Euroviisut 2023

Euroviisut 2023 käydään Isossa-Britanniassa toukokuussa 2023. Lue Viisujen infopaketti ja kaikki Euroviisu-vedonlyönnistä VB:n kisaoppaasta!Suomi on jo kolmossuosikki!


Euroviisut tulee taas! Viisut vuosimallia 2023 järjestetään Liverpoolissa. Ensimmäiset vedonlyöntikertoimetkin saatiin jo vuoden 2022 puolella, kun tapahtumaan oli lähes puoli vuotta aikaa. Vuoden alusta alkaen vauhti vain kiihtyy Euroviisu-vedonlyönnissä.

Ukraina on jälleen tänäkin vuonna vedonlyöntiyhtiöiden suosikki! Näyttääkö Euroopan kansa jälleen tukensa sotaa käyvälle maalle?

Kovaa nousua – tai siis laskua – voittajakertoimissa tekee meidän ikioma Suomi! Ennen UMK-biisien julkaisemista Suomen kerroin pyöri tutusti 40-50 hujakoilla, kun se nyt on enää noin kymmenen! Tämä johtuu pitkälti Käärijän raivokkaan Cha Cha Cha -hitin aiheuttamasta nosteesta. Suomi on jo vedonlyöntiyhtiöiden kirjoissa kolmas ennakkosuosikki.

Lue myös: Suomen Euroviisu-kerroin laskee kuin lehmänhäntä – voiko Käärijä voittaa Euroviisut?

Täytyy huomata, että tässä kohtaa Euroviisu-vedonlyönti on aikamoista arpapeliä, koska kertoimet elävät viikkotasolla runsaasti. Esimerkiksi Käärijällä on todella pitkä matka kisan voittoon, kun se ei ole vielä varmistunut edes Suomen edustajaksi. Esimerkiksi viime vuonna Suomi kävi pikaisesti kisan suosikkipaikalla, kun The Rasmuksen osallistuminen tuli tietoon, jääden lopulta finaalissa sijalle 21/25.

Muita suosikkeja vedonlyöntiyhtiöiden kirjoissa ovat Ruotsi, Italia ja Iso-Britannia.

Heinäkuussa 2022 kerrottiin, että Ukrainassa ei voida järjestää massiivisen kokoluokan laulukilpailua, vaan sen sijaan toiseksi tullut Iso-Britannia yleisradionsa BBC:n kanssa otti kisat hoitaakseen.🔗 Viralliset Eurovision kotisivut
🔗 Euroviisut 2023: Voittajakertoimet

Euroviisut 2023: Osallistujamaat ja edustajat


Tulevissa Euroviisuissa on mukana 37 maata, mikä on vähiten sitten vuoden 2014. Viime kisoihin nähden pois jäivät Bulgaria, Montenegro ja Pohjois-Makedonia. Finaaliin pääsevät automaattisesti viisi suurinta rahoittajamaata sekä viime vuoden voittaja Ukraina.

Alta näet kaikki Euroviisut 2023 osallistujamaat sekä artistit ja kappaleet siltä osin kuin ne ovat tiedossa. Viiva tarkoittaa, ettei artisti, kappale tai kieli ole vielä tiedossa. Päivämäärä tarkoittaa päivää, jolloin tiedon pitäisi olla selvillä.Euroviisut 2023: Karsinnat


Euroviisu-maat pitävät omia kansallisia karsintojaan, joiden kautta erilaiset asiantuntijaraadit ja yleisö äänestävät oman maansa Euroviisu-edustajan. Suomessa Euroviisu-karsinnat tunnetaan nimellä Uuden Musiikin Kilpailu. Vuoden 2022 UMK:hon haettiin kisakappaleita syksyllä 2022, ja biisit julkistetaan 2023.

Myös tulevassa UMK:ssa Suomessa yleisöäänillä on 75 prosentin painoarvo, kun ammattiraadilla se on 25 prosenttia – aikaisemmin suhde on ollut 50-50.

Suomen kovimmat Viisu-fanit seuraavat myös Melodifestivalen-kilpailua, joka on Ruotsin Euroviisu-karsinta. Pitkällinen monivaiheinen kilpailu ratkeaa länsinaapurissamme tyypillisesti myöhemmin kuin UMK. Viime vuonna 12. maaliskuuta voittajaksi selvisi Cornelia Jakobsin englanninkielinen herkistelyballadi Hold Me Closer.

Euroviisut Vedonlyönti: Kertoimet, vihjeet & bonukset


Euroviisut nostaa päätään myös vedonlyöntikohteena. Viihdekohteiden suosio on räjähtänyt ja parhaat vedonlyöntisivustot tarjoavat kattavasti erilaisia mielenkiintoisia vedonlyöntikohteita Euroviisuihin – ovathan Viisut epäilemättä se viihdekohteiden ykkönen koko maailmassa. Voittajan lisäksi voit asettaa esimerkiksi Head to Head -vedon eli veikata kahden maan välillä, kumpi suoriutuu paremmin.

Ensimmäisenä kertoimet vuoden 2023 julkaisi laajasta tarjonnastaan tunnettu Betfair. Ajankohta jo vuoden 2022 lopulla oli todella varhainen ottaen huomioon, että vain harvoilta mailta oli saatu edes esittäjä tietoon. Myöhemmin kertoimia saatiin myös muilta bookereilta.

Aluksi kertoimet tulevat vain pääkohteeseen mikä maa voittaa Euroviisut 2023. Lähempänä tapahtumaa tulee saataville lukuisia erilaisia kohteita.

Euroviisu kertoimet
Vihjeet


VB tarjoaa jälleen tänäkin vuonna myös vedonlyöntivihjeet Euroviisuihin. Löydät vihjeet automaattisesti alta.


Ohjeita vedonlyöntiin Euroviisuista


Huomioi ero urheiluvedonlyöntiin


Euroviisut, kuten monet muutkin viihdekohteet, eroavat hieman normaalista urheiluvedonlyönnistä. Euroviisuissa menestys ratkaistaan äänestyksellä, ja tämä luo vedonlyöntiin omanlaisensa aspektin, kun suurin osa euroviisujen pelivaihdosta koostuu niin sanotuista fanivedoista.

Puolet euroviisuissa annetuista äänistä tulee maiden raadeilta ja puolet yleisöäänistä. Jokaisella maalla on oma jurynsa, joka jakaa esityksille pisteet 1-8, 10 ja 12. Tämän lisäksi maan yleisöäänet lasketaan yhteen ja paljastetaan juryäänien jälkeen.

Normaalisti urheiluvedonlyönnissä on fiksumpaa pitkässä juoksussa erottua joukosta ja mennä isoja massoja vastaan, mutta äänestämällä ratkaistavissa kilpailuissa tilanne on hieman erilainen. Euroviisuissa puolet äänistä annetaan puhelinäänestyksellä, jonka tulokseen jokainen katsoja voi vaikuttaa. Monet äänestävät fanittamaansa kappaletta ja useat myös lyövät vetonsa saman kappaleen puolesta.

Jos koet tuntevasi musiikkimarkkinaa hyvin, voit löytää kertoimista mahdollisia ylikertoimia ja poimia joukosta ne maat, joilla näet olevan enemmänkin potentiaalia.

Muista kerroinvertailu


Harrastuksensa tosissaan ottavat veikkaajat tekevät muutenkin usein kerroinvertailua eli vertaavat, miltä bookerilta saa parhaan kertoimen kuhunkin kohteeseen. Euroviisujen kohdalla se on tavallistakin tärkeämpää, sillä varsinkin altavastaajien tapauksessa kertoimet vaihtelevat erittäin merkittävästi. Ero kertoimissa voi kahden sivuston välillä olla jopa yli nelinkertainen!

Hyödynnä vedonlyöntibonukset


Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat pelaajille satojen eurojen edestä ilmaista pelirahaa, jolla pääset lyömään vetoa pienemmällä riskillä tai toisinaan jopa kokonaan ilman riskiä. Myös Euroviisujen vedonlyönnissä kannattaa ehdottomasti hyödyntää erilaiset veikkausbonukset.

🔗 Katso parhaat vedonlyöntibonukset 2022

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

Light Casino100% bonus 200€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
2.Mobilebet100% bonus 100€ asti8x (B) yhdistelmissäPelaa nyt
3.Mr Green100€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
Betsamigo120% talletusbonus 120€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
5.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
6.William Hill100€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
7.Comeon!100% bonus 100€ asti10x (T+B)Pelaa nyt
8.Campobet100% bonus 200€ asti5x Pelaa nyt
9.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt


Parhaat pelimuodot


Mikään ei pakota veikkaamaan nimenomaan voittajaa, vaan voit pelata myös enemmän varman päälle ja kokeilla hieman pienemmällä kertoimella tietyn edustajan top-3- top-5- tai top-10-sijoitusta. Näille ei kuitenkaan vielä ole kertoimia.

Lähempänä kisoja monet vedonlyöntisivustot tarjoavat useampia eri pelimuotoja Euroviisuihin. Perinteisen voittajavedon lisäksi tarjolla on mielenkiintoisia ja usein tuottavia qualifier- ja sijavetoja. Hyvällä esitutkimuksella euroviisuista löytää hyvin todennäköisiä jatkoonmenijöitä semifinaaleista pelattavilla kertoimilla. Lisäksi saatat törmätä head to head -vetoihin, joissa vertaillaan, kumpi kahdesta annetusta maasta suoriutuu paremmin.

Euroviisut 2022: Semifinaalit


Viisuviikolla järjestettiin kaksi semifinaalia, joista parhaat maat etenivät Euroviisu-finaaliin. Semifinaaleista ensimmäinen järjestettiin tänä vuonna tiistaina 10. toukokuuta ja toinen torstaina 12. toukokuuta. Vaikka satunnaisen Viisu-katsojan huomio keskittyy pitkälti finaaliin, löytyi myös semeistä rutkasti jännitettävää niin katsojalle kuin vedonlyöjälle.

Suomi osallistui torstain 2. semifinaaliin, jossa selvänä ennakkosuosikkina on Ruotsi, kirittäjänään Puola. Huomionarvoista on, että sivustojen arvioissa Ruotsi oli ennen Viisu-viikkoa todennäköisempi voittamaan oman semifinaalinsa kuin Ukraina omansa, vaikka Ukraina taas on selvä suosikki koko kisan voittoon. Suomi oli bookereiden listauksissa ennakkoon viidenneksi todennäköisin voittamaan semin. Nämä kaikki maat etenivätkin finaaliin, vaikka yllätyksiäkin nähtiin.

Euroviisut 2022: Finaali


Euroviisufinaali kisataan toukokuussa 2022. Finaalin pääsee jälleen tuttuun tapaan varmasti isäntämaa sekä Big 5 -maat eli Ranska, Saksa, Iso-Britannia, Italia ja Espanja. Italia on siis tuplavarmasti mukana finaalilavalla. Loput finalistit selvisivät samalla viikolla järjestettävissä semifinaaleissa.

Euroviisut tulokset


Euroviisut äänestys ratkaisee Viisu-voittajan. Kuten sivuillamme aiemmin mainituissa Euroviisut vedonlyönti -ohjeissa kerroimme, Euroviisut äänestys kattaa kaksi osaa: puolet äänistä tulee raadilta ja puolet yleisöäänestyksestä. Jokaisella maalla on oma asiantuntijaraatinsa, joka jakaa kaikille maille pisteet 1-8, 10 ja 12. Saman tekee tämän jälkeen myös jokaisesta maasta kerätty Euroviisut yleisöäänestys.

Päivitämme Euroviisu tulokset sivuillemme, kun Euroviisut finaali on päättynyt ja Euroviisu voittaja on selvillä!

YLE Euroviisut televisiointi: näin katsot Euroviisut!


Euroviisut näkyvät Suomessa jälleen YLE TV2 -kanavalla ja Yle Areenassa ilmaisina suorina lähetyksinä. Suomi Euroviisut juontaja on jälleen kerran Mikko Silvennoinen. Paikan päällä juontajat ovat Italian tähdet Alessandro Cattelan, Laura Pausini ja Mika.

Ukraina voitti Euroviisut 2022


Ukraina nautti kansan suosiosta Euroviisuissa 2022 ja voitti koko kisan selkeällä erolla. Tuomariäänissä Iso-Britannia karkasi johtoon, mutta yleisöäänissä Eurooppa kertoi mielipiteensä selkeästi ja Ukrainan saamalla äänivyöryllä sodassa oleva maa voitti.

Vedonlyöntitoimistojen kirjoissa Ukraina oli selvä suosikki voittoon maaliskuun alusta asti. VB:n vihjatessa Ukrainan voittoa kerroin oli vielä 2,75, mutta finaalia lähestyttäessä se oli tippunut huomattavasti matalammalle. Huhtikuusta alkaen Ukrainan kerroin oli kahden tuntumassa tai sen alle. Kuuntele ja katso kappale tästä:Ukrainan ja Ison-Britannian vanavedessä tulivat kisan yllättäjä Espanja sekä Ruotsi ja Serbia. Kertoimissa korkealla viihtynyt Italia joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Suomen The Rasmus jäi 38 pisteeseen, millä irtosi sija 21/25.

Muut Euroviisu-voittajat nykyisellä pistelaskulla


Euroviisuissa on kilpailtu vuodesta 1956 saakka. Ensimmäisen Eurovision-laulukilpailu järjestettiin Luganossa, Sveitsissä. Isäntämaa Sveitsi voitti tuolloin ensimmäiset Euroviisut edustajanaan Lys Essia kappaleella Refrain.

Euroviisut Suomi on voittanut kerran vuonna 2006, kun Lordi vei euroviisuvoiton kappaleella Hardrock Hallelujah. Alta näet kaikki Euroviisu-voittajat nykyisellä aikakaudella, jossa finalistit on ratkaistu semifinaalien kautta eli vuodesta 2004. Katso tästä historian kaikki Euroviisu-voittajat.

Vuosi
Voittajamaa
Artisti
Kappale
2004
Ukraina
Ruslana
Wild Dances
2005
Kreikka
Helena Paparizou
My Number One
2006
Suomi
Lordi
Hard Rock Hallelujah
2007
Serbia
Marija Serifovic
Molitva
2008
Venäjä
Dima Bilan
Believe
2009
Norja
Alexander Rybak
Fairytale
2010
Saksa
Lena Meyer-Landrut
Satellite
2011
Azerbaidzan
Ell&Nikki
Running Scared
2012
Ruotsi
Loreen
Euphoria
2013
Tanska
Emmelie de Forest
Only Teardrops
2014
Itävalta
Conchita Wurst
Rise Like a Phoenix
2015
Ruotsi
Måns Zelmerlöw
Heroes
2016
Ukraina
Jamala
1944
2017
Portugali
Salvador Sobral
Amar Pelos Dois
2018
Israel
Netta Barzilain
Toy
2019
Hollanti
Duncan Laurence
Arcade
2020
peruttu
2021
Italia
Måneskin
Zitti e buoni
2022
Ukraina
Kalush Orchestra
Stefania


Lordi Euroviisut 2006


Suomi voitti historiallisesti ensimmäistä kertaa euroviisut legendaarisissa vuoden 2006 euroviisuissa. Tuolloin Lordi siivitti Suomen voittoon kappaleella Hardrock Hallelujah.Suomen Euroviisu-edustajat


Suomi on osallistunut Euroviisuihin vuodesta 1961 lähtien. Suomen ensimmäinen euroviisuedustaja oli Laila Kinnunen kappaleella Valoa ikkunassa. Suomesta on ollut Euroviisu-edustaja jokaisena vuonna vuoden 1961 jälkeen, eivätkä yhdetkään järjestetyt Euroviisut ole jäänyt väliin. Euroviisut Suomi on järjestänyt kerran vuonna 2007 Lordin voittovuoden jälkeen.

Suomen edustajat nykyisellä pistelaskulla


Alta näet Suomen edustajat ja sijoituksen nykyisellä aikakaudella, jona finalistit on valittu semifinaalien kautta eli vuodesta 2004 alkaen.

Vuosi
Artisti
Kappale
Sijoitus
2004
Jari Sillanpää
Takes 2 To Tango
Semifinaali 14/24
2005
Geir Rönning
Why?
Semifinaali 18/25
2006
Lordi
Hard Rock Hallelujah
Finaali 1/1
2007
Hanna Pakarinen
Leave Me Alone
Finaali 17/24
2008
Teräsbetoni
Missä miehet ratsastaa
Finaali 22/25
2009
Waldo's People
Lose Control
Finaali 25/25
2010
Kuunkuiskaajat
Työlki ellää
Semifinaali 11/17
2011
Paradise Oskar
Da Da Dam
Finaali 21/25
2012
Pernilla Karlsson
När Jag Blundar
Semifinaali 12/18
2013
Krista Siegfrieds
Marry Me
Finaali 24/26
2014
Softengine
Something Better
Finaali 11/26
2015
Pertti Kurikan Nimipäivät
Aina mun pitää
Semifinaali 16/16
2016
Sandhja
Sing It Away
Semifinaali 15/18
2017
Norma John
Blackbird
Semifinaali 12/18
2018
Saara Aalto
Monsters
Finaali 25/26
2019
Darude Ft. Sebastian Rejman
Look Away
Semifinaali 17/17
2020
Aksel Kankaanranta
Looking Back
Kilpailu peruttiin
2021
Blind Channel
Dark Side
Finaali 6/26
2022
The Rasmus
Jezebel
Finaali 21/25

Euroviisut 2023: Usein Kysytyt Kysymykset


+1. Missä ja milloin Euroviisut 2023 järjestetään?

Euroviisut 2023 pidetään Englannin Liverpoolissa. Ensimmäinen semifinaali on 9. toukokuuta ja toinen 11. toukokuuta. Jännittävä finaali nähdään lauantaina 13. toukokuuta.

+2. Mistä kaikesta voin lyödä vetoa Euroviisuissa?

Ennen Euroviisuja voit lyödä vetoa siitä mitkä esitykset pääsevät finaaliin semifinaaleista ja tietysti siitä, mikä maa voittaa koko kilpailun. Joillain sivustoilla voit lähempänä kisoja veikata myös kahden maan välillä sitä, kumpi suoriutuu paremmin. Kohteita tulee lisää toukokuun lähestyessä.

+3. Mitkä vedonlyöntisivut tarjoavat kertoimet Euroviisuihin?

Suurin osa vedonlyöntisivuista tarjoaa ainakin voittajavedon kertoimet vuoden 2022 Euroviisuihin. Jotkut sivustot tarjoavat myös muita vedonlyöntimuotoja ja kertoimia. Suosittelemme Euroviisut vedonlyöntiin isoja sivustoja, kuten Betfair, Mobilebet ja Mr Green.

+4. Mikä maa voittaa Euroviisut 2023?

Ukraina on jälleen suosikki voittamaan Euroviisut. Kilpailuun on kuitenkin vielä pitkä aika, ja biiseistä lähes kaikki on kuulematta. Myös Suomi on tällä hetkellä potentiaalisten voittajien joukossa.

+5. Kuka on Suomen Euroviisuedustaja vuonna 2023?

Suomen Euroviisu-edustaja selviää UMK:n finaalissa helmikuussa 2023. Todennäköisimmältä vaikuttaa Käärijä kappaleellaan Cha Cha Cha.


Euroviisut 2023