Euroviisut 2021 - vedonlyönti

Euroviisut eli Eurovision-laulukilpailu järjestetään jo 65. kerran vuonna 2021 Hollannissa, Rotterdamissa. Lue viisujen infopaketti ja vinkit Euroviisujen vedonlyöntiin!
Bethard BethardItalia voitti Euroviisut 2021!


italialainen rock-yhtye Måneskin on voittanut kappaleella Zitti E Buoni vuoden 2021 Euroviisut! Euroviisufinaali oli yksi tiukimmista lähihistoriassa ja voittajaa saatiin odottaa aina viimeisinä annettuihin Sveitsin yleisöääniin asti. Sveitsi voitti kansainvälisten raatien antamat pisteet mutta Måneskin oli yleisön suuri suosikki.Suomi sijoittui Euroviisuissa lopulta sijalla 6. Blind Channelin – Dark Side kappale sai raadeilta hajapisteistä sieltä täältä. Yleisöäänien saalis taas oli valtaisa, joka nosti Suomen muun muassa Ruotsin ja Venäjän ohitse. Suomen tämän vuoden sijoitus oli paras sitten vuoden 2006 ja Lordin voiton.
Euroviisut 2021 - Hollanti


Euroviisut 2021 järjestetään Rotterdamissa, Hollannissa. Euroviisujen peruuntumisen vuoksi vuonna 2020, Hollanti saa isännöidä väliin jääneet viisut vuonna 2021. Kilpailun semifinaalit järjestetään 18. ja 20. toukokuuta. Euroviisujen voittaja selviää 22. toukokuuta 2021 järjestettävässä finaalissa.

Kisakaupungiksi valikoitui Rotterdam, missä viisut järjestetään Ahoy Rotterdam kongressikeskuksessa. Katso tästä Euroviisujen vasta julkaistu esiintymisjäjestys!

Suomi on Euroviisufinaalissa vuonna 2021


Suomen euroviisuedustaja Rotterdamissa toukokuussa 2021 on oululainen violent pop yhtye Blind Channel kappaleellaan Dark side. Blind Channel eteni torstaina 20. toukokuuta järjestetystä toisesta semifinaalista Euroviisujen finaaliin! Energinen lavashow ja tarttuva rockleka ihastuttivat niin kansainvälistä asiantuntija raatia kuin eurooppalaista viisuyleisöä. Yleisö jopa intoutui huutaamaan "Finland, Finland" kun viimeisen jatkoon menijän nimen lausumista pitkitettiin...

Tältä näytti yhtyeen semifinaaliveto:Euroviisut Vedonlyönti: Vihjeet ja kertoimet


Euroviisuista lyödään nykyää todella paljon vetoja. Viihdekohteiden suosio on räjähtänyt ja parhaat vedonlyöntisivustot tarjoavatkin todella runsaasti erilaisia mielenkiintoisia vedonlyöntikohteita euroviisuihin. Euroviisut ovat yksi eniten pelatuista viihdetapahtumista koko maailmassa.

Alla tuoreimmat voittajakertoimet (TOP 10) Euroviisuihin 2021, Suomelle tarjolla varsin mukava kerroin...
Euroviisut 2021: Ohjeita vedonlyöntiin


Hyödynnä vedonlyöntibonukset


Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat pelaajille satojen eurojen edestä ilmaista pelirahaa, jolla pääset lyömään vetoa. Euroviisujen vedonlyönnissä kannattaa ehdottomasti hyödyntää veikkausbonukset. Voit katsoa kattavan listauksen parhaista vedonlyöntibonuksista sivuiltamme: Katso parhaat vedonlyöntibonukset >>

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Unibet100% bonus 100€ asti4x bonusPelaa nyt
2.NordicBet150€ + 20€ ilmaisveto6x bonusPelaa nyt
3.Mr Green100€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
4.ScandiBet100% bonus 150€ astix6Pelaa nyt
5.Mr Play100% bonus 100€ asti9x (B)Pelaa nyt
6.William Hill100€ riskitön vetoEi kierrätystäPelaa nyt
7.Mobilebet100% bonus 100€ asti8x (T+B)Pelaa nyt
8.Betsson100€ ilmaisveto3x nettovoitotPelaa nyt
9.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt
10.SpinSports200€ ilmaisveto5x bonusPelaa nyt

Huomioi ero urheiluvedonlyöntiin


Euroviisut, kuten myös monet muut viihdekohteet eroavat hieman normaalista urheiluvedonlyönnistä. Euroviisuissa menestys ratkaistaan äänestyksellä ja tämä luo vedonlyöntiin täysin omanlaisensa aspektin, kun suurin osa euroviisujen pelivaihdosta koostuu ns. fanivedoista.

Puolet euroviisuissa annetuista äänistä tulee maiden raadeilta ja puolet yleisöäänistä. Jokaisella maalla on oma jury, joka jakaa esityksille pisteet 1-8, 10 ja 12. Tämän lisäksi maan yleisöäänet lasketaan yhteen ja paljastetaan juryäänien jälkeen.

Normaalisti urheiluvedonlyönnissä on fiksumpaa pitkässä juoksussa erottua joukosta ja mennä isoja massoja vastaan, mutta äänestämällä ratkaistavissa kilpailuissa tilanne on hieman erilainen. Euroviisuissa puolet äänistä annetaan puhelinäänestyksellä, johon jokainen katsoja voi vaikuttaa. Monet äänestävät fanittamaansa kappaletta ja useat myös lyövät vetonsa saman kappaleen puolesta.

Näin ollen markkinan antamat kertoimet näyttävät hyvinkin todennäköisen järjestyksen, miten kilpailu tulee päättymään. Tämä sama ilmiö on nähtävillä muunmuassa vaalivedoissa, jotka myös ratkaistaan äänestämällä.

Parhaat pelimuodot


Monet vedonlyöntisivustot tarjoavat useita eri pelimuotoja Euroviisuihin. Tarjolla on niin perinteinen voittajaveto, mutta myös mielenkiintoisia ja usein tuottavia qualifier-, sekä sijavetoja. Hyvällä esitutkimuksella euroviisuista löytää hyvin todennäköisiä jatkoonmenijöitä semifinaaleista pelattavilla kertoimilla. Myös Head-to-head vedot ovat todella hyviä pelikohteita euroviisuihin, eli veikkaat kahdesta maasta kumpi sijoittuu paremmin.

Euroviisut 2021: Euroviisufinaali


Euroviisujen finaali vedetään läpi lauantaina 22.5 toukokuuta kello 22:00 alken. Finaalin pääsi jälleen suoraan isäntämaa sekä lisäksi Big 5-maat eli Ranska, Saksa, Iso-Britannia, Italia ja Espanja. Loput finalistit selvisivät tiistaina 18. toukokuuta ja torstaina 20. toukokuuta järjestettävissä semifinaaleissa.

Finaali järjestetään sunnuntaina 22. toukokuuta 2021 Rotterdam Ahoy Arenalla.

Euroviisut 2021: Finalistit
Euroviisut tulokset


Euroviisut äänestys ratkaisee euroviisujen voittajan. Kuten sivuillamme aiemmin mainituissa euroviisut vedonlyönti ohjeissa kerroimme, euroviisut äänestys pitää sisällään kaksi osaa. Puolet äänistä tulee raadilta ja puolet yleisöäänestyksestä. Jokaisella maalla on oma asiantuntijaraatinsa, joka jakaa kaikille maille pisteet 1-8, 10 ja 12. Saman tekee tämän jälkeen myös jokaisesta maasta kerätty euroviisut yleisöäänestys.

Päivitämme euroviisu tulokset sivuillemme, kun kilpailu Euroviisut finaali on päättynyt ja euroviisu voittaja on selvillä!

Euroviisut 2021: Euroviisuedustajat & Osallistujamaat


Vuoden 2021 euroviisuedustajat ovat nyt jokaista artistia ja esiintyjää myöden selvät. Monet Euroviisumaaat aloittivat kansalliset karsintansa helmi-maaliskuun aikana, muutamat osaanottajat taas olivat päättäneet lähettää samat edustajat joiden oli määrä kilpailla jo vuonna 2020.

Nyt kaikki kisakappaleet ovat selvillä ja 31. maaliskuuta 2021 julkaistiin Euroviisujen esiintymisjärjestys semifinaaleihin. Suomen edustaja Blind Channel sai loistavan esiintymispaikan toisen semifinaalin viimeisten esiintyjien joukosta, kyseiseltä esiintymispaikalta on usein edetty finaalilavalle!

Automaattisesti finaaliin meneviä maita ovat isäntämaa Hollanti sekä Big 5, eli Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Italia ja Espanja.

Euroviisut 2021: Semifinaalit ja esiintymisjärjestys
Ensimmäisestä semifinaalista jatkoon pääsi yleisö- sekä tuomariäänien perusteella kymmenen maata:

 • Azerbaidzhan
 • Belgia
 • Israel
 • Kypros
 • Liettua
 • Malta
 • Norja
 • Ruotsi
 • Ukraina
 • Venäjä


Toisesta semifinaalista jatkoon pääsi yleisö- sekä tuomariäänien perusteella kymmenen maata:

 • Albania
 • Serbia
 • Bulgaria
 • Moldova
 • Portugali
 • Islanti
 • San Marino
 • Sveitsi
 • Kreikka
 • SUOMI

YLE Euroviisut Televisiointi - Näin katsot Euroviisut


Euroviisut näkyvät Suomessa jälleen YLE TV2 kanavalla suorina lähetyksinä. Suomi euroviisut juontaja on jälleen kerran Mikko Silvennoinen. Itse Euroviisu juontajat Hollannissa on vielä varmistumatta.

YLE lämmittää katsojia viisuhuumaan koko toukokuun ajan


Euroviisut ovat vuonna 2021 yksi YLE:n suurimmista TV-panostuksista yhdessä jalkapallon EM-kisojen kanssa. YLE tarjoaakin koko toukokuun valtavasti Euroviisuaiheista sisältöä niin TV:ssä, YLE Areenassa kuin radiossa. Yksi mielenkiintoisimmista YLE:n ohjelmista on Areenassa sekä Youtubessa julkaistava lyhytvideosarja, jossa seurataan Blind Channelin matkaa kohti Rottedamin viisulavoja. Dokumenttisarja on lähes reaaliaikainen ja se antaa hieno kosketuspintaa viisuedustajien arkeen ennen H-hetkeä.

Blind Channel dokkarisarjan lisäksi YLE tarjoaa mielenkiintoisia viisupodcasteja Mikko Silvennoisen sekä Henkka Remeksen johdolla. Lisäksi muun muassa YLE Vega ja Radio Suomi soittavat toivelähetyksissä kuuntelijoiden viisusuosikkeja ja palaa harvinaisempiin viisukappaleiseen joita löytyy pöytälaatikoista. Voit tutustua Yleisradion toukokuun viisupakettiin kokonaisuudessaan täältä.

Euroviisuvoittajat 2000-luvulla


Euroviisuja on käyty vuodesta 1956 saakka. Ensimmäisen Eurovision-laulukilpailu järjestettiin Luganossa, Sveitsissä. Isäntämaa Sveitsi voitti tuolloin ensimmäiset Euroviisut. Edustajana Sveitsillä oli Lys Essia kappaleella Refrain.

Euroviisut Suomi on voittanut kerran vuonna 2006, kun Lordi vei euroviisuvoiton kappaleella Hardrock Hallelujah. Alta näet kaikki euroviisuvoittajat 2000-luvulla. Löydät kaikki Euroviisuvoittajat historiassa mm. wikipedian artikkelista

Euroviisuvoittajat 2000-luvulla


VuosiVoittajaArtistiKappale
2000TanskaOlsen BrothersFly On The Wings Of Love
2001ViroTanel Padar, Dave Benton & 2XLEverybody
2002LatviaMarie NI Wanna
2003TurkkiSertab ErenerEveryway That I can
2004UkrainaRuslanaWild Dances
2005KreikkaHelena PaparizouMy Number One
2006SuomiLordiHard Rock Hallelujah
2007SerbiaMarija SerifovicMolitva
2008VenäjäDima BilanBelieve
2009NorjaAlexander RybakFairytale
2010SaksaLena Meyer-LandrutSatellite
2011AzerbaidzanEll&NikkiRunning Scared
2012RuotsiLoreenEuphoria
2013TanskaEmmelie de ForestOnly Teardrops
2014ItävaltaConchita WurstRise Like a Phoenix
2015RuotsiMåns ZelmerlöwHeroes
2016UkrainaJamala1944
2017PortugaliSalvador SobralAmar Pelos Dois
2018IsraelNetta BarzilainToy
2019HollantiDuncan LaurenceArcade
2020peruttu

Lordi Euroviisut 2006


Suomi voitti historiallisesti ensimmäistä kertaa euroviisut legendaarisissa vuoden 2006 euroviisuissa. Tuolloin Lordi siivitti Suomen voittoon kappaleella Hardrock Hallelujah.Suomen euroviisuedustajat


Suomi on osallistunut Euroviisuihin vuodesta 1961 lähtien. Suomen ensimmäinen euroviisuedustaja oli Laila Kinnunen kappaleella Valoa ikkunassa. Suomesta on ollut euroviisuedustaja jokaisena vuonna vuoden 1961 jälkeen, eivätkä yhdetkään euroviisut ole jäänyt väliin. Euroviisut Suomi on järjestänyt kerran vuonna 2007 Lordin voittovuoden jälkeen.

Suomen euroviisuedustajat 2000-luvulla


VuosiArtistiKappale
2000Nina ÅströmA Little Bit
2002Laura VoutilainenAddicted to You
2004Jari SillanpääTakes 2 To Tango
2005Geir RönningWhy?
2006LordiHard Rock Hallelujah
2007Hanna PakarinenLeave Me Alone
2008TeräsbetoniMissä Miehet Ratsastaa
2009Waldo's PeopleLose Control
2010KuunkuiskaajatTyölki Ellää
2011Paradise OskarDa Da Dam
2012Pernilla KarlssonNär Jag Blundar
2013Krista SiegfriedsMarry Me
2014SoftengineSomething Better
2015Pertti Kurikan NimipäivätAina Mun Pitää
2016SandhjaSing It Away
2017Norma JohnBlackbird
2018Saara AaltoMonsters
2019Darude Ft. Sebastian RejmanLook Away
2020Aksel KankaanrantaLooking Back (Kisa perutettiin)
2021Blind ChannelDark Side

Euroviisut Usein Kysytyt Kysymykset


+1. Missä ja milloin Euroviisut 2021 järjestetään?

Euroviisut 2021 tullaan järjestämään Alankomaiden Rotterdamissa, ensimmäinen semifinaali on tiistaina 18.5., toinen semifinaali torstaina 20.5. ja finaali lauantaina 22.5.

+2. Mistä kaikesta voin lyödä vetoa Euroviisuista?

Ennen Euroviisuja voit lyödä vetoa siitä mitkä esitykset pääsevät finaaliin semifinaaleista. Lisäksi finaalista voit lyödä vetoa voittajaesityksestä.

+3. Mitkä vedonlyöntisivut tarjoavat kertoimet Euroviisuihin?

Suurin osa vedonlyöntisivuista tarjoaa ainakin voittajavedon kertoimet vuoden 2021 Euroviisuihin. Jotkus sivustot voivat tarjota myös muita vedonlyöntimuotoja ja kertoimia.

+4. Mikä maa voittaa Euroviisut 2021?

Voittajaehdokkaita on paljon, mutta pienimmät kertoimet tällä htekellä ovat mailla kuten Sveitsi, Islanti, Ranska, Italia, Ruotsi, Bulgaria, Liettua ja Suomi. Suomen voittajavetokerroin on n. 15.00

+5. Mikä on Suomen Euroviisuedustaja vuonna 2021

Suomen edustajaksi valittiin UMK-kilpailun kautta oululaisen Blind Channel -yhtyeen kappale Dark Side. Kisassa pisteitä antoivat ulkomaiset tuomaristot ja suomalaiset kilpailun katsojat.

+6. Mikä on Blind Channelin esiintymisjärjestys?

SUomen Euroviisuedustaja Blind Channel esiintyy Euroviisujen toisessa semifinaalissa esiintymisnumerolla 14.

Euroviisut 2021 - vedonlyönti