Euroviisut 2023

Euroviisut 2023 käydään Isossa-Britanniassa toukokuussa 2023. Lue Viisujen infopaketti ja kaikki Euroviisu-vedonlyönnistä VB:n kisaoppaasta!Ukraina voitti odotetusti Euroviisut 2022


Ukraina nautti kansan suosiosta Euroviisuissa 2022 ja voitti koko kisan selkeällä erolla. Tuomariäänissä Iso-Britannia karkasi johtoon, mutta yleisöäänissä Eurooppa kertoi mielipiteensä selkeästi ja Ukrainan saamalla äänivyöryllä sodassa oleva maa voitti.

Vedonlyöntitoimistojen kirjoissa Ukraina on ollut selvä suosikki voittoon maaliskuun alusta asti. VB:n vihjatessa Ukrainan voittoa kerroin oli vielä 2,75, mutta finaalia lähestyttäessä se oli tippunut huomattavasti matalammalle. Huhtikuusta alkaen Ukrainan kerroin oli kahden tuntumassa tai sen alle.

Ukrainan ja Ison-Britannian vanavedessä tulivat kisan yllättäjä Espanja sekä Ruotsi ja Serbia. Kertoimissa korkealla viihtynyt Italia joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Suomen The Rasmus jäi 38 pisteeseen, millä irtosi sija 21/25.

Heinäkuussa 2022 kerrottiin, että Ukrainassa ei voida järjestää massiivisen kokoluokan laulukilpailua, vaan sen sijaan toiseksi tullut Iso-Britannia yleisradionsa BBC:n kanssa otti kisat hoitaakseen.🔗 Viralliset Eurovision kotisivut

Euroviisut 2022: Osallistujamaat ja edustajat


Euroviisu-maat pitivät alkuvuodesta omia kansallisia karsintojaan, joiden kautta erilaiset asiantuntijaraadit ja yleisö äänestävät oman maansa Euroviisu-edustajan. Suomessa Euroviisu-karsinnat tunnetaan nimellä Uuden Musiikin Kilpailu. Vuoden 2022 UMK:hon haettiin kisakappaleita syyskuun alussa 2021, ja biisit julkistettiin tammikuussa 2022. Finaalin voitti 26. helmikuuta The Rasmus. Katso ja kuuntele Suomen Jezebel-edustusbiisi tästä:Viime vuoden tavoin Suomessa yleisöäänillä oli vain 25 prosentin painoarvo, kun ammattiraadilla se on 75 prosenttia – aikaisemmin suhde on ollut 50-50. Kovatasoinen Uuden Musiikin Kilpailu televisioitiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa suorana lähetyksenä myös Espanjaan.

Suomen kovimmat Viisu-fanit seuraavat myös Melodifestivalen-kilpailua, joka on Ruotsin Euroviisu-karsinta. Pitkällinen monivaiheinen kilpailu ratkesi länsinaapurissamme tänä vuonna lauantaina 12. maaliskuuta, ja voittajaksi selvisi Cornelia Jakobsin englanninkielinen herkistelyballadi Hold Me Closer. Katso Ruotsin veto tästä:Euroviisut 2022: Finaalin järjestys


Alta näet kaikki Euroviisut 2022 osallistujamaat sekä artistit ja kappaleet finaalin esiintymisjärjestyksessä. Yliviivatut eivät edenneet semifinaaleista lauantain finaaliin.Euroviisut Vedonlyönti: Kertoimet, vihjeet & bonukset


Euroviisut nostaa päätään myös vedonlyöntikohteena. Viihdekohteiden suosio on räjähtänyt ja parhaat vedonlyöntisivustot tarjoavat kattavasti erilaisia mielenkiintoisia vedonlyöntikohteita Euroviisuihin – ovathan Viisut epäilemättä se viihdekohteiden ykkönen koko maailmassa. Voittajan lisäksi voit asettaa esimerkiksi Head to Head -vedon eli veikata kahden maan välillä, kumpi suoriutuu paremmin.

Tänä vuonna voittajakertoimet saatiin muutamalta sivustolta jo helmikuun puolenvälin jälkeen. Se oli todella aikaisin ottaen huomioon, että 16 maata 41:tä ei ollut vielä edes julkistanut edustajaansa. Lisäksi viisi maata oli julkistanut artistin, mutta ei biisiä. Kertoimet kuitenkin poistuivat saatavilta samalla viikolla. Tähän voi olla syynä ainakin Ukrainan tilanne: on esitetty, että Euroopan maat asettuisivat yhteiseksi rintamaksi ja petaisivat voiton solidaarisuudesta Ukrainalle. Poliittiset äänet ovat naapurimaiden äänien ohella selkeä osa Euroviisuja. On mielenkiintoista nähdä, miten tämä vaikuttaa Euroviisuihin ja Euroviisut vedonlyöntiin tänä vuonna.

Kertoimet palasivat takaisin maaliskuun alussa, ja kuten oli odotettavissa, Ukrainan kerroin oli laskenut tuntuvasti 13:sta vajaan 3:en tasolle. Sen jälkeen se on laskenut entisestään: esimerkiksi bet365:lla kerroin 2,75 laski kakkosen tasolle vain viikossa. Pari päivää finaalin alla parhaan kertoimen Ukrainan voitolle saat bet365:ltä, jossa se on 1,40. Jotkut bookerit ovat antaneet jo kaiken toivon Ukrainalle antaen sille enää nimellisen 1,01 kertoimen.

Ukraina oli jo ennen Venäjän hyökkäystä helmikuun lopussa varsin korkealla sijalla viisi, ottaen huomioon, että kappaletta ei ollut vielä edes julkistettu. Nyt se on kuitenkin selvä suosikki voittamaan koko kisan. Kuuntele ja katso kappale tästä:Varsin lähellä Ukrainan kerrointa on järjestämaa Italian kerroin, joka pyörii viiden tuntumassa. Aiemmin neljä maata on onnistunut voittamaan Euroviisut kaksi kertaa peräkkäin: Espanja 1968-69 (vuonna 1969 neljä voittajaa), Luxemburg 1972-73, Israel 1978-79 sekä Irlanti 1992-94 (voitti kolme kertaa putkeen). Edellisestä kerrasta on siis jo yli 30 vuotta aikaa.

Vaikka Suomen edustajalla The Rasmuksella on runsaasti faneja jo ennestään ympäri Eurooppaa, Suomen kerroin on silti peräti 200. Katso tästä kaikki ajantasaiset Euroviisu-kertoimet.

Euroviisu kertoimet
Vihjeet


VB tarjoaa jälleen tänäkin vuonna myös vedonlyöntivihjeet Euroviisuihin. Löydät vihjeet automaattisesti alta.


Ohjeita vedonlyöntiin Euroviisuista


Huomioi ero urheiluvedonlyöntiin


Euroviisut, kuten monet muutkin viihdekohteet, eroavat hieman normaalista urheiluvedonlyönnistä. Euroviisuissa menestys ratkaistaan äänestyksellä, ja tämä luo vedonlyöntiin omanlaisensa aspektin, kun suurin osa euroviisujen pelivaihdosta koostuu niin sanotuista fanivedoista.

Puolet euroviisuissa annetuista äänistä tulee maiden raadeilta ja puolet yleisöäänistä. Jokaisella maalla on oma jurynsa, joka jakaa esityksille pisteet 1-8, 10 ja 12. Tämän lisäksi maan yleisöäänet lasketaan yhteen ja paljastetaan juryäänien jälkeen.

Normaalisti urheiluvedonlyönnissä on fiksumpaa pitkässä juoksussa erottua joukosta ja mennä isoja massoja vastaan, mutta äänestämällä ratkaistavissa kilpailuissa tilanne on hieman erilainen. Euroviisuissa puolet äänistä annetaan puhelinäänestyksellä, jonka tulokseen jokainen katsoja voi vaikuttaa. Monet äänestävät fanittamaansa kappaletta ja useat myös lyövät vetonsa saman kappaleen puolesta.

Jos koet tuntevasi musiikkimarkkinaa hyvin, voit löytää kertoimista mahdollisia ylikertoimia ja poimia joukosta ne maat, joilla näet olevan enemmänkin potentiaalia.

Muista kerroinvertailu


Harrastuksensa tosissaan ottavat veikkaajat tekevät muutenkin usein kerroinvertailua eli vertaavat, miltä bookerilta saa parhaan kertoimen kuhunkin kohteeseen. Euroviisujen kohdalla se on tavallistakin tärkeämpää, sillä varsinkin altavastaajien tapauksessa kertoimet vaihtelevat erittäin merkittävästi. Ero kertoimissa voi kahden sivuston välillä olla jopa yli nelinkertainen!

Hyödynnä vedonlyöntibonukset


Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat pelaajille satojen eurojen edestä ilmaista pelirahaa, jolla pääset lyömään vetoa pienemmällä riskillä tai toisinaan jopa kokonaan ilman riskiä. Myös Euroviisujen vedonlyönnissä kannattaa ehdottomasti hyödyntää erilaiset veikkausbonukset.

🔗 Katso parhaat vedonlyöntibonukset 2022

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Fansbet100% bonus 100€ asti2x (T)Pelaa nyt
STS Bet100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
3.Mr Green100€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
4.Lapilanders100% bonus 100€ asti7x (T+B)Pelaa nyt
5.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
6.William Hill100€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
Neo.bet200%/50€ tai 100%/100€5x (T+B)Pelaa nyt
8.Campobet100% bonus 200€ asti5x Pelaa nyt
9.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt


Parhaat pelimuodot


Mikään ei pakota veikkaamaan nimenomaan voittajaa, vaan voit pelata myös enemmän varman päälle ja kokeilla hieman pienemmällä kertoimella tietyn edustajan top-3- top-5- tai top-10-sijoitusta. Näille ei kuitenkaan vielä ole kertoimia.

Lähempänä kisoja monet vedonlyöntisivustot tarjoavat useampia eri pelimuotoja Euroviisuihin. Perinteisen voittajavedon lisäksi tarjolla on mielenkiintoisia ja usein tuottavia qualifier- ja sijavetoja. Hyvällä esitutkimuksella euroviisuista löytää hyvin todennäköisiä jatkoonmenijöitä semifinaaleista pelattavilla kertoimilla. Lisäksi saatat törmätä head to head -vetoihin, joissa vertaillaan, kumpi kahdesta annetusta maasta suoriutuu paremmin.

Euroviisut 2022: Semifinaalit


Viisuviikolla järjestettiin kaksi semifinaalia, joista parhaat maat etenivät Euroviisu-finaaliin. Semifinaaleista ensimmäinen järjestettiin tänä vuonna tiistaina 10. toukokuuta ja toinen torstaina 12. toukokuuta. Vaikka satunnaisen Viisu-katsojan huomio keskittyy pitkälti finaaliin, löytyi myös semeistä rutkasti jännitettävää niin katsojalle kuin vedonlyöjälle.

Suomi osallistui torstain 2. semifinaaliin, jossa selvänä ennakkosuosikkina on Ruotsi, kirittäjänään Puola. Huomionarvoista on, että sivustojen arvioissa Ruotsi oli ennen Viisu-viikkoa todennäköisempi voittamaan oman semifinaalinsa kuin Ukraina omansa, vaikka Ukraina taas on selvä suosikki koko kisan voittoon. Suomi oli bookereiden listauksissa ennakkoon viidenneksi todennäköisin voittamaan semin. Nämä kaikki maat etenivätkin finaaliin, vaikka yllätyksiäkin nähtiin.

Euroviisut 2022: Finaali


Euroviisufinaali kisataan toukokuussa 2022. Finaalin pääsee jälleen tuttuun tapaan varmasti isäntämaa sekä Big 5 -maat eli Ranska, Saksa, Iso-Britannia, Italia ja Espanja. Italia on siis tuplavarmasti mukana finaalilavalla. Loput finalistit selvisivät samalla viikolla järjestettävissä semifinaaleissa.

Euroviisut tulokset


Euroviisut äänestys ratkaisee Viisu-voittajan. Kuten sivuillamme aiemmin mainituissa Euroviisut vedonlyönti -ohjeissa kerroimme, Euroviisut äänestys kattaa kaksi osaa: puolet äänistä tulee raadilta ja puolet yleisöäänestyksestä. Jokaisella maalla on oma asiantuntijaraatinsa, joka jakaa kaikille maille pisteet 1-8, 10 ja 12. Saman tekee tämän jälkeen myös jokaisesta maasta kerätty Euroviisut yleisöäänestys.

Päivitämme Euroviisu tulokset sivuillemme, kun Euroviisut finaali on päättynyt ja Euroviisu voittaja on selvillä!

YLE Euroviisut televisiointi: näin katsot Euroviisut!


Euroviisut näkyvät Suomessa jälleen YLE TV2 -kanavalla ja Yle Areenassa ilmaisina suorina lähetyksinä. Suomi Euroviisut juontaja on jälleen kerran Mikko Silvennoinen. Paikan päällä juontajat ovat Italian tähdet Alessandro Cattelan, Laura Pausini ja Mika.

Italia voitti Euroviisut 2021


Italialainen rock-yhtye Måneskin voitti vuoden 2021 Euroviisut kappaleella Zitti E Buoni. Viisufinaali oli yksi lähihistorian tiukimmista, ja voittajaa saatiin odottaa aina viimeisinä annettuihin Sveitsin yleisöääniin asti. Sveitsi voitti kansainvälisten raatien antamat pisteet, mutta Måneskin oli yleisön suuri suosikki.Suomi sijoittui Euroviisuissa lopulta sijalle 6. Blind Channelin Dark Side sai raadeilta hajapisteitä sieltä täältä. Yleisöäänten saalis taas oli valtaisa ja nosti Suomen muun muassa Ruotsin ja Venäjän ohi. Suomen vuoden 2021 sijoitus oli paras sitten 2006 ja Lordin voiton.

Muut Euroviisuvoittajat 2000-luvulla


Euroviisuissa on kilpailtu vuodesta 1956 saakka. Ensimmäisen Eurovision-laulukilpailu järjestettiin Luganossa, Sveitsissä. Isäntämaa Sveitsi voitti tuolloin ensimmäiset Euroviisut. Edustajana Sveitsillä oli Lys Essia kappaleella Refrain.

Euroviisut Suomi on voittanut kerran vuonna 2006, kun Lordi vei euroviisuvoiton kappaleella Hardrock Hallelujah. Alta näet kaikki euroviisuvoittajat 2000-luvulla. Katso tästä historian kaikki Euroviisuvoittajat.

VuosiVoittajamaaArtistiKappale
2000TanskaOlsen BrothersFly On The Wings Of Love
2001ViroTanel Padar, Dave Benton & 2XLEverybody
2002LatviaMarie NI Wanna
2003TurkkiSertab ErenerEveryway That I can
2004UkrainaRuslanaWild Dances
2005KreikkaHelena PaparizouMy Number One
2006SuomiLordiHard Rock Hallelujah
2007SerbiaMarija SerifovicMolitva
2008VenäjäDima BilanBelieve
2009NorjaAlexander RybakFairytale
2010SaksaLena Meyer-LandrutSatellite
2011AzerbaidzanEll&NikkiRunning Scared
2012RuotsiLoreenEuphoria
2013TanskaEmmelie de ForestOnly Teardrops
2014ItävaltaConchita WurstRise Like a Phoenix
2015RuotsiMåns ZelmerlöwHeroes
2016UkrainaJamala1944
2017PortugaliSalvador SobralAmar Pelos Dois
2018IsraelNetta BarzilainToy
2019HollantiDuncan LaurenceArcade
2020peruttu
2021ItaliaMåneskinZitti e buoni

Lordi Euroviisut 2006


Suomi voitti historiallisesti ensimmäistä kertaa euroviisut legendaarisissa vuoden 2006 euroviisuissa. Tuolloin Lordi siivitti Suomen voittoon kappaleella Hardrock Hallelujah.Suomen Euroviisu-edustajat


Suomi on osallistunut Euroviisuihin vuodesta 1961 lähtien. Suomen ensimmäinen euroviisuedustaja oli Laila Kinnunen kappaleella Valoa ikkunassa. Suomesta on ollut Euroviisuedustaja jokaisena vuonna vuoden 1961 jälkeen, eivätkä yhdetkään järjestetyt Euroviisut ole jäänyt väliin. Euroviisut Suomi on järjestänyt kerran vuonna 2007 Lordin voittovuoden jälkeen.

Suomen edustajat 2000-luvulla


VuosiArtistiKappale
2000Nina ÅströmA Little Bit
2002Laura VoutilainenAddicted to You
2004Jari SillanpääTakes 2 To Tango
2005Geir RönningWhy?
2006LordiHard Rock Hallelujah
2007Hanna PakarinenLeave Me Alone
2008TeräsbetoniMissä Miehet Ratsastaa
2009Waldo's PeopleLose Control
2010KuunkuiskaajatTyölki Ellää
2011Paradise OskarDa Da Dam
2012Pernilla KarlssonNär Jag Blundar
2013Krista SiegfriedsMarry Me
2014SoftengineSomething Better
2015Pertti Kurikan NimipäivätAina Mun Pitää
2016SandhjaSing It Away
2017Norma JohnBlackbird
2018Saara AaltoMonsters
2019Darude Ft. Sebastian RejmanLook Away
2020Aksel KankaanrantaLooking Back (Kisa perutettiin)
2021Blind ChannelDark Side

Euroviisut 2022: Usein Kysytyt Kysymykset


+1. Missä ja milloin Euroviisut 2022 järjestetään?

Euroviisut 2022 pidetään Italian Torinossa. Ensimmäinen semifinaali on 10. toukokuuta ja toinen 12. toukokuuta. Jännittävä finaali nähdään lauantaina 14. toukokuuta.

+2. Mistä kaikesta voin lyödä vetoa Euroviisuissa?

Ennen Euroviisuja voit lyödä vetoa siitä mitkä esitykset pääsevät finaaliin semifinaaleista ja tietysti siitä, mikä maa voittaa koko kilpailun. Joillain sivustoilla voit lähempänä kisoja veikata myös kahden maan välillä sitä, kumpi suoriutuu paremmin.

+3. Mitkä vedonlyöntisivut tarjoavat kertoimet Euroviisuihin?

Suurin osa vedonlyöntisivuista tarjoaa ainakin voittajavedon kertoimet vuoden 2022 Euroviisuihin. Jotkut sivustot tarjoavat myös muita vedonlyöntimuotoja ja kertoimia. Suosittelemme Euroviisut vedonlyöntiin isoja sivustoja, kuten STS Bet ja Mr Green.

+4. Mikä maa voittaa Euroviisut 2022?

Ukraina on suursuosikki voittamaan Euroviisut. On arvioitu, että Euroopan kansalaiset äänestävät Ukrainan voittoon osoittaakseen tukea maalle.

+5. Kuka on Suomen Euroviisuedustaja vuonna 2022?

Suomen Euroviisu-edustaja on The Rasmus kappaleellaan Jezebel.


Euroviisut 2023