Euroviisut 2019 - vedonlyönti


Euroviisut eli Eurovision-laulukilpailu järjestetään jo 64. kerran vuonna 2019 Israelissa, Tel Avivissa. Euroviisut käydään 14-18. toukokuuta. Lue viisujen infopaketti ja vinkit Euroviisujen vedonlyöntiin!


Euroviisut 2019: Israel, Tel Aviv


Portugalissa järjestetyissä euroviisuissa viime vuonna voittajaksi lauloi itsensä Israelin edustaja Netta Barzilai kappaleella Toy. Tämän vuoden euroviisut käydään siis Euroopan ulkopuolella Israelissa. Tämän vuoden viisut ovat neljännet historiassa, jotka järjestetään Euroopan ulkopuolella. Euroviisut alkavat 14. toukokuuta ensimmäisellä semifinaalilla ja päättyy finaaliin 18. toukokuuta 2019.

Suomen edustajana oli viime vuonna Saara Aalto, joka pääsi hienosti finaaliin. Tämän vuoden edustajan valintaa vielä jännitetään!

Suomen euroviisuedustaja 2019


Suomen euroviisuedustaja valitaan jälleen Yleisradion toimesta etukäteen. Viime vuonna edustajaksi valittiin Saara Aalto. Suomen edustajan viisukappale valitaan yleisöäänestyksellä perinteisessä Uuden Musiikin Kilpailussa, joka huipentuu Suomessa 2. maaliskuuta 2019.

Vedonlyönti: Vihjeet ja kertoimet


Euroviisuista lyödään nykyää todella paljon vetoja. Viihdekohteiden suosio on räjähtänyt ja parhaat vedonlyöntisivustot tarjoavatkin todella runsaasti erilaisia mielenkiintoisia vedonlyöntikohteita euroviisuihin. Euroviisut ovat yksi eniten pelatuista viihdetapahtumista koko maailmassa.

Päivitämme tälle sivulle parhaita euroviisujen kertoimia, kun edustajavalinnat etenevät.

Euroviisut 2019: Ohjeita vedonlyöntiin


Huomioi ero urheiluvedonlyöntiin


Euroviisut, kuten myös monet muut viihdekohteet eroavat hieman normaalista urheiluvedonlyönnistä. Euroviisuissa menestys ratkaistaan äänestyksellä ja tämä luo vedonlyöntiin täysin omanlaisensa aspektin, kun suurin osa euroviisujen pelivaihdosta koostuu ns. fanivedoista.

Puolet euroviisuissa annetuista äänistä tulee maiden raadeilta ja puolet yleisöäänistä. Jokaisella maalla on oma jury, joka jakaa esityksille pisteet 1-8, 10 ja 12. Tämän lisäksi maan yleisöäänet lasketaan yhteen ja paljastetaan juryäänien jälkeen.

Normaalisti urheiluvedonlyönnissä on fiksumpaa pitkässä juoksussa erottua joukosta ja mennä isoja massoja vastaan, mutta äänestämällä ratkaistavissa kilpailuissa tilanne on hieman erilainen. Euroviisuissa puolet äänistä annetaan puhelinäänestyksellä, johon jokainen katsoja voi vaikuttaa. Monet äänestävät fanittamaansa kappaletta ja useat myös lyövät vetonsa saman kappaleen puolesta.

Näin ollen markkinan antamat kertoimet näyttävät hyvinkin todennäköisen järjestyksen, miten kilpailu tulee päättymään. Tämä sama ilmiö on nähtävillä muunmuassa vaalivedoissa, jotka myös ratkaistaan äänestämällä.

Parhaat pelimuodot


Monet vedonlyöntisivustot tarjoavat useita eri pelimuotoja Euroviisuihin. Tarjolla on niin perinteinen voittajaveto, mutta myös mielenkiintoisia ja usein tuottavia qualifier-, sekä sijavetoja. Hyvällä esitutkimuksella euroviisuista löytää hyvin todennäköisiä jatkoonmenijöitä semifinaaleista pelattavilla kertoimilla. Myös Head-to-head vedot ovat todella hyviä pelikohteita euroviisuihin, eli veikkaat kahdesta maasta kumpi sijoittuu paremmin.

Euroviisut 2019: Euroviisuedustajat & Osallistujamaat


Kaikki euroviisuedustajat on selvillä viimeistään maaliskuun lopussa. Maiden kansallisia karsintoja käydään runsaasti helmi-maaliskuun aikana. 43 osallistujamaata on jaettu kahteen eri semifinaaliin, joissa on molemmissa kaksi osiota sekä suoriin finalisteihin. Automaattisesti finaaliin meneviä maita ovat isäntämaa Portugali sekä Big 5, eli Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Italia ja Espanja.

Palaavia maita Euroviisuihin ovat Venäjä, sekä Alankomaat. Venäjä suljettiin pois viime vuonna Euroviisuista Ukrainassa matkustuskiellon takia. Kilpailuun ei osallistu tänä vuonna Andorra, Bosnia & Hertsegovina, Luxemburg, Marokko, Monaco, Slovakia ja Turkki.

Semi-finaali 1: Esiintyjät & Esiintymisjärjestys


Ensimmäinen semifinaali käydään viisujen avauspäivänä 14.5.2018. Julkaisemme kaikki osallistujalistat ja esiintymisjärjestykset tälle sivulle, kun ne varmistetaan.

Semi-finaali 2: Esiintyjät & Esiintymisjärjestys


Euroviisut 2019: Euroviisufinaali


Euroviisufinaali käydään Tel Avivissa Convention Centerissä 20. toukokuuta. Finaaliin pääsee jälleen isäntämaan lisäksi Big 5-maat, eli Ranska, Saksa, Iso-Britannia, Italia ja Espanja.

Euroviisut 2019: Finalistit


MaaArtistiKappale
Espanja
Iso-Britannia
Israel
Italia
Ranska
Saksa


Euroviisuvoittajat 2000-luvulla


Euroviisuja on käyty vuodesta 1956 saakka. Ensimmäisen Eurovision-laulukilpailu järjestettiin Luganossa, Sveitsissä. Isäntämaa Sveitsi voitti tuolloin ensimmäiset Euroviisut. Edustajana Sveitsillä oli Lys Essia kappaleella Refrain. Euroviisut pidetään vuonna 2019 jo 64. kerran historiassa. Alta näet kaikki euroviisuvoittajat 2000-luvulla. Löydät kaikki Euroviisuvoittajat historiassa mm. wikipedian artikkelista


Euroviisuvoittajat 2000-luvulla


VuosiVoittajaArtistiKappale
2000TanskaOlsen BrothersFly On The Wings Of Love
2001ViroTanel Padar, Dave Benton & 2XLEverybody
2002LatviaMarie NI Wanna
2003TurkkiSertab ErenerEveryway That I can
2004UkrainaRuslanaWild Dances
2005KreikkaHelena PaparizouMy Number One
2006SuomiLordiHard Rock Hallelujah
2007SerbiaMarija SerifovicMolitva
2008VenäjäDima BilanBelieve
2009NorjaAlexander RybakFairytale
2010SaksaLena Meyer-LandrutSatellite
2011AzerbaidzanEll&NikkiRunning Scared
2012RuotsiLoreenEuphoria
2013TanskaEmmelie de ForestOnly Teardrops
2014ItävaltaConchita WurstRise Like a Phoenix
2015RuotsiMåns ZelmerlöwHeroes
2016UkrainaJamala1944
2017PortugaliSalvador SobralAmar Pelos Dois
2019IsraelNetta BarzilainToy


Euroviisut televisiossa


Euroviisut näkyvät Suomessa jälleen YLE TV2 kanavalla suorina lähetyksinä. Kommentaattorina toimii suomeksi Mikko Silvennoinen.

Tiistai 14. toukokuuta

Klo xx:xx Ensimmäinen semmifinaali - Katso esiintymisjärjestys >>

Torstai 16. toukokuuta

Klo xx:xx Toinen semifinaali - Katso esiintymisjärjestys >>

Lauantai 20. toukokuuta

Klo xx:xx Finaali
Euroviisut 2019 - vedonlyönti