Euroviisut 2018 -vedonlyönti


Euroviisut, eli Eurovision-laulukilpailu järjestetään vuonna 2018 Portugalissa. Lue viisuopas ja vinkit Euroviisujen vedonlyöntiin!


Euroviisut 2018: Portugali


Vuoden 2017 Euroviisut voitti Portugalin Salvador Sobral, joka tarkoittaa, että 2018 euroviisut järjestetään Lissabonissa, Portugalissa. Tältä sivulta löydät tulevaisuudessa ensi vuoden euroviisujen parhaimmat vinkit vedonlyöntiin, esiintymislistat ja paljon muuta!

Suomen euroviisuedustaja 2018 - Saara Aalto


Suomen euroviisuedustajaksi 2018 valittiin Saara Aalto. Hän tuli suureen suosioon osallistumalla 2016 Iso-Britanninan X-Factor ohjelmaan ja sijoittuen toiseksi. Saara Aalto on osallistunut viisukarsintoihin soololaulajana kaksi kertaa aikaisemminkin, tullen toiseksi vuosina 2011 ja 2016. Tällä kertaa kuitenkin YLE valitsi Saara Aallon suoraan Suomen edustajaksi ja ainoastaan edustuskappale valitaan UMK:ssa 3. maaliskuuta.

Saara Aalto euroviisukappale


Saara Aallon euroviisukappale ratkaistaan Uuden Musiikin Kilpailussa eli UMK:ssa 3. maaliskuuta 2018. Kolme Saara Aallon uutta kappalettaa on ehdolla. Kappaleiden nimet on jo julkaistu, mutta vasta yksi kappale on kuultu. Monsters ja Domino nimiset kappaleet on jo julkaistu. Viimeinen kappale Queen julkaistaan helmikuun lopulla.

Saara Aalto - MonstersSaara Aalto - DominoVedonlyönti: Vihjeet ja kertoimet


Viihdekohteet ovat nostaneet profiiliaan vedonlyöntimaailmassa viime vuosina hurjasti. Yhä enemmän ja enemmän vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat pelikohteita musiikkimaailmaan, televisioon, vaaleihin yms. Euroviisut ovat yksi paljon maailmanlaajuisesti pelatuista viihdetapahtumista.

Parhaat vedonlyöntisivustot euroviisuihin


Mr GreenNordicbet
BetserBetsson


Huomioi ero urheiluvedonlyöntiin


Euroviisut, kuten useat muut viihdekohteet eroavat hieman normaalista urheiluvedonlyönnistä. Euroviisuissa menestys ratkaistaan äänestyksellä ja tämä luo vedonlyöntiin täysin omanlaisensa aspektin, kun suurin osa euroviisujen pelivaihdosta koostuu ns. fanivedoista.

Normaalisti urheiluvedonlyönnissä on fiksumpaa pitkällä aikavälillä mennä isoja massoja vastaan, mutta äänestämällä ratkaistavissa kilpailuissa tilanne kääntyy toisinpäin. Euroviisuissa puolet äänistä annetaan puhelinäänestyksellä, johon jokainen katsoja voi vaikuttaa. Monet äänestävät fanittamaansa kappaletta ja useat myös lyövät vetonsa saman kappaleen puolesta.

Näin ollen markkinan antamat kertoimet näyttävät hyvinkin todennäköisen järjestyksen, miten kilpailu tulee päättymään. Tämä sama ilmiö on nähtävillä muunmuassa vaalivedoissa, jotka myös ratkaistaan äänestämällä.

Parhaat pelimuodot


Monet vedonlyöntisivustot tarjoavat useita eri pelimuotoja Euroviisuihin. Tarjolla on niin perinteinen voittajaveto, mutta myös mielenkiintoisia ja usein tuottavia qualifier-, sekä sijavetoja. Hyvällä esitutkimuksella euroviisuista löytää hyvin todennäköisiä jatkoonmenijöitä semifinaaleista pelattavilla kertoimilla. Myös Head-to-head vedot ovat jokseenkin pelattavia euroviisuihin, eli veikkaat kahdesta maasta kumpi sijoittuu paremmin.

Euroviisut 2018: Euroviisuedustajat & Osallistujamaat


Kaikki euroviisuedustajat on selvillä viimeistään maaliskuun lopussa. Maiden kansallisia karsintoja käydään runsaasti helmi-maaliskuun aikana. 43 osallistujamaata on jaettu kahteen eri semifinaaliin, joissa on molemmissa kaksi osiota sekä suoriin finalisteihin. Automaattisesti finaaliin meneviä maita ovat isäntämaa Portugali sekä Big 5, eli Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Italia ja Espanja.

Palaavia maita Euroviisuihin ovat Venäjä, sekä Alankomaat. Venäjä suljettiin pois viime vuonna Euroviisuista Ukrainassa matkustuskiellon takia. Kilpailuun ei osallistu tänä vuonna Andorra, Bosnia & Hertsegovina, Luxemburg, Marokko, Monaco, Slovakia ja Turkki.

Semi-finaali 1


Ensimmäinen osio


MaaArtistiKappale
AlbaniaEugent PushpepaMall
AzerbaidzanAISEL
BelgiaSennek
Bulgaria
Islanti
IsraelNetta Barzilai
Liettua
TsekkiMikolas JosefLie to Me
Valko-VenäjäAlekseevForever
Viro

Toinen osio


MaaArtistiKappale
Armenia
IrlantiRyan O'ShaughnessyTogether
ItävaltaCesar SampsonNobody But You
KreikkaGianna TerziOneiro mou
KroatiaFranka BatelicCrazy
KyprosEleni FoureiraFuego
MakedoniaEye CueLost and Found
SuomiSaara Aalto
SveitsiZibbzStones

Semi-finaali 2


Ensimmäinen osio


MaaArtistiKappale
AlankomaatWaylon
AustraliaJessica Mauboy
Moldova
Norja
Romania
San Marino
SerbiaSanja Ilic & BalkanikaNove Deca
TanskaRasmussenHigher Ground
VenäjäJulija Samoilova

Toinen osio


MaaArtistiKappale
GeorgiaIriaoSheni Gulistvis
Latvia
MaltaChristabelleTaboo
MontenegroVanja RadovanovicInje
Puola
Ruotsi
Slovenia
Ukraina
Unkari

Euroviisut 2018: Euroviisufinaali


Euroviisufinaali käydään Lissabonissa Altice Arenalla, johon mahtuu 20 000 katsojaa. Suoraan Euroviisujen finaaliin menee isäntämaa Portugali sekä viisi isoa maata, niinsanotut Big 5.

Euroviisut 2018: Finalistit


MaaArtistiKappale
Portugali
EspanjaAlfred & AmaiaTu cancion
Iso-BritanniaSuRieStorm
RanskaMadame MonsieurMercy
Saksa
ItaliaErmal Meta & Fabrizio MoroNon mi avete fatto niente

Euroviisut televisiossa


Euroviisut näkyvät Suomessa jälleen YLE:n kanavilla suorina lähetyksinä. Päivitämme tv-aikataulun lähempänä vuoden 2018 euroviisuja!