CHL 2022-23

CHL 2022-23 tulee uusien suomalaisjoukkueiden voimin! VB:n tuhdista kausioppaasta löydät kaikki CHL-joukkueet, -lohkot, -otteluohjelman, -veikkausvihjeet ja paljon muuta!


Jääkiekon Mestarien liigan kahdeksas kausi


Jääkiekon Mestarien liiga eli CHL päättyi viime kaudella Röglen juhliin. Altavastaajana finaalissa ollut Tappara taisteli sinnikkäästi, mutta kotihallin kova meteli siivitti ruotsalaisjoukkueen ensimmäiseen Champions Hockey League -mestaruuteensa.

Pettymys on jo pyyhitty hartioilta lätkäkansan suunnatessa katseet CHL:n seuraavaan, kahdeksanteen kauteen, joka alkaa elokuussa 2022 ja päättyy helmikuussa 2023 pelattavaan finaaliin.

Tammikuussa 2022 päätettiin, että niin sanotun liigarankingin muodostamisessa ei koronapandemian vuoksi oteta huomioon kautta 2021-22, vaan ainoastaan tätä aiemmat kaudet. Liigaranking on CHL:n muodostama Euroopan jääkiekkoliigojen välinen vertailu, jonka avulla päätetään se, kuinka monta joukkuetta kustakin sarjasta pääsee mukaan.

🔗 Champions Hockey Leaguen viralliset kotisivut

CHL 2022-23: Joukkueet & lohkot


Jääkiekon Mestarien liigassa pelaa 32 joukkuetta myös kaudella 2022-23.

Perusteet CHL:ään mukaan pääsemiseen ovat urheilulliset, ja esimerkiksi lähes kaikkien Euroopan jääkiekkosarjojen mestarit saavat automaattisesti kisapaikan. Joukkueista viimeinen selvisi 10. toukokuuta, kun Färjestad juhli SHL:n mestaruutta. Alta näet kaikki paikkansa varmistaneet joukkueet sekä kunkin maan kisapaikat.

Suomesta on mukana tällä kertaa neljä joukkuetta. Ensikertalaisia ovat Jukurit ja Ilves, jotka varmistivat paikkansa runkosarjan kärkikolmikossa 17. maaliskuuta.

Jos joukkue olisi oikeutettu kisapaikkaan useammalla perusteella, esimerkiksi sen voittaessa sekä runkosarjan että mestaruuden, kisapaikka siirtyy aina runkosarjassa seuraavaksi parhaiten sijoittuneelle. Tällöin esimerkiksi Ruotsissa kisapaikka olisi siirtynyt runkosarjan viidenneksi parhaiten sijoittuneelle, jos Rögle olisi voittanut edellisen Mestarien liigan lisäksi sekä sarjan runkosarjan että mestaruuden.

CHL Vedonlyönti: Vihjeet, kertoimet & bonukset


Täysin Champions Hockey League ei ole vielä seitsemän kauden aikana valloittanut koko lätkäkansaa, mutta vuosi vuodelta se saa lisää palstatilaa ja huomiota niin penkkiurheilijoilta kuin vedonlyöjiltä. Siksi myös VB huomioi CHL:n olemassaolon läpi koko kauden.

CHL vihjeet


CHL-vihjeitä tarjoamme merkittäviin otteluihin, varsinkin neljän suomalaisjoukkueen osalta. Uudet vihjeet päivittyvät automaattisesti alle. Muista pitää silmällä myös veikkausvihjeet[/url]-sivua muiden hyvien vinkkien varalta.


CHL kertoimet


Vedonlyöntisivustot tarjoavat tavallisten pitkävetokertoimien ohella kertoimet myös kausivetoihin, joista keskeisin on tietysti se, mikä joukkue nostaa pokaalia tällä kertaa. Kun saamme voittajakertoimet ensimmäisiltä bookereilta, päivitämme ne heti tälle sivulle.

CHL bonukset


CHL ei ole vielä niin tunnettu sarja, että bookerit tekisivät sitä varten räätälöityjä erikoistarjouksia. Tavalliset vedonlyöntibonukset kannattaa silti tuttuun tapaan poimia, jotta et missaa ilmaista pelirahaa ja ilmaisvetoja myöskään CHL:ää veikatessa!


CHL 2022-23: Otteluohjelma


CHL-kausi 2022-23 alkaa elokuussa ja päättyy helmikuussa pelattavaan finaaliin. Päivitämme otteluohjelman tälle sivulle heti kun se julkaistaan.

Todennäköisesti jääkiekon Mestarien liigassa edetään samalla tavalla kuin viime kaudella, jolloin joukkueet arvottiin kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon, jotka pelasivat keskenään kaksinkertaisen runkosarjan. Arvonta suoritettiin niin, että samassa lohkossa ei voi olla joukkueita samasta sarjasta.

Viime kaudella runkosarja päättyi lokakuun lopussa, pudotuspelit alkoivat marraskuun puolivälissä ja finaali pelattiin 1. maaliskuuta.

CHL Tulokset


CHL tulokset näet kauden aikana helposti VB:n otteluohjelmasta yltä, johon päivitämme ne jokaisen ottelukierroksen jälkeen.

CHL televisiointi & live stream


Suomessa Champions Hockey Leaguen TV-oikeudet ovat MTV:n C More -palvelulla. C More Sport -paketti maksaa 29,95 euroa kuukaudessa.

Tällä hetkellä VB:llä ei ole tietoa vedonlyöntisivustojen live stream -lähetyksistä ensi kauden CHL:stä. Päivitämme tälle sivulle, kun saamme uutta tietoa.

CHL 2022-23: Suomalaiset


Sen lisäksi, että mukana on neljä suomalaista Liiga-joukkuetta, jotka luonnollisesti vilisevät suomalaispelaajia, pelaa myös muiden joukkueiden riveissä suomalaisia. Alta näet tällä hetkellä tiedossa olevat muiden kuin suomalaisten joukkueiden suomalaispelaajat, joita voit pitää silmällä kauden aikana.

Pelaaja
Joukkue
Sarja
Valtteri Kemiläinen
Rögle
SHL
Tony Sund
Rögle
SHL
Julius Honka
Luleå
SHL
Sami Lepistö
Luleå
SHL
Olli Nikupeteri
Luleå
SHL
Joonas Rask
Luleå
SHL
Juhani Tyrväinen
Luleå
SHL
Otso Rantakari
Fribourg
NL
Tommi Kivistö
ZSC Lions
NL
Kalle Kossila
Rapperswil
NL
Jonas Enlund
Wolfsburg
DEL
Henri Kiviaho
Mountfield HK
Extraliga
Ahti Oksanen
Mountfield HK
Extraliga
Rasmus Tirronen
Fehervar AV19
ICE Hockey League
Atte Tolvanen
Salzburg
ICE Hockey League
Joona Lehmus
Salzburg
ICE Hockey League
Jan-Mikael Järvinen
Salzburg
ICE Hockey League
Rasmus Lahnaviik
Salzburg
ICE Hockey League
Tomi Karhunen
Villach
ICE Hockey League
Saku Kinnunen
Krakow
ICE Hockey League
Emil Oksanen
Krakow
ICE Hockey League
Janne Jalasvaara
Grenoble
Ligue Magnus
Jere Rouhiainen
Grenoble
Ligue Magnus
Markus Poukkula
Grenoble
Ligue Magnus
Jani Tuppurainen
Grenoble
Ligue Magnus
Joona Jääskeläinen
Slovan Bratislava
Extraliga
Joona Partanen
Stavanger
Fjordkraft-ligaen
Kalle Valtola
Katowice
Polska Hokej Liga
Matias Lehtonen
Katowice
Polska Hokej Liga
Joona Monto
Katowice
Polska Hokej Liga
Miro-Pekka Saarelainen
Katowice
Polska Hokej Liga
Paavo Holsa
HK Olimpija
Hokejska liga
Joona Erving
HK Olimpija
Hokejska liga
Jesse Virtanen
Färjestad
SHLCHL historiaa


Jääkiekon Mestarien liigaa on pelattu nykymuodossaan seitsemän kauden ajan, mutta jo 60-luvulta saakka ovat eurooppalaiset joukkueet mitelleet keskenään erilaisissa kilpailuissa ja turnauksissa, joiden voitosta on toisinaan saanut virallisen Euroopan-mestarin tittelin, välillä ei. Myöskään tämänhetkisen Champions Hockey Leaguen voittaja ei ole virallisesti Euroopan-mestari.

Esiaste Euroopan joukkueiden väliselle kilpailulle oli jääkiekon Euroopan cup, jota pelattiin vuodesta 1965 aina vuoteen 1997 saakka. Tämä kisa oli pitkälti punakoneen juhlaa: HK TsSKA Moskova voitti turnauksen peräti 20 kertaa kausien 1968-69 ja 1989-90 välillä eli 22 kauden aikana – välissä oli kertaalleen vain toinen neuvostoliittolaisjoukkue Krylja Sovetov Moskova ja tshekkoslovakialaisjoukkue Poldi Kladno, joka edelleenkin pelaa Tshekin pääsarjassa. Loppuvuosina myös suomalaisjoukkueille tuli menestystä, kun TPS voitti Euroopan-mestaruuden kaudella 1993-94 ja Jokerit tämän jälkeen kaksi kertaa peräkkäin.

Tämän jälkeen pelattiin European Hockey League -turnausta neljän kauden ajan. Mukana oli aina kolme Suomen mitalistijoukkueitta ja muiden Euroopan sarjojen menestyneitä joukkueita. TPS voitti EHL:n kaudella 1996-97.

Sen jälkeen alkoi Euroopan seurajoukkueiden mestaruusturnauksen eli European Champions Cupin aikakausi, joka jäi niin ikään vain neljän kauden mittaiseksi. Turnaukseen otti osaa huomattavasti vähemmän joukkuetta, ainoastaan kuuden IIHF-rankingin kärjessä kunakin vuonna olleen maan pääsarjojen mestarit, mistä syystä sitä kutsuttiin myös Super Six -turnaukseksi. Suomesta oli edustusta mukana kaikkina kausina, tuloksena kolme hopeaa.

Champions Hockey League -nimellä palattiin kaukaloihin kaudella 2008-09, joka oli IIHF:n 100-vuotisjuhlavuosi. Vaikka joukkueita oli mukana tässäkin aluksi vain 12, tavoitteet olivat kenties [urls=jalkapallo/mestarien-liiga]jalkapallon Mestarien liigan suuren suosion ja arvostuksen myötä kunnianhimoiset. Esimerkiksi palkkiorahat olivat Euroopan kiekkoilun mittapuulla jättimäiset, paljon suuremmat kuin nykyään: palkintorahoina jaettiin 10 miljoonaa euroa, joista voittaja sai miljoonan. Lisäksi voittaja pääsi pelaamaan Victoria Cupissa NHL-joukkuetta vastaan.

Tämän jälkeen jääkiekon Mestarien liigaan tuli viiden kauden tauko, jonka jälkeen palattiin jälleen kisailemaan Euroopan joukkueiden kesken nykymuotoisessa CHL:ssä. Kaudella 2014-15 mukana oli jo huimat 44 joukkuetta.Kausi 2020-21 peruttiin koronapandemian vuoksi.

CHL palkintorahat


CHL on ollut aiemmilla kausilla tietyille joukkueille jopa tappiollinen sarja, mutta palkintorahat ovat tasaisessa nousussa. Tällä kaudella CHL:ää pelataan jälleen 32 joukkueen voimin, mikä oli uudistus kaksi vuotta sitten, jolloin joukkuemäärää karsittiin.

CHL teki kuuden vuoden mittaisen sopimuksen Infront Sports & Media -yhtiön kanssa, joka mahdollistaa suuremmat palkintorahat tuleville kausille. Näin olle seurat hyötyvät ja motivaatio pärjätä CHL:ssä kasvaa. Seuraavan kuuden vuoden aikana palkintorahat kasvavat yli kaksinkertaisesti.

CHL palkintorahojen nousu


2017-18: Yhteensä 1,54 miljoonaa, Voittajalle 300 000€
2018-19: Yhteensä 1,74 miljoonaa, Voittajalle 365 000€
2019-20: Yhteensä 1,94 miljoonaa, Voittajalle 430 000€
2020-21: Yhteensä 2,96 miljoonaa, Voittajalle 575 000€
2021-22: Yhteensä 3,20 miljoonaa, Voittajalle 645 000€
2022-23: Yhteensä 3,46 miljoonaa, Voittajalle 720 000€
CHL 2022-23