Olympialaiset Jalkapallo 2020


Seuraavan kerran Olympialaisissa pelataan jalkapalloa Tokiossa, Japanissa vuonna 2020.
Olympialaisten jalkapalloturnaus ei ole jalkapallomaailman suurin ja arvostetuin turnaus, mutta sitä on silti pelattu vuodesta 1900 lähtien. Ennen olympialaisten jalkapalloa käydään myös MM-kisat vuonna 2018. Löydät kaiken oleellisen näistä kisoista Jalkapallon MM 2018 -sivultamme. Vuonna 2020 käydään myös jalkapallon EM-kisat, mitkä ovatkin monen fanin mielestä huomattavasti olympialaisia kiinnostavampi kilpailu.

Ainoastaan 1896 sekä 1932 kesäolympialaisissa jalkapalloa ei pelattu. Monikaan ei tiedä, että aivan aluksi olympialaisten jalkapallomestaruus ratkaistiin seurajoukkueiden kesken. Vuoden 1908 Lontoon olympialaisissa ensimmäistä kertaa maajoukkueet ratkaisivat jalkapallon olympiakullan.

Olympialaisissa eri maanosilla on kiintiö, kuinka monta maajoukkuetta turnaukseen osallistuu. Joukkueita on niin Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta, Amerikasta sekä mm. Oseaniasta. Miesten turnauksessa joukkueita on yhteensä 16 ja naisten turnauksessa 12.

Perinteisesti olympialaisissa maajoukkueet ovat U23- ikäisten joukkueita ja joukkueilla saa olla kolme vanhempaa pelaajaa. Ei kannata siis odottaa supertähtijoukkueita, vaan nuorempien tulevaisuuden lupausten pelejä. Joukossa on kuitenkin joitakin maailmantähtiä, kuten Brasilian Neymar Rion kisoissa 2016.

Olympialaiset Jalkapallo - Otteluohjelma


Seuraavan kerran Olympialaisten jalkapalloa pelataan Tokiossa 2020. Joukkueet, lohkot ja lopullinen otteluohjelma päivitetään myöhemmin, kun kisat lähestyvät.