Suomen joukkue - Jalkapallon EM-kisat 2021


Suomi pelaa jalkapallon EM-kisoissa kesällä 2021. Löydät tältä sivulta Suomen kokoonpanon ja paljon muuta tietoa Suomen joukkueesta!
Jalkapallon vuoden 2020 EM-kisat on päätetty UEFA:n toimesta siirtää vuodelle 2021. Kisat pelataan aikavälillä 11. kesäkuuta - 11.heinäkuuta 2021. Siirron syynä on maailmaa tällä hetkellä kurittava koronavirusepidemia. Kesän 2021 otteluohjelma täydentyy lähi tulevaisuudessa.

Suomi Jalkapallon EM-kisat 2021


Suomen jalkapallomaajoukkue selvitti historiallisesti tiensä jalkapallon EM-kisoihin 2021. Suomi sijoittui karsintalohkossaan toiseksi ja ansaitsi suoran paikan EM-lopputurnaukseen. Suomi arvottiin kisojen B-lohkoon yhdessä Belgian, Venäjän sekä Tanskan kanssa.Suomen ottelut EM-kisoissa 2021


Suomen ensimmäinen ottelu pelataan Kööpenhaminassa, Tanskassa lauantaina 13. kesäkuuta. Tuhannet suomalaisfanit löytävät varmasti tiensä Parken Stadionille, sekä myös myöhemmin kun Suomi pelaa kaksi muuta otteluansa Pietarissa. Venäjä isännöi Pietarissa alkulohkon otteluita Krestovski Stadionilla. Suomi pelaa Pietarissa sekä Venäjää, että Belgiaa vastaan. Voit katsoa EM-kisojen otteluohjelman kokonaisuudessan täältä: Jalkapallon EM-kisat 2021

Suomen otteluohjelma EM 2021

Otteluohjelma päivittyy UEFA:n virallisten tietojen mukaan.

Lauantai 13.6.2021
Klo xx:xx Tanska - Suomi

Keskiviikko 17.6.2021
Klo xx:xx Suomi - Venäjä

Maanantai 22.6.2021
Klo xx:xx Suomi - Belgia

EM-kisat 2021: Suomen joukkue


Suomi nimeää varsinaisen kokoonpanonsa EM-kisoihin varmasti vasta lähellä kisojen alkua. Spekulaatiota on muun muassa Niklas Moisanderin, Roman Eremenkon ja Alexander Ringin mahdollisuuksista liittyä EM-kisajoukkueeseen. Jopa jotkin vedonlyöntisivustot ovat avanneet vedonlyöntikohteita näiden pelaajien mahdollisuuksista, jossa Niklas Moisanderin kisapaikkaa pidetään jopa todennäköisenä.


Suomen joukkue EM-karsinnoissa


Päävalmentaja:
Markku Kanerva

Maalivahdit:
Lukáš Hrádecký, Bayer Leverkusen
Anssi Jaakkola, Bristol Rovers
Jesse Joronen, Brescia Calcio

Puolustajat:
Paulus Arajuuri, Paphos FC
Albin Granlund, Örebro SK
Thomas Lam, PEC Zwolle
Niko Markkula, Inter Turku
Daniel O'Shaughnessy, HJK Helsinki
Jukka Raitala, Impact de Montréal
Mikko Sumusalo, FC Honka
Jere Uronen, KRC Genk
Leo Väisänen, FC Den Bosch
Sauli Väisänen, Chievo Verona

Keskikenttä:
Petteri Forsell, HJK Helsinki
Kasper Hämäläinen, FK Jablonec
Fredrik Jensen, FC Augsburg
Glen Kamara, Rangers FC
Joni Kauko, Esbjerg fB
Robin Lod, Minnesota United FC
Juha Pirinen, Tromsø IL
Rasmus Schüller, Minnesota United FC
Tim Sparv, FC Midtjylland
Robert Taylor, Tromsø IL
Joona Toivio, BK Häcken

Hyökkääjät:
Benjamin Källman, Viking FK
Rasmus Karjalainen, Fortuna Sittard
Lassi Lappalainen, Impact de Montréal
Joel Pohjanpalo, Bayer Leverkusen
Teemu Pukki, Norwich City
Simon Skrabb, IFK Norrköping
Pyry Soiri, Esbjerg fB
Jasse Tuominen, BATE Borisov

Jalkapallon EM Suomi - Huuhkajien mahdollisuudet?


Mitkä ovat Suomen todelliset mahdollisuudet EM-kisoissa? Vastassa on kovat joukkueet Tanska, Venäjä sekä Belgia, jotka ovat kaikki lähtökohtaisesti Suomea parempia joukkueita. Suomen kansa iloitsi ja juhli torilla jo kisapaikkaa, eikä ketään varmasti haittaa, vaikka menestystä kisoissa ei tule. Ainoa, ketä tämä haittaisi on itse joukkue. Suomen jalkapallomaajoukkue on järjestään kehittänyt kulttuuriaan oikeaan suuntaan ja pelaajat ja valmennus puhuvat avoimesti, kuinka joukkueen mentaliteetti, taistelutahto ja yhtenäisuus on muuttunut vuosien varrella.

Muun muassa joukkueen kapteeni Tim Sparv on sanonut suoraan, että EM-kisoista ei tule pelkkä turistireissu.

Olemme kehittyneet valtavasti ja tulokset ovat menneet oikeaan suuntaan. EM-kisat ovat tietysti eri taso, kuin mihin olemme tottuneet. Meillä on kovia treenipelejä tulossa. Sitä kautta lähdemme rakentamaan vielä parempaa Suomea, Sparv kertoi aiemmin medialle.

Markku Kanerva tyytyväinen Suomen lohkoon


Myös päävalmentaja Markku Kanerva on sanonut, kuinka b-lohko on Suomelle aivan hyvä lohko ja olevansa tyytyväinen siihen. Kanerva korostaa, kuinka Tanskassa ja Venäjällä pelaaminen on varsinkin suomalaisten fanien kannalta loistojuttu päästä katsomaan kisoja ja Huuhkajia.

"Ei se hassumpi ole. Pääsemme pelaamaan ekan pelin Tanskaa vastaan, ja heidän avausottelussaan on varmaan aivan huikea fiilis. Se on pohjoismainen paikallispeli. Toinen peli on Venäjää vastaan, ja päästään vähän naapurista ottamaan mittaa. Viimeisen pelin Belgia on Fifa-rankingin ykkönen. Siinä on meille iso mittari", sanoin Markku Kanerva Iltalehdelle arvonnan jälkeen.

Jalkapallon EM 2021 karsinnat Suomi


Suomi pelasi omassa karsintalohkossaan yhdessä Italian, Kreikan, Bosnian, Armenian ja Liechtensteinin kanssa. Italia oli lohkossa ylivoimainen voitettuaan kaikki ottelunsa ja menettämättä yhtäkään pistettä. Myös Italian maaliero oli hurja, kun kymmenessä ottelussa tehtyjä maaleja syntyi 37 ja päästettyjä vain neljä. Suomi oli yksi harvoista maista, joka onnistui maalinteossa Italiaa vastaan.

Suomen tulokset olivat historiallisia. Kreikka kaatui kotikentällä 1-0 syyskuussa 2019 ja kyseessä on kuitenkin 2004 vuoden jopa Euroopan mestari ja iso jalkapallomaa. Samaten Armenia kaatui sekä kotona, että vieraskentällä ja heikommasta Liechtensteinista voitot napsittiin ilman mitään ongelmia. Lopulta Suomen sijoitus lohkossa oli toinen ja 18 pisteellä Suomi eteni EM-kisoihin jätettyään Kreikan lohkossa kolmanneksi neljän pisteen päähän.

Suomen tulokset EM karsinnoissa


23.3 Italia–Suomi 2-0
26.3. Armenia–Suomi 0-2
8.6. Suomi–Bosnia 2-0
11.6. Liechtenstein–Suomi 0-2
5.9. Suomi–Kreikka 1-0
8.9. Suomi–Italia 1-2
12.10. Bosnia–Suomi 4-1
15.10. Suomi–Armenia 3-0
15.11. Suomi–Liechtenstein 3-0
18.11. Kreikka–Suomi 2-1