NFL 2022-23

VB:n kausioppaan avulla pysyt NFL:n kyydissä koko kauden 2022-23. Tutustu joukkueisiin ja otteluihin vedonlyöjän ja penkkiurheilija näkökulmasta!NFL:n 103. kausi alkoi


NFL eli National Football League on kaikille tuttu amerikkalaisen jalkapallon ykkössarja. Amerikassa ja myös muualla jenkkifutismaailmassa se on todella suosittu sarja seurata ja lyödä vetoa. Tilastojen mukaan amerikkalaiset lyövät NFL:stä enemmän vetoa kuin mistään muusta liigasta!

Syksyisin alkava kausi huipentuu alkuvuodesta alkaviin pudotuspeleihin ja etenkin helmikuun NFL-finaaliotteluun eli Super Bowliin. Super Bowlista on tullut valtavan kokoluokan viihde-show, jonka katsovat vuosittain myös monet sellaiset katsojat, jotka eivät muuten lajia tunne tai seuraa. Tässä oppaassa käymme lähemmin läpi NFL:n joukkueita, otteluita, televisiointia ja livestreamausta sekä monia muita tärkeitä asioita tämän hienon liigan ympärillä.

NFL-kausi 2022-23 alkoi runkosarjan osalta torstaina 9. syyskuuta NFL Kickoff Gamella, jossa Buffalo Bills saapui hallitsevan mestarin Los Angeles Ramsin vieraaksi SoFi Stadiumille. Runkosarja päättyy viimeiseen kierrokseen sunnuntaina 8. tammikuuta, minkä jälkeen alkavat pudotuspelit. Super Bowl on ensi vuonna 12. helmikuuta, tuttuun tapaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Toistaiseksi kausi ei tuo mukanaan suuria uudistuksia. Washington Redskins -nimellä vuoteen 2020 asti pelannut ja sen jälkeen nimensä viime kauden ajaksi väliaikaisesti Washington Football Teamiksi vaihtanut joukkue on saanut uuden nimen Washington Commanders.

🔗 NFL:n viralliset kotisivut
🔗 NFL 2022-23: Voittajakertoimet

NFL: Joukkueet 2022-23


NFL:ssä pelaa jälleen tulevalla kaudella 32 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen 16 joukkueen konferenssiin AFC ja NFC. Nämä konferenssit on vielä jaettu neljään neljän joukkueen divisioonaan. Divisioonat pelaavat keskenään kaksinkertaisen runkosarjan, minkä lisäksi joukkueet pelaavat kymmenen ottelua muita joukkueita vastaan. Neljä otteua pelataan oman konferenssin toisen divisioonasta joukkueita vastaan, neljä vastakkaisen konferenssin divisioonan joukkueita vastaan ja kaksi peliä määräytyy samasta konferenssista edellisen vuoden sijoitusten perusteella.

NFL Vedonlyönti


Vaikka amerikkalaisen jalkapallon suosio ei Suomessa luonnollisesti ole eurooppalaisen jalkapallon ja jääkiekon kaltaisten lajien tasolla, VB seuraa tiiviisti myös NFL-kauden etenemistä. Paneutuvalle vedonlyöjälle NFL on erinomainen sarja veikata. Moni pitää syynä niin sanottua tyhmää rahaa eli sitä, että Amerikassa isot massat pelaavat tiettyjä joukkueita enemmän tunteen kuin analyysin pohjalta. Tämä voi jättää tilaa valuelle eli ylikertoimen löytämiselle.

NFL kertoimet


NFL:ään voi ottelukohtaisten kertoimien ohella asettaa jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua monipuolisia kausivetoja, joista tärkein on voittajaveto. Lisäksi voit veikata vedonlyöntisivustoilla monia asioita, kuten konferenssien ja divisioonien voittajia ja MVP:tä.NFL 2022-23
Superbowl 2021 Kuva: Getty Images

NFL vihjeet


VB:n asiantuntevat NFL-asiantuntijat seuraavat joukkueiden rakentumista ja kauden etenemistä läpi vuoden. Parhaista ja kiinnostavimmista peleistä kirjoitamme pitkävetovihjeet. NFL:n osalta löydät uusimmat vihjeet automaattisesti alta.


NFL tarjoukset


Suomalaiset vedonlyöntisivustot eivät tarjoa juurikaan NFL-kohtaisia erikoistarjouksia, paitsi tietysti Super Bowlin alla. Tavalliset vedonlyöntibonukset kannattaa silti ehdottomasti hyödyntää. Niistä saa selvää lisähyötyä pelaamiseen, kun kaikkia vetoja ei tarvitse asettaa omalla rahalla tai voi nauttia jopa kokonaan riskittömästä pelaamisesta. Alla joitakin huippusivustoja bonuksineen.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

STS Bet100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
2.Mr Green100€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
3.Lapilanders100% bonus 100€ asti7x (T+B)Pelaa nyt
4.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
5.William Hill100€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
Neo.bet100%/100€5x (T+B)Pelaa nyt
7.Campobet100% bonus 200€ asti5x Pelaa nyt
8.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt


NFL: Televisiointi ja livestream 2022-23


Suomessa NFL:n televisiointioikeudet on uuden kauden myötä ensi kertaa C Morella. Uutinen julkistettiin kreivin aikaan juuri ennen uutta kautta.

Myös jotkut vedonlyöntisivustot saattavat lähettää ilmaisia suoria livestream-lähetyksiä palvelussaan. Voit lukea lisää NFL live streameista täältä.

Vinkkejä NFL vedonlyöntiin


Loukkaantumiset


Loukkaantumisiin ei tule liikaa kiinnittää huomiota, ellei kyseessä ole aivan tähtiluokan pelaaja. Esimerkiksi pelinrakentajan puuttuminen kokoonpanosta on luonnollisesti valtava menetys, mutta se usein myös hinnoitellaan kertoimissa välittömästi.

Mikäli sinun mielestäsi joku loukkaantuminen vaikuttaa selkeästi peliin, kannattaakin tutkia vetoideoita tasoituskohteista sekä yli/alle-vedoista. Moneyline-kohteissa vedonvälittäjät usein jopa ylihinnoittelevat loukkaantumisten vaikutusten. VB:n NFL pitkävetovihjeet ottavat luonnollisesti loukkaantumiset huomioon, joten löydät vihjeistämme aina ajantasaista tietoa.

Kotietu


Vedonlyöjien kannattaa huomata, että NFL:ssä kotiedun merkitys on huomattavasti suurempi muihin amerikkalaisiin sarjoihin verrattuna.

Tilastollisesti ottelut päättyvän kotivoittoon noin 57-60% todennäköisyydellä, kun esimerkiksi baseballin vedonlyönnissä tämä luku on vain 53%.
NFL: Seattle Seahawks on tunnettu vahvasta kotiedustaan


Suurin kotietu on tilastollisesti ollut länsirannikon joukkueilla, kuten Seattle Seahawks. Tätä on perusteltu muun muassa sillä, että aikaero idästä länteen matkustaessa sekoittaa pelaajien vireystilaa.

Lepoviikko (bye week) ja sen merkitys


NFL:n runkosarja pelataan 18 viikon aikana. 17 ottelun runkosarjassa jokaisella joukkueella on siis yksi ottelu per viikko ja yksi bye week, eli lepoviikko, minkä aikana joukkue ei pelaa.

Vedonlyöjän kannattaa huomioida lepoviikot, niin tekevät myös VB.comin NFL veikkausvihjeet! Ylimääräisen lepoviikon aikana joukkue saa nimittäin hiottua taktiikoitaan tulevaa vastustajaa vastaan ja saa selkeän lepoedun seuraavaan otteluun. Mitä laadukkaampi valmennus joukkueella on, sitä paremmin joukkue usein käyttää lepoviikon hyväkseen. Hyvä esimerkki on New England Patriots, joka saapuu usein lepoviikolta aina 110% kunnossa takaisin pelikentille.

Sään vaikutus pistemääriin


Säällä on yllättävän suuri merkitys NFL:n pistemääriin. Kova tuuli pudottaa sekä pelinrakentajien heittämisen, että potkaisijoiden lisäpisteiden sekä potkumaalien onnistumisprosentteja.

Voidaan sanoa, että noin 25mph vauhtinen tuuli vaikuttaa jo radikaalisti pistemääriin.


Huomioitavaa on myös, että nykyään monet NFL-joukkueet pelaavat sisähalleissa, missä sääolosuhteet eivät vaikuta peliin! Katon alla pelattavissa otteluissa pisteodottama onkin aina suurempi, mitä ulkona pelattaessa.

Mallikasta tietoa jokaisen ottelun säästä antaa NFL Weather -palvelu.

TNF ja MNF: Viikko-ottelut


NFL:ssä pelataan usein myös Thursday Night Football (TNF) sekä Monday Night Football (MNF) kierrokset. Vedonlyöjät kannattaa ottaa myös nämä huomioon!

Perinteinen pelipäivä NFL:ssä on sunnuntai. Mikäli joukkue pelaa siis torstaina, saa se tulevalle kierrokselle kolme yötä enemmän palautumisaikaa, se pystyy harjoittelemaan enemmän ja luomaan taktiikkaa tulevaa vastustajaa varten paremmin. Vedonvälittäjät harvoin ottavat kertoimissa tätä huomattavaa lepoetua huomioon.

Maanantain otteluissa ei ole samanlaista etua, sillä kysymys on vain yhdestä päivästä. Pieni haitta maanantaiotteluista kuitenkin aina seuraavalle viikolle on, sillä lepoaikaa on yksi päivä vähemmän.

NFL: Otteluohjelma 2022-23


NFL Runkosarja


NFL:n runkosarja alkaa perjantaina 9. syyskuuta ja päättyy sunnuntaina 8. tammikuuta 2023. Tarkastele alta ohjelmaa haluamasi kuukauden kohdalta.Syyskuu


Pe 9.9.
3.20: Los Angeles Rams - Buffalo Bills

Su 11.9.:
20.00: Atlanta Falcons - New Orleans Saints
20.00: Carolina Panthers - Cleveland Browns
20.00: Chicago Bears - San Francisco 49ers
20.00: Cincinnati Bengals - Pittsburgh Steelers
20.00: Detroit Lions - Philadelphia Eagles
20.00: Houston Texans - Indianapolis Colts
20.00: Miami Dolphins - New England Patriots
20.00: New York Jets - Baltimore Ravens
20.00: Washington Commanders - Jacksonville Jaguars
23.25: Arizona Cardinals - Kansas City Chiefs
23.25: Los Angeles Chargers - Las Vegas Raiders
23.25: Minnesota Vikings - Green Bay Packers
23.25: Tennessee Titans - New York Giants

Ma 12.9.:
3.20: Dallas Cowboys - Tampa Bay Buccaneers

Ti 13.9.:
3.15: Seattle Seahawks - Denver Broncos

Pe 16.9.:
3.15: Kansas City Chiefs - Los Angeles Chargers

Su 18.9.:
20.00: Baltimore Ravens - Miami Dolphins
20.00: Cleveland Browns - New York Jets
20.00: Detroit Lions - Washington Commanders
20.00: Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts
20.00: New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers
20.00: New York Giants - Carolina Panthers
20.00: Pittsburgh Steelers - New England Patriots
23.05: Los Angeles Rams - Atlanta Falcons
23.05: San Francisco 49ers - Seattle Seahawks
23.25: Dallas Cowboys - Cincinnati Bengals
23.25: Denver Broncos - Houston Texans
23.25: Las Vegas Raiders - Arizona Cardinals
Ma 19.9.:
3.20: Green Bay Packers - Chicago Bears

Ti 20.9.:
2.15: Buffalo Bills - Tennessee Titans
3.30: Philadelphia Eagles - Minnesota Vikings

Pe 23.9.:
3.15: Cleveland Browns - Pittsburg Steelers

Su 25.9.:
20.00: Carolina Panthers - New Orleans Saints
20.00: Chicago Bears - Houston Texans
20.00: Indianapolis Colts - Kansas City Chiefs
20.00: Miami Dolphins - Buffalo Bills
20.00: Minnesota Vikings - Detroit Lions
20.00: New England Patriots - Baltimore Ravens
20.00: New York Jets - Cincinnati Bengals
20.00: Tennessee Titans - Las Vegas Raiders
20.00: Washington Commanders - Philadelphia Eagles
23.05: Los Angeles Chargers - Jacksonville Jaguars
23.25: Arizona Cardinals - Los Angeles Rams
23.25: Seattle Seahawks - Atlanta Falcons
23.25: Tampa Bay Buccaneers - Green Bay Packers

Ma 26.9.:
3.20: Denver Broncos - San Francisco 49ers

Ti 27.9.:
3.15: Denver Giants - Dallas Cowboys

Pe 30.9.:
3.15: Cincinnati Bengals - Miami DolphinsLokakuu


Su 2.10.
16.30: New Orleans Saints - Minnesota Vikings
20.00: Atlanta Falcons - Cleveland Browns
20.00. Baltimore Ravens - Buffalo Bills
20.00: Dallas Cowboys - Washington Commanders
20.00: Detroit Lions - Seattle Seahawks
20.00: Houston Texans - Los Angeles Chargers
20.00: Indianapolis Colts - Tennessee Titans
20.00: New York Giants - Chicago Bears
20.00: Philadelphia Eagles - Jacksonville Jaguars
20.00: Pittsburgh Steelers - New York Jets
23.05: Carolina Panthers - Arizona Cardinals
23.25: Green Bay Packers - New England Patriots
23.25: Las Vegas Raiders - Denver Broncos

Ma 3.10.
3.20: Tampa Bay Buccaneers - Kansas City Chiefs

Ti 4.10.
3.15: San Francisco 49ers - Los Angeles Rams

Pe 7.10.
3.15: Denver Broncos - Indianapolis Colts

Su 9.10.
16.30: Green Bay Packers - New York Giants
20.00: Buffalo Bills - Pittsburgh Steelers
20.00: Cleveland Browns - Los Angeles Chargers
20.00: Jacksonville Jaguars - Houston Texans
20.00: Minnesota Vikings - Chicago Bears
20.00: New England Patriots - Detroit Lions
20.00: New Orleans Saints - Seattle Seahawks
20.00: New York Jets - Miami Dolphins
20.00: Tampa Bay Buccaneers - Atlanta Falcons
20.00: Washington Commanders - Tennessee Titans
23.05: Carolina Panthers - San Francisco 49ers
23.25: Arizona Cardinals - Philadelphia Eagles
23.25: Los Angeles Rams - Dallas Cowboys

Ma 10.10.
3.20: Baltimore Ravens - Cincinnati Bengals

Ti 11.10.
3.15: Kansas City Chiefs - Las Vegas RaidersNFL Playoffs: Pudotuspelit


Runkosarjan 32 joukkueesta yhteensä 14 pääsee pudotuspeleihin. kaksi joukkuetta pääsee suoraan divisioonavaiheeseen ja kaksitoista joukkuetta wild card -kierrokselle.