Olympialaiset Jalkapallo 2020


Seuraavan kerran Olympialaisissa pelataan jalkapalloa Tokiossa, Japanissa vuonna 2020.
Olympialaisten jalkapalloturnaus ei ole jalkapallomaailman suurin ja arvostetuin turnaus, mutta sitä on silti pelattu vuodesta 1900 lähtien. Vuonna 2020 käydään myös jalkapallon EM-kisat, mitkä ovatkin monen fanin mielestä huomattavasti olympialaisia kiinnostavampi kilpailu.

Perinteisesti olympialaisissa maajoukkueet ovat U23- ikäisten joukkueita ja joukkueilla saa olla kolme vanhempaa pelaajaa. Ei kannata siis odottaa supertähtijoukkueita, vaan nuorempien tulevaisuuden lupausten pelejä. Joukossa on kuitenkin joitakin maailmantähtiä, kuten Brasilian Neymar Rion kisoissa 2016.

Ainoastaan 1896 sekä 1932 kesäolympialaisissa jalkapalloa ei pelattu. Monikaan ei tiedä, että aivan aluksi olympialaisten jalkapallomestaruus ratkaistiin seurajoukkueiden kesken. Vuoden 1908 Lontoon olympialaisissa ensimmäistä kertaa maajoukkueet ratkaisivat jalkapallon olympiakullan.

Vedonlyönti


Olympialaiset ovat yksi suurimpia vedonlyöntitapahtumia luonnollisesti, kun on kyse suurimmasta urheilutapahtumasta maailmassa. Olympialaisten jalkapallon ennakkosuosikkina vedonlyöntisivustot pitävät Brasiliaa. Heti perässä tulevat Saksa sekä Espanja. Mielenkiintoista on, että Brasilia ei ole vielä edes varmistanut kisapaikkaansa. He tulevat olemaan kisoissa hyvin todennäköisesti kuitenkin.Olympialaiset Jalkapallo - Karsinnat


Olympialaisten jalkapallon karsinnat ovat käynnissä ja kestävät aina vuoden 2020 alkupuolelle saakka. Karsinnat käydään jokaisessa maanosassa erikseen. Isäntämaa Japani on mukana automaattisesti, mutta muista maanosista on kiintiöt. Euroopasta Olympialaisten jalkapalloturnaukseen etenee 4 joukkuetta, Oseaniasta 1 joukkue, Pohjois- ja Keski-Amerikasta 2 joukkuetta, Etelä-Amerikasta 1 joukkue, Aasiasta 1 ja Afrikasta 1 joukkue.

Olympialaiset Jalkapallo - Joukkueet & Lohkot


Olympialaisissa eri maanosilla on kiintiö, kuinka monta maajoukkuetta turnaukseen osallistuu. Joukkueita on niin Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta, Amerikasta sekä mm. Oseaniasta. Miesten turnauksessa joukkueita on yhteensä 16 ja naisten turnauksessa 12.

Joukkueet:


Tässä vaiheessa Olympialaisiin selvinneet joukkueet. Päivitämme listaa, kun karsinnat etenevät.

Isäntämaa: Japani
Eurooppa: Ranska, Saksa, Romania, Espanja
Oseania: Uusi-Seelanti
Afrikka: Egypti, Norsunluurannikko, Etelä-Afrikka
Aasia:
Pohjois- ja Keski-Amerikka:
Etelä-Amerikka:

Olympialaiset Jalkapallo - Otteluohjelma


Seuraavan kerran Olympialaisten jalkapalloa pelataan Tokiossa 2020. Joukkueet, lohkot ja lopullinen otteluohjelma päivitetään myöhemmin, kun kisat lähestyvät.

Olympialaiset jalkapallo: Stadionit & kisapaikat


Jalkapalloa pelataan Tokion olympialaisissa seitsemällä eri stadionilla kuudessa eri kaupungissa. Viisi stadionia sijaitsee Tokiossa tai Tokion lähettyvillä. Kaksi stadionia sijaitsee kauempana, yksi Sapporossa Japanin pohjoisella saarella ja yksi Sendaissa. Kaikki stadionit vetävät yli 40 000 katsojaa ja suurimmat yli 70 000. Suurin stadioni löytyy Yokohamasta, hieman Tokion eteläpuolelta, joka vetää tasan 70 000 katsojaa.

  • Olympic Stadium, Tokyo
  • Tokyo Stadium, Tokyo
  • Saitama Stadium, Saitama
  • International Stadium Yokohama, Yokohama
  • Kashima Soccer Stadium, Ibaraki
  • Miyagi Stadium, Sendai
  • Sapporo Dome, Sapporo