.


eSports vedonlyönti


Nykyään eSports on jo tavanomaisten urheilulajien ohella yksi suosituimmista vedonlyöntikohteista vedonlyöntisivustoilla. Pelivaihto ja kiinnostus eri pelien vedonlyöntiin kasvaa jatkuvasti. Eri vedonlyöntisivustot ovatkin ottaneet eSports-kohteita jo hyvin runsaasti mukaan kohdevalikoimiin.

eSports on kuitenkin vielä suhteellisen nuori laji vedonlyönnissä ja kertoimenlaskijoiden keskuudessa ja hinnoitteluvirheitä tulee kertoimiin varmasti tästä syystä runsaammin kuin isoihin urheilulajeihin, kuten jalkapalloon. Tästä syystä asiantuntijoille ja pelien ystäville onkin paljon mahdollisuuksia tehdä hyvää tuottoa vedonlyönnissä asiantuntijuudellaan. Voit lukea alempaa sivulta, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun pelaat vedonlyöntiä eSportsista.

Parhaat sivustot ja bonukset eSports-vedonlyöntiin:


Arvostelu

eSports-vedonlyönti

Pelaa

1.CoolbetCoolbetilta laaja tarjonta eSports-vetoja. Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!Pelaa nyt
2.Pinnacle SportsPinnacle tarjoaa paljon pelikohteita sekä blogitekstejä eSports-vedonlyöntiin!Pelaa nyt
3.UnibetUnibet tarjoaa kattavan tarjonnan eSports-vetokohteita sekä 200€ bonuksen!Pelaa nyt
4.Casino WinnerUusin suomenkielinen sivusto tarjoaa runsaasti eSports-vetoja!Pelaa nyt
5.LeoVegasLeoVegasilla nyt myös eSports-vetoja. Käytä 100€ ilmaisvetosi e-urheiluvetoihin!Pelaa nyt
6.VulkanbetVulkanbet on omistautunut eSportsiin!Pelaa nyt
7.BetsafeBetsafe tarjoaa runsaasti pelikohteita eSporsiin ja jopa 200% talletusbonuksen!Pelaa nyt
8.ArcanebetHyödynnä30€ bonus vaikka eSports-kohteisiin!Pelaa nyt
9.Mr GreenMr Greeniltä löydät kattavasti eSports vedonlyöntikohteita!Pelaa nyt


Pelataanko peli LAN- vai online-pelinä


Ennen kuin panostat joukkueesi puolesta, on syytä tehdä esianalyysi otteluun ja ottaa huomioon muutamia tärkeitä seikkoja.

Suuri ongelma onlinessa pelattavissa peleissä on mahdolliset nettiongelmat, jotka voivat johtua niin sanotuista DDOS-hyökkäyksistä. DDOS-hyökkäyksissä kohteen yhteys palvelimeen tukitaan suurella verkkoliikenteellä jonkun toimesta, jolloin tämä menettää yhteyden palvelimeen ja peli joudutaan keskeyttämään kunnes kohde palaa takaisin.

Useimmissa tapauksissa DDOS-hyökkäykset johtavat vain viivästyksiin, mutta välillä niillä voi olla suurtakin vaikutusta pelin etenemiseen. Myös huijaaminen on helpompaa online-peleissä, sillä kukaan ei ole tarkastamassa mitä pelaaja on koneellensa ajanut ennen pelin aloittamista. Vaikka pelejä vartioivat botit huomaavatkin suurimman osan huijauksista, niitä kehitetään kokoajan lisää.

LAN-pelit ja -turnaukset ovat tästä syystä paljon turvallisempia kohteita lyödä vetoa, sillä pelit pelataan offlinessa ja tämä estää DDOS-hyökkäykset. Huijaaminen on myös miltei mahdotonta, koska pelaajat yleensä käyttävät turnauksen järjestäjien koneita ja pelaajat ovat valvonnassa kaiken aikaa.

Virheitä sattuu tietysti LAN-peleissäkin. Hyvä esimerkki on Counter-Strike pelaaja KQLY, joka onnistui monen kuukauden ajan käyttämään ohjelmaa, joka avusti tähtäämisessä ja tämän aikana hänen organisaationsa voitti yhden suurturnauksen. KQLY lopulta myönsi huijaamisensa ja asetettiin ikuiseen eSports-kieltoon ja Valve tiukensi sääntöjään huijaamisen osalta.

Tämän takia LAN-pelien koetaan olevan paljon turvallisempia vedonlyöntikohteita, koska mahdolliset haitat ovat minimaaliset.

Viimeaikaiset suoritukset & pelaajavaihdokset


Välillä tiimit joutuvat hankkimaan niin sanotun ”stand-in” pelaajan peleihinsä, jos heidän pääjäsenensä eivät ehdi paikalle, tai ovat muuten estyneet. Esimerkiksi suomalaisen 3dmax-tiimin pelaaja Natu meni naimisiin ESL one Katowice 2015-karsintapäivänä, jolloin hänet korvattiin muutaman pelin ajaksi.

Jos taas tiimi on viime aikoina suorittanut erittäin huonosti voi tämä merkitä huonoja otteita myös jatkossa, mutta liian pitkälle vieviä johtopäätöksiä ei tästäkään ole syytä tehdä.

Myös viimeaikaiset pelaajamuutokset voivat vaikuttaa suuresti tiimin suoritukseen, sillä uusi pelaaja ei välttämättä ole sopeutunut uuteen tiiminsä ja sen taktiikoihin.

Prosentit ja ”throwaus”


CS:GO Loungen prosentteja ei yleensä kannata seurata, koska monet ihmiset lyövät vetoa ennakkosuosikeille ilman suurtakaan taustatutkimusta. Välillä myös tapahtuu hyvin harvinaista ”throwaamista”, jolloin tiimi/pelaaja häviää pelin tarkoituksella, koska hän on lyönyt vetoa tiimiänsä/itseään vastaan. Tämä on kuitenkin harvinaista ja sen tapahtuessa saattaa saada pelikieltoa.

Näin on käynyt esim. Counter-Strike joukkueille IBP ja Epsilon, jotka molemmat saivat vuoden pelikieltoa throwaamisesta. LAN-turnauksissa tälläisiä epäurheilijamaisuuksia ei nähdä, joten senkin takia LAN-turnaukset ovat turvallisempi vaihtoehto lyödä vetoa.Ratkeaako voittaja yhdessä vai useammassa kierroksessa?


Bo1, bo2, bo3 vai bo5 tarkoittaa paras yhdestä, kahdesta, kolmesta tai viidestä. Tällä voi olla suuri vaikutus pelin lopputulokseen, sillä bo1-peleissä altavastaajat voivat yllättää, kun taas bo3-peleissä peliä pelataan kolme peliä jolloin parempi tiimi on yleensä niskan päällä. Bo5-peleissä pelit ovat yleensä rauhallisempia, sillä pelisessiot voivat olla uuvuttavia varsinkin Dota 2:ssa ja Counter-Strikessa. Tämä pätee niin elektronisessa urheilussa, kuin tenniksessä.

Kokoonpanot ja kentät


Kokoonpanot ovat hyvin tärkeitä pelin kannalta, sillä ne kertovat osallistuvat pelaajat ja samalla voit tarkastaa yleensä pelissä pelattavat kartat (jos niitä on). Kartoilla on suuri vaikutus pelin kulkuun, sillä jotkut tiimit ovat pysäyttämättömiä tietyissä kartoissa, mutta tähänkään ei kannata luottaa täysin satavarmasti. Hyviä sivuja tarkistaa näitä ovat Reddit.comin Subredditit peliin liittyen:

CS:GO Betting
Dota 2 Lounge Bets

Live-lähetykset


Kun veto on lyöty ja haluat seurata ottelua, voit nykyään katsoa ottelut suoraan vedonlyöntisivustolla. Moni sivusto, kuten Unibet on liittänyt Twitch-lähetykset suoraan omille sivuillensa livevedonlyönnin yhteyteen. Näin pystyt katsomaan virallisia ottelulähetyksiä suorana ja pitämään silmällä myös livevedon kertoimia.

Muutoin voit suunnata suoraan twitch.tv-sivustolle, jossa näytetään käytännössä kaikki ottelut. Jos jostain syystä etusivulta ei löydy haluamaasi peliä, voit hakukenttään kirjoittaa turnauksen nimen ja löydät peliä näyttävän streamin. Jos et halua katsoa peliä, mutta haluat nopeasti tuloksia, kannattaa CS:GO ottelut tarkastaa sivustolta hltv.org.

Yhteenveto


eSports on uusi ja jännittävä vedonlyöntimaailmassa ja osaaville pelaajille tässä on todella hyvä mahdollisuus tehdä voittoa. Vedonlyöntimarkkina ja kertoimenlaskijat eivät välttämättä ole vielä läheskään kärryillä eSports-maailmasta ja kertoimissa voi esiintyä hyvinkin isoja virheasetelmia. eSportsia on kuitenkin lähestyttävä samalla tavalla kuin mitä tahansa muitakin lajeja. Taustatutkimus ja analyysit parantavat tässäkin lajissa menestystä vedonlyönnissä,aivan kuten perinteisissä urheilulajeissa.

Hyödynnä vedonlyöntibonukset


Kuten muissakin urheilussa ja vedonlyönnissä, on vedonlyöntibonukset loistava tapa kasvattaa pelikassaa myös esports veikkaukseen. Monet sivustot jakavat ilmaista pelirahaa pelaajille talletusten päälle tai jopa ilmaisia & riskittömiä vetoja.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Unibet200% bonus 200€ asti4x bonusPelaa nyt
2.NordicBet150€ + 20€ ilmaisveto6x bonusPelaa nyt
3.Mr Green100€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
4.ScandiBet100% bonus 150€ astix6Pelaa nyt
5.Mr Play100% bonus 100€ asti9x (B)Pelaa nyt
6.William Hill100€ riskitön vetoEi kierrätystäPelaa nyt
7.Mobilebet100% bonus 100€ asti8x (T+B)Pelaa nyt
8.Betsson100% bonus 100€ asti6x bonusPelaa nyt
9.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt
10.SpinSports200€ ilmaisveto5x bonusPelaa nyt


eSports pelit - mitä eri pelejä voi pelata ammattilaisena?


Eri pelejä on jo hyvin monia, mistä pelataan jo ammattimaisesti. Suomalaisten suosikkipeli on ehdottomasti Counter Strike: Global Offensive. Suomalaiset ovat menestyneet pelissä hyvin ja suomalaiset CS-joukkueet kuten ENCE on jo hyvin tunnettu niin maailmalla kuin muunkin urheiluväen keskuudessa, sillä he ovat menestyksensä myötä olleet mediassa paljon esillä.

League of Legends sekä Fortnite ovat kasvattaneet uskomattoman paljon suosiotaan ja myös niitä on pelattu ammattimaisesti jo jonkin aikaa. LoL:ia pelataan varsinkin aasiassa ja maailman parhaat joukkueet tulevatkin Kiinasta ja Etelä-Koreasta.

Overwatch on Blizzard Entertainmentin julkaisema peli, jota pelataan maailmalla runsaasti ja Suomessakin on näytetty televisiosta pelin MM-kisoja. Myös Suomen joukkue on ollut mukana Overwatchin MM-kisoissa, samoin kuten Dota 2 pelissä, jossa suomalaiset Topias ”Topson” Taavitsaisen ja Jesse ”JerAx” Vainikka voittivat maailmanmestaruuden ja saivat kutsun muun muassa Linnan Juhliin.

Myös perinteiset urheiluaiheiset pelit, kuten NHL ja FIFA ovat jo paljon pelattuja kilpamuodoissaan. Eri pelejä onkin hyvin runsaasti ja ne lisääntyvät kokoajan.

Eri eSports-pelejä


1. Tappelupelit

Street Fighter
Super Smash Bros
Marvel vs. Capcom
Tekken
Killer Instinct

2. Ensimmäisen persoonan räiskintäpelit

Doom
Quake
Counter-Strike:Global Offensive
Call of Duty
Unreal Tournament
Halo
Painkiller
Battlefield
CrossFire
Overwatch
Team Fortress 2
Rainbow Six: Siege
Alliance of Valiant Arms
Special Force II

3. Strategiapelit

StarCraft: Brood War
Warcraft III
StarCraft II

4. Urheilupelit

FIFA
Madden
NBA 2K
Pro Evolution Soccer
Rocket League
Real Subspace Hockey League

5. Racing-pelit

iRacing
Project CARS
TrackMania

6. Online moninpelit

Dota 2
League of Legends
Heroes of the Storm
Heroes of Newerth
Smite
Vainglory

7. Muut pelit

EndGods
Gears of War
War Thunder
World of Tanks
World of Warcraft
Hearthstone
Pokémon
Puyo Puyo
Tetris
Splatoon

Esports kalenteri 2021


Tammikuu 2021


CS:GO

08.12.2020 – 17.01.2021: ESL Meisterschaft Autums
09.12.2020 – 16.01.2021: Vulkan Fight Series 2020
11.1. – 16.01.2021: UNITED Pro Series Winter
08.01. – 07.03.2021: Elisa Nordic Championship 2021
19.01. – 24.01.2021: BLAST Premier Global Final
25.01-31.01.2021: cs_summit 7
27.01-31.01.2021: DreamHack Open January 2021
30.01-08.02.2021: FunSpark ULTI 2020 Final China

League of Legends

01.2021 -: LCK Sping 2021
01.2021 –: LCL Spring 2021
01.02-04.2021: LCS Academy League Spring 2021
01.01.-04.2021: LPL Spring 2021
01.01.-04.2021: LLA Opening 2021
01.01.-04.2021: VCS Spring 2021
01.01.-04.2021: TCL Winter 2021
19.01-24.04.2021: Prime League Spring 2021
23.01.-17.04.2021: LJL Spring 2021
15.01.-31.01.2021: LCS Lock-In 2021
22.01.2021 –: LEC Spring 2021

DOTA 2

04.01-14.03.2021: Dota Pro Circuit 2021: Season 1
10.01-26.02.2021: ESL one. DPC 2021: Season 1
18.01-27.02.2021: DPC 2021: Season 1 – SEA Upper Division

Helmikuu 2021


CS:GO

04.02-14.02.2021: BLAST Premier Spring Series 2021
18.02. – 28.02.2021: IEM Katowice 2021

League of Legends

05.02 –:PCS Spring 2021
01.02-04.2021:LCS Academy League Spring 2021

Maaliskuu 2021


CS:GO

10.03-18.04.2021:ESL Pro League Season 13

DOTA 2

25.03.-04.04.2021:DPC 2021: Major 1

Huhtikuu 2021


CS:GO

13.04.18.04.2021:BLAST Premier Spring 2021 Showdown

League of Legends

04.2021 – :LFL Spring 2021 – Playoffs

Toukokuu 2020


CS:GO

10.05.-23.05.2021:VALVE Major 2021 Spring

Kesäkuu 2020


CS:GO

15.06.-20.06.2021:BLAST Premier Spring 2021 Finals

Heinäkuu 2020


CS:GO

06.07.-18.07.2021:ESL One Cologne 2021

Elokuu 2021


CS:GO

17.08-22.08.2021 :IEM Melbourne 2020
26.08-05.09.2021 :BLAST Premier Fall Series 2021

DOTA 2

08.2021 – :The International

Syyskuu 2021


CS:GO

01.09.-10.10.2021 :ESL Pro League Season 14

Lokakuu 2021


CS:GO

12.10-17.10.2021 :BLAST Premier Fall 2021 Showdown

Marraskuu 2021


CS:GO

01.11 – 14.11.2021:VALVE Major 2021 Fall
23.11 – 28.11.2021:BLAST Premier Fall 2021 Finals

Joulukuu 2021


CS:GO

14.12.-19.12.2021:BLAST Premier Global Finals 2021

VALORANT

12.2021-:VALORANT Champions 2021