CHL 2022-23

CHL 2022-23 tulee uusien suomalaisjoukkueiden voimin! VB:n tuhdista kausioppaasta löydät kaikki CHL-joukkueet, -lohkot, -otteluohjelman, -veikkausvihjeet ja paljon muuta!CHL:n syyskuun kierrokset takana


Jääkiekon Mestarien liigan uusi kausi 2022-23 alkoi 1. syyskuuta. Ensimmäiset neljä kierrosta lohkovaiheen kuudesta kierroksesta on jo pelattu. Viimeiset kaksi kierrosta pelataan lokakuussa.

Ilves ja Jukurit ovat pelanneet ensimmäiset CHL-pelinsä. Ilveksen debyytistä uhkaa tulla pannukakku joukkueen pitäessä lohkonsa viimeistä sijaa. Jukureilla ja TPS:llä on tiukka tilanne, Tappara on menossa selvästi jatkoon.

Jääkiekon Mestarien liigan kahdeksas kausi


Jääkiekon Mestarien liiga eli CHL (Champions Hockey League) on tehnyt nousua tasaisen varmasti, ja kiinnostus sen kuin lisääntyy kilpailun kahdeksannen kauden ollessa täällä! CHL-kausi 2022-23 alkoi 1. syyskuuta ja päättyy helmikuussa 2023 pelattavaan finaaliin.

Tammikuussa 2022 päätettiin, että niin sanotun liigarankingin muodostamisessa ei koronapandemian vuoksi oteta huomioon kautta 2021-22, vaan ainoastaan tätä aiemmat kaudet. Liigaranking on CHL:n muodostama Euroopan jääkiekkoliigojen välinen vertailu, jonka avulla päätetään se, kuinka monta joukkuetta kustakin sarjasta pääsee mukaan.

Jääkiekon Mestarien liiga eli CHL päättyi viime kaudella Röglen juhliin. Altavastaajana finaalissa ollut Tappara taisteli sinnikkäästi, mutta kotihallin kova meteli siivitti ruotsalaisjoukkueen ensimmäiseen Champions Hockey League -mestaruuteensa.

Lue myös: Suomalaiset jääkiekkoilijat Euroopan pikkuliigoissa – Seuraa heitä!

🔗 Champions Hockey Leaguen viralliset kotisivut
🔗 CHL 2022-23: Voittajakertoimet

CHL 2022-23: Joukkueet & lohkot


Jääkiekon Mestarien liigassa pelaa 32 joukkuetta myös kaudella 2022-23. Joukkueet on jaettu kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon, joista kaksi parasta etenee aina pudotuspeleihin.

Perusteet CHL:ään mukaan pääsemiseen ovat urheilulliset, ja esimerkiksi lähes kaikkien Euroopan jääkiekkosarjojen mestarit saavat automaattisesti kisapaikan. Joukkueista viimeinen selvisi 10. toukokuuta, kun Färjestad juhli SHL:n mestaruutta. Lohkot on arvottu siten, että samassa lohkossa ei voi olla useita joukkueita samasta sarjasta.

Suomesta on mukana jälleen neljä joukkuetta. Ensikertalaisia ovat Jukurit ja Ilves, jotka varmistivat paikkansa runkosarjan kärkikolmikossa maaliskuussa.

Jos joukkue olisi oikeutettu kisapaikkaan useammalla perusteella, esimerkiksi sen voittaessa sekä runkosarjan että mestaruuden, kisapaikka siirtyy aina runkosarjassa seuraavaksi parhaiten sijoittuneelle. Tällöin esimerkiksi Ruotsissa kisapaikka olisi siirtynyt runkosarjan viidenneksi parhaiten sijoittuneelle, jos Rögle olisi voittanut edellisen Mestarien liigan lisäksi sekä sarjan runkosarjan että mestaruuden.

CHL Vedonlyönti


Täysin Champions Hockey League ei ole vielä seitsemän kauden aikana valloittanut koko lätkäkansaa, mutta vuosi vuodelta se saa lisää palstatilaa ja huomiota niin penkkiurheilijoilta kuin vedonlyöjiltä. Siksi myös VB huomioi CHL:n olemassaolon läpi koko kauden.

CHL Vihjeet


CHL-vihjeitä VB tarjoaa merkittäviin otteluihin, varsinkin neljän suomalaisjoukkueen osalta. Uudet vihjeet päivittyvät automaattisesti alle. Muista pitää silmällä myös veikkausvihjeet-sivua muiden hyvien vinkkien varalta.


CHL kertoimet


Vedonlyöntisivustot tarjoavat tavallisten pitkävetokertoimien ohella kertoimet myös kausivetoihin, joista keskeisin on tietysti se, mikä joukkue nostaa pokaalia tällä kertaa. CHL voittajakertoimet kaudelle 2022-23 julkaisivat ensimmäisinä bookerit William Hill ja Mr Green.

Kirjoitushetkellä toisen kierroksen jälkeen kertoimet löytyvät kuitenkin ainoastaan iBetiltä ja STSBetiltä. Katso ajantasaiset voittajakertoimet alta. Ruotsalaisjoukkueet dominoivat, sillä peräti neljä bookereiden kirjoitta todennäköisintä mestaria tulee SHL:stä.Voit veikata myös kunkin lohkon voittajia. Tamperelaisjoukkueet ovat suosikkeja voittamaan lohkonsa, sillä Tapparan voitolle C-lohkosta saa kertoimeksi 1,95 ja Ilveksen voitolle E-lohkosta 2,30. Sen sijaan TPS ja Jukurit ovat kakkossuosikkeja omissa lohkoissaan. A-lohkossa Luleå on ykkössuosikki kertoimella 1,55, kun Jukurien voitosta saa kertoimeksi 4,85. B-lohkossa EV Zug on suosikki 1,85 kertoimella ja TPS kirittää kertoimella 2,75.

CHL Tarjoukset & bonukset


CHL ei ole vielä niin tunnettu sarja, että bookerit tekisivät sitä varten yleensä räätälöityjä erikoistarjouksia. Tavalliset vedonlyöntibonukset kannattaa silti tuttuun tapaan poimia, jotta et missaa ilmaista pelirahaa ja ilmaisvetoja myöskään CHL:ää veikatessa!


CHL televisiointi & live stream


Suomessa Champions Hockey Leaguen TV-oikeudet ovat MTV:n C More -palvelulla. C More Sport -paketti maksaa 29,95 euroa kuukaudessa.

Tällä hetkellä VB:llä ei ole tietoa vedonlyöntisivustojen live stream -lähetyksistä ensi kauden CHL:stä. Päivitämme tälle sivulle, kun saamme uutta tietoa.

CHL 2022-23: Suomalaiset


Sen lisäksi, että mukana on neljä suomalaista Liiga-joukkuetta, jotka luonnollisesti vilisevät suomalaispelaajia, pelaa myös muiden joukkueiden riveissä suomalaisia. Alta näet tällä hetkellä tiedossa olevat muiden kuin suomalaisten joukkueiden suomalaispelaajat, joita voit pitää silmällä kauden aikana.

Pelipaikka
Pelaaja
Joukkue
Sarja
Valmentaja
Jyrki Aho
Grenoble
Ligue Magnus
Maalivahti
Atte Tolvanen
Salzburg
ICE Hockey League
Maalivahti
Henri Kiviaho
Mountfield HK
Extraliga
Maalivahti
Joona Partanen
Stavanger
Fjordkraft-ligaen
Maalivahti
Juho Markkanen
Eisbären Berlin
DEL
Maalivahti
Paavo Holsa
HK Olimpija
Hokejska liga
Puolustaja
Janne Jalasvaara
Grenoble
Ligue Magnus
Puolustaja
Jere Rouhiainen
Grenoble
Ligue Magnus
Puolustaja
Joona Erving
HK Olimpija
Hokejska liga
Puolustaja
Julius Honka
Luleå
SHL
Puolustaja
Juuso Vainio
Fribourg
NL
Puolustaja
Kalle Valtola
Katowice
ICE Hockey League
Puolustaja
Mikko Lehtonen
ZSC Lions
NL
Puolustaja
Petteri Lindbohm
Frölunda
SHL
Puolustaja
Tony Sund
Rögle
SHL
Puolustaja
Ville Pokka
Färjestad BK
SHL
Hyökkääjä
Jani Tuppurainen
Grenoble
Ligue Magnus
Hyökkääjä
Janne Kuokkanen
Fribourg
NL
Hyökkääjä
Joona Monto
Katowice
ICE Hockey League
Hyökkääjä
Joonas Rask
Luleå
SHL
Hyökkääjä
Juhani Tyrväinen
Luleå
SHL
Hyökkääjä
Markus Poukkula
Grenoble
Ligue Magnus
Hyökkääjä
Matias Lehtonen
Katowice
ICE Hockey League
Hyökkääjä
Miro-Pekka Saarelainen
Katowice
ICE Hockey League
Hyökkääjä
Niko Mikkola
Katowice
ICE Hockey League
Hyökkääjä
Olli Nikupeteri
Luleå
SHL
Hyökkääjä
Saku Kinnunen
Krakow
ICE Hockey LeagueCHL historiaa


Jääkiekon Mestarien liigaa on pelattu nykymuodossaan seitsemän kauden ajan, mutta jo 60-luvulta saakka ovat eurooppalaiset joukkueet mitelleet keskenään erilaisissa kilpailuissa ja turnauksissa, joiden voitosta on toisinaan saanut virallisen Euroopan-mestarin tittelin, välillä ei. Myöskään tämänhetkisen Champions Hockey Leaguen voittaja ei ole virallisesti Euroopan-mestari.

Esiaste Euroopan joukkueiden väliselle kilpailulle oli jääkiekon Euroopan cup, jota pelattiin vuodesta 1965 aina vuoteen 1997 saakka. Tämä kisa oli pitkälti punakoneen juhlaa: HK TsSKA Moskova voitti turnauksen peräti 20 kertaa kausien 1968-69 ja 1989-90 välillä eli 22 kauden aikana – välissä oli kertaalleen vain toinen neuvostoliittolaisjoukkue Krylja Sovetov Moskova ja tshekkoslovakialaisjoukkue Poldi Kladno, joka edelleenkin pelaa Tshekin pääsarjassa. Loppuvuosina myös suomalaisjoukkueille tuli menestystä, kun TPS voitti Euroopan-mestaruuden kaudella 1993-94 ja Jokerit tämän jälkeen kaksi kertaa peräkkäin.

Tämän jälkeen pelattiin European Hockey League -turnausta neljän kauden ajan. Mukana oli aina kolme Suomen mitalistijoukkueitta ja muiden Euroopan sarjojen menestyneitä joukkueita. TPS voitti EHL:n kaudella 1996-97.

Sen jälkeen alkoi Euroopan seurajoukkueiden mestaruusturnauksen eli European Champions Cupin aikakausi, joka jäi niin ikään vain neljän kauden mittaiseksi. Turnaukseen otti osaa huomattavasti vähemmän joukkuetta, ainoastaan kuuden IIHF-rankingin kärjessä kunakin vuonna olleen maan pääsarjojen mestarit, mistä syystä sitä kutsuttiin myös Super Six -turnaukseksi. Suomesta oli edustusta mukana kaikkina kausina, tuloksena kolme hopeaa.

Champions Hockey League -nimellä palattiin kaukaloihin kaudella 2008-09, joka oli IIHF:n 100-vuotisjuhlavuosi. Vaikka joukkueita oli mukana tässäkin aluksi vain 12, tavoitteet olivat kenties jalkapallon Mestarien liigan suuren suosion ja arvostuksen myötä kunnianhimoiset. Esimerkiksi palkkiorahat olivat Euroopan kiekkoilun mittapuulla jättimäiset, paljon suuremmat kuin nykyään: palkintorahoina jaettiin 10 miljoonaa euroa, joista voittaja sai miljoonan. Lisäksi voittaja pääsi pelaamaan Victoria Cupissa NHL-joukkuetta vastaan.

Tämän jälkeen jääkiekon Mestarien liigaan tuli viiden kauden tauko, jonka jälkeen palattiin jälleen kisailemaan Euroopan joukkueiden kesken nykymuotoisessa CHL:ssä. Kaudella 2014-15 mukana oli jo huimat 44 joukkuetta.Kausi 2020-21 peruttiin koronapandemian vuoksi.

CHL palkintorahat


CHL on ollut aiemmilla kausilla tietyille joukkueille jopa tappiollinen sarja, mutta palkintorahat ovat tasaisessa nousussa. Tällä kaudella CHL:ää pelataan jälleen 32 joukkueen voimin, mikä oli uudistus kaksi vuotta sitten, jolloin joukkuemäärää karsittiin.

CHL teki kuuden vuoden mittaisen sopimuksen Infront Sports & Media -yhtiön kanssa, joka mahdollistaa suuremmat palkintorahat tuleville kausille. Näin olle seurat hyötyvät ja motivaatio pärjätä CHL:ssä kasvaa. Seuraavan kuuden vuoden aikana palkintorahat kasvavat yli kaksinkertaisesti.

CHL palkintorahojen nousu


2017-18: Yhteensä 1,54 miljoonaa, Voittajalle 300 000€
2018-19: Yhteensä 1,74 miljoonaa, Voittajalle 365 000€
2019-20: Yhteensä 1,94 miljoonaa, Voittajalle 430 000€
2020-21: Yhteensä 2,96 miljoonaa, Voittajalle 575 000€
2021-22: Yhteensä 3,20 miljoonaa, Voittajalle 645 000€
2022-23: Yhteensä 3,46 miljoonaa, Voittajalle 720 000€

CHL 2022-23: Otteluohjelma & tulokset


CHL-kausi 2022-23 alkaa 1. syyskuuta ja päättyy helmikuussa pelattavaan finaaliin. Jääkiekon Mestarien liigassa pelataan kaksinkertainen lohkovaihe, joka päättyy jo lokakuun puolivälissä. Sen jälkeen pudotuspeleille varataan reilummin aikaa. Joukkueiden arvonta suoritettiin niin, että samassa lohkossa ei voi olla joukkueita samasta sarjasta. CHL ohjelma 2022-23 julkaistiin kesäkuun alussa.

Alkulohkot
Kierros 1


To 1.9.
19.05: Katowice - Rögle 4-5
20.00: Fehérvár AV19 - ZSC Lions 1-7
20.05: Frölunda - Mountfield HK 4-2
20.30: Slotan Bratislava - Tappara 2-5
21.00: Fribourg - Ilves 3-2
21.00: Rapperswil - Red Bull München 1-4
21.15: Grenoble - Eisbären Berlin 2-8
21.20: Red Bull Salzburg - Stavanger 3-2 (ja.)
Pe 2.9.
18.00: Trinec - Belfast Giants 4-0
19.00: TPS - Olimpija Ljubljana 3-2
19.05: Jukurit - Luleå 2-5
20.05: Skellefteå - Davos 2-3
20.30: Sparta Praha - Aalborg 2-3
21.15: Cracovia - Straubing 0-4
21.15: Grizzlys Wolfsburg - EV Zug 2-5
21.35: Färjestad - Villach 7-0Kierros 2


La 3.9.
16.05: Frölunda - Eisbären Berlin 7-1
17.00: Slovan Bratislava - Red Bull München 1-4
19.00: Fehérvár AV19 - Rögle 1-2
19.00: Katowice - ZSC Lions 2-1 (ja.)
19.00: Rapperswil - Tappara 1-3
19.30: Grenoble - Mountfield HK 3-4
20.45: Fribourg - Stavanger 0-1
21.20: Red Bull Salzburg - Ilves 2-3 (ja.)
Su 4.9.
16.05: Färjestad - Straubing 6-1
16.05: Skellefteå - Trinec 3-2 (ja.)
17.00: Sparta Praha - Luleå 2-3
17.30: Belfast Giants - HC Davos 3-6
19.00: TPS - EV Zug 0-4
19.00: Jukurit - Aalborg 5-3
20.00: Grizzlys Wolfsburg - Olimpija Ljubljana 7-2
21.20: Cracovia - Villach 4-2Kierros 3


To 8.9.
18.30: Mountfield HK - Grenoble
19.00: Tappara - Slovan Bratislava
19.05: Rögle - Fehérvár AV19
20.00: Red Bull München - Rapperswil
20.15: Olimpija Ljubljana - TPS
20.45: ZSC Lions - Katowice
20.45: EV Zug - Grizzlys Wolfsburg
21.00: Eisbären Berlin - Frölunda
Pe 9.9.
18.00: Trinec - Skellefteå
19.00: Stavanger - Red Bull Salzburg
19.00: Ilves - Fribourg
20.05: Luleå - Jukurit
20.30: Aalborg - Sparta Praha
20.30: Straubing - Cracovia
20.45: HC Davos - Belfast Giants
21.20: Villach - FärjestadKierros 4


La 10.9.
15.30: ZSC Lions - Fehérvár AV19
15.35: Rögle - Katowice
17.00: Mountfield HK - Frölunda
18.00: Eisbären Berlin - Grenoble
18.00: Red Bull München - Slovan Bratislava
19.00: Tappara - Rapperswil
19.00: Olimpija Ljubljana - Grizzlys Wolfsburg
20.45: EV Zug - TPS
Su 11.9.
15.35: Straubing - Färjestad
16.00: Ilves - Red Bull Salzburg
16.05: Luleå - Sparta Praha
17.30: HC Davos - Skellefteå
18.00: Belfast Giants - Trinec
19.00: Villach - Cracovia
19.00: Stavanger - Fribourg
19.00: Aalborg - JukuritKierros 5


Ti 4.10.
19.00: Aalborg - Luleå
19.00: Ilves - Stavanger
19.00: Katowice - Fehérvár AV19
19.00: Jukurit - Sparta Praha
19.05: Rögle - ZSC Lions
20.05: Färjestad - Cracovia
20.45: HC Davos - Trinec
21.00: Belfast Giants - Skellefteå
21.20: Villach - Straubing
21.35: Grenoble - Frölunda
Ke 5.10.
19.00: TPS - Grizzlys Wolfsburg
19.00: Red Bull München - Tappara
20.15: Olimpija Ljubljana - EV Zug
20.30: Eisbären Berlin - Mountfield HK
21.00: Slovan Bratislava - Rapperswil
21.20: Red Bull Salzburg - FribourgKierros 6


Ti 11.10.
18.30: Trinec - HC Davos
19.00: Tappara - Red Bull München
19.00: Cracovia - Färjestad
19.05: Luleå - Aalborg
20.05: Frölunda - Grenoble
20.05: Skellefteå - Belfast Giants
20.30: Sparta Praha - Jukurit
20.30: Straubing - Villach
20.30: Rapperswil - Slovan Bratislava
21.35: ZSC Lions - Rögle
Ke 12.10.
18.30: Mountfield HK - Eisbären Berlin
19.00: Grizzlys Wolfsburg - TPS
19.30: Stavanger - Ilves
20.00: Fehérvár AV19 - Katowice
20.45: Fribourg - Red Bull Salzburg
20.45: EV Zug - Olimpija LjubljanaCHL pudotuspelit 2022-23


Viime kaudella runkosarja päättyi lokakuun lopussa, pudotuspelit alkoivat marraskuun puolivälissä ja finaali pelattiin 1. maaliskuuta. Päivitämme tähän, kun pudotuspelijoukkueista ja -aikatauluista tiedetään enemmän uuden kauden osalta.

CHL Tulokset


CHL tulokset näet kauden aikana helposti VB:n otteluohjelmasta yltä, johon päivitämme ne jokaisen ottelukierroksen jälkeen.
CHL 2022-23