CHL 2022-23

CHL 2022-23 jatkuu pudotuspelien merkeissä! VB:n tuhdista kausioppaasta löydät kaikki CHL-joukkueet, -lohkot, -otteluohjelman, -veikkausvihjeet ja paljon muuta!Tappara etenee CHL-finaaliin!


Tappara etenee CHL:ssä eli jääkiekon Mestarien liigassa finaaliin jo toista kautta peräkkäin! Vastaan tulee Luleå, ja ottelu pelataan Luulajassa Ruotsissa 18. helmikuuta yksiosaisena. Suomalaisfanit toivoisivat finaalin olevan toki Nokia-areenalla, mutta pelipaikka päätettiin alkusarjapisteiden perusteella.

Finaaliin ei vielä välierän jälkeen kertoimia saatavilla. Päivitämme tälle sivulle, kun tilanne muuttuu.Jääkiekon Mestarien liigan kahdeksas kausi


Jääkiekon Mestarien liiga eli CHL (Champions Hockey League) on tehnyt nousua tasaisen varmasti, ja kiinnostus sen kuin lisääntyy kilpailun kahdeksannen kauden ollessa täällä! CHL-kausi 2022-23 alkoi 1. syyskuuta ja päättyy helmikuussa 2023 pelattavaan finaaliin.

Tammikuussa 2022 päätettiin, että niin sanotun liigarankingin muodostamisessa ei koronapandemian vuoksi oteta huomioon kautta 2021-22, vaan ainoastaan tätä aiemmat kaudet. Liigaranking on CHL:n muodostama Euroopan jääkiekkoliigojen välinen vertailu, jonka avulla päätetään se, kuinka monta joukkuetta kustakin sarjasta pääsee mukaan.

Kuuden kierroksen lohkovaiheesta suomalaisjoukkueista jatkoon etenivät Tappara ja Jukurit, sen sijaan ensikertalaiset TPS ja Ilves jäivät rannalle. Varsinkin Ilveksen tapauksessa tämä oli yllätys, sillä vaikka se oli CHL:ssä ensikertalainen, joukkue oli rankattu vedonlyöntiyhtiöiden kirjoissa voittamaan lohkonsa.

Jääkiekon Mestarien liiga eli CHL päättyi viime kaudella Röglen juhliin. Altavastaajana finaalissa ollut Tappara taisteli sinnikkäästi, mutta kotihallin kova meteli siivitti ruotsalaisjoukkueen ensimmäiseen Champions Hockey League -mestaruuteensa.

Lue myös: Suomalaiset jääkiekkoilijat Euroopan pikkuliigoissa – Seuraa heitä!

🔗 Champions Hockey Leaguen viralliset kotisivut
🔗 CHL 2022-23: Voittajakertoimet

CHL 2022-23: Joukkueet & lohkot


Jääkiekon Mestarien liigassa pelaa 32 joukkuetta myös kaudella 2022-23. Joukkueet on jaettu kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon, joista kaksi parasta etenee aina pudotuspeleihin.

Perusteet CHL:ään mukaan pääsemiseen ovat urheilulliset, ja esimerkiksi lähes kaikkien Euroopan jääkiekkosarjojen mestarit saavat automaattisesti kisapaikan. Joukkueista viimeinen selvisi 10. toukokuuta, kun Färjestad juhli SHL:n mestaruutta. Lohkot on arvottu siten, että samassa lohkossa ei voi olla useita joukkueita samasta sarjasta.

Suomesta on mukana jälleen neljä joukkuetta. Ensikertalaisia ovat Jukurit ja Ilves, jotka varmistivat paikkansa runkosarjan kärkikolmikossa maaliskuussa.

Jos joukkue olisi oikeutettu kisapaikkaan useammalla perusteella, esimerkiksi sen voittaessa sekä runkosarjan että mestaruuden, kisapaikka siirtyy aina runkosarjassa seuraavaksi parhaiten sijoittuneelle. Tällöin esimerkiksi Ruotsissa kisapaikka olisi siirtynyt runkosarjan viidenneksi parhaiten sijoittuneelle, jos Rögle olisi voittanut edellisen Mestarien liigan lisäksi sekä sarjan runkosarjan että mestaruuden.


CHL Vedonlyönti


Täysin Champions Hockey League ei ole vielä seitsemän kauden aikana valloittanut koko lätkäkansaa, mutta vuosi vuodelta se saa lisää palstatilaa ja huomiota niin penkkiurheilijoilta kuin vedonlyöjiltä. Siksi myös VB huomioi CHL:n olemassaolon läpi koko kauden.

CHL Vihjeet


CHL-vihjeitä VB tarjoaa merkittäviin otteluihin, varsinkin neljän suomalaisjoukkueen osalta. Uudet vihjeet päivittyvät automaattisesti alle. Muista pitää silmällä myös veikkausvihjeet-sivua muiden hyvien vinkkien varalta.


CHL kertoimet


Vedonlyöntisivustot tarjoavat tavallisten pitkävetokertoimien ohella kertoimet myös kausivetoihin, joista keskeisin on tietysti se, mikä joukkue nostaa pokaalia tällä kertaa. CHL voittajakertoimet kaudelle 2022-23 julkaisivat ensimmäisinä bookerit William Hill ja Mr Green.CHL Tarjoukset & bonukset


CHL ei ole vielä niin tunnettu sarja, että bookerit tekisivät sitä varten yleensä räätälöityjä erikoistarjouksia. Tavalliset vedonlyöntibonukset kannattaa silti tuttuun tapaan poimia, jotta et missaa ilmaista pelirahaa ja ilmaisvetoja myöskään CHL:ää veikatessa!


CHL televisiointi & live stream


Suomessa Champions Hockey Leaguen TV-oikeudet ovat MTV:n C More -palvelulla. C More Sport -paketti maksaa 29,95 euroa kuukaudessa.

Tällä hetkellä VB:llä ei ole tietoa vedonlyöntisivustojen live stream -lähetyksistä ensi kauden CHL:stä. Päivitämme tälle sivulle, kun saamme uutta tietoa.

CHL 2022-23: Suomalaiset


Sen lisäksi, että mukana on neljä suomalaista Liiga-joukkuetta, jotka luonnollisesti vilisevät suomalaispelaajia, pelaa myös muiden joukkueiden riveissä suomalaisia. Alta näet tällä hetkellä tiedossa olevat muiden kuin suomalaisten joukkueiden suomalaispelaajat, joita voit pitää silmällä kauden aikana.

Pelipaikka
Pelaaja
Joukkue
Sarja
Valmentaja
Jyrki Aho
Grenoble
Ligue Magnus
Maalivahti
Atte Tolvanen
Salzburg
ICE Hockey League
Maalivahti
Henri Kiviaho
Mountfield HK
Extraliga
Maalivahti
Joona Partanen
Stavanger
Fjordkraft-ligaen
Maalivahti
Juho Markkanen
Eisbären Berlin
DEL
Maalivahti
Paavo Holsa
HK Olimpija
Hokejska liga
Puolustaja
Janne Jalasvaara
Grenoble
Ligue Magnus
Puolustaja
Jere Rouhiainen
Grenoble
Ligue Magnus
Puolustaja
Joona Erving
HK Olimpija
Hokejska liga
Puolustaja
Julius Honka
Luleå
SHL
Puolustaja
Juuso Vainio
Fribourg
NL
Puolustaja
Kalle Valtola
Katowice
ICE Hockey League
Puolustaja
Mikko Lehtonen
ZSC Lions
NL
Puolustaja
Petteri Lindbohm
Frölunda
SHL
Puolustaja
Tony Sund
Rögle
SHL
Puolustaja
Ville Pokka
Färjestad BK
SHL
Hyökkääjä
Jani Tuppurainen
Grenoble
Ligue Magnus
Hyökkääjä
Janne Kuokkanen
Fribourg
NL
Hyökkääjä
Joona Monto
Katowice
ICE Hockey League
Hyökkääjä
Joonas Rask
Luleå
SHL
Hyökkääjä
Juhani Tyrväinen
Luleå
SHL
Hyökkääjä
Markus Poukkula
Grenoble
Ligue Magnus
Hyökkääjä
Matias Lehtonen
Katowice
ICE Hockey League
Hyökkääjä
Miro-Pekka Saarelainen
Katowice
ICE Hockey League
Hyökkääjä
Niko Mikkola
Katowice
ICE Hockey League
Hyökkääjä
Olli Nikupeteri
Luleå
SHL
Hyökkääjä
Saku Kinnunen
Krakow
ICE Hockey LeagueCHL historiaa


Jääkiekon Mestarien liigaa on pelattu nykymuodossaan seitsemän kauden ajan, mutta jo 60-luvulta saakka ovat eurooppalaiset joukkueet mitelleet keskenään erilaisissa kilpailuissa ja turnauksissa, joiden voitosta on toisinaan saanut virallisen Euroopan-mestarin tittelin, välillä ei. Myöskään tämänhetkisen Champions Hockey Leaguen voittaja ei ole virallisesti Euroopan-mestari.

Esiaste Euroopan joukkueiden väliselle kilpailulle oli jääkiekon Euroopan cup, jota pelattiin vuodesta 1965 aina vuoteen 1997 saakka. Tämä kisa oli pitkälti punakoneen juhlaa: HK TsSKA Moskova voitti turnauksen peräti 20 kertaa kausien 1968-69 ja 1989-90 välillä eli 22 kauden aikana – välissä oli kertaalleen vain toinen neuvostoliittolaisjoukkue Krylja Sovetov Moskova ja tshekkoslovakialaisjoukkue Poldi Kladno, joka edelleenkin pelaa Tshekin pääsarjassa. Loppuvuosina myös suomalaisjoukkueille tuli menestystä, kun TPS voitti Euroopan-mestaruuden kaudella 1993-94 ja Jokerit tämän jälkeen kaksi kertaa peräkkäin.

Tämän jälkeen pelattiin European Hockey League -turnausta neljän kauden ajan. Mukana oli aina kolme Suomen mitalistijoukkueitta ja muiden Euroopan sarjojen menestyneitä joukkueita. TPS voitti EHL:n kaudella 1996-97.

Sen jälkeen alkoi Euroopan seurajoukkueiden mestaruusturnauksen eli European Champions Cupin aikakausi, joka jäi niin ikään vain neljän kauden mittaiseksi. Turnaukseen otti osaa huomattavasti vähemmän joukkuetta, ainoastaan kuuden IIHF-rankingin kärjessä kunakin vuonna olleen maan pääsarjojen mestarit, mistä syystä sitä kutsuttiin myös Super Six -turnaukseksi. Suomesta oli edustusta mukana kaikkina kausina, tuloksena kolme hopeaa.

Champions Hockey League -nimellä palattiin kaukaloihin kaudella 2008-09, joka oli IIHF:n 100-vuotisjuhlavuosi. Vaikka joukkueita oli mukana tässäkin aluksi vain 12, tavoitteet olivat kenties jalkapallon Mestarien liigan suuren suosion ja arvostuksen myötä kunnianhimoiset. Esimerkiksi palkkiorahat olivat Euroopan kiekkoilun mittapuulla jättimäiset, paljon suuremmat kuin nykyään: palkintorahoina jaettiin 10 miljoonaa euroa, joista voittaja sai miljoonan. Lisäksi voittaja pääsi pelaamaan Victoria Cupissa NHL-joukkuetta vastaan.

Tämän jälkeen jääkiekon Mestarien liigaan tuli viiden kauden tauko, jonka jälkeen palattiin jälleen kisailemaan Euroopan joukkueiden kesken nykymuotoisessa CHL:ssä. Kaudella 2014-15 mukana oli jo huimat 44 joukkuetta.Kausi 2020-21 peruttiin koronapandemian vuoksi.

CHL palkintorahat


CHL on ollut aiemmilla kausilla tietyille joukkueille jopa tappiollinen sarja, mutta palkintorahat ovat tasaisessa nousussa. Tällä kaudella CHL:ää pelataan jälleen 32 joukkueen voimin, mikä oli uudistus kaksi vuotta sitten, jolloin joukkuemäärää karsittiin.

CHL teki kuuden vuoden mittaisen sopimuksen Infront Sports & Media -yhtiön kanssa, joka mahdollistaa suuremmat palkintorahat tuleville kausille. Näin olle seurat hyötyvät ja motivaatio pärjätä CHL:ssä kasvaa. Seuraavan kuuden vuoden aikana palkintorahat kasvavat yli kaksinkertaisesti.

CHL palkintorahojen nousu


2017-18: Yhteensä 1,54 miljoonaa, Voittajalle 300 000€
2018-19: Yhteensä 1,74 miljoonaa, Voittajalle 365 000€
2019-20: Yhteensä 1,94 miljoonaa, Voittajalle 430 000€
2020-21: Yhteensä 2,96 miljoonaa, Voittajalle 575 000€
2021-22: Yhteensä 3,20 miljoonaa, Voittajalle 645 000€
2022-23: Yhteensä 3,46 miljoonaa, Voittajalle 720 000€

CHL 2022-23: Otteluohjelma & tulokset


CHL-kausi 2022-23 alkaa 1. syyskuuta ja päättyy helmikuussa pelattavaan finaaliin. Jääkiekon Mestarien liigassa pelataan kaksinkertainen lohkovaihe, joka päättyy jo lokakuun puolivälissä. Sen jälkeen pudotuspeleille varataan reilummin aikaa. Joukkueiden arvonta suoritettiin niin, että samassa lohkossa ei voi olla joukkueita samasta sarjasta. CHL ohjelma 2022-23 julkaistiin kesäkuun alussa.

Alkulohkot
Kierros 1


To 1.9.
19.05: Katowice - Rögle 4-5
20.00: Fehérvár AV19 - ZSC Lions 1-7
20.05: Frölunda - Mountfield HK 4-2
20.30: Slotan Bratislava - Tappara 2-5
21.00: Fribourg - Ilves 3-2
21.00: Rapperswil - Red Bull München 1-4
21.15: Grenoble - Eisbären Berlin 2-8
21.20: Red Bull Salzburg - Stavanger 3-2 (ja.)
Pe 2.9.
18.00: Trinec - Belfast Giants 4-0
19.00: TPS - Olimpija Ljubljana 3-2
19.05: Jukurit - Luleå 2-5
20.05: Skellefteå - Davos 2-3
20.30: Sparta Praha - Aalborg 2-3
21.15: Cracovia - Straubing 0-4
21.15: Grizzlys Wolfsburg - EV Zug 2-5
21.35: Färjestad - Villach 7-0Kierros 2


La 3.9.
16.05: Frölunda - Eisbären Berlin 7-1
17.00: Slovan Bratislava - Red Bull München 1-4
19.00: Fehérvár AV19 - Rögle 1-2
19.00: Katowice - ZSC Lions 2-1 (ja.)
19.00: Rapperswil - Tappara 1-3
19.30: Grenoble - Mountfield HK 3-4
20.45: Fribourg - Stavanger 0-1
21.20: Red Bull Salzburg - Ilves 2-3 (ja.)
Su 4.9.
16.05: Färjestad - Straubing 6-1
16.05: Skellefteå - Trinec 3-2 (ja.)
17.00: Sparta Praha - Luleå 2-3
17.30: Belfast Giants - HC Davos 3-6
19.00: TPS - EV Zug 0-4
19.00: Jukurit - Aalborg 5-3
20.00: Grizzlys Wolfsburg - Olimpija Ljubljana 7-2
21.20: Cracovia - Villach 4-2Kierros 3


To 8.9.
18.30: Mountfield HK - Grenoble 3-2
19.00: Tappara - Slovan Bratislava 2-0
19.05: Rögle - Fehérvár AV19 7-1
20.00: Red Bull München - Rapperswil 5-4 ja.
20.15: Olimpija Ljubljana - TPS 2-4
20.45: ZSC Lions - Katowice 5-1
20.45: EV Zug - Grizzlys Wolfsburg 4-3 ja.
21.00: Eisbären Berlin - Frölunda 2-3
Pe 9.9.
18.00: Trinec - Skellefteå 4-5
19.00: Stavanger - Red Bull Salzburg 2-3 ja.
19.00: Ilves - Fribourg 0-2
20.05: Luleå - Jukurit 4-3
20.30: Aalborg - Sparta Praha 2-6
20.30: Straubing - Cracovia 3-2
20.45: HC Davos - Belfast Giants 5-1
21.20: Villach - Färjestad 1-2Kierros 4


La 10.9.
15.30: ZSC Lions - Fehérvár AV19 5-1
15.35: Rögle - Katowice 5-1
17.00: Mountfield HK - Frölunda 5-3
18.00: Eisbären Berlin - Grenoble 5-2
18.00: Red Bull München - Slovan Bratislava 5-1
19.00: Tappara - Rapperswil 2-3 ja.
19.00: Olimpija Ljubljana - Grizzlys Wolfsburg 0-4
20.45: EV Zug - TPS 6-1
Su 11.9.
15.35: Straubing - Färjestad 5-2
16.00: Ilves - Red Bull Salzburg 1-2 vl.
16.05: Luleå - Sparta Praha 5-2
17.30: HC Davos - Skellefteå 2-5
18.00: Belfast Giants - Trinec 3-2 vl.
19.00: Villach - Cracovia 6-2
19.00: Stavanger - Fribourg 0-3
19.00: Aalborg - Jukurit 0-3Kierros 5


Ti 4.10.
19.00: Aalborg - Luleå 1-3
19.00: Ilves - Stavanger 4-1
19.00: Katowice - Fehérvár AV19 2-4
19.00: Jukurit - Sparta Praha 3-0 l.
19.05: Rögle - ZSC Lions 3-2 ja.
20.05: Färjestad - Cracovia 5-1
20.45: HC Davos - Trinec 4-0
21.00: Belfast Giants - Skellefteå 2-4
21.20: Villach - Straubing 1-3
21.35: Grenoble - Frölunda 2-10
Ke 5.10.
19.00: TPS - Grizzlys Wolfsburg 1-4
19.00: Red Bull München - Tappara 3-4 vl.
20.15: Olimpija Ljubljana - EV Zug 1-3
20.30: Eisbären Berlin - Mountfield HK 3-7
21.00: Slovan Bratislava - Rapperswil 4-6
21.20: Red Bull Salzburg - Fribourg 0-1Kierros 6


Ti 11.10.
18.30: Trinec - HC Davos 4-3
19.00: Tappara - Red Bull München 4-0
19.00: Cracovia - Färjestad 4-3
19.05: Luleå - Aalborg 2-1 ja.
20.05: Frölunda - Grenoble 7-4
20.05: Skellefteå - Belfast Giants 4-1
20.30: Sparta Praha - Jukurit 3-6
20.30: Straubing - Villach 8-0
20.30: Rapperswil - Slovan Bratislava 4-1
21.35: ZSC Lions - Rögle 3-4
Ke 12.10.
18.30: Mountfield HK - Eisbären Berlin 8-2
19.00: Grizzlys Wolfsburg - TPS 5-4
19.30: Stavanger - Ilves 4-2
20.00: Fehérvár AV19 - Katowice 1-0
20.45: Fribourg - Red Bull Salzburg 3-2 vl.
20.45: EV Zug - Olimpija Ljubljana 5-2CHL pudotuspelit 2022-23


Neljännesvälierät


Ti 15.11.
19.00: Wolfsburg - Luleå 2-3
19.00: Jukurit - Fribourg 1-1
19.05: Färjestad - Mountfield 4-3
19.05: Frölunda - Straubing 4-0
20.30: München - EV Zug 1-5
20.45: Davos - Tappara 0-1
21.20: Salzburg - Rögle 3-1
Ke 16.11.
20.05: Skellefteå - ZSC Lions 5-4
Ti 22.11.
18.30: Mountfield - Färjestad 4-2 ja.
19.00: Tappara - Davos 2-2
19.05: Rögle - Salzburg 5-1
19.05: Luleå - Wolfsburg 2-1
20.30: Straubing - Frölunda 2-3
20.45: ZSC Lions - Skellefteå 1-4
20.45: Fribourg - Jukurit 1-2 ja.
Ke 23.11.
20.45: EV Zug - München 5-1Puolivälierät


Ti 6.12.
19.05: Rögle - Tappara 3-2
20.05: Skellefteå - Frölunda 1-0
20.05: Luleå - Jukurit 5-1

Ke 7.12.
18.30: Mountfield - EV Zug 2-2

Ti 13.12.
18.35: Tappara - Rögle 5-1
19.05: Jukurit - Luleå 1-3
20.05: Frölunda - Skellefteå 4-2 vl.
20.45: EV Zug - Mountfield 2-1 ja.

Välierät


Ti 10.1.
19.00: Tappara - EV Zug 2-0
19.00: Frölunda - Luleå 2-2

Ti 17.1.
19.00: EV Zug - Tappara 2-3
19.00: Luleå - Frölunda 4-3 vl.

Finaali


18.2.
19.00: Luleå - Tappara

CHL Tulokset


CHL tulokset näet kauden aikana helposti VB:n otteluohjelmasta yltä, johon päivitämme ne jokaisen ottelukierroksen jälkeen.
CHL 2022-23