Naisten jalkapallon EM-kisat 2022

Naisten jalkapallon EM-kisat pelataan seuraavan kerran Englannissa 6. - 31. heinäkuuta 2022. Katso kisasivulta kaikki tarpeellinen: joukkueet, lohkot, ohjelma sekä kaikki oleellinen tieto voittavan EM-kisa vedonlyönnin tueksi!


Naisten jalkapallon EM-kisat rikkoo myyntiennätyksiä!


Naisten jalkapallon EM-kisat pelataan heinäkuussa 2022 Englannissa. Kisojen alkuperäinen ajankohta piti olla vuonna 2021 mutta koronaviruspandemian siirrettyä miesten vuoden 2020 EM-kisat sekä Tokion Olympialaiset vuodella eteenpäin, UEFA päätti siirtää naisten jalkapallon EM-kisat kesälle 2022. UEFA perusteli päätöstä muun muassa seuraavanlaisesti: ”Siirtämällä naisten kisoja vuodella eteenpäin varmistamme, että naisten kisat ovat kesän ainoa jalkapallon suurtapahtuma ja että ne saavat ansaitsemansa huomion”, Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin sanoi.

UEFA:n ja Ceferin päätöstä voidaan pitää näin jälkikäteen tarkasteluna erittäin viisaana ratkaisuna, sillä tällä hetkellä näyttää siltä, että naisten jalkapallon EM-kisat 2022 rikkoo kaikkien aikaisempien naisten EM-kisojen lippujenmyyntiennätykset. Jo elokuussa 2020 uutisoitiin että EM-kisoihin on myyty yli 140 000 pääsylippua, vaikka lohkoarvonta kisoihin suoritettiin vasta lokakuun lopussa! Uefa tavoittelee turnauksesta historian suurinta naisten kilpaurheilu­tapahtumaa Euroopassa. Kaikkiaan lippuja pyritään myymään kuudentoista joukkueen ja kymmenen pelipaikkakunnan kisoihin 700 000 kappaletta.

Haluatko sinä lähteä kannustamaan Helmareita kesäiseen Englantiin? Osta omat liput naisten jalkapallon EM-kisoihin UEFA:n sivuilta.

Helmarit EM-kisoissa


Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit nähdään mukana tositoimissa naisten vuoden 2022 jalkapallon EM-kisoissa. Kisat ovat Suomen naisten jalkapallomaajoukkueelle neljännet arvokisat. Helmarit ovat olleet mukana jalkapallon EM-kisoissa aiemmin vuosina 2005, 2009 ja 2013. Paras suoritus on vuodelta 2005 jolloin Suomi eteni (Englannissa pelatuissa) EM-kisojen semifinaaleihin asti! Vuoden 2017 EM-kisoihin Suomi ei selvinnyt karsinnoista, sama kohtalo on toistaiseksi ollut myös kaikissa naisten MM-kisakarsinnoissa.

Suomi on FIFA rankingissa sijalla 25. ja pelkästään eurooppalaisia maita tarkastellessa sijalla 16. joka tekee Helmareista lähtökohtaisesti altavastaajan. Suomen naisten jalkapallomaajoukkue on kuitenkin osoittanut valmentaja Anna Signeulin alaisuudessa todellista voitontahtoa joka voi siivittää Suomen vähintään pudotuspelivaiheeseen!

Toivottavasti näemme runsaasti Helmarit juhlia naisten jalkapallon EM-kisoissa 2022! Kuva: Getty Images

Naisten EM-kisat vedonlyönti


Naisten jalkapallo ei missään nimessä ole samanlaisessa suosiossa vedonlyönnin parissa mitä esimerkiksi miesten arvokisajalkapallo. Tästä syystä naisten EM-futiksen parissa onkin mahdollista tehdä hyvää tulosta veikkaamalla! Vedonlyöntisivustojen kertoimienlaskijat eivät ole niin hyvin perillä naisten jalkapallon voimasuhteista kuin miesten, lisäksi vedonlyöntisummat yksittäisillä kohteilla pysyy yleensä maltillisina minkä vuoksi kertoimet harvemmin laskevat kuin lehmän häntä. Me Veikkausbonukset.com sivulla pyrimme löytämään naisten jalkapallon EM-kisoihin 2022 parhaat vedonlyöntikohteet sekä ylikertoimet.

Ota kaikki hyöty irti arvokisajalkapallosta aloittamalla vedonlyönti hyödyntämällä alla olevia veikkausbonuksia:

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Fansbet200% bonus jopa 1500€ asti5x (T)Pelaa nyt
STS Bet100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
3.Mr Green100€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
4.Lapilanders100% bonus 100€ asti7x (T+B)Pelaa nyt
5.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
6.William Hill100€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
Neo.bet200%/50€ tai 100%/150€5x (T+B)Pelaa nyt
Campobet100% bonus 200€ asti5x Pelaa nyt
9.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt
Helmarit joukkue EM-kisoissa


Helmareiden lopullista EM-kisat kokoonpanoa ei ole vielä luonnollisesti julkaistu mutta päävalmentaja Anna Signeulin runko sekä EM- että MM-karsinnoissa on ollut pitkään sama. Alla lueteltuna Helmareiden kokoonpano lokakuussa 2021 pelatuissa MM-karsintaotteluissa Georgiaa sekä Irlantia vastaan. Tästä pelaajista suurin osa päässee edustamaan Suomea myös EM-kisoissa 2022.Naisten jalkapallon EM-kisat: Lohkot
Naisten jalkapallon EM-kisat: Stadionit


Naisten jalkapallon EM-kisat 2022 pelataan yhteensä kymmenellä eri jalkapallostadionilla. Stadioneista kaksi suurinta ovat Manchester Unitedin kotiareena Old Trafford jossa pelataan vain yksi ottelu, kisojen avausottelu missä Englanti on kotijoukkue. Toinen jättimäinen pelipaikka, 90 000 katsojaa sisäänsä vetävä, Lontoon Wembley Stadium toimii turnauksen loppuvaiheessa semifinaaleiden sekä finaalin näyttämönä.

B, C ja D-lohkojen lohkot pelataan kahdella stadionilla suhteellisen lähellä tosiaan mutta kisojen emäntämaan Englannin A-lohkossa reissataan läpi koko Englannin Manchesterista, Brightoniin ja Southamptoniin. Näin kotiyleisö pääsee tukemaan omaa joukkuettaan isoilla Valioliigasta tutuilla viheriöillä.Otteluohjelma


Alkulohkot


Keskiviikko 6. heinäkuuta

Torstai 7. heinäkuuta

Perjantai 8. heinäkuuta

Lauantai 9. heinäkuuta

Sunnuntai 10. heinäkuuta

Maanantai 11. heinäkuuta

Tiistai 12. heinäkuuta

Keskiviikko 13. heinäkuuta

Perjantai 15. heinäkuuta

Lauantai 16. heinäkuuta

Sunnuntai 17. heinäkuuta

Maanantai 18. heinäkuuta

Puolivälierät


Keskiviikko 20. heinäkuuta

Torstai 21. heinäkuuta

Perjantai 22. heinäkuuta

Lauantai 23. heinäkuuta

Välierät


Tiistai 26. heinäkuuta

Keskiviikko 27. heinäkuuta

Finaali


Sunnuntai 31. heinäkuuta

Naisten EM-kisat live stream & televisiointi


Jalkapallon naisten EM-kisojen TV-oikeudet Suomessa omistaa Yleisradio eli tutummin YLE. YLE ei ole vielä tiedottanut millä volyymilla se televisio kesän 2022 EM-kisat mutta mikäli voimme yhtään saada osvittaa naisten vuoden 2019 jalkapallon MM-kisoista niin luvassa on runsaasti laadukkaita jalkapallolähetyksiä!

Naisten vuoden 2019 jalkapallon MM-kisat nousivat YLE:n sekä YLE Areenan katsotuimmiksi ohjelmiksi lähetyshetkellään. Turnauksen finaaliottelu USA - Hollanti keräsi parhaillaan lähes 700 000 katsojaa TV:n ääreen, nostaen finaalin koko Suomen neljänneksi katsotuimmaksi ohjelmaksi kyseisellä viikolla. Ylen kanavilla nähtiin kesä–heinäkuun 2019 aikana kisojen kaikki 52 ottelua – suomeksi ja ruotsiksi selostettuina. Lähetystunteja oli noin 160 ja Ylen kisalähetykset palkittiin Kultaisella Venlalla.

Nämä kaikki seikka huomioiden uskallammekin luvata jo ennen virallista vahvistusta että YLE tulee televisioimaan kesällä 2022 kaikki Helmareiden EM-kisat ottelut sekä tukun muita huippujalkapallo-otteluita! Ilahduttavasti kaikki Suomen ottelut näkyvät suorana ja ilmaiseksi Yle Areena-netti-tv:ssä. Helmarien matsit on siis mahdollista katsoa tv:n lisäksi myös kaikilla muilla päätelaitteilla, kuten vaikkapa puhelimella ja tabletilla.

Jalkapallon EM-kisat - Mestarit


Naisten jalkapallon EM-kisoja on pelattu vuodesta 1984 saakka. EM-kisat on pidetty tähän mennessä kaksitoista kertaa ja mestaruuden on napannut peräti kahdeksan kertaa jalkapallon suurmaa Saksa.

Saksa on eurooppalaisen naisfutiksen menestyneinen maa siitäkin huolimatta ettei maa ollut mukana kaksien ensimmäisten EM-kisojen lopputurnauksessa. Naisten jalkapallon EM-kisojen peliformaatti on muuttunut paljon vuosien varrella sillä peräti kuudet ensimmäiset kisat pelattii neljän joukkueen lopputurnauksina ennen kuin vuonna 1997 kisoihin pääsi mukaan kahdeksan joukkuetta. Suomen vuoden 2009 EM-kisoissa osallistujamäärä nousi kahteentoista joukkueeseen ja vuodesta 2017 alkaen kisat on pidetty 16 joukkueen EM-kilpailuna.

VuosiMestariEmäntämaa (t)
1984RuotsiUseita
1987NorjaNorja
1989SaksaSaksa
1991SaksaTanska
1993NorjaItalia
1995SaksaUseita
1997SaksaRuotsi & Norja
2001SaksaSaksa
2005SaksaEnglanti
2009SaksaSuomi
2013SaksaRuotsi
2017HollantiHollanti
2022?Englanti


Tulevat naisten jalkapallon arvokisat


Naisten seuraavat arvokisat pelataan vuonna 2023 Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa. Alustavien tietojen mukaan turnaus pelataan heinäkuussa. Vuoden 2025 naisten jalkapallon EM-kisojen emäntämaata ei ole vielä valittu mutta suomalaisittain on erittäin mielenkiintoista, että Suomi on yhdessä Ruotsin, Norjan ja Tanskan kanssa hakemassa kisojen järjestelyoikeutta!

Sama pohjoismaalainen koalitio on päättänyt hakea myös naisten vuoden 2027 jalkapallon MM-kisoja. Tämä hakuprosessi on kuitenkin toistaiseksi jäädytetty, kun Pohjoismaat odottavat tarkempia speksejä MM-kisojen vaatimuksista.


Usein kysytyt kysymykset / FAQ


+1. Milloin on jalkapallon naisten EM-kisat?

Jalkapallon naisten EM-kisat järjestetään 6.7.-31.7.2022. Alunperin kisat oli tarkoitus pelata kesällä 2021, mutta koronapandemia sekoitti suunnitelmat ja kisoja lykättiin vuodella.

+2. Missä jalkapallon EM-kisat pelataan?

Naisten jalkapallon EM-kisat pelataan Englannissa. Otteluita pelataan turnauksessa yhteensä kymmenellä eri stadionilla. Välierät ja loppuottelu pelataan Lontoon Wembleyllä.

+3. Missä lohkossa Suomi pelaa?

Suomi pelaa EM-kisojen B-lohkossa. Helmareiden kanssa samassa lohkossa pelaavat Belgia, Venäjä sekä Tanska. Suomen kanssa lohkokavereina nähdään siis myös kaksi kisojen isäntämaata.

+4. Mistä näkee jalkapallon EM-kisat?

EM-kisojen televisiointioikeudet omistaa suomessa Yleisradio. Vuoden 2022 EM-kisojen matsit näkyvät siten suorina lähetyksinä Ylen kanavilla sekä suoratoistopalvelu Areenassa. Otteluita on mahdollista katsoa myös jälkilähetyksinä.

+5.Miten lyödä vetoa EM-kisoista?

Kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat valtavan määrän kohteita arvoturnauksiin, kuten EM-kisoihin. Tarjolla on myös rahanarvoisia etuja ja bonuksia. Kannattaa siis valita useampiakin laadukkaita sivustoja ja hyödyntää edut sekä parhaat kertoimet täysimääräisinä.