EHT 2022-23

Euro Hockey Tour eli EHT 2022-23 jatkuu Beijer Hockey Games -turnauksella Ruotsissa. Katso VB:n kisaoppaasta kaikki turnauskiertueeseen, mukaan lukien televisiointi & live stream, joukkueet ja pelipaikat!Suomen seuraava ottelu
Euro Hockey Tour -miniturnaus pelataan Ruotsissa torstaista sunnuntaihin


Euro Hockey Touria eli EHT:ta pelataan taas tällä viikolla, torstaista sunnuntaihin 9.-12. helmikuuta. Kyseessä on Ruotsin EHT-turnaus eli Beijer Hockey Games.🔗 Suomen Leijonien kokoonpano Ruotsin EHT-turnauksessa
🔗 Otteluohjelma

EHT piristää jääkiekkokautta neljä kertaa vuodessa


Euro Hockey Tour eli EHT on vuosittainen kausimuotoinen turnauskiertue Suomen, Ruotsin, Tshekin ja Sveitsin A-maajoukkueille. Aiemmin mukana oli myös Venäjä, mutta se suljettiin sarjasta aloitettuaan Ukrainan sodan keväällä 2022. Tilalle tuli Sveitsi kaksivuotisella sopimuksella.

Vuonna 1996 aloitettu EHT tuo yhden lisäelementin jääkiekkofanin kauteen, mutta se on myös tärkeä osa joukkueen mudoostamisprosessissa arvokisoja ajatellen. Kausi 2022-23 on kausimuotoisen turnauskiertueen 27. kausi ja koostuu jälleen neljästä pienemmästä turnauksesta.

Tuttuun tapaan kausi alkoi Suomesta, jossa pelattiin Karjala-turnaus 10.-13. marraskuuta. Pelit pelattiin tällä kertaa Turussa, Gatorade Centerissä.

EHT 2022-23: Joukkueet & turnaukset


Euro Hockey Tour 2022-23 koostuu neljästä miniturnauksesta, joista kukin osallistujamaa isännöi yhden. Tällä kertaa mukana ei näillä näkymin ole vierailevia tähtiä, kuten viime vuonna Kanada Channel One Cupissa.

EHT Tourin turnaukset pelataan yksinkertaisimmassa mahdollisessa muodossa yksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue kohtaa toisensa kerran ja tästä muodostetaan sarjataulukko.EHT 2022-23: Suomen Leijonat Sveitsin turnauksessa


Suomi on neljän joukkueen Euro Hockey Tourissa luonnollisesti kestomenestyjä. Mitaleja sillä on enemmän kuin yhdelläkään muulla maalla, yhteensä 24. Kultia näistä on 9, tosin edelliseen kymmeneen kauteen Leijonat on voittanut EHT-mestaruuden "vain" kahdesti.

EHT-joukkueiden vahvuus vaihtelee sesongin mukaan. Erityisesti MM-kisojen alla pyritään usein lähtemään Euro Hockey Tour -peleihin iskukykyisellä miehistöllä, koska tavoitteena on myös valmistautua MM-kisoihin.

Leijona-miehistö helmikuun Ruotsin-turnaukseen julkaistiin tammikuun lopussa. Alta voit tutustua tuoreimpaan rosteriin.

Mukana on edellisen Sveitsin-turnauksen tavoin kuusi ensikertalaista, jotka ovat maalivahti Juha Jatkola, puolustajat Nikolas Matinpalo ja Valtteri Pulli sekä hyökkääjät Juha Jääskä, Julius Mattila ja Kalle Kossila.

Sen sijaan Leijona-päävalmentaja Jukka Jalonen ei matkusta Ruotsiin tuoreen polvileikkauksen takia. Vetovastuun ottaa Mikko Manner.

Maalivahdit:
Juha Jatkola (KalPa)
Emil Larmi (Växjö Lakers, SHL)

Puolustajat:
Rasmus Rissanen (Örebro, SHL)
Valtteri Pulli (TPS)
Valtteri Kemiläinen (Tappara)
Vili Saarijärvi (SCL Tigers, NL)
Nikolas Matinpalo (Ässät)
Elmeri Eronen (Timrå, SHL)
Juuso Riikola (Oskarshamn, SHL)
Petteri Lindbohm (Frölunda, SHL)
Arttu Pelli (HPK)
Sami Niku (JYP)
Hyökkääjät:
Veli-Matti Savinainen (Tappara)
Niko Ojamäki (Tappara)
Jere Innala (Frölunda, SHL)
Arttu Ruotsalainen (EHC Kloten, NL)
Julius Mattila (Lukko)
Joona Ikonen (Ilves)
Janne Kuokkanen (Fribourg-Gottéron, NL)
Tommi Tikka (Ilves)
Ahti Oksanen (Oskarshamn, SHL)
Juhamatti Aaltonen (Jukurit)
Juha Jääskä (HIFK)
Robert Leino (Örebro, SHL)
Kalle Kossila (Växjö Lakers, SHL)
Antti Suomela (IK Oskarshamn, SHL)
Jere Sallinen (EHC Biel, NL)Euro Hockey Tour 2022-23: Otteluohjelma


Kaikki joukkueet pelaavat turnauksessa kolme ottelua. Beijer Hockey Gamesin otteluohjelman näet alta.

To 9.2.
20.00: Tshekki - Ruotsi
21.15: Sveitsi - Suomi

La 11.2.
13.00: Suomi - Tshekki
17.00: Ruotsi - Sveitsi

Su 12.2.
13.00: Sveitsi - Tshekki
17.00: Ruotsi - Suomi

Euro Hockey Tour Vedonlyönti


Veikkausbonukset tarjoaa EHT vihjeet jokaiselle kierrokselle. Löydät kaikki VB:n vihjeet Veikkausvihjeet-sivultamme ja kaikki EHT-vihjeet myös alapuolelta kätevästi.


EHT 2022-23: Televisiointi


Leijonien kaikki ottelut televisioidaan nykyään TV5:lla sekä Discovery+-palvelussa. Suomen jääkiekkoliiton ja Discovery Finlandin välinen sopimus on voimassa aina vuoteen 2026 saakka.
EHT 2022-23