CHL 2020-2021


CHL 2020-2021 alkaa vuonna 2020 poikkeuksellisesti vasta 6. lokakuuta. Löydät sivulta kattavasti kaiken CHL:stä. Katso CHL:n otteluohjelma, lohkot, vedonlyöntivihjeet ja paljon muuta!

CHL eli Champions Hockey League kausi 2020-2021 alkaa vuonna poikkeuksellisesti vasta 6. lokakuuta. Viime vuoden mestariksi kruunattiin jälleen kerran ruotsalainen Frölunda, joka voitti jo neljännen mestaruutensa.

Tulevalla kaudella suomalaisjoukkueita on mukana jälleen neljä: Kärpät, Tappara, Ilves ja Lukko.CHL:n ottelut näyttää suorana vedonlyöntisivusto Unibet.

Näet kaikki CHL:n ottelut suorana Unibet TV:stä. Siirry www.unibet.com sivustolle ja näet ottelut sekä saat ensitalletuksellesi 100€ extraa vedonlyöntiin. Talleta siis 100€ ja saat 200€ pelirahaa. Bonuksen ehdoista voit lukea lisää täältä.CHL 2020-21: Vedonlyönti & vihjeet


Vihjeet


Veikkausbonukset tarjoaa CHL vihjeet jokaiselle kierrokselle, kun suomalaisjoukkueet pelaavat ja nostaa muitakin otteluita esille, kun hyvä paikka tulee. Löydät kaikki VB:n vihjeet Veikkausvihjeet-sivultamme ja kaikki CHL vihjeet alapuolelta.


CHL 2020-21: Otteluohjelma & Joukkueet


Kaudella 2020-21 mukana on jälleen 32 joukkuetta ympäri Euroopan. Karsinnat CHL:ään on tällä kaudella hieman erilainen koronaviruspandemian vaikutuksesta, kun sarjoja ei pelattu loppuun. Simppelinä ratkaisuna kuitenkin sarjojen keskeyttämisen ajankohdalla runkosarjojen sijoitukset määrittävät CHL:ssä mukana olevat joukkueet. Suomesta mukaan pääsee neljä parasta runkosarjassa, Kärpät, Tappara, Lukko sekä Ilves.

Suoraan pudotuspeleihin


Koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen ja myöhäisen kauden aloituksen vuoksi CHL:n otteluohjelma menee kaudella 2020/21 uusiksi. Tämän kauden ottelut alkavat vasta ottelukierrokselta viisi eli suoraan pudotuspeleistä.

Kaudella 2020/21 ei pelata lainkaan perinteisiä alkulohko-otteluita vaan CHL:n arvontatilaisuudessa arvotaan suoraan 16 otteluparia. Otteluparit kohtaavat toisensa kertaalleen sekä vieras- että kotikaukalossa. Otteluparista etenee voittaja jatkoon yhteismaalien perusteella.

Otteluohjelma


Pudotuspelien 1. kierros


Tiistai 6.10.2020
Klo 19:00 Neman Grodno - HC Frölunda
Klo 19:00 Skellefteå - Zug
Klo 19:00 Sparta Praha - Lukko
Klo 19:00 Tappara - Salzburg
Klo 20:00 Eisbären Berlin - Luleå
Klo 20:45 Servette - Straubing
Klo 21:20 Vienna - Davos
Klo 21:30 Aalborg - Kärpät
Klo 21:30 Cardiff - Färjestad BK

Keskiviikko 7.10.2020
Klo 19:00 Ilves - München
Klo 19:00 Liberec - Tychy
Klo 19:00 Stavanger - Rögle
Klo 19:00 Yunost Minsk - Trinec
Klo 21:00 Grenoble - Mannheim
Klo 21:20 Bolzano - Biel
Klo 21:30 Sonderjyske - Zürich

Tiistai 13.10.2020
Klo 18:00 Trinec - Yunost Minsk
Klo 19:00 Färjestad BK - Cardiff
Klo 19:00 Rögle - Stavanger
Klo 20:00 München - Ilves
Klo 20:00 Straubing - Servette
Klo 20:30 Tychy - Liberec
Klo 20:45 Zug - Skellefteå
Klo 20:45 Zürich - Sonderjyske
klo 21:20 Salzburg - Tappara

Keskiviikko 14.10.2020
Klo 19:00 HC Frölunda - Neman Grodno
Klo 19:00 Kärpät - Aalborg
Klo 19:00 Lukko - Sparta Praha
Klo 20:45 Biel - Bolzano
Klo 20:45 Davos - Vienna
Klo 21:00 Mannheim - Grenoble

Tarjoukset


Vedonlyöntisivustot tarjoavat usein hyviä etuuksia ja tarjouksia vedonlyöjille. Löydät kaikki markkinoiden parhaat poiminnat tarjoukset-sivultamme. Alapuoleta löydät parhaat sivustot ja bonukset CHL-vedonlyöntiin sekä kaikki ajankohtaiset CHL-tarjoukset ja live streamit!


CHL Televisiointi - Suorana netissä


Suomessa CHL TV-oikeudet ovat C Morella, mikä näyttää otteluita kuitenkin vain ja ainoastaan maksullisten palveluiden välityksellä. Pystyt kuitenkin katsomaan kaikki CHL-ottelut myös netissä ilmaisina lähetyksinä.

Jälleen tälläkin kaudella CHL:ää pystyy seuraamaan suorina lähetyksinä netissä. Unibet näyttää livestream palvelussaan kaikki CHL:n ottelut alkulohkosta finaaliin saakka. Voit lukea CHL live streamistä lisää alla olevasta linkistä tai siirtyä suoraan Unibetin sivustolle tästä >>
CHL 2020-21: Ennakko


Tappara – Red Bull Salzburg


Tappara


Yksi CHL-kenttien suomalaisista vakiokasvoista on ehdottomasta Tampereen Tappara. Tappara on pelannut nykymuotoisessa CHL:ssä yhteensä 46 ottelua ja joukkue ottelumäärissä kolmannella sijalle. Tapparan yläpuolella on vain Kärpät (47 ottelua) sekä Frölunda (73 ottelua). SHL-joukkueen pelimääriä selittävät lukuisat pudotuspeliottelut ja finaalipaikat. Tappara oli viime kaudella Liigan runkosarjan kakkonen.

Tapparan kokoonpano on kauden alla mielenkiintoinen sekoitus nuoruutta sekä kokemusta. Kirvesrintoihin tekevät paluun tutut Dominik Hrachovina sekä Jukka Peltola, jotka tuovat voittamisen kulttuuria seuraan, paikaten muun muassa Jan-Mikael Järvisen sekä ykkösvahdiksi kaavaillun Eemil Larmin lähtöä.
Tapparalla on paljon CHL kokemusta.Red Bull Salzburg


Tapparaa vastaan CHL:ssä asettuu ensimmäisenä itävaltalaisseura Red Bull Salzburg. Salzburg on kruunattu maansa pääsarjan mestariksi kuusi kertaa edellisen 13 kauden aikana ja joukkue on Itävallan ehdoton suurseura. Salzburg on ollut CHL:ssä mukana nyt viisi kertaa kuudella edellisessä kaudella ja kaikkien aikojen tilastoissa joukkue on sijalla 13. yhdessä Djurgårdenin kanssa. Salzburg ei ole mikään heittopussi vaan vaarallinen joukkue, joka kykenee kaatamaan Tapparan tarpeen tullen.

Ennakkoarvio


Tapparan penkin taakse palaa tällä kaudella Jussi Tapola. Tamperelaiset kahteen peräkkäiseen suomenmestaruuteen kausilla 2016/17 ja 2017/18 valmentanut Tapola on ilmoittanut tavoitteekseen napata tällä kaudella sekä Liiga että CHL-mestaruus. Tappara pääsee aloittamana pudotuspelit kotonaan ja joukkueella on Hakametsässä mahdollisuus isoon voittoon koko otteluparin kannalta. Näemme Tapparan olevan tässä otteluparissa mahdollinen jatkaja.


Lukko - Sparta Prah


Lukko


Rauman Lukko pelasi loistavan Liiga-kauden 2019/20 siihen asti kuin sitä kesti. Raumalaisilla oli kova vauhti päällä ja joukkue päätti runkosarjan kolmannella sijalla, häviten vain yhdellä pisteellä runkosarjan kakkoselle Tapparalle. Lukko voitti kymmenestä viimeisestä ottelustaan kahdeksan huimalla maalierolla 37 – 15. Raumalaisten kannalta on kuitenkin varsin valitettavaa, että joukkue menetti kauden päätteeksi pistepörssin ja maalipörssin voittajan Justin Danforthin jota joukkueen on todella mahdoton korvata. Myös Lukon sisäisen pörssin kakkonen ja kolmonen, Westerholmin veljekset, loistavat tällä hetkellä poissaoloillaan Lukon kotisivuilla ja tämä kaksikko jäänee pelaamaan kotimaahansa Ruotsiin.

Sparta Praha


Lukko kohtaa CHL:n pudotuspelien avauksessa Tshekin Extraligan suurseuran HC Sparta Prahan. Maan pääkaupungin kiekkoylpeys on mitalimäärissä mitattuna Tshekin menestynein seura neljällä mestaruudella, kahdella hopealla ja kuudella pronssilla. Kaudella 2016-17 Sparta Praha pelasi CHL:n finaalissa, jossa se hävisi niukasti 4-3 Frölundalle. Keväällä 2020 Sparta Praha oli maansa runkosarjan kolmonen mutta Tshekissä kuten muuallakin Euroopassa kausi keskeytyi ennen aikojaan, pudotuspelit jäivät pelaamatta loppuun ja mestaruus jakamatta.

Ennakkoarvio


Lukko on pahan paikan edessä heti CHL:n alkaessa. Raumalaisten kokoonpano ei ole niin vahva kuin viime keväänä ja eikä joukkue ehdi pelata kuin kaksi ottelua ennen vierasreissua Prahaan. Tshekissä sen sijaan alkaa sarjakausi jo 18.09.2020 ja Sparta Praha ehtii pelata ennen Lukko-ottelua peräti seitsemän sarjapeliä. Tämän lisäksi prahalaisille on merkitty elokuulle kuusi Tshekin Cupin ottelua. Uskomme että Sparta Praha on tässä otteluparissa vahvempi, erityisesti siksi että joukkue saa runsaasti pelejä alle ennen CHL-avausta.

Kärpät - Aalborg Pirates


Kärpät


Oulun Kärpät voittivat Liigan runkosarjan vakuuttavan kauden päätteeksi. Joukkueella olisi ollut kevään pudotuspeleissä hyvä sauma edetä jälleen pitkälle mutta kyseisiä pelejä ei koskaan pelattu. Kärppien pelaajamateriaali on edelleen tällä kaudella vahva ja joukkue sisältää hyvän sekoituksen kokemusta sekä nälkäistä nuorta energiaa. Pelaajat kuten Aatu ja Aku Räty ovat varmasti täynnä intoa, kun pelit alkavat sekä Liigassa että CHL:ssä toden teolla pyöriä.

Aalborg Pirates


Ennakkoon arvioituna Kärpät sai suomalaisjoukkueista helpoimman vastuksen itselleen CHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kärpät kohtaavat omassa kaksiosaisessa otteluparissaan tanskalaisen Aalborg Piratesin. Aalborg voitti maansa Metal Ligaen runkosarjan peräti 18 pisteen erolla sarjakakkosena olleeseen Herningiin ja ilman koronavirusta joukkue olisi luultavasti marssinut toiseen mestaruuteen kolmen vuoden sisällä. Aalborg voitti Tanskan mestaruuden kaudella 2017/18 ansaiten paikan CHL-kentillä. Joukkue pelasi tuolloisella Euroopan visiitillä kuusi ottelua, joista se voitti vain yhden, maalieron ollessa tanskalaisia vastaan 11 – 27. Vaikka kyseessä on Tanskan suurseura johon on panostettu muun muassa sijoittajien toimesta, niin joukkueen laatu sekä leveys ei riitä näissä karkeloissa.

Ennakkoarvio


Kärpät joutuvat aloittamaan CHL:n pudotuspelit vieraskaukalossa ja melko kylmiltään kun joukkue ehtii pelata vain kaksi Liigaottelua ennen ensimmäistä kohtaamista Aalborgin kanssa. Tanskalaiset voivat laittaa pohjoisen pojat koville kotonaan mutta uskomme että homma kääntyy viimeistään toisessa ottelussa Raksilassa Kärppien eduksi.

Ilves - Red Bull München


Ilves


Tampereen Ilves pelasi ehkä vuosikymmeniin parhaan Liigakauden sesongilla 2019/20. Joukkue nappasi runkosarjassa sijan neljän, joka oikeutti Ilveksen seurahistorian ensimmäiseen CHL-paikkaan. Joukkueen johtohahmo Risto Jalo kertoo CHL:n virallisilla sivuilla, että tupsukorvien tavoitteena on sementoida tulevina vuosina paikkansa sekä Liigan kärkikastissa, että CHL:n vakiokasvona. Kiekkoilu eurooppalaisessa suursarjassa on merkittävä tulonlähde Ilvekselle ja tästä syystä CHL:ssä halutaan myös menestyä. Ilveksen pelaajarunko on säilynyt, maalivahti Lukas Dostalin poistumista lukuun ottamatta, hyvin viime kauteen nähden ja tamperelaisryhmä janoaa varmasti menestystä, joka jäi viime keväänä saavuttamatta.

Red Bull München


Ilvestä vastaan luistelee 7. lokakuuta CHL:n avausottelussa Red Bull München. Saksalaisseura on todellinen CHL-konkari, joka on ollut mukana näissä otteluissa nyt viidellä kaudella putkeen. Viime kaudella saksalaiset etenivät aina puolivälieriin asti mutta tuolloin SHL-joukkue Djurgården oli vahvempi. Red Bull on huomattavasti Ilvestä kokeneempi joukkue ja saksalaisten kokoonpanosta löytyy muun muassa yli 1 100 ottelun verran NHL-kokemusta.

Ennakkoarvio


Ilveksen ja Red Bull Münchenin välinen ottelupari on ehkä kaikista suomalaisjoukkueiden pudotuspeliavauksista mielenkiintoisin. Ilves lähtee turnaukseen untuvikkona ja nuorella joukkueella. Red Bull sen sijaan marssittaa jäälle kokemusta ja CHL-tuntemusta. Toisin kuin muilla suomalaisjoukkueilla Ilveksellä on tässä otteluparissa se etu, että joukkue saa pelejä alle Liigasta. Ilves ehtii pelata ennen CHL-avausta kaksi ottelua, kun taas Red Bull München avaa kautensa Hakametsässä, Saksan DEL-liiga alkaa nimittäin vasta marraskuussa!

CHL Tulokset


CHL on perinteisimmin ollut ruotsalaisten joukkueiden heiniä. Esimerkiksi Frölunda Indians voitti mestaruuden ennen JYPiä kahteen otteeseen peräkkäin. Ennen Frölundaa mestaruus oli ruotsalaisella Luleålla kaudella 2014-15. Ennen tuota kautta CHL pelattiin nimellä European Trophy, jonka JYP onnistui myös voittamaan kertaalleen. CHL pelattii kuitenkin ennen European Trophya yhden kauden verran vuonna 2008-09.

CHL tulokset voit katsoa joko tämän sivun otteluohjelmasta, johon päivitämme tulokset jokaisen pelikierroksen jälkeen. Voit myös katsoa tuloksia CHL:n virallisilta kotisivuilta.

CHL palkintorahat


CHL on ollut aiemmilla kausilla tietyille joukkueille jopa tappiollinen sarja, mutta palkintorahat ovat tasaisessa nousussa. Tällä kaudella CHL:ää pelataan jälleen 32 joukkueen voimin, mikä oli uudistus kaksi vuotta sitten, jolloin joukkuemäärää karsittiin.

CHL teki kuuden vuoden mittaisen sopimuksen Infront Sports & Media -yhtiön kanssa, joka mahdollistaa suuremmat palkintorahat tuleville kausille. Näin olle seurat hyötyvät ja motivaatio pärjätä CHL:ssä kasvaa. Seuraavan kuuden vuoden aikana palkintorahat kasvavat yli kaksinkertaisesti.

CHL palkintorahojen nousu tulevina vuosina


2017-18: Yhteensä 1,54 miljoonaa, Voittajalle 300 000€
2018-19: Yhteensä 1,74 miljoonaa, Voittajalle 365 000€
2019-20: Yhteensä 1,94 miljoonaa, Voittajalle 430 000€
2020-21: Yhteensä 2,96 miljoonaa, Voittajalle 575 000€
2021-22: Yhteensä 3,20 miljoonaa, Voittajalle 645 000€
2022-23: Yhteensä 3,46 miljoonaa, Voittajalle 720 000€
CHL 2020-2021