Top 11 pelaajat jalkapallon EM-kisoissa 2021

Jalkapallon EM-kisojen parhaat pelaajat ja tähdistökokoonpano! Katso alta kisojen top 11 pelaajat! Päivitetty 14.7.2021

Parhaat pelaajat EM-kisoissa 2021


Jalkapallon EM-kisat oli yksi suurimmista urheilutapahtumista tänä vuonna. Nyt on valittu kisojen tähdistökentällinen!


Maalivahti


Gigi Donnarumma, Italia


Luke Hradeckyn valitseminen alkulohkojen parhaaksi maalivahdiksi oli hyvinkin perustelua, mutta pakkohan se on nostaa Italian Donnarumma nyt ykköseksi. Italia voitti Euroopan mestaruuden kahden rankkarikisan jälkeen, ja varsinkin finaalissa Donnarumman kaksi torjuntaa olivat pelin ratkaisu.
Donnarumma on vasta 22-vuotias, ja jostain syystä AC Milan on päästänyt miehen menemään. Donnarumma on siirtymässä ilmaisella siirrolla PSG:n joukkueeseen, ja se on pariisilaisilta loistava diili.Puolustajat


Leonardo Spinazzola, Italia


Spinazzola loukkaantui ikävästi puolivälierässa Belgiaa vastaan, mutta siihen saakka hän oli ollut ehkä turnauksen paras pelaaja. Belgia -matsissakin Corriere dello Sport -julkaisu antoi Spinazzolalla kentän parhaan arvosanan.
Spinazzola oli jatkuvasti hyökkäyksissä vaarallisesti mukana, mutta silti hän hoiti puolustushommansa moitteetta.
28-vuotias Spinazzola on AS Roman pelaaja, ja ilman akillesjännevammaa aivan varmasti Euroopan jättiseurat olisivat kasanneet eurosäkkejä pöydälle Spinazzolan houkuttelemiseksi.

Joakim Maehle, Tanska


Maehle oli yksi Tanskan loistavan turnauksen avainpelaajia. Hän on oikeajalkainen, mutta silti pelasi vasemmalla laidalla erinomaiset kisat.
24-vuotias Maehle teki turnauksessa kaksi maalia ja syötti yhden loistavan osuman. Neljännesfinaaleissa Tsekkiä vastaan Maehle antoi ehkä turnauksen komeimman keskityksen – ulkosyrjällä rankkarialueelle, josta Kasper Dolberg laittoi pallon maaliin.
Atalanta osti Maehlen Belgian Genkistä kymmenellä miljoonalla eurolla puolisen vuotta sitten. Nyt hinta taitaa olla ainakin kolminkertainen.

Leonardo Bonucci, Italia


Italian mestaruus tuli puolustuksen varassa, joten ei se ole väärin nostaa toppari Bonucci mukaan top 11 -joukkueeseen. Bonucci valittiin finaaliottelussa pelin parhaaksi, eikä se väärin mennyt.
Bonucci on itse rauhallisuus. Loppuottelussakin hän tyynesti pukkasi pallon muutamaan otteeseen veskari Donnarummalle, vaikka englantilainen oli aivan vieressä. Aivan kuin hän olisi leikitellyt.
Bonuccin syöttely on erinomaista, ja tekihän hän finaalissa vielä Italian tasoituksenkin.Harry Maguire, Englanti


Englannin joukkueesta voi nostaa All Stars -kokoonpanoon toppariksi vaikka Harry Maguiren. John Stones on Englannin puolustuksen vakaa kulmakivi, mutta Maguire on näkyvämpi pelaaja. Maguire tekee silloin tällöin kentällä virheen, mutta toisaalta hän on erinomaisen vaarallinen erikoistilanteiss isoja ja romuluisena pääpelaajana.
Finaalissa Englannin päävalmentaja Southgate luotti Maguiren hermoihin enemmän kuin vaikka pallotaitureiden Grealish ja Sterling hermoihin, ja Maguire laittoi rankkarinsa komeasti verkkoon.


Keskikenttä


Pedri, Espanja


Pedri on vasta 18-vuotias, mutta silti hän oli jo nyt Espanjan keskikentän ykkönen. Hän pelasi kaikki Espanjan ottelut kahta minuuttia lukuunottamatta. Pedriä on jo nyt verrattuna Andres Iniestaan, eikä se tämän turnauksen perusteella ole ollenkaan liioiteltua.
Jos Espanja olisi viimeistellyt paremmin, niin joukkue olisi pelannut finaalissa. Pedristä homma ei jäänyt kiinni. Hän loi turnauksessa 11 maalipaikkaa, ja hän sai omilleen enemmän syöttöjä vastustajan kenttäpuoliskolla kuin kukaan muu, yhteensä 317.
Espanjan päävalmentaja Luis Enrique sanoi Italia -välierän jälkeen Pedristä: ”En ole koskaan nähnyt mitään tällaista 18-vuotiaalta. En edes Iniestalta. Sitä on mahdotonta selittää.”

Pierre-Emile Hojbjerg, Tanska


Tilastot kertovat, että Hojbjerg oli yksi turnauksen parhaista pelaajista. Spursin Hojbjerg loi 11 maalipaikkaa ja voitti pallon joukkueelleen 51 kertaa, enemmän kuin kukaan muu.
Hojbjerg oli yksi avainpelaajista, jotka paikkasivat Christian Eriksenin jättämää aukkoa. Hojbjerg pelasi hyvää puolustusta ja loi paikkoja, ei keskikenttäpelaajalta enempää voi pyytää.

Kalvin Phillips, Englanti


Phillips oli päävalmentaja Southgaten yllätysveto keskikentälle, mutta pikku hiljaa hänestä tuli Englannin ehdoton avainpelaaja. Phillips pelasi semifinaalissa ja loppuottelussa jokaisen minuutin. Phillips antoi Englannin avausottelussa komean syötön Raheem Sterlingin maaliin, ja sen jälkeen Phillipsin itseluottamus näytti vain kasvavan.
Phillips oli turnaukssa tasaisen varma. Toki futiksen supertähdet pelasivat hyvin ajoittain, mutta Phillips oli hyvä jatkuvasti.


Hyökkääjät


Raheem Sterling, Englanti


Sterlingillä on vikansa. Pelinluku ei aina ole kohdallaan, ja kudit lähtevät minne sattuu. Nopeus on Sterling ehdoton vahvuus, ja sillä hän teki turnauksessa kolme maalia.
Tanska -matsissa Sterling meni rankkarialueelle nurin kovin helposti.
Jos Englanti olisi voittanut loppuottelun, niin Sterling olisi hyvinkin saattanut tulla valituksi turnauksen parhaaksi pelaajaksi.Patrick Schick, Tsekki


Schick valitaan turnauksen parhaaksi keskushyökkääjäksi ennen veteraaneja Cristian Ronaldo sekä Robert Lewandowski. Schick teki turnauksen komeimman maalin Skotlannin verkkoon puolesta kentästä, ja kaiken kaikkiaan Schick teki viisi maalia viidessä matsissa. Ronaldo voitti maalikuninkuuden yhdellä maalisyötöllä, mutta Schick oli jatkuvasti vaarallinen heikommassa joukkueessa.
25-vuotias Bayer Leverkusenin Schick on varmasti haluttu mies kesän siirtomarkkinoilla.

Federico Chiesa, Italia


Mestari-Italian hyökkäyksestä nousi turnauksen edetessä esiin 23-vuotias Federico Chiesa. Chiesa aloitti turnauksen vaihtopenkillä. Wales -matsissa hänet valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, mutta sitten ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Itävaltaa vastaan Chiesa oli aluksi taas vaihtomies.
Peliin tultuaan Itävalta-ottelussa Chiesa teki matsin ensimmäisen maalin jatkoajalla. Tämän jälkeen Chiesa pelasi avauksessa ja oli Italian hyökkäyksen vaarallisin pelaaja. Espanjaa vastaan semifinaaleissa Chiesa teki maalin, ja finaalissa Englantia vastaan hän oli vaarallinen, kunnes joutui loukkaantumisen vuoksi jättämään kentän.