Euroviisut 2018 -vedonlyönti


Euroviisut, eli Eurovision-laulukilpailu järjestetään 63. kerran vuonna 2018 Portugalissa. Euroviisut käydään 8-12. toukokuuta. Lue viisuopas ja vinkit Euroviisujen vedonlyöntiin!


Euroviisut 2018: Portugali


Vuoden 2017 Euroviisut voitti Portugalin Salvador Sobral, joka tarkoittaa, että 2018 euroviisut järjestetään Lissabonissa, Portugalissa. Viisut käydään 8-12. toukokuuta. Tältä sivulta löydät tulevaisuudessa ensi vuoden euroviisujen parhaimmat vinkit vedonlyöntiin, esiintymislistat ja paljon muuta!

Lyö vetoa Saaran voitosta - Kerroin 120,00!


Saara Aalto on euroviisujen finaalissa! Pääset lyömään vetoa Saaran puolesta tuplatulla kertoimella Coolbetillä. Pääset tuplaamaan Saaran kertoimen uuden pelaajan talletusbonuksen avulla. Kun talletat esimerkiksi 20€, saat pelitilillesi 40€. Kun lyöt koko bonussumman Saara Aallon voitolle kertoimella 48, saat todellisuudessa alkuperäiselle talletuksellesi kertoimen 120!

Ohjeet tuplatulle kertoimelle:

  1. Avaa ilmainen pelitili Coolbetille >>
  2. Tee ensimmäinen talletuksesi (esim. 20€)
  3. Talletuksesi tuplataan
  4. Lyö 40€ Saara Aallon voitolle (kerroin: 60,0)
  5. Voit voittaa 20€ talletuksella 2400€ (kerroin: 120,0!)
Coolbet: Pelaa Saara Aallon voittoa tuplatulla kertoimella 120,0!

Suomen euroviisuedustaja 2018 - Saara Aalto finaaliin!


Suomen euroviisuedustaja Saara Aalto eteni hienosti finaaliin ensimmäisestä semifinaalista! Saara Aalto esiintyi ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 15. Saaran kappale Monsters sai jättimäiset suosionosoitukset kappaleen päätyttyä. Saara Aalto on tullut maailmalle tutuksi aikaisemmin osallistuttuaan X Factor UK-ohjelmaan ja sijoittuen toiseksi.

Saara Aalto euroviisukappale


Saara Aallon euroviisukappale ratkaistiin UMK:ssa eli Uuden Musiikin Kilpailussa 3. maaliskuuta. Viisukappaleeksi valittiin ennakkoonkin voittajakappaleena pidetty Monsters. Kappaletta itsessään pidettiin hyvin onnistuneena, mutta lavashow jätti yleisön mielestä hyvinkin paljon kysymysmerkkejä. Saara Aalto esiintyi ensimmäistä kertaa viisulavalla Portugalissa vappuna, kun euroviisuedustajat pääsivät harjoittelemaan esityksiään ensimmäisissä harjoituksissa.

Saara Aalto - MonstersVedonlyönti: Vihjeet ja kertoimet


Viihdekohteet ovat nostaneet profiiliaan vedonlyöntimaailmassa viime vuosina hurjasti. Yhä enemmän ja enemmän vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat pelikohteita musiikkimaailmaan, televisioon, vaaleihin yms. Euroviisut ovat yksi paljon maailmanlaajuisesti pelatuista viihdetapahtumista.

Huom! Sivulla esitetyt kertoimet saattavat muuttua.Euroviisut 2018: Voittajasuosikki


Viime vuonna ennen euroviisuja ennakkosuosikin viittaa piti pitkään yllä Italian Francesco Gabbani kappaleellan Occidentalis Karma. Suosikki ei kuitenkaan voittanut ja Italia sijoittui lopulta vasta kuudenneksi. Tänä vuonna suosikkina on Kypros!

Ykkössuosikkina Kypros


Pitkään euroviisujen ennakkosuosikkina oli Israel. Kuitenkin ennen ensimmäistä semifinaalia vedonlyöntimarkkinassa tapahtui muutos ja kärkipaikan otti Kypros. Eleni Foureira kappaleella Fuego on myös pysynyt ensimmäisen semifinaalin jälkeen voittajasuosikkina. Tällä hetkellä Kyprokselle saa voittokerrointa 3,80.

Parhaat vastakkainasettelut


Euroviisujen vedonlyönnissä pystyt pelaamaan eri maita toisiaan vastaan. Alla olemme esitelleet parhaita vastakkainasetteluja vedonlyöntimielessä.

Ruotsi vs Ranska


Ruotsi on Euroviisujen ehdoton kestomenestyjä ja jälleen tänä vuonna heillä on tasavarma kappale ja esittäjä. Ruotsi menee kokolailla varmasti finaaliin Benjamin Ingrosson Dance You Off kappaleella. Ruotsi ei varmaan tule tänä vuonna kuitenkaan voittamaan, mutta arviomme mukaan voi olla hyvinkin lähellä top 5 sijoitusta. Ranska sen sijaan tuntuu olevan näiden viisujen ylihypetetyin edustaja. Kappaleella Merci on potentiaalia jonkin verran, mutta se ei tule keräämään todennäköisesti tarpeeksi varsinkaan puhelinääniä selvitäkseen kärkisijoille. Eurojuryssa Ranskan sijoitus oli vasta 16. Pidämme Ruotsin mahdollisuuksia Ranskaa parempia ja Ruotsin kertoimeksi Ranskaa vastaan saa nyt jopa yli 2! Ranska saattaa jäädä hyvinkin top 10 ulkopuolelle.Australia vs Bulgaria


Australia lisättiin euroviisuihin muutama vuosi sitten ja on menestynyt hyvin. Monelle Australia on vieläkin miellyttävä äänestää ja heihin kohdistuu tietynlainen erilainen suhtautuminen vieläkin uutena maana euroopan ulkopuolelta. He ovat ns. special guest euroviisuissa ja hyvillä kappaleilla ja esittäjillä he ovat menestyneet. Australialla on myös tänä vuonna hyvä artisti Jessica Mauboy. Bulgaria on kokolailla varma finalisti ja voi olla hyvillä sijoituksilla, mutta Australiaan verrattuna kamppailu on kovaa. Vedonlyönnissä Australia on tässä parissa asetettu altavastaajaksi, josta olemme eri mieltä ja saamme todella pelikelpoisen kertoimen!Tsekki vs Viro


Tsekin esiintyjä Mikolas Josef on vahvoilla tänä vuonna kappaleellaan Lie To Me. Eurojuryn äänestyksessä, eli ennen varsinaisia viisuja tehdyssä simulaatiossa Tsekki sijoittui kisojen toiseksi. Simulaatiossa käytetään hyväksi tuhansien fanien ääniä kappaleista sekä varsinaisen juryn arvioita. Viro oli juryn äänestyksessä vasta 15. Tsekin kerroin Viroa vastaan on hyvin pelikelpoinen Coolbetin sivustolla.Euroviisut 2018: Ohjeita vedonlyöntiin


Huomioi ero urheiluvedonlyöntiin


Euroviisut, kuten useat muut viihdekohteet eroavat hieman normaalista urheiluvedonlyönnistä. Euroviisuissa menestys ratkaistaan äänestyksellä ja tämä luo vedonlyöntiin täysin omanlaisensa aspektin, kun suurin osa euroviisujen pelivaihdosta koostuu ns. fanivedoista.

Puolet euroviisuissa annetuista äänistä tulee maiden raadeilta ja puolet yleisöäänistä. Jokaisella maalla on oma jury, joka jakaa esityksille pisteet 1-8,10 ja 12. Tämän lisäksi maan yleisöäänet lasketaan yhteen ja paljastetaan juryäänien jälkeen.

Normaalisti urheiluvedonlyönnissä on fiksumpaa pitkällä aikavälillä mennä isoja massoja vastaan, mutta äänestämällä ratkaistavissa kilpailuissa tilanne kääntyy toisinpäin. Euroviisuissa puolet äänistä annetaan puhelinäänestyksellä, johon jokainen katsoja voi vaikuttaa. Monet äänestävät fanittamaansa kappaletta ja useat myös lyövät vetonsa saman kappaleen puolesta.

Näin ollen markkinan antamat kertoimet näyttävät hyvinkin todennäköisen järjestyksen, miten kilpailu tulee päättymään. Tämä sama ilmiö on nähtävillä muunmuassa vaalivedoissa, jotka myös ratkaistaan äänestämällä.

Parhaat pelimuodot


Monet vedonlyöntisivustot tarjoavat useita eri pelimuotoja Euroviisuihin. Tarjolla on niin perinteinen voittajaveto, mutta myös mielenkiintoisia ja usein tuottavia qualifier-, sekä sijavetoja. Hyvällä esitutkimuksella euroviisuista löytää hyvin todennäköisiä jatkoonmenijöitä semifinaaleista pelattavilla kertoimilla. Myös Head-to-head vedot ovat jokseenkin pelattavia euroviisuihin, eli veikkaat kahdesta maasta kumpi sijoittuu paremmin.

Euroviisut 2018: Euroviisuedustajat & Osallistujamaat


Kaikki euroviisuedustajat on selvillä viimeistään maaliskuun lopussa. Maiden kansallisia karsintoja käydään runsaasti helmi-maaliskuun aikana. 43 osallistujamaata on jaettu kahteen eri semifinaaliin, joissa on molemmissa kaksi osiota sekä suoriin finalisteihin. Automaattisesti finaaliin meneviä maita ovat isäntämaa Portugali sekä Big 5, eli Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Italia ja Espanja.

Palaavia maita Euroviisuihin ovat Venäjä, sekä Alankomaat. Venäjä suljettiin pois viime vuonna Euroviisuista Ukrainassa matkustuskiellon takia. Kilpailuun ei osallistu tänä vuonna Andorra, Bosnia & Hertsegovina, Luxemburg, Marokko, Monaco, Slovakia ja Turkki.

Semi-finaali 1: Esiintyjät & Esiintymisjärjestys


Ensimmäinen osio - Ti 8.5.2018


MaaArtistiKappale
1. AzerbaidzanAISELX My Heart
2. IslantiAri OlafssonOur Choice
3. AlbaniaEugent PushpepaMall
4. BelgiaSennekA Matter of Time
5. TsekkiMikolas JosefLie to Me
6. LiettuaIeva ZasimauskaitėWhen We’re Old
7. IsraelNetta BarzilaiToy
8. Valko-VenäjäAlekseevForever
9. ViroElina NetsajevaLa Forza
10. BulgariaEquinoxBones[/nrolist]

Toinen osio - Ti 8.5.2018


MaaArtistiKappale
11. MakedoniaEye CueLost and Found
12. KroatiaFranka BatelicCrazy
13. ItävaltaCesar SampsonNobody But You
14. KreikkaGianna TerziOneiro mou
15. SuomiSaara AaltoMonsters
16. ArmeniaSevak KhanagyanQami
17. SveitsiZibbzStones
18. IrlantiRyan O'ShaughnessyTogether
19. KyprosEleni FoureiraFuego

Semi-finaali 2: Esiintyjät & Esiintymisjärjestys


Ensimmäinen osio - To 10.5.2018


MaaArtistiKappale
1. NorjaAlexander RybakThat’s How You Write a Song
2. RomaniaThe HumansGoodbye
3. SerbiaSanja Ilic & BalkanikaNove Deca
4. San MarinoJessika feat. Jenifer BreningWho We Are
5. TanskaRasmussenHigher Ground
6. VenäjäJulija SamoilovaI Won't Break
7. MoldovaDoReDosMy Lucky Day
8. AlankomaatWaylonOutlaw in ’Em
9. AustraliaJessica MauboyWe Got Love

Toinen osio - To 10.5.2018


MaaArtistiKappale
10. GeorgiaIriaoSheni Gulistvis
11. PuolaGromee feat. Lukas MeijerLight Me Up
12. MaltaChristabelleTaboo
13. UnkariAWSViszlat Nyar
14. LatviaLaura RizzottoFunny Girl
15. RuotsiBenjamin IngrossoDance You Off
16. MontenegroVanja RadovanovicInje
17. SloveniaLea SirkHvala,Ne!
18. UkrainaMelovinUnder The Ladder
Euroviisut 2018: Euroviisufinaali


Euroviisufinaali käydään Lissabonissa Altice Arenalla, johon mahtuu 20 000 katsojaa. Suoraan Euroviisujen finaaliin menee isäntämaa Portugali sekä viisi isoa maata, niinsanotut Big 5.

Euroviisut 2018: Finalistit


MaaArtistiKappale
1. UkrainaMelovinUnder The Ladder
2. EspanjaAlfred & AmaiaTu cancion
3. SloveniaLea SirkHvala, nel
4. LiettuaIeva ZasimauskaitėWhen We’re Old
5. ItävaltaCesar SampsonNobody But You
6. ViroElina NetsajevaLa Forza
7. NorjaAlexander RybakThat's How You Write A Song
8. PortugaliCláudia PascoalO jardim
9. Iso-BritanniaSuRieStorm
10. SerbiaSanja Ilic & BalkanikaNova Deca
11. SaksaMichael SchulteYou Let Me Walk Alone
12. AlbaniaEugent PushpepaMall
13. RanskaMadame MonsieurMercy
14. TsekkiMikolas JosefLie to Me
15. TanskaRasmussenHigher Ground
16. AustraliaJessica MauboyWe Got Love
17. SuomiSaara AaltoMonsters
18. BulgariaEquinoxBones
19. MoldovaDoReDoSMy Lucky Day
20. RuotsiBenjamin IngrossoDance You Off
21. UnkariMELOVINUnder The Ladder
22. IsraelNetta BarzilaiToy
23. HollantiWaylonOutlaw In 'Em
24. IrlantiRyan O'ShaughnessyTogether
25. KyprosEleni FoureiraFuego
26. ItaliaErmal Meta & Fabrizio MoroNon mi avete fatto niente


Euroviisuvoittajat 2000-luvulla


Euroviisuja on käyty vuodesta 1956 saakka. Ensimmäisen Eurovision-laulukilpailu järjestettiin Luganossa, Sveitsissä. Isäntämaa Sveitsi voitti tuolloin ensimmäiset Euroviisut. Edustajana Sveitsillä oli Lys Essia kappaleella Refrain. Euroviisut pidetään vuonna 2018 jo 63. kerran historiassa. Alta näet kaikki euroviisuvoittajat 2000-luvulla. Löydät kaikki Euroviisuvoittajat historiassa mm. wikipedian artikkelista


Euroviisuvoittajat 2000-luvulla


VuosiVoittajaArtistiKappale
2000TanskaOlsen BrothersFly On The Wings Of Love
2001ViroTanel Padar, Dave Benton & 2XLEverybody
2002LatviaMarie NI Wanna
2003TurkkiSertab ErenerEveryway That I can
2004UkrainaRuslanaWild Dances
2005KreikkaHelena PaparizouMy Number One
2006SuomiLordiHard Rock Hallelujah
2007SerbiaMarija SerifovicMolitva
2008VenäjäDima BilanBelieve
2009NorjaAlexander RybakFairytale
2010SaksaLena Meyer-LandrutSatellite
2011AzerbaidzanEll&NikkiRunning Scared
2012RuotsiLoreenEuphoria
2013TanskaEmmelie de ForestOnly Teardrops
2014ItävaltaConchita WurstRise Like a Phoenix
2015RuotsiMåns ZelmerlöwHeroes
2016UkrainaJamala1944
2017PortugaliSalvador SobralAmar Pelos Dois


Euroviisut televisiossa


Euroviisut näkyvät Suomessa jälleen YLE TV2 kanavalla suorina lähetyksinä. Kommentaattorina toimii suomeksi Mikkko Silvennoinen.

Tiistai 8. toukokuuta

Klo 22:00 Ensimmäinen semmifinaali - Katso esiintymisjärjestys >>

Torstai 10. toukokuuta

Klo 22:00 Toinen semifinaali - Katso esiintymisjärjestys >>

Lauantai 12. toukokuuta

Klo 22:00 Finaali
Euroviisut 2018 -vedonlyönti