Veikkausliiga 2022

Veikkausliigan kausi 2022 on käynnissä. Ota sivuiltamme talteen Veikkausliigan otteluohjelma ja kaikki tarvittava kauteen niin penkkiurheilijan kuin vedonlyöjän näkökulmasta!


Veikkausliigassa luvassa huima loppukausi!


HJK lähtee liki jokaiseen Veikkausliiga-kauteen suosikkina, olkoonkin että myös kirittäjiä riittää. Tänä vuonna sen piti kuitenkin olla erityisen ylivoimainen vahvistuneen miehistön johdosta. Kone on kuitenkin aika ajoin yskähdellyt ja mestaruus onkin yhtäkkiä täysin kolmen kauppa KuPSin ja yllättäjä Hongan hengittäessä niskaan.

Tulossa onkin mitä mielenkiintoisin mestaruustaisto. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan 5. syyskuuta, minkä jälkeen mestaruus ratkotaan Mestaruussarjassa, jonne selviää viisi runkosarjan parasta. Loput puolestaan jatkavat pelejään Haastajasarjassa.

Veikkausliiga on Suomen korkein sarjataso


Suomen oma Veikkausliiga on kotimaamme korkein sarjataso jalkapallossa. Vuonna 1990 se korvasi Mestaruussarjan ja lunasti paikkansa suomalaisten futisfanien sydämissä. Veikkausliiga-seuroista yksi nousee ylitse muiden: HJK eli Helsingin Jalkapalloklubi, jolla on 15 Suomen-mestaruutta Veikkausliiga-ajalta ja 16 sitä ennen.

Kaudella 2022 pelataan jälleen vuonna 2019 lanseeratun uuden sarjajärjestelmän mukaisesti, jossa joukkueet pelaavat kaksinkertaisen 132 ottelun runkosarjan, minkä jälkeen kuusi parasta jatkaa taistelua pokaalista Mestaruussarjassa ja loput kuusi joukkuetta kohtaavat Haastajasarjassa. Loppusarjoihin jatketaan niillä pistemäärillä, jotka runkosarjassa on kerätty. Yhteensä Veikkausliiga-kauden aikana kertyy 167 ottelua.

Mestaruussarjan voittaja kruunataan Suomen-mestariksi. Voittaja saa myös paikan Mestarien liigan karsinnoissa. Kakkonen saa hopeaa ja pelipaikan Konferenssiliigaan. Tämän lisäksi pelataan sijoille 4-7 sijoittuneiden joukkueiden kesken UECL-lopputurnaus, jonka voittaja lunastaa niin ikään paikan UEFA Conference Leaguessa.

Viime vuosina Veikkausliiga on kärsinyt jonkin verran yleisökadosta, ja sarja pyrkii täksi kaudeksi parantamaan tilannetta otteluaikojen muutoksilla. Kaudella 2022 ohjelma painottuu entistä enemmän viikonloppuihin – lauantaiotteluita on tällä kaudella jopa puolet kaikista matseista. Lauantaipelit on säännönmukaistettu alkamaan kello 15 tai kello 17, kun taas sunnuntaiottelut alkavat kello 16 tai kello 18.30. Arkipelejä on aikaistettu puolella tunnilla, jotta lapsiperheet pääsisivät paremmin mukaan matseihin.

Nähtäväksi jää, millainen vaikutus tällä on väheneviin yleisömääriin. Viime syksynä kauhisteltiin sitä, kuinka loppusarjoissakin yleisökeskiarvo oli vain vähän yli tuhat ja erääseen peliin saapui paikan päälle vain reilut 250 katsojaa.

elaajamarkkinoilla on tapahtunut tuttuun tapaan. HJK:sta lähtivät muun muassa Daniel O'Shaughnessy ja uransa lopettanut Tim Sparv – ulkomailta sisään tulivat niin ikään Huuhkajista tutut Pyry Soiri, Joona Toivio ja Jukka Raitala. Vuonna 2019 maalipörssinkin voittanut ja viime kaudellakin Klubin ykkösmaalipyssyihin kuulunut Filip Valenčič siirtyi Dinamo Minskiin.

Interin seuralegenda, myös maalipörssin aikoinaan voittanut Timo Furuholm puolestaan lopetti uransa. Viime kaudella maalikuninkuuden jakanut Ariel 'Tuco' Nguekam lähti SJK:sta. HIFK kaappasi riveihinsä Lauri Markkasen veljen Eero Markkasen, jonka hän vietti Amerikassa Orange County SC:ssä Hakassa pelatun toissa kauden jälkeen.

🔗 Kaikkien joukkueiden voittajakertoimet
🔗 Veikkausliigan viralliset kotisivut (Veikkausliiga.com)

Veikkausliiga 2022: Joukkueet


Veikkausliigassa pelaa 12 joukkuetta. Kauden päätteeksi viimeinen putoaa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Ykköseen, jonka voittaja puolestaan ponnistaa Veikkausliigaan.

Kauden 2021 nousijajoukkue, Teemu Pukin kasvattajaseurana tunnettu FC KTP putosi heti saman kauden päätteeksi takaisin Ykköseen. Tilalle täksi kaudeksi nousi perinteikäs, kahdesti Suomen-mestaruudenkin voittanut Vaasan Palloseura eli VPS.Veikkausliiga: Sarjataulukko 2022


Alta näet ajantasaisen Veikkausliigan sarjatilanteen koko kauden ajan.Veikkausliiga Vedonlyönti


Veikkausliiga on yksi suosituimmista vedonlyöntikohteista Suomessa. Siksi myös VB tarjoaa lukijoilleen lähes jokaiselle ottelukierrokselle ilmaiset Veikkausliiga-vihjeet. Kaikki jalkapallovihjeet ja muiden lajien vihjeet löydät veikkausvihjeet-sivultamme. Muista myös Veikkausliigan vakiovihjeet!


Uusista vedonlyöntisivuista kattavat Veikkausliiga kertoimet tarjoavat muun muassa Neo.bet ja MansionBet. Alta näet kaikki suosituksemme parhaista sivustoista Veikkausliiga vedonlyöntiin.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Fansbet100% bonus 100€ asti2x (T)Pelaa nyt
STS Bet100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
3.Mr Green100€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
4.Lapilanders100% bonus 100€ asti7x (T+B)Pelaa nyt
5.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
6.William Hill100€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
Neo.bet200%/50€ tai 100%/100€5x (T+B)Pelaa nyt
8.Campobet100% bonus 200€ asti5x Pelaa nyt
9.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt


Veikkausliiga Kertoimet


Jalkapallovedonlyöntiin liittyy olennaisena osana myös kausivedot, joita voi tehdä kauden alla ja myös kauden aikana. Suosituin kohde on tietenkin kauden voittaja, mutta myös maalikuninkaasta voi lyödä vetoa. Tällä hetkellä kausivedon kertoimet on saatavilla mestarijoukkueelle.Veikkausliiga: Televisiointi & live stream


Veikkausliigan televisiointi on ollut vuodesta 2017 Sanoma Groupin omistuksessa, mikä tarkoittaa kotimaisille katsojille sitä, että pelit näkyvät Ruutu+ -live streamin kautta. Veikkausliiga televisiointi jatkuu Sanomalla ja Ruudulla aina kauden 2022 loppuun asti.

Moniin muihin urheilun live stream -palveluihin verrattuna Ruutu+ on edullinen. Ilman mainoksia se maksaa kaudella 2022 9,95 € / kk ja mainosten kanssa vain 6,95 € / kk. Palvelun kautta näet myös muun muassa F-liigaa, NBA:ta, Korisliigaa ja Superpesistä. Joka kausi televisioidaan satunnaisia otteluita myös ilmaiseksi Nelosella ja JIM-kanavalla. Ruutu+ lähettää myös kaikki Miesten Ykkösen ottelut.

Kaudella 2022 et valitettavasti näe Veikkausliigaa vedonlyöntisivustojen live streameistä etkä myöskään VPN:n avulla ulkomaisten ilmaissivustojen kautta.

Veikkausliiga-joukkueet Euroopassa


Euroopan mittapuulla pienillä resursseilla operoivat suomalaiset jalkapallojoukkueet etenevät joka kausi myös eurokentille erilaisiin eurocupeihin, joista keskeisimmät ovat Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga. Näissä tie nousee kuitenkin lähes aina pystyyn ensimmäisellä, toisella tai kolmannella karsintakierroksella.

Kaudella 2021-22 ensimmäisen kerran pelattu Konferenssiliiga eli UEFA Conference League oli uusi piristysruiske suomalaisseuroille, koska sieltä on helpompaa saada pelipaikka. Vaikka menestystä ei ole helpolla luvassa mistään kolmesta kovatasoisesta kilpailusta, taloudellisesti jokaisella europelillä on iso merkitys pienille suomalaisseuroille.

Alta näet kaikki ne kerrat, kun suomalainen Veikkausliiga-joukkue on edennyt eurokentillä karsintoja pidemmälle.Veikkausliiga: Otteluohjelma 2022


Tästä näet Veikkausliigan otteluohjelman kaudelle 2022, joka julkaistiin helmikuun alussa.

Runkosarja
Huhtikuu


La 2.4.
HJK - FC Honka
KuPS - FC Inter
SJK - HIFK
FC Haka - Ilves
VPS - AC Oulu
IFK Mariehamn - FC Lahti

Pe 8.4.
FC Lahti - VPS
SJK - HJK
FC Honka - FC Haka

Pe 15.4.
KuPS - SJK

Ma 18.4.
FC Inter - FC Haka
IFK Mariehamn - FC Honka
AC Oulu - Ilves
HIFK - FC Lahti
VPS - HJK
Pe 22.4.
FC Lahti - KuPS
FC Haka - HIFK

La 23.4.
HJK - FC Inter
FC Honka - SJK
Ilves - VPS

Su 24.4.
IFK Mariehamn - AC Oulu

To 28.4.
HIFK - HJK

Pe 29.4.
FC Lahti - FC Honka
KuPS - VPS
Ilves - SJK
AC Oulu - FC Haka
FC Inter - IFK MariehamnToukokuu


Ti 3.5.
FC Inter - HJK

La 7.5.
SJK - FC Lahti
AC Oulu - HIFK
FC Haka - VPS
FC Honka - FC Inter

Su 8.5.
IFK Mariehamn - KuPS
HJK - Ilves

To 12.5.
FC Lahti - HJK
KuPS - FC Haka

Pe 13.5.
VPS - SJK
AC Oulu - FC Honka

La 14.5.
FC Inter - HIFK

Su 15.5.
Ilves - IFK Mariehamn

Ti 17.5.
FC Haka - SJK
AC Oulu - KuPS
HJK - FC Lahti
To 19.5.
VPS - FC Inter

Pe 20.5.
FC Honka - Ilves

La 21.5.
SJK - IFK Mariehamn

Su 22.5.
FC Lahti - AC Oulu
HJK - FC Haka

Ma 23.5.
HIFK - KuPS

La 28.5.
FC Inter - Ilves
FC Haka - FC Lahti
AC Oulu - SJK

Su 29.5.
HIFK - FC Honka
KuPS - HJK
IFK Mariehamn - VPSKesäkuu


La 18.6.
FC Haka - IFK Mariehamn
FC Honka - KuPS
Ilves - FC Lahti
SJK - FC Inter
VPS - HIFK
HJK - AC Oulu
Ke 22.6.
FC Inter - FC Lahti
KuPS - AC Oulu
Ilves - HIFK
SJK - FC Haka
VPS - FC Honka
IFK Mariehamn - HJKHeinäkuu


La 2.7.
FC Honka - IFK Mariehamn
HJK - KuPS
AC Oulu - VPS
FC Lahti - FC Inter

Ma 4.7.
HIFK - Ilves

La 9.7.
HIFK - FC Haka
VPS - IFK Mariehamn

Su 10.7.
KuPS - FC Lahti
SJK - FC Honka

Ma 11.7.
Ilves - AC Oulu

Pe 15.7.
FC Honka - FC Lahti

La 16.7.
HJK - VPS
IFK Mariehamn - HIFK

Su 17.7.
SJK - Ilves
Ma 18.7.
FC Haka - FC Inter

La 23.7.
AC Oulu - IFK Mariehamn
Ilves - HJK
VPS - FC Haka
KuPS - HIFK

Su 24.7.
FC Lahti - SJK

Ma 25.7.
FC Inter - FC Honka

Pe 29.7.
FC Lahti - Ilves

La 30.7.
FC Honka - VPS
SJK - AC Oulu
HJK - IFK Mariehamn

Su 31.7.
FC Haka - KuPSElokuu


Ma 1.8.
HIFK - FC Inter

La 6.8.
VPS - Ilves
AC Oulu - HJK
IFK Mariehamn - FC Haka
KuPS - FC Honka
FC Inter - SJK

Ma 8.8.
FC Lahti - HIFK

Pe 12.8.
FC Haka - AC Oulu

La 13.8.
Ilves - FC Honka
FC Inter - VPS
KuPS - IFK Mariehamn

Ma 15.8.
HIFK - SJK
La 20.8.
FC Honka - HIFK
SJK - KuPS
VPS - FC Lahti

Su 21.8.
FC Haka - HJK
AC Oulu - FC Inter
IFK Mariehamn - Ilves

Pe 26.8.
FC Lahti - IFK Mariehamn

La 27.8.
FC Honka - AC Oulu
Ilves - FC Haka
HIFK - VPS
FC Inter - KuPS

Su 28.8.
HJK - SJKSyyskuu


To 1.9.
FC Haka - FC Honka

La 3.9.
SJK - VPS
KuPS - Ilves

Su 4.9.
AC Oulu - FC Lahti
IFK Mariehamn - FC Inter

Ma 5.9.
HJK - HIFK
La 10.9.
FC Honka - HJK
Ilves - FC Inter
FC Lahti - FC Haka
HIFK - AC Oulu
IFK Mariehamn - SJK
VPS - KuPSMestaruussarja


Runkosarjan päätyttyä kuusi parasta joukkuetta valitaan Mestaruussarjaan. Mestaruussarjan voittaja kruunataan Suomen-mestariksi. Päivitämme tähän Mestaruussarjan otteluohjelman, kun runkosarjan tulokset ovat selvillä.

Haastajasarja


Runkosarjan päätyttyä kuusi heikointa joukkuetta valitaan Haastajasarjaan. Haastajasarjan voittaja nostetaan EL-lopputurnaukseen, jossa palkintona on karsintapaikka Eurooppaliigaan. Haastajasarjasta viimeiseksi jäänyt putoaa Ykköseen. Päivitämme tähän Haastajasarjan otteluohjelman, kun runkosarjan tulokset ovat selvillä.
Veikkausliiga 2022