Hiihto vedonlyönti

Yksi Suomen suosituimmista talvilajeista on hiihto, eli maastohiihto. Kilpailukalenteri 2021-2022 sekä vedonlyönti & vihjeet maastohiihtoon löytyvät tältä sivulta!


Maastohiihto, eli hiihto on yksi Suomen seuratuimpia talvilajeja. Sekä penkkiurheiluun että vedonlyöntiin hiihto sopiikin loistavasti, etenkin arvokisojen aikaan.

Hiihtorintamalla tapahtuu


Kausi 2021-22 täydessä vauhdissa!


Maastohiihdon todellinen "superkausi" käynnistyi marraskuun lopulla, kun hiihdon maailmancup startattiin Kuusamon Rukalla. Heti kärkeen saatiin myös mukavasti suomalaismenestystä, kun Iivo Niskanen oli omaa luokkaansa paraatimatkallaan 15km perinteisen väliaikalähdössä. Maailmancup jatkuu tiiviinä aina joulun alle saakka.

Vuodenvaihteen tienoilla huomion varastaa hetkeksi Tour de Ski, joka kisataan tänä vuonna Sveitsissä, Saksassa ja Italiassa. Maailmancupin ja Tour de Skin lisäksi kaudella 2021-22 kisataan myös Pekingin talviolympialaisissa, jotka alkavat helmikuun alkupuolella.

Talviolympialaisten hiihdot ovat kautta aikojen olleet ne suurimmat ja kauneimmat hiihtotapahtumat. Olympialaisten hiihtomitaleista on mahdollisuus kisata vain kerran neljässä vuodessa, mikä näkyy kisojen arvostuksessa. Myös Pekingin 2022 talviolympialaisten hiihtoon lähdetään kutkuttavista asetelmista.

Kiireinen kisakausi päättyy maaliskuun puolivälin tienoilla Venäjän Tjumeniin. Luvassa on unohtumaton hiihtokausi 2021-22, joten nyt jos koskaan kannattaa hypätä pohjoisen kuninkuuslajin eli maastohiihdon kelkkaan niin kotikatsomossa kuin pelikupongillakin!

Hiihto vedonlyönti
(Kuva: Getty Images)

Suomen maastohiihdon huippunimet


Suomella on pitkät perinteet maastohiihdossa ja lajin kotimaiset huiput ovat aina tarkkailun alla. Varsinkin tällä kaudella, kun olympialaiset kruunaavat hiihtokauden. Myös Pekingin olympiavalinnat nousevat takuuvarmasti jälleen keskusteluun jo reilusti ennen kisoja.

Miehet
Iivo Niskanen
Ristomatti Hakola
Joni Mäki
Perttu Hyvärinen
Markus Vuorela
Verneri Suhonen
Lauri Vuorinen
Naiset
Krista Pärmäkoski
Riitta-Liisa Roponen
Vilma Nissinen
Kerttu Niskanen
Jasmi Joensuu
Anne Kyllönen
Johanna Matintalo
Katri LylynperäSuomi lähtee Pekingin olympialaisiin normaalia pienemmällä joukkueella, kun mukaan saadaan ottaa vain kuusi mies- ja seitsemän naishiihtäjää. Tämä näkynee suoraan sprintterien valitsemisessa mukaan, sillä pikakiiturit eivät pääosin ole potentiaalisia osallistujia Suomelle tärkeisiin viestikisoihin.

Miesten puolella Iivo Niskanen, Ristomatti Hakola, Joni Mäki ja Perttu Hyvärinen voitaneen laskea varmoiksi olympiahiihtäjiksi. Naisten osalta ainakin Krista Pärmäkoski, Riittaliisa Roponen ja Kerttu Niskanen nähtäneen Pekingissä ilman loukkaantumisia.

Maastohiihto kilpailukalenteri 2021-2022


Maastohiihdon kilpailukalenteri 2021-2022 käynnistyy Maailmancupin osalta Rukalta 26. päivä marraskuuta. Perinteinen Tour de Ski hiihdetään vuodenvaihteessa 2021-22 alussa ja Pekingin olympialaiset kruunaavat kauden helmikuussa!

Ruka, Suomi 26.11. - 28.11.2021


Lillehammer, Norja 3. - 5.12.2021


Davos, Sveitsi 11. - 12.12.2021


Dresden, Saksa 18. - 19.12.2021


Tour de Ski 28.12.2021 - 4.1.2022


Tour de Ski kuuluu Maailmancupiin ja se hiihdetään joka vuosi vuodenvaihteessa. Kilpailu käynnistyy Sveitsin Lenzerheidesta. Legendaarinen Val di Fiemmen loppunousu käydään tourin päätteeksi 4. tammikuuta 2022. Voit tutustua kilpailuun tarkemmin myös Tour de Ski 2021-2022 -sivulta.

Les Rousses, Ranska 14. - 16.1.2022


Planica, Slovenia 22. - 23.1.2022


Talviolympialaiset Peking, Kiina 4. - 20.2.2022


Lahti, Suomi 26. - 27.2.2022


Drammen, Norja 3.3.2022


Holmenkollen Oslo, Norja 5. - 6.3.2022


Falun, Ruotsi 11. - 13.3.2022


Tjumen, Venäjä 18. - 20.3.2022


Hiihto vedonlyönti


Maastohiihdon vedonlyönti on nostanut suosiotaan tasaisesti viimeisen vuosikymmenen aikana. Kysyntää vedonlyöntiin on takuulla ollut aina, mutta nyt myös tarjonta on kohdallaan, kun myös netin vedonlyöntisivustot tarjoavat paljon pelattavaa.

Parhaita kohteita hiihtoon ovat muun muassa voittaja- ja H2H-kohteet. H2H (head-to-head) -kohteissa pelaat yksinkertaisesti sitä, kumpi kahdesta kilpailijasta sijoittuu paremmin. Lisäksi tarjolla on voittajavetoja, top3-vetoja sekä esimerkiksi top6-vetoja.

Usein paras tarjonta on aina juuri MM-kisojen sekä Olympialaisten aikaan. Hiihdon lisäksi voit lyödä vetoa myös ampumahiihdon maailmancup kilpailuista sekä myös mäkihypyn maailmancup osakilpailuista.

Hiihto vihjeet


Veikkausbonukset tarjoaa vetovihjeet myös hiihtoon. Löydät sivuiltamme paljon veikkausvihjeitä ja parhaat kohteet löytyvät usein juuri arvokisoista! Löydät kaikki vihjeet pitkävetovihjeet sivultamme tai tästä alapuolelta.


Hyviä vedonlyöntisivustoja ja tarjouksia


Arvokisojen aikaan monet vedonlyöntisivustot tarjoavat myös paljon tarjouksia hiihto-veikkaukseen sekä vedonlyöntiin.

Arvostelu

Lisätieto

Pelaa

1.Mr GreenLoistava kohdevalikoima. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja nappaa nettovoitot ilman kierrätysvaatimuksia!Pelaa nyt
PosidoPelaa nyt
3.BetfairLegendaarinen vetopörssi tarjoaa nyt myös kiinteitä kertoimia. Saat myös 100€ bonuksen!Pelaa nyt
Light CasinoPelaa nyt
5.888sportPioneerisivuston uusille asiakkaille nyt jopa 500% bonus!Pelaa nyt
BetsamigoHauskalle Meksiko-teemaiselle bookerille yksinoikeusbonus vain VB:n kautta!Pelaa nyt
7.MobilebetYksi markkinoiden parhaista mobiilipelisivustoista. 100€ bonus uusille pelaajille!Pelaa nyt
8.iBetPelaa nyt


Televisionti


Hiihto on Suomessa todella suosittu tv-laji ja myös lajin televisiointioikeudet ovat siten kuumaa tavaraa. Perinteisesti hiihdon maailmancupin ja arvokisojen oikeudet ovat Suomessa olleet Ylen hallussa, mutta nyt tilanne on toinen.

Mediajätti NENT Group lunasti viiden vuoden sopimuksella maastohiihdon tv-oikeudet itselleen ja jatkossa niin maailmancupia kuin mm-kisojakin on mahdollista seurata yhtiön Viaplay-palvelussa. Viaplay näyttää kaudella 2021-22 kaikki muut maailmancupin osakilpailut, paitsi Itävallassa ja Sveitsissä pidettävät kilpailut.

Myös Yle on kuitenkin edelleen vahvasti mukana hankittuaan oikeudet noin 70 prosenttiin kaikista maailmancupin osakilpailuista. Myös Tour de Skillä Yle on vahvasti mukana näyttäen osan kilpailuja jopa yksinoikeudella.

Olympialaiset puolestaan näkyvät mediajätti Discoveryn ja Ylen kanavilla sekä suoratoistopalveluissa Discaovery+ sekä Yle Areena.