Top 11 pelaajat jalkapallon EM-kisoissa 2021

Ketkä ovat jalkapallon EM-kisojen parhaat pelaajat kullakin pelipaikalla? Katso alta kisojen top 11 pelaajat!
Jalkapallon vuoden 2020 EM-kisat on päätetty UEFA:n toimesta siirtää vuodelle 2021. Kisat pelataan aikavälillä 11. kesäkuuta - 11.heinäkuuta 2021. Siirron syynä on maailmaa tällä hetkellä kurittava koronavirusepidemia. Kesän 2021 otteluohjelma täydentyy lähi tulevaisuudessa.

Parhaat pelaajat EM-kisoissa 2021


Jalkapallon EM-kisat ovat yksi suurimmista urheilutapahtumista tänä vuonna. Kisoissa nähdään monessa joukkueessa jälleen yksiä maailman parhaita jalkapalloilijoita. Ketkä pelaajat muodostavat kuitenkin parhaan kentällisen? VB nostaa ennakkoon 11 pelaajan listan kisojen tähdistökentällisenä. Käytämme kentällisen ryhmityksenä 4-3-3.

Maalivahti


Marc-André ter Stegen


Maajoukkue: Saksa
Seura: FC Barcelona
Ikä: 27
A-maaottelut: 24

Jokaiselle pelipaikalle on äärimmäisen monta hyvää vaihtoehtoa. Maalivahdiksi valikoituu EM-kisojen joukkueista Saksan Marc-Andre te Stegen. FC Barcelonassa vuodesta 2014 saakka pelannut maalivahti on ollut yksi maailman huippumolareita jo pitkään.
Top 11 pelaajat jalkapallon EM-kisoissa 2021


Ura maajoukkueessa

Saksan maajoukkueessa ter Stegen on ollut nuoresta iästä lähtien Saksan ykkösvahteja juniorimaajoukkueissa ja A-maajoukkuessa pelannut nyt 24 ottelua. Kovin kilpailu Saksan maajoukkueessa hänellä on ollut Manuel Neuerin kanssa. Hän tulee olemaan Saksalle erittäin tärkeä lenkki EM-kisoissa ja yksi menestyksen avain.

Puolustajat


Trent Alexander-Arnold


Maajoukkue: Englanti
Seura: FC Liverpool
Ikä: 21
A-maaottelut: 9

Liverpoolin puolustaja, englantilainen Trent Alexander-Arnold tulee olemaan yksi Englannin peruspilareita EM-kisoissa. Englanti paransi huomattavasti peliään vuoden 2018 MM-kisoissa Gareth Southgaten alaisuudessa ja odotukset ovat kovat myös EM-kisoihin. Puolustaja on vasta 21-vuotias ja on nousemassa toden teolla yhdeksi maailman huippupuolustajista.
Top 11 pelaajat jalkapallon EM-kisoissa 2021


Ura maajoukkueessa

Alexander-Arnold on ollut Liverpoolin avainpelaajia ja Englannin maajoukkueessa pelannut uransa aikana 9 ottelua tähän mennessä.

Virgil van Dijk


Maajoukkue: Hollanti
Seura: FC Liverpool
Ikä: 28
A-maaottelut: 33

Van Dijk on pakkovalinta EM-kisojen puolustuslinjaan. Hollantilainen oli lähellä voittaa jopa Ballon D'orin Messin nenän edestä ja on luultavasti maailman paras puolustaja tällä hetkellä.
Top 11 pelaajat jalkapallon EM-kisoissa 2021


Ura maajoukkueessa

Van Dijk voitti Liverpoolin paidassa Mestarien Liigan kaudella 2018-2019 ja on hyvin lähellä voittaa Valioliigan mestaruuden myös kaudella 2019-2020 ennen EM-kisoja. Hollannin maajoukkuessa puolustaja on pelannut vuodesta 2015 lähtien yhteensä 33 ottelua.

Matthijs de Ligt


Maajoukkue: Hollanti
Seura: Juventus
Ikä: 20
A-maaottelut: 23

Nuori Matthijs de Ligt nostetaan myös puolustuslinjaan. Hollannin maajoukkuepelaaja on pelannut hyvän kauden Juventuksessa, mihin siirtyi Ajaxissa pelatun huippukauden jälkeen 2018-2019. De Ligt on vasta 20-vuotias, joten EM-kisoissa nähdään erittäin lupaavia nuoria puolustajia. Maajoukkueessa de Ligt on pelannut nuoresta iästä huolimattaan jo 23 ottelua vuodesta 2017 lähtien.
Top 11 pelaajat jalkapallon EM-kisoissa 2021Leonardo Bonucci


Maajoukkue: Italia
Seura: Juventus
Ikä: 32
A-maaottelut: 95

Puolustuslinjaan vaaditaan myös kokemusta ja nostamme loistavat karsinnat pelanneen veteraanin Leonardo Bonuccin mukaan Italian joukkueesta. Bonucci on kiertänyt kotimaassaan eri seuroja, mutta pelasi pisimpään Juventuksessa vuodet 2010-2017 ennen kuin siirty Milaniin yhdeksi kaudeksi 2017-18. Tämän jälkeen Bonucci kuitenkin palasi Juventukseen ja on yksi tärkeimpiä lenkkejä Juventuksen puolustuksessa.
Top 11 pelaajat jalkapallon EM-kisoissa 2021


Ura maajoukkueessa

Urallaan useita seuroja edustanut Bonucci on pelannut maajoukkueessa vuodesta 2010 lähtien jo yhteensä 95 ottelua.

Keskikenttä


Paul Pogba


Maajoukkue: Ranska
Seura: Manchester United
Ikä: 26
A-maaottelut: 69

Paul Pogba on ehdottomasti yksi maailman parhaita keskikenttäpelaajia ja ansaitsee ehdottomasti olla mukana EM-kisojen ennakkokentällisessä. Pogba on edustanut Valioliigassa Manchester Unitedia vuodesta 2016 lähtien, jota ennen pelasi Juventuksessa.
Top 11 pelaajat jalkapallon EM-kisoissa 2021


Ura maajoukkueessa

Pogba on yksi Ranskan maajoukkueen vakiokasvoja. Maajoukkueura alkoi ensimmäisen kerran jo juniorimaajoukkueessa alle 16-vuotiaana. A-maajoukkuessa otteluista on kertynyt jo 69 vuodesta 2013 lähtien. Suurimpia saavutuksia maajoukkueessa on mm. jalkapallon maailmanmestaruus vuodelta 2018 sekä hopeaa EM-kisoista 2016.

Saul Niguez


Maajoukkue: Espanja
Seura: Atletico Madrid
Ikä: 25
A-maaottelut: 19

Atletico Madridin puolustaja Saul Niguez on yksi Espanjan parhaita puolustajia, ollut jo vuosia. Niguez ei ole pelannut Espanjan ulkopuolella, kun koko aikuisura on mennyt Atletico Madridissa, yhtä lainakautta huomioimatta Rayo Vallecanossa. Niguez on vasta 25-vuotias, joten hän tulee olemaan vielä pitkään yksi Espanjan avainpelaajia ja on sitä myöskin EM-kisoissa.
Top 11 pelaajat jalkapallon EM-kisoissa 2021


Ura maajoukkueessa

Niguez on pelannut urallaan 19 A-maaottelua. Maajoukkueura alkoi aikuisten tasolla 2016 ja sitä ennen Niguez on pelannut kaikissa juniorimaajoukkueissa alle 16-vuotiaista lähtien.

N'Golo Kante


Maajoukkue: Ranska
Seura: Chelsea
Ikä: 28
A-maaottelut: 39

Ranskan N'Golo Kante oli vuoden 2018 MM-kisoissa Ranskan tukipilareita keskikentällä. Kanten ammattilaisura alkoi kaudella 2012-13 Ranskan Boulognessa, josta Caenin kautta mies siirtyi Valioliigaan vuonna 2015. Kante pelasi Leicester Cityssä 37 ottelua, ennenkuin siirty nykyiseen joukkueeseen Chelseaan, jossa on pelannut 2016 lähtien.
Top 11 pelaajat jalkapallon EM-kisoissa 2021


Ura maajoukkueessa

Ranskan maajoukkueessa Kante on pelannut vuodesta 2016 lähtien yhteensä 39 ottelua. Suurin saavutus tähän mennessä on maailmanmestaruus 2018 sekä EM-hopea 2016. Kanten panos maajoukkueessa on merkittävä ja voi tuoda hyvinkin yhden arvokisamitalin lisää Ranskalle.

Hyökkääjät


Kylian Mbappe


Maajoukkue: Ranska
Seura: Paris Saint-Germain
Ikä: 21
A-maaottelut: 34

Tämä nuorukainen ei ole voinut jäädä keneltäkään huomiotta, sillä kyseessä on kenties maailman kuumin pelaaja kun lähdetään EM-kisoihin. On itsestäänselvyys, että ranskalainen Mbappe on myös kentällisessä mukana. Vasta 21-vuotias hyökkääjä aloitti ammattilaisuransa Monacon B-joukkueessa kaudella 2015-16. Monacosta hän siirtyi nykyiseen seuraansa PSG:hen ensin lainasopimuksella, jonka jälkeen vuonna 2018 PSG allekirjoitti suoran sopimuksen hänen kanssaan.
Top 11 pelaajat jalkapallon EM-kisoissa 2021


Ura maajoukkueessa

Maajoukkueura aikuisissa alkoi jo 2017. Otteluita on kertynyt vyölle 34 kappaletta ja menestystä nuoresta iästä huolimatta on myös tullut, kun Ranskan maajoukkue on pelannut huikeaa jalkapalloa viime vuosina. Mbappe voitti maailmanmestaruuden 2018 ja iski finaalissa maalin Kroatiaa vastaan.Teemu Pukki


Maajoukkue: Suomi
Seura: Norwich City
Ikä: 29
A-maaottelut: 80

Mitä olisi joukkue ilman Teemu Pukkia. Suomen EM-kisoihin historian ensimmäistä kertaa vienyt Pukki on noussut aivan uudelle tasolle kahden viimeisen vuoden aikana. Yksi eniten maaleja tehnyt pelaaja Valioliigassa sekä EM-karsinnoissa maaleja syntyi myös yhteensä 10 samassa määrässä otteluita. Odotukset EM-kisoille eivät ainakaan helpota, sillä Pukki voi olla ainut toivo Suomelle huomattavasti kovempia joukkueita vastaan.
Top 11 pelaajat jalkapallon EM-kisoissa 2021


Ura maajoukkueessa

Teemu Pukin maajoukkueura on pitkä. Taival alkoi ensimmäisiä kertoja jo U15-juniorimaajoukkueessa vuonna 2005, kun A-maajoukkueessa ensimmäinen komennus tuli 2009 neljä vuotta myöhemmin nuorena miehenä. Otteluita Suomen paidassa on kertynyt 80, joissa 25 tehtyä maalia. Huomattavaa on, kuinka suuri osa näistä maaleista on tullu viimeisen kahden vuoden aikana.Cristiano Ronaldo


Maajoukkue: Portugali
Seura: Juventus
Ikä: 34
A-maaottelut: 164

EM-kisoissa nähdään valtava määrä hyviä hyökkääjiä, mutta Cirstiano Ronaldosta ei voi kukaan sanoa, ettei hän olisi kisojen yksi parhaista. Juventuksessa on tällä kaudella syntynyt jälleen tulosta ja Portuali tulee olemaan myös vaarallinen jälleen EM-kisoissa. Portugali ja Ronaldo puolustaa EM-titteliään ja melko varmaa on, että se ei onnistuisi ilman Ronaldoa.
Top 11 pelaajat jalkapallon EM-kisoissa 2021


Ura maajoukkueessa

Ronaldo aloitti maajoukkueuransa Portugalissa jo vuonna 2003. Ronaldo on EM-kisojen yksi eniten maaotteluita pelanneista pelaajista, kun vyöllä on jo 164 peliä. Maaleja näissä otteluissa on syntynyt myös huikea määrä 99. Ronaldo on jo 34-vuotias, mutta hidastumista ei juuri näy, joten ura maajoukkueessa tulee jatkumaan vielä varmasti vuosia.Kentällinen kokonaisuudessaan


TER STEGEN
ALEXANDER-ARNOLD - VAN DIJK - DE LIGT - BONUCCI
NIGUEZ - POGBA - KANTE
MBAPPE - PUKKI - RONALDO