Jääkiekon U20-MM-kisat 2022

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailut pelataan 26.12.2021 - 5.1.2022 Kanadassa. Lue u20 mm kisat 2022 tietopaketti sivuiltamme!U20 MM kisat 2021-22


Jääkiekon U20 MM-kisat ovat täällä taas! Uudenvuoden vaihteessa 26.12.2021 - 5.1.2022 pelattavat kiekkokarnevaalit päästään toivottavasti jo pelaamaan normaalisti. Aikuisten MM kisat 2021 ovat kuitenkin vuorossa seuraavaksi 21.5 – 6.6.2021. Moni fani kysyy varmasti jo mistä näkee Suomen jääkiekko ottelut ilmaiseksi, sillä vielä ei ole tietoa miten paljon yleisöä Latvian kisoihin voidaan ottaa. Todennäköisesti vedonlyöntisivustot näyttävät tänä vuonna kisat kaikille asiakkailleen ilmaiseksi livestream -palvelun avulla!

Nuoret Leijonat pronssiotteluun!


Suomen Nuoret Leijonat ovat pelanneet tähän asti hienot MM-kisat. Joukkue sijoittu omassa alkulohkossaan toiseksi heti ennakkosuosikki Kanadan perässä. Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa, puolivälierässä Ruotsia vastaan, Suomi tarjosi jännitystä koko rahalla. Ruotsi meni ottelun 1. erässä 2-0 johtoon mutta Suomi ei luovuttanut vaan lopputuloksena oli hieno 2-3 voitto ja Juniorkronornan päänahka!

Välierissä Suomi joutui toteamaan USA:n paremmakseen loppulukemin 4-3 mutta ei tuostakaan ottelusta puuttunut jännitystä kun ottelun voittomaali nähtiin vasta ajassa 58:44.

Alla parhaat palat ottelusta USA - Suomi:


Seuraavaksi Suomi kohtaa pronssiottelussa Venäjn keskiviikkona 6.1.2020 Klo 00:30 alkaen.
Vedonlyöntisivustot asettavat itänaapurit ottelun ennakkosuosikiksi:U18 MM-kisat 2020 ja 2021


Vuoden 2020 U18 MM-kisat jouduttiin perumaan vallinneen tautitilanteen takia. Kisat piti järjestää USA:n Plymouthissa ja Ann Arborissa. U18 IIHF Ice Hockey World Championship turnaus on kuitenkin tällä tietoa järjestymässä 15.-25.4.2021. samoissa paikoissa joissa vuoden 2020 kisat piti järjestää.

Suomen Pikkuleijonat on sijoitettu turnauksessa B-lohkoon, samassa lohkossa Suomen kanssa pelaavat Venäjä, USA, Tsekki ja Saksa. A-lohkossa pelaavat Ruotsi, Kanada, Valko-Venäjä, Latvia ja Sveitsi.

Turnauksen ottelut nähdään tuttuun tapaan myös vedonlyöntisivuilla

Poikkeukselliset kisat 2020/21


Nämäkin kisat ovat kokeneet maailmanlaajuisen pandemian vuoksi muutoksia. Nuorten MM kisat 2020/2021 piti alkuperäisen suunnitelman mukaan pelata Albertan provinssissa Edmontonissa sekä Red Deerissä. MM U20 Suunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi ja kisat viedään kokonaisuudessaan läpi Edmontonin Rogers Placessa. U20 jääkiekko kisat pelataan alusta loppuun ilman katsojia ja pelaajat elävät kisojen ajan NHL:n pudotuspeleistä tutussa kuplassa. Kisat ovat jo 45. nuorten MM-kisat historiassa.

Tutut voittajasuosikit


Suomi sijoittui viime vuoden jääkiekon nuorten MM 2020 kisoissa neljänneksi häviten pronssiottelun Ruotsille. Suomi lähtee ehdottomasti hakemaan jälleen kisoista mitalia ja kenties kuudetta U20 jääkiekko maailmanmestaruutta. Nuorten MM-kisat ovat luonnollisesti Team Kanadalle vuodesta toiseen iso asia ja joukkue lähtee kotikisoihin hakemaan toista peräkkäistä kultaa. Myös viime kisat pettymykseen ja kuudenteen sijaan päättänyt USA lähtee tavoittelemaan historiansa viidettä U20 maailmanmestaruutta.

U20 mm kisat: Vetovihjeet kisoihin


Nuorten MM-kisat 2020/21 ovat myös vedonlyönnissä suosittu kohde ja tarjoammekin kisojen aikaan paljon vihjeitä täysin ilmaiseksi. Pyrimme tarjoamaan vihjeet kaikkiin jääkiekon MM U20 otteluihin.


Koronavirus haavoittaa MM-kisajoukkueita


Kisojen lopulliset voimasuhteet ovat eläneet turnauksen alla koronaviruksen vuoksi. Erityisesti Saksan, Kanadan ja Ruotsin joukkueet ovat kokeneet kovia. Kanada ilmoitti vain kaksi viikkoa ennen kisojen alkua, että se joutui tiputtamaan viisi pelaajaa pois MM-leirityksestä viruksen vuoksi ja Suomen kisojen avausvastustajalta Saksalta on kaksi pelaajaa pois jo varmistuneesta MM-ryhmästä sekä lukuisia uusia tartuntoja juuri kisojen alla.

Myös Ruotsin joukkue on ollut pandemian armoilla. Ruotsi on joutunut tiputtamaan kokoonpanosta ensin neljä pelaajaa ja myös juuri ennen turnaukseen lähtöä vaihtui päävalmentaja, kun Tomas Montén sairastui koronavirukseen. Ohjat otti täten pikakomennuksella Joel Rönnmark.

Nuoret Leijonat - Runko Liigasta


Suomella on kasassa tämän vuoden turnauksessa varsin potentiaalinen joukkue, jonka runko tulee kotimaisesta Liigasta. Pelaajilla on siis allaan paljon kokemusta jo miestenkin otteluista, mikä on junioriturnauksissa perinteisesti ollut etu. Joukkueen suurin tähtin on HIFK-hyökkääjä Anton Lundell, joka toimii myös Nuorten Leijonien kapteenina.

Tuttuun tapaan Suomi ei kuitenkaan elä tässäkään turnauksessa yksittäisistä tähtipelaajista, vaan tasaisesta joukkueesta. Silti myös kiekollisia johtajia tarvitaan aina ja näihin täytyy ehdottomasti lukea myös alakerran kiekollinen liideri Lukon Ville Heinola. Hyökkäyksestä tehoja odotetaan eniten kärkiketjujen pelaajilta, kuten Roby Järventie, Kasper Simontaival ja Roni Hirvonen.

Onnistuneen turnauksen edellytyksenä on aina myös huippuluokan maalivahtipeli. Erikoista kyllä, Suomella ei turnaukseen lähdettäessä ole selkeää ykkösveskaria. Kolmikosta Kari Piiroinen - Joel Blomqvist - Roope Taponen kuka tahansa voi onnistuessaan napata vastuuvahdin paikan itselleen.

Päävalmentaja Antti Pennanen on myös tiedostanut hyvin joukkueensa vahvuudet ja varmasti myös potentiaaliset heikkoudet. Pennasen mukaan Pohjois-Amerikkalaisten joukkueiden sekä Ruotsin suosimaa vauhdikasta "turbolätkää" ei Nuorilta Leijonilta ole luvassa. Hieman rauhallisempi lähestymistapa lieneekin täysin perusteltua ainakin turnauksen alussa, varsinkin kun yhteistä pelituntumaa ei vielä liiemmin ole.

Tässä Suomen MM-kisaottelut alkusarjassa!

Jääkiekon U20-MM-kisat 2022

U20 MM-kisat 2021 - Läpimurtopelaajat


Poisjäänneistä huolimatta kisoissa on tarjolla todellista nuorten lupausten tähtiloistoa. Etukäteen suurimmat timantit löytyvät Lundellin ohella Pohjois-Amerikan joukkueista. Etukäteen ehkäpä isoin huomio kiinnittyy Kanadan Kirby Dachiin, joka teki hyvää jälkeä viime kaudella jo NHL:ssäkin. Kanadan tähtisikermästä läpimurtopelaaja voi olla lähes kuka tahansa muukin, mutta ainakin Dachin ketjukaveri Dylan Cozens ja yksi kisojen parhaista puolustajista Bowen Byram kannattaa painaa mieleen.

USA:lla on myös heittää kehiin kasapäin potentiaalisia tähtiä. Toissakauden ykköskierroksen varauksista ainakin Alex Turcotte ja Trevor Zegras lienevät valmiita loistamaan. EHT:llakin vahvasti esiintynyt Venäjä lähtee sekin vahvalla nipulla leikkiin. Kisojen kenties ykkösmaalivahti Jaroslav Askarov ja Columbuksen ykkösvaraus SKA:n Vasili Podkolzin ovat turvallisia veikkauksia onnistujiksi.

Ruotsin osalta tilanne on siis hankalampi, mutta kyllä kestomenestyjä sinikeltaisiltakin taitoa löytyy. Lucas Raymond pelasi vahvat kisat jo viime kerralla ja jo kolmannet kisansa pelaava puolustaja Philip Broberg kuuluu ehdottomasti koko kisojen eliittiin. Suomen avausvastustaja Saksa tuskin joukkueena menestyy, mutta Tim Stützlella on potentiaalia olla kaikesta huolimatta yksi kisojen tähdistä.

Vuoden 2021 U20 MM-kisat pelataan Rogers Placessa


Vedonlyöntitarjoukset U20 MM-kisoihin


Nuorten MM jääkiekko 2020/21 kisojen aikaan monet vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat myös paljon bonuksia, kampanjoita sekä tarjouksia. Kokoamme alle parhaita tarjouksia sekä kilpailuita MM-kisoihin liittyen!


Nuorten MM Jääkiekko 2021 - Lohkot


Nuorten MM-kisoissa pelaa yhteensä 10 joukkuetta, jotka ovat jaettu kahteen viiden joukkueen lohkoon. Suomen u20 mm-kisat 2021 joukkue arvottiin A-lohkoon, joka pelaa alkulohkon ottelunsa Edmontonissa. Suomi saa vastaansa kisaisäntä Kanadan, Slovakian, Sveitsin ja Saksan. Suomi ja Kanada ovat A-lohkon ehdottomat ennakkosuosikit.

B-lohkon ottelut pelataan niin ikään Edmontonissa. B-lohko tulee olemaan tiukkaa kamppailua, sillä lohkossa pelaavat Ruotsi, USA, Venäjä, Tsekki sekä Itävalta. Itävaltaan pidetään ennakkoon B-lohkon suurimpana heittopussina.U20 MM-kisat 2021 - Vedonlyönti & kertoimet


U20 MM-kisat ovat nostaneet suosiotaan valtavasti Suomessa viime vuosina, eikä vähiten menestyksen vuoksi. Samalla myös vedonlyönti kisojen aikaan on noussut aivan uusille tasoille. Tämän vuoksi löydät sivuiltamme luonnollisesti paljon hyödyllistä tietoa U20 MM-kisojen vedonlyöntiin liittyen.

Suomi mitaleille?


Suomi on pelannut viisien edellisten MM-kisojen aikana kolmesti mitalipeleissä. Vuosina 2019 ja 2016 Suomen U20-joukkueen turnaus on päättänyt finaaleissa kultajuhliin, kun taas viime kisoissa Suomi jäi ilman mitalia neljänneksi. Eri vedonlyöntisivustot tarjoavat tulevaan jääkiekon U20 MM-kisaturnaukseen erilaisia voittajakertoimia sijoittumisesta kolmen parhaan joukkoon, pääsystä finaalin tai koko turnauksen voittamisesta.

Suomi on arvioitu kertoimien valossa välierien ulkopuolelle, kun Kanada, Venäjä, Yhdysvallat sekä Ruotsi on rankattu Suomea korkeammalle. Historia on kuitenkin osoittanut, että Suomi pystyy tekemään urotekoja altavastaajan asemasta huolimatta. Lisäksi koronavirus kurittaa tällä hetkellä useita joukkueita, joka voi tasoittaa entisestään Suomen tietä kohti mitalipelejä.

Katso alta U20 MM-kisojen kertoimet ja lyö vetoa!U20 MM-kisat 2021: Otteluohjelma & Tulokset


Suomen pikkuleijonien MM-kisaurakka alkaa Joulupäivän sekä Tapaninpäivän välisenä yönä kello 01:00 ottelulla Saksa - Suomi. Alkulohko huipentuu Uudenvuoden yönä ottelulla Kanadaa vastaan. MM-kisojen finaali pelataan varhain keskiviikkoaamuna 6. tammikuuta. Suomi ei valitettavasti edennyt MM-finaaliin asti vaan tyytyminen oli pronssiotteluun. Pronssiottelu Suomi - Venäjä pelataan 06. tammikuuta heti puolen yön jälkeen.

Perjantai 25.12.2020
Klo 21:00 Sveitsi – Slovakia 0-1

Lauantai 26.12.2020
Klo 01:00 Saksa – Suomi 3-5
Klo 04:30 Venäjä – USA 5-3
Klo 21:00 Ruotsi – Tshekki 7-1

Sunnuntai 27.12.2020
Klo 01:00 Saksa – Kanada 2-16
Klo 04:30 USA – Itävalta 11-0
Klo 21:00 Suomi – Sveitsi 4-1

Maanantai 28.12.2020
Klo 01:00 Slovakia – Kanada 1-3
Klo 04:30 Tshekki – Venäjä 2-0

Tiistai 29.12.2020
Klo 01:00 Itävalta – Ruotsi 0-4
Klo 04:30 Slovakia – Saksa 3-4
Klo 21:00 USA – Tshekki 7-0

Keskiviikko 30.12.2020
Klo 01:00 Kanada – Sveitsi 10-0
Klo 04:30 Itävalta – Venäjä 1-7
Klo 21:00 Suomi – Slovakia 6-0

Torstai 31.12.2020
Klo 01:00 Sveitsi – Saksa 4-5
Klo 04:30 Venäjä – Ruotsi 4-3
Klo 21:00 Tshekki – Itävalta

Perjantai 1.1.2021
Klo 01:00 Kanada – Suomi 4-1
Klo 04:30 Ruotsi – USA 0-4

Lauantai 2.1.2021
Klo 19:00 Venäjä - Saksa 2-1
Klo 22:30 Ruotsi - Suomi 2-3

Sunnuntai 3.1.2021
Klo 02:00 Kanada - Tshekki 3-0
Klo 05:30 USA - Slovakia 5-2

Tiistai 5.1.2021
Klo 01:00 Kanada - Venäjä 5-0
Klo 04:30 USA - Suomi 4-3

Keskiviikko 6.1.2021
Klo 00:30 Suomi - Venäjä
Klo 04:30 Kanada - USA

Nuorten MM Jääkiekko - Kokoonpanot


Kaikkia U20 MM-joukkueita ei ole virallisesti vahvistettu. Alla on kuitenkin listattu mahdolliset kisakokoonpanot harjoitusotteluiden kokoonpanoja mukaillen ja lopullisia kisavalintoja ennakoiden.

Parhaat sivustot U20 MM-vedonlyöntiin


Vedonlyönitisivustot tarjoavat kattavat kertoimet u20 mm-kisoihin sekä myös hyviä etuja vedonlyöntibonuksien muodossa. Tarjolla on tuhansia euroja ilmaista pelirahaa kaikille vedonlyöjille. Lue lisää ja katso uusimmat vedonlyöntibonukset täältä >>

Alta voit hyödyntää suoraan suosittelemamme sivustot u20 mm kisat vedonlyöntiin.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Unibet100% bonus 100€ asti4x bonusPelaa nyt
2.NordicBet150€ + 20€ ilmaisveto6x bonusPelaa nyt
3.Mr Green100€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
4.ScandiBet100% bonus 150€ astix6Pelaa nyt
5.Mr Play100% bonus 100€ asti9x (B)Pelaa nyt
6.William Hill100€ riskitön vetoEi kierrätystäPelaa nyt
7.Mobilebet100% bonus 100€ asti8x (T+B)Pelaa nyt
8.Betsson100€ ilmaisveto3x nettovoitotPelaa nyt
9.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt
10.SpinSports200€ ilmaisveto5x bonusPelaa nyt

Katso U20 kokoonpanot


Lohko A: Suomi - Kanada - Sveitsi - Slovakia - Saksa

Lohko B: Venäjä - Ruotsi - Tshekki - USA - Itävalta

Jääkiekon U20 MM: Suomen kokoonpano


Maalivahdit:
Joel Blomqvist (Kärpät/Hermes)
Kari Piiroinen (Tappara/TuTo Hockey)
Roope Taponen (HIFK/K-Espoo)

Puolustajat:
Santeri Hatakka (Ilves)
Ville Heinola (Lukko)
Mikko Kokkonen (Jukurit)
Topi Niemelä (Kärpät)
Kasper Puutio (Kärpät)
Ruben Rafkin (TPS)
Matias Rajaniemi (Pelicans)
Eemil Viro (TPS)

Hyökkääjät:
Samuel Helenius (JYP)
Roni Hirvonen (Ässät)
Roby Järventie (Ilves)
Benjamin Korhonen (KalPa)
Brad Lambert (JYP)
Anton Lundell (HIFK)
Matias Mäntykivi (SaiPa)
Henri Nikkanen (Jukurit)
Mikko Petman (Lukko)
Petteri Puhakka (Tappara/Tuto Hockey)
Mikael Pyyhtiä (TPS)
Juuso Pärssinen (TPS)
Aku Räty (Kärpät)
Kasper Simontaival (Tappara/Tuto Hockey)

Jääkiekon U20 MM: Kanada kokoonpano


Maalivahdit:
Devon Levi
Dylan Garand
Taylor Gauthier

Puolustajat:
Thomas Harley
Braden Schneider
Kaiden Guhle
Justin Barron
Jordan Spence
Bowen Byram
Jamie Drysdale
Kaedan Korczak

Hyökkääjät:
Jack Quinn
Quinton Byfield
Peyton Krebs
Dylan Holloway
Alex Newhook
Jakob Pelletier
Cole Perfetti
Adam Beckman
Tyson Foerster
Connor McMichael
Dylan Cozens
Kirby Dach
Ryan Suzuki
Dawson Mercer
Philip Tomasino

Jääkiekon U20 MM: Sveitsi kokoonpano


Maalivahdit:
Thibault Fatton
Andri Henauer
Lucas Rotheli

Puolustajat:
Inaki Baragano
Noah Meier
Giancarlo Chanton
Noah Delemont
Rocco Pezzullo
Bastian Guggenheim
Silvan Landoldt

Hyökkääjät:
Simon Knak
Gaetan Jobin
Joel Salzgeber
Ray Fust
Lorenzo Canonica
Dario Allenspach
Elvis Schlapfer
Jannik Canova
Mika Burkhalter
Yves Stoffel
Ronny Dahler
Noah Fuss
Kevin Lindemann

Jääkiekon U20 MM: Slovakia kokoonpano


Maalivahdit:
Samuel Hlavaj
Adam Beke
Simon Latkoczy

Puolustajat:
Samuel Knazko
David Mudrak
Marko Stacha
Oliver Turan
Simon Nemec
Oliver Fatul
Martin Knizka
Simon Groch

Hyökkääjät:
Maxim Cajkovic
Martin Chromiak
Dominik Jendek
Michal Mrazik
Dominik Sojka
Michael Drabek
Maros Jedlicka
Robert Baco
Oleksii Myklukha
Juraj Slafkovsky
Simon Jellus
Lukas Skvarek

Jääkiekon U20 MM: Saksa kokoonpano


Maalivahdit:
Tobias Ancicka
Florian Bugl
Arno Tiefensee

Puolustajat:
Lukas Flade
Maximillian Glötzl
Simon Gnyp
Niklas Länger
Luca Münzenberger
Tommy Pasanen
Maksymilian Szuber
Mario Zimmermann
Steven Raabe

Hyökkkääjät:
Manuel Alberg
Jakub Borzecki
Julian Chrobot
Samuel Dube
Florian Elias
Nino Kinder
Elias Lindner
Justin Volek
Jan Nijenhuis
John-Jason Peterka
Lukas Reichel
Filip Reisnecker
Joshua Samanski
Tim Stützle
Markus Schweiger

Jääkiekon U20 MM: Venäjä kokoonpano


Maalivahti:
Artur Akhtyamov
Yaroslav Askarov
Vsevolod Skotnikov

Puolustajat:
Roman Bychkov
Daniil Chayka
Semyon Chistyakov
Kirill Kirsanov
Yan Kuznetsov
Shakir Mukhamadullin
Yegor Shekhovtsov

Hyökkääjät:
Mikhail Abramov
Yegor Afanasyev
Rodion Amirov
Zakhar Bardakov
Danil Bashkirov
Yegor Chinakhov
Vladislav Firstov
Arseniy Gritsyuk
Maxin Groshev
Marat Khusnutdinov
Vasily Podkolzin
Vasily Ponomaryov
Ilya Safonov
Yeogr Spiridonov

Jääkiekon U20 MM: Ruotsi kokoonpano


Maalivahdit:
Hugo Alnefelt
Calle Clang
Jesper Wallstedt

Puolustajat:
Emil Andrae
Gustav Berglund
Tobias Björnfot
Philip Brogerg
Alex Brännstam
Ludvig Hedström
Albert Johansson
Victor Söderström

Hyökkääjät:
Oscar Bjerselius
Arvid Costmar
Noel Gunler
Emil Heineman
Simon Holmström
Alexander Holtz
Oskar Kvist
Theodor Niederbach
Zion Nybeck
Oskar Olausson
Lucas Raymond
Albin Sundsvik
Elmer Söderblom
Johan Wikström

Jääkiekon U20 MM: Tshekki kokoonpano


Maalivahdit:
Nick Malik
Lukas Parik
Jan Bednar

Puolustajat:
Stanislav Svozil
Karel Klikorka
Martin Hugo Has
Simon Kubicek
Radek Kucerik
David Jiricek
Daniel Poizl
Jiri Suhrada
Ondrej Balaz
Vladimir Kremlacek

Hyökkääjät:
Jan Myšák
Marcel Barinka
David Vitouch
Adam Najman
Martin Lang
Ondrej Psenicka
David Jindra
Jonas Peterek
Radek Muzik
Filip Prikryl
Pavel Novák
Filip Koffer
Adam Raska
Jaromir Pytlik
Michal Teplý

Jääkiekon U20 MM: USA kokoonpano


Maalivahdit:
Spencer Knight
Logan Stein
Dustin Wolf

Puolustajat:
Brock Faber
Drew Helleson
Ryan Johnson
Tyler Kleven
Jackson LaCombe
Cam McDonald
Jake Sanderson
Hunter Skinner
Henry Thrun
Cam York

Hyökkääjät:
John Beecher
Matthew Beniers
Brett Berard
Matthew Boldy
Thomas Bordeleau
Bobby Brink
Brendan Brisson
Cole Caufield
Sam Colangelo
John Farinacci
Arthur Kaliyev
Patrick Moynihan
Nick Robertson
Landon Slaggert
Alex Turcotte
Trevor Zegras

Jääkiekon U20 MM: Itävalta kokoonpano


Maalivahdit:
Alois Schultes
Jakob Brandner

Puolustajat:
Martin Urbanek
Thimo Nickl
Niklas Wetzl
Philipp Wimmer
Kilian Zündel
Jacob Pfeffer
Lukas Necesany
Timo Pallierer

Hyökkääjät:
Senna Peeters
Marco Rossi
Tim Harnisch
Kilian Frühwirt
Leon Wallner
Fabian Hochegger
Adem Kandemir
Clemens Krainz
Oskar Maier
Luis Lindner
Marco Kasper
Lucas Thaler
Maximilian Hengelmüller

U20 MM 2021 - Miten kisat pelataan?


"Normaalivuosiin" verrattuna tämänkertaiset nuorten MM-kisat pelataan hieman eri tavalla. Konkreettisin muutos aiempaan on se, että yksikään joukkueista ei tule kisojen päätteeksi putoamaan B-sarjaan. Tämän vuoksi myöskään lohkojen heikoimpien joukkueiden välistä karsintasarjaa ei pelata.

Koska kaikki ottelut pelataan yhdessä ja samassa areenassa Edmontonin Rogers Placessa, aikataulua on myös hieman venytetty. Turnaus alkaa Suomen aikaa Joulupäivän iltana 25.12.2020 ja päättyy varhain loppiaisaamuna 6.1.2021. Kaikkiaan turnasta on siis "pidennetty" noin vuorokauden verran normaalivuosista.

Oman mausteensa turnaukseen tuo myös "kupla", jossa kisat pelataan. Tämä tarkoittaa tiukan eristäytymisen lisäksi myös päivittäistä koronatestausta, johon osallistuvat pelaajien ja joukkuehenkilökuntien lisäksi myös kaikki hallien työntekijät, hotellien henkilökunta ja kaikki muutkin kisapaikalla oleilevat ihmiset.

Kaksi alkulohkoa ja pudotuspelit


Tuttuun tapaan joukkueet on jaettu kahteen viiden joukkueen alkulohkoon. Suomen kanssa A-lohkossa pelaavat isäntämaa Kanada, Saksa, Slovakia ja Sveitsi. B-lohkossa puolestaan esiintyvät Ruotsi, USA, Itävalta, Tshekki ja Venäjä. Joukkueet pelaavat kerran toisiaan vastaan eli yksinkertaisen sarjan.

Lohkojen neljä parasta jatkaa pudotuspeleihin, jossa A-lohkon voittaja kohtaa B-lohkon nelosen, A-lohkon kakkonen B-lohkon kolmosen ja niin edelleen. Tämän jälkeen otteluiden voittajat pelaavat välierät ja edelleen niiden voittajat kohtaavat loppuottelussa. Kaavio on rakennettu niin, että alkulohkojen voittajat voivat kohdata toisensa aikaisintaan finaalissa.

Jatkoaika ja voittomaalikilpailu


Normaaliin tapaan varsinaisen peliajan voitosta joukkue saa alkusarjassa kolme pistettä. Jos ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan viiden minuutin jatkoaika kolmella kenttäpelaajalla. Jatkoajan voittaja saa yhden lisäpisteen. Jos ratkaisua ei saada aikaiseksi jatkoajallakaan, lisäpiste ratkaistaan voittomaalikilpailussa.

Pudotuspeleissä jatkoaika pelataan kymmenen minuutin mittaisena ja tämän jälkeen on tarvittaessa vuorossa voittolaukauskilpailu. Ensin nimetään viisi laukojaa molemmilta joukkueilta. Jos sekään ei tuo tulosta, voittolaukauskilpailua jatketaan laukoja kerrallaan.

Finaalissa pelataan tasatilanteessa 20 minuutin jatkoaika ja ottelu pelataan myös ratkaisuun saakka.. Poikkeuksena alkusarja- sekä jatkopeleihin on myös se, että kolmannen erän ja jatkoerän ja mahdollisten lisäerien välillä pidetään normaali erätauko.

Nuorten MM-kisat 2021 Televisiointi


U20 MM live stream näkyy Suomessa suoraan Discovery Finlandin Dplay suoratoistopalvelun kautta. Discovery on Leijonien uusi koti, sillä yhtiö on solminut massiivisen kuuden vuoden (2020 – 2026) mittaisen televisiointisopimuksen Suomen jääkiekkoliiton kanssa. Kaikki U20 MM-kisaottelut ovat katsottavissa suorana TV5:lta tai Dplaysta. Myös kaikki EHT-ottelut, kuten tulevan Moskovan turnauksen, ovat katsottavissa samoista palveluista.

U20 mm kisat - Suomen sijoitukset aiemmissa nuorten mm-kisoissa


Suomen nuoret leijonat ovat pelanneet nuorten mm-kisoissa menestyksekkäästi useaan otteeseen historiassa. Suomi on voittanut u20 jääkiekon maailmanmestaruuden viisi kertaa vuosina 1987, 1998, 2014, 2016 sekä 2019. Viimeisimmän u20 jääkiekko maailmanmestaruuden suomelle luotsasi Jussi Ahokas.

Alla Suomi u20 joukkueen sijoitukset viimeisen 10 vuoden ajalta.

Vuosi
Suomen sijoitus
2020
4
2019
1
2018
6.
2017
9.
2016
1.
2015
7.
2014
1.
2013
7.
2012
4.
2011
6.Nuorten U20 MM-kisat - uusi vuosikymmen


Uusi vuosikymmen polkaistiin käyntiin U20 MM-kisojen osalta Tshekissä, mutta kisat siirtyvät jälleen Pohjois-Amerikkaan ja Kanadaan vuonna 2021. Suomessa kisoja on järjestetty jopa 7 kertaa, mutta tulevina vuosina kotikisoja ei ole kiikarissa. Viimeksi kisat järjestettiin Suomessa 2016, milloin Suomi pelasi ilmiömäisen turnauksen voittaen nuorten maailmanmestaruuden. Tulevat nuorten MM-kisat on päätetty aina vuoteen 2024 saakka. Poikkuksellisen kisavuoden 2021 vuoksi Kanada järjestää MM-kisat myös 2022. Vuoden 2022 alkuperäinen kisaisäntä Ruotsi saa kisat kotikonnuille tästä syystä vasta vuonna 2024.

2020 Tshekki
2021 Kanada
2022 Kanada
2023 Venäjä
2024 Ruotsi

Nuorten mm kisat jääkiekko maailmanmestarit


Kanada on ollut ylivoimainen historian saatossa nuorten mm-kisoissa. Kanada on voittanut kultaa jopa 18 kertaa ja yhteensä heillä on mitaleja yhteensä 32 kappaletta. Suomella mitaleja on nuorten mm-kisoista 15 kappaletta, joista mestaruuksia viisi. Venäjä ja Neuvostoliitto on voittanut yhteensä 12 kultamitalia. Kertaalleen Venäjän joukkue on pelannut CIS-lipun eli Commonwealth of Independent States lipun alla vuonna 1992, jolloin he voittivat mestaruuden. Venäjä pelasi CIS-lipun alla Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.

Joukkue
Kulta
Hopea
Pronssi
Yhteensä
Kanada
18
9
5
31
Venäjä
4
10
9
22
Neuvostoliitto
8
3
2
13
CIS
1
0
0
1
Suomi
5
4
6
15
USA
4
2
6
12
Ruotsi
2
11
6
18
Tshekki
2
0
1
3
Tshekkoslovakia
0
5
6
11
Slovakia
0
0
2
2
Sveitsi
0
0
1
1


Usein kysytyt kysymykset / FAQ


+1. Missä lohkossa U20 Leijonat pelaavat pelinsä?

Suomen U20 joukkue pelaa A-lohkossa, samassa lohkossa Suomen kanssa pelaa Sveitsi, Slovakia, Saksa ja isäntämaa Kanada. B-lohkossa pelaavat Ruotsi, USA, Venäjä, Tsekki ja itävalta. Molempien lohkojen pelit pelataan Edmontonin Rogers Placessa vaikka alkuperäisen suunnitelman mukaan piti pelata Edmontonin lisäksi myös Red Deerissä.

+2. Millä vedonlyöntisivustoilla voin lyödä vetoa U20 kisoista?

Käytännössä kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimet U20 Nuorten MM-kisoihin. Sivustojen vetovalikoima voi vaihdella ja suurin osa tarjoaa ottelukohtaisten kertoimien lisäksi myös kertoimia maailmanmestarista, lohkojen lopullisista sijoituksista ja jopa pelaajien menestymisestä pistepörssissä.

+3. Mistä näen U20 kisat livestream lähetykset?

Leijonien uusi koti on Dplay, joka on uudelta nimeltään Discovery+. Tuon livestream-palvelun kautta voit katsella kaikki U20 leijonien pelit suorana lähetyksenä, palvelu näyttää myös kaikki kisojen muut ottelut suorina lähetyksinä. Television puolelta voit katsoa U20 jääkiekkoa Discoveryn kanavalta TV5.

+4. Onko Suomen U20 joukkue mitalistisuosikki?

Kertoimien mukaan näin ei ole, sillä useimpien vedonlyöntitoimistojen kertoimet asettavat Suomen edelle Ruotsin, USA:n, Venäjän ja Kanadan. Paljon kuitenkin riippuu siitä miten turnauksen alkusarjan pelit menevät ja miten Suomi onnistuu ratkaisevissa peleissä.

+5. Miten turnaus pelataan?

Ensin pelataan kaksi viiden joukkueen alkulohkoa, joissa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kerran. Näistä neljä parasta jatkavat pudotuspeleihin. Alkulohkojen voittajat kohtaavat aikaisintaan finaalissa. Yksikään joukkue ei tämän vuoden turnauksessa putoa, joten karsintaotteluita ei tänä vuonna pelata.

+6. Mitkä ovat jatkoaika- ja voittolaukauskilpailusäännöt?

Alkulohkossa pelataan 5 minuutin jatkoaika ja pudotuspeleissä 10 minuutin jatkoaika. Loppuottelussa 20min jatkoeriä pelataan ratkaisuun saakka. Kaikki jatkoajat pelataan kolmella kenttäpelaajalla eli 4 vs 4.

+7. Mistä joukkueista Nuorten Leijonien pelaajat tulevat?

Pääosa Suomen joukkueen pelaajista tulee kotimaisesta Liigasta. Osa nuorista pelaajista on hakenut minuutteja kauden aikana myös Mestiksestä. Normaalisti kisoissa nähtäviä pelaajia Pohjois-Amerikan sarjoista ei tällä kertaa ole mukana.

+8. Keitä pelaajia turnauksessa kannattaa pitää silmällä?

Turnaus on jälleen täynnä potentiaalisia tulevia supertähtiä. Suomen joukkueen kirkkaimmat tähdet etukäteen ovat Anton Lundell ja Ville Heinola. Kanadan Kirby Dach, USA:n Alex Turcotte, Venäjän Vasili Podkolzin ja Saksan Tim Stützle ovat myös erittäin huomionarvoisia pelaajia.


Jääkiekon U20-MM-kisat 2022

Kaikki kellonajat Suomen aikaa.